BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydın kızlar

Varyemez cim daha önce de sormuştum ama cevap alamayınca bildirim işi hala kafamda muamma. Bildirimler ay sonunda mı yapılıyor kızlar? Ya da belli süre bildirim yapmayan listeden mi çıkıyor?

Ben daha önce bi kere ozrengine özel mesajla bildirim yaptım diğer ay da buradan yazdım ama listeye eklenmedi, şimdi de listede adım yok zaten. Herhalde belli bir gün dışında yapılmayan bildirimler dikkate alınmıyor yanlış anlamadıysam.

Sistemin nasıl işlediğini bana da anlatıverin olma mı kızlar :)

Cuma günü de kahvaltısız çıktım, yine açma ve makaron aldım (6 tl).

Ctesi sıfır harcama, bugün market ve pazar alışverişi yapacağız annemle umarım çok tutmaz :)

Merhaba canım ayın son günü özelden bildirim yapman yeterli

günaydın kızlar. cuma cumartesi ve pazar evdeydim.. bi tek dün bim e indim 12 tl harcadım. cumartesi taze fasülye yapmıştım dün akşam da o yendi dondurucuya çorba atmıştım ondan da bi poşet çıkarmıştım. dondurucu işi ne kadar da güzelmiş yaa.. Allah eltimden razı olsun onun önerisiyle aldım geçen yaz 5 çekmeceli uğur markalı dondurucu. 1000 tlye. içine tavalık ( domates biber karışımı az pişirilip), taze fasülte,karnıyarık için patlıcan kızartıp koydum, köyde halam sağolsun tandırda patlıcan közleyip poşetleyip hazırladı bana. domates doğrayıp poşetletim, yine yeşil ve kırmızı biber koymuştum. siz neler attınız sanırım önümüzdeki yaz hazırlıklarıma bi kaç seçenek daha eklerim..
bugün iş günü ama fabrika bi süreliğine çalışmıyor ham madde bekliyoruz.. ben de nete takılırım sizinle muhabbet etmek güzel:)

dondurucuya koyduklarım

Dolmalık biber
Yeşil fasulye bezelye barbunya bamya
Komposto için vişne erik
Biber domates
Köz kırmızı biber
Köy tavuğu
Kuzu (kestirtip parçalayıp )
Kuzunun bazı parçalarını kasaptan dana eti alıp makinadan geçirip kıyma da atıyorum

aa komposto için vişne ve erik de koymuştum evet.. ama çok az koymuşum bu kadar tüketeceğimi düşünmüyordum bi poşet tek kaldı ikisinden. köz biberi de seneye yapacam inşallah. ocakta mı yapıyorsun yoksa fırında mı? nasıl yapsam ki közlemeyi? et zaten fix dondurucu ürünü:) zaten yazın allah kısmet eder o günleri görürsek dondurucu için bilgi alışverişi daha sık olur..

Kırmızı biberi tavada közlüyorum

gunaydın gerçekten buyuk kolaylık bende şimdiye kadar almadığıma çok pişman oldum kayınvalidem gaza getirdi beni almam için , kışlığımı gönderir hep ama yerim olmadığı için azar azar gelirdi şimdi şükür bu kışın rahat ettim .. patlıcamı biberi odun ateşinde közleyip , gönderdi . amcamın bahçesi var , her gittiğimde bir iki poşet alır gelirdim , biraz da o sebep oldu dondurucu bahçeden doldurdum ,
koyduklarıma gelince ,
saydıklarının dışında , dolmalık biber , taze fasulye , kabak , bamya , güveç için patlıcan kavurdum , meyveler , ısPanak semizotu pırasa , bal kabağı ( çorbasını yapıyorum ) yufka , kete , nohut kuru fasulye , yeşil mercimek , mantı , sarma , mercimek corbam var , bunun yanında konserve de yaptım cok , kışlık acılı ezme meyve konservesi hele evde çocuk olup bide çalışınca çok kolay oldu .

peki kış mevsiminde yaz için atılacak şeyler var mı..

Merhaba kızlar...
Geçen ay finansbank kredi kartıma yıllık aidat ücreti yansıtılmış, müşteri hizmetleri ile görüşmemde de itiraz etmeme rağmen ücreti iade etmeyecekleri söylenmişti ve ben de bunun üzerine kartı iptal ettirmiştim. Dönem ekstresini ödedikten sonra bankadan dilekçe ile ödediğim aidat ücretini talep ettim ve bugün ücret iade edildi.

peki kış mevsiminde yaz için atılacak şeyler var mı..
seviyorsanız brokoli karnabahar , bruksel lahanası , yer elması pazı falan konulabilir , kereviz ( sap ve yapraklarınıda koyarım ) havuç falan atıyorum çorbalık , benim sürekli ıspanak ve pırasa vardır . ve mayısa kadar domates ve salatalık almam mesela , , kıştan ayva elma ve kabak pancar koymayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…