BİRİKİMCİ HATUNLAR

Merhaba hanımlar güzel bir gün olması dileğiyle
3.6942 ortalamalı 3000 dolar 3.7444 ten satıldı 150 tl kar Allah bereket versin
Strateji belli yükselen kademe satılır
Düşen alınır

kızlar merhaba
bugün dr randevum vardı 150 lira oraya verdim.
55 lira ilaçlar tuttu...
Dönerken de markete gittim 1-2 eksik vardı 90 da oraya verdim

Haftaya da randevum var dr da 400-450 lira arası tutacakmış

Ben evden çıkmayayım en iyisi

@kayacans hayırlı olsun
Ruya umarım kötü bişey yoktur hastane felan . Geçmiş olsun

Yok canım ufak bir şikayetim vardı onun için gittim doğum yaptığımdan beri gitmemiştim iyi de oldu

Doktorum doğumdan beri görmemişti beni , zayıfladığımı görünce pek güzel şeyler söyledi iyi geldi valla Arada bir lazım

Arkadaşlar Merhaba,
Bende birikim yapmaya karar verdim yalnız sizlere bir kaç sorum olacak;
Sizce mantıklı olan hangisi;
- Bireysel Emekliliğe başvurmak mı? devlet her 100 tl için 25 tl veriyormuş
- Altın alıp bankada saklamak mı
- Parayı dövize çevirmek mi?
Ayrıca, yatırım fonu dedikleri şey nedir, getirisi var mı?

Ya da şöyle deyim, mesela maaşımı aldım. 1000 tl'sini bankaya vadeli hesaba mı yatırsam?
Saydıklarımın olumlu-olumsuz yönlerini yazabilir misiniz? Hayatımda ilk defa birikim yapacağım ve hangi yöntem mantıklı bilmiyorum.

İnş herkes hedeflediği miktarı biriktirebilir :)

Sevgiler,

Ben tum bu saydiklarindan farkli bir yatirim yaptigim için diğerleri bir fikir beyan edemem ama yatirim için genel mantigim su yatirim yapacagim dolar altin her neyse hedefledigin sure yani birikimini kac yillik yapmayi planliyorsan gecmis yillarda ki artis hizina bak...yani bes yillik vade ile altin almak istiyorsan altinin gecen bes yilda ki artis orani ya da dolarin artis orani sana fikir verecektir bakalim diger arkadaslar ne düşunuyor

Açıkcası ben vadeli hesap taraftarı değilim. Paranın bereketinin kaçtığını düşünüyorum.
Biz birikimi gruplara ayırıyoruz.
Mesela her ay;
Seyahat için 100 Euro alıyoruz.
Bunun dışında her ay zorunda ödemeymiş gibi 2 gr altın ve 100 dolar alıyoruz. Bunlaro alırken pek kura bakmıyorum. Çünkü Euro yu yurtdışında olduğu gibi kıllanıyoruz.
Diğerleri için de şu anda bir planımız Yok.
Artan başka para olursa da kura bakarak döviz ya da altın alıyoruz

ilk sayfalardan başladım okumaya.

Şu sonuca vardım;

- BES uzun vadeli bir yatırım aracı. istediğimde parayı çekemiyorum, bir anlamı kalmıyor çünkü. Uzun vadeli birikim için evet mantıklı.

- İş bankasından vadesiz gram altın hesabı açıp her ay 1000'lik gram altın alacağım veya bir kısmını dövize yatıracağım bilmiyorum.

- marketlerde, avm'lerde 5 kuruşu vermiyorlar ama bundan sonra isteyeceğim. 5 kuruşun hesabını da yapacağım her ne kadar itici gözüksem de..

Her gün cüzdanda kalan bozuklukları kumbarama atacağım.

AVM'lerin kapısından geçmeyeceğim. Her hafta kendime bir bütce çıkaracağım ve o bütceyi aşmayacağım. Mesela pazartesi gününden cuma gününe kadar sadece 20 tl ile dayanmaya çalışacağım. İnş başarırım.

Sigaram, içkim yok.

Aylık öğle yemeğim 200 tl'yi buluyor, evden götürmeye çalışacağım.

Telefonumun ve bilgisayarımın şarjını işyerinde şarj edip öyle eve gideceğim :S

Başka ne yapılabilir bilmiyorum. İnş ulaşmak istediğim hedefe varırım.

Birde dirayetli olabilmek için Allah'a söz vereceğim. Misal diyeceğim ki, allah'ım sana söz veriyorum, acil bir şey çıkmadıkça, bugün hiç harcama yapmayacağım. Böylelikle, Allah'a vermiş olduğum sözü yerine getirmek için gereksiz hiç bir harcama yapamayacağım.

Iyi aksamlar
Gezdim tozdum yeni geldim
Yemege gittik arkadasla
Kendime lale aldım
Hediye olarak altın kaplama küpe düşündüm . Belki yarın alırım
Yorucu bi gün daha bitti

Hangi bankanın altın gr da alım satım arasındaki fark en düşük bilen var mi arkadaşlar

Benim de daha önce bes im vardı ama bana çok mantıklı gelmedi.Işte 3 yıl para çekme sonraki 10 yılda çekme ancak bu sekilde alabiliyorsunuz %25 i.e baktım 10 yıl dolmadan ihtiyacım var kapattım.paran varsa kar payına koymak daha mantıklı geldi.yani vadeli hesaba.ama su aralar altın al sat daha iyi gibi ama ona da tok olacaksın bekleyeceksin öyle acil ihtiyacın olmayacak dokunmayacaksin.en doğru zamanda alıp satacaksin

Siz nasıl yatırım yapiyorsunuz merak ettim farklı demissiniz ya

O sayılanların dışında bir şey gelmedi aklıma Sizin nasıl / neye yatırım yapıyorsunuz ?

Evet dün 11,5 tl harcama yaptım.
Kumbarama da 3 tl attım.
Normalde eşimle sinemaya gidecektik, iptal ettim. Para harcamamış olduk.

Bugün ise;

Normalde kahvaltı olarak simit falan alırdım ama bu sefer kahvaltımı evde yaptım.
Bugün para harcamayı düşünmüyorum, inş becerebilirim.
Pazartesi günü haftalık bütçemi belirleyeceğim ve o bütçenin dışına çıkmayacağım.

Hadi Hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…