BİRİKİMCİ HATUNLAR

Merhaba hanımlar
Önümüzdeki hafta dolar 3.60 seviyesine düşerse alırım
Ytd

Merhaba kızlar
Çamaşır makinemiz error vermeye başladı. 17 yıldır kullanıyorum ve Profilo marka idi.
Siz hangi marka kullanıyorsunuz. Samsung baktık bugün. Hiç sevmem böyle şeyleri araştırmayı
Bir de yatak almamız lazım. Ondan da memnun olduğunuz bir marka var mı

Ben Arçelik kullanıyorum.Gayette memnunum.

Bosch kullanıyorum çok memnunum

Para harcamaya öyle alismisiz ki idareli olmak harcama yapmamak cok zor geliyor

Sizler kendinzii nasil sartliyorsunuz

Para biriktirmeyi harcama yapmamayi nasio beceriyorsunzh

Para harcamaya öyle alismisiz ki idareli olmak harcama yapmamak cok zor geliyor

Sizler kendinizi nasil sartliyorsunuz

Para biriktirmeyi harcama yapmamayi nasio beceriyorsunzh

Önceden her boş günümde AVM ve market gezerdim. Her ne kadar dikkat etsemde eli boş çıkamazım. Artık hiç gitmiyorum. Birikim topiklerinden öğrendim. Kültür merkezinde ücretsiz tiyatrolar oluyormuş. Araştırdım benim yaşadığım ilçedede varmış.

Her hafta bir oyun sergileniyor. Onu öğrendiğimden beri boş günlerimi bu şekilde değerlendirmeye başladım. Tiyatronun konusuna göre bir hafta arkadaşlarımla gidiyorsam bir hafta ailemle gidiyorum.

Gereksiz harcamaların önüne LİSTE yaparak geçtim. LİSTE alışkanlığı sayesinde çok güzel para biriktirdim. Market ve pazar alışverişine liste ile çıkıyorum. Elimde bir liste olunca liste dışına çıkma gibi bir ihtiyaç hissetmiyorum. Özellikle marketlerde çok işe yarıyor. Listede ne yazıyorsa direk o reyona gidiyorum. Liste biter bitmezde doğru kasaya...

Yanımda bir ajandam var. Onun en arka sayfasına alınacak ürünler diyede bir liste de hazırladım. Hem kendim için hemde annem için giyim, ayakkabı, aksesuar, kozmetik, kişisel neye ihtiyacım varsa onu yazıyorum. Ama gerçekten ihtiyaçsa benim için bir eksiklikse bu listede yer alıyor.

Yine maddi durumum el verdikçe bu listedeki eksikleri alıyorum. Bir mağazaya girdiğimde "Aaa bu güzelmiş." deyip almıyorum. Sonuçta listemde yer almıyorsa keyfi bir harcamadır ve ihtiyacım yoktur.

Aylık market alışverişlerimde çok tutmaz benim. Deterjan, sıvı yağ, salça, şeker, tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi ürünleri kışa girerken bir kere alır ve bütün sene kullanırım. Kek, kurabiye, börek yaptığımda birer ölçü fazla yapar. Buzluğa atarım. Bu sayede dışarıdan bu tarz şeyler hiç almam. Misafirliğe, oturmaya giderkende bunları götürürüm. Hem daha makbule geçer, hemde ekstra para harcamamış olurum.

Sahihuban ben de markete mutlaka liste ile gidiyorum. Marketin içinde reyonların arasında aylak aylak dolaşmıyorum.
Kıyafet alışverişimi minimuma indirdim. Artık almak değil de dolabımda giyilmeyi bekleyen 1357857875 tane kıyafeti giymek beni daha çok mutlu ediyor.
Aile olarak nelerden keyif aldığımızı düşünerek harcama yapıyoruz.
Örneğin biz gezmeyi çok seviyoruz. Bu nedenle de seyahate para ayırıyoruz. Ayrıca ekonomik seyahat etmenin püf noktalarını öğrenip uygulamaya çalışıyoruz
Buzluğu çok kullanıyorum. Örneğim bugün kuru fasülye haşladım. Yatışını buzluğa attım
Kek ve kurabiye vardı biraz. Cuma yapmıştım. Baktım ortalıkta sürünmeye başladı. Azıcık ayırıp buzluğa attım.
Buraları okumaya çalış. Zamanla öğreniyor insan.

sempatik_kiz buzluga koyduğum kek börek bunları görüşüyorum yazmissin ya misafirliğe
Tadı kotu olmuyor mu
Ben vaktim varsa taze yapıp görüşüyorum vaktim yoksa aliyorum

sempatik_kiz buzluga koyduğum kek börek bunları görüşüyorum yazmissin ya misafirliğe
Tadı kotu olmuyor mu
Ben vaktim varsa taze yapıp görüşüyorum vaktim yoksa aliyorum
Yok cnm hic bir fark olmuyor. Mesela buzluga 2 tepsi borek koyacaksam birini pisirip atiyorum. Onu biri falan geldiginde direk mikrodalgada ısıtıyorum. Ama çig olanı birine gidecim zaman buzlu buzlu atip pisiriyorum. Sicak olarak götürmek daha iyi oluyor.

Kektede eger taze olarak yaptigin gün attıysan hic bir fark olmuyor. Hem eve gelen misafire hemde gittigim misafirlikte buzLuktan kek götürdüm. Ama kimse daha önce yaptığımı anlamadı aksine herkes tarif istedi

Çok güzel yöntemler bulmuşsun canım
Notumu aldım
Kendimi durdurabilmem gerek
Bir zamanlar nasıl tutumlu idareli idim şimdi bi şeyler almayıp yapmayınca stres oluyorum resmen
Ki şu sıra harcama yapmamam gerek
Gerçi paramız olmadığı için harcayaöıuoruz ama stres olmam beyin nesi anlamıyejm

Ah canım seyahat etmek bizim de en keyif aldığımız şey
Ancak biz kafa nereye biz oraya modunda olduğumuz için sıkıntı yaşadık
Kıyafet konusuna gelince kombin yapmadan alıp giyemeden bekleyen bi sürü para ile boş yere alınmış kıyafetler var
Buzlular atmayı ben de çok seviyorum uyguluyorum

Merhaba hanımlar güzel bir hafta olması dileğiyle

Dün kendime 120 tl ye bir kap
25 tl ye penye
Çocuklara da tişört Boxer 40 tl ye
Azıcık para harcadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…