Benim de daha önce bes im vardı ama bana çok mantıklı gelmedi.Işte 3 yıl para çekme sonraki 10 yılda çekme ancak bu sekilde alabiliyorsunuz %25 i.e baktım 10 yıl dolmadan ihtiyacım var kapattım.paran varsa kar payına koymak daha mantıklı geldi.yani vadeli hesaba.ama su aralar altın al sat daha iyi gibi ama ona da tok olacaksın bekleyeceksin öyle acil ihtiyacın olmayacak dokunmayacaksin.en doğru zamanda alıp satacaksinArkadaşlar Merhaba,
Bende birikim yapmaya karar verdim yalnız sizlere bir kaç sorum olacak;
Sizce mantıklı olan hangisi;
- Bireysel Emekliliğe başvurmak mı? devlet her 100 tl için 25 tl veriyormuş
- Altın alıp bankada saklamak mı
- Parayı dövize çevirmek mi?
Ayrıca, yatırım fonu dedikleri şey nedir, getirisi var mı?
Ya da şöyle deyim, mesela maaşımı aldım. 1000 tl'sini bankaya vadeli hesaba mı yatırsam?
Saydıklarımın olumlu-olumsuz yönlerini yazabilir misiniz? Hayatımda ilk defa birikim yapacağım ve hangi yöntem mantıklı bilmiyorum.
İnş herkes hedeflediği miktarı biriktirebilir :)
Sevgiler,
Siz nasıl yatırım yapiyorsunuz merak ettim farklı demissiniz yaBen tum bu saydiklarindan farkli bir yatirim yaptigim için diğerleri bir fikir beyan edemem ama yatirim için genel mantigim su yatirim yapacagim dolar altin her neyse hedefledigin sure yani birikimini kac yillik yapmayi planliyorsan gecmis yillarda ki artis hizina bak...yani bes yillik vade ile altin almak istiyorsan altinin gecen bes yilda ki artis orani ya da dolarin artis orani sana fikir verecektir bakalim diger arkadaslar ne düşunuyor
Ben tum bu saydiklarindan farkli bir yatirim yaptigim için diğerleri bir fikir beyan edemem ama yatirim için genel mantigim su yatirim yapacagim dolar altin her neyse hedefledigin sure yani birikimini kac yillik yapmayi planliyorsan gecmis yillarda ki artis hizina bak...yani bes yillik vade ile altin almak istiyorsan altinin gecen bes yilda ki artis orani ya da dolarin artis orani sana fikir verecektir bakalim diger arkadaslar ne düşunuyor
Merhaba birikimci hatunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?