Düşük seviyeden yakaladiginda euro al canımMerhabalar
Sizlerden fikir almak istiyorum ...
Seneye nasipse yurt disi turu yapmak istiyoruz . isyeri durumumuza da bagli ya da en kotu yunanistan olacak zaten izmirliyim.
Gezi icin ayri kumbara yapmistim. Bugun baktim 300 tl .
Bunu tl mi tutayim yoksa dolar euro mu yapayim.
Her ay boyle boyle biriktircem tatil icin de.
Ogluma da bayram harcligi 350 tl toplandi. Onun hesabina gram aldim ..bereketli olsun insallah.
Tesekkur ederimDüşük seviyeden yakaladiginda euro al canım
Dün 140.23 ten 20 gr altın aldım
Ben uzun orta ve uzun vadeli yatırım yapıyorum o nedenle sıkıntı yok140,23 ün üstüne çıkar değil mi... düşer diye stres oldum da
Ben uzun orta ve uzun vadeli yatırım yapıyorum o nedenle sıkıntı yok
Nasipse duruma göre satış hedefim 150 ve üzeri
altın alırken uzun vadeli düşünmek gerekiyor..2015 kasım ayında toplu para geçmişti elime ve 164 tl den 43 tane çeyrek altın aldım, herkes sen delirmişsin altın düşecek zarar edeceksin, bu fiyattan alınır mı dediler...sonra altın düştü, çıktı, yine düştü ben çeyrekleri eşimin kasasına gönderdim ve unuttum, hiç bir birikim planıma dahil etmedim..bugün çeyrek 220-230 aralığında...dolayısı ile altını kısa vadeli düşünürseniz strese girersiniz, uzun vadede illaki kazandırır...şuanda da hiç düştü mü çıktı mı bakmam, gider alırım elime para geçtikçe..inşallah :))) ben acemiyimde ilk defa birikim yapıyorum :)
altın alırken uzun vadeli düşünmek gerekiyor..2015 kasım ayında toplu para geçmişti elime ve 164 tl den 43 tane çeyrek altın aldım, herkes sen delirmişsin altın düşecek zarar edeceksin, bu fiyattan alınır mı dediler...sonra altın düştü, çıktı, yine düştü ben çeyrekleri eşimin kasasına gönderdim ve unuttum, hiç bir birikim planıma dahil etmedim..bugün çeyrek 220-230 aralığında...dolayısı ile altını kısa vadeli düşünürseniz strese girersiniz, uzun vadede illaki kazandırır...şuanda da hiç düştü mü çıktı mı bakmam, gider alırım elime para geçtikçe..
ama kısa vadeli düşünüyorsanız belki aylık vadeli hesapta tutabilirsiniz paranızı...
yok yanlış yapmamışsınız, içiniz rahat olsun ben çeyrek 250 tl iken de aldım, almasam o parayı yer harcardım, şimdi 220 oldu zarardayım ama olsun, altınım oldu kenarda...illaki bir gün yine yükselir..3-4 yıllık benim birikim hedefim...aslında benimde acelem yok uzun vadeli düşünebilirim sadece bilmediğim için acaba yanlış mı yaptım dedim kendi kendime ama görüyorumki doğru yapmışım :))
şimdi planım yumurtaların hepsini aynı sepete koymamak yani biraz altın aldım sıradaki birikim 1000 dolar biriktirebilmek o da bir kenarda dursun..
sonra biriktirebilirsem 500 euro...
böyle böyleee bir birikim halkası oluşturmak..
ama bu ay 1800 tl kredi kartı ekstresi gelince büyük şok yaşadım yazlık kıyafet kendime çocuklara ayakkabı,pike takımı, sinema, dışarda yemek, market alışverişi , bayram gezmeleri derken şişmişte şişmiş.. çok pişmanım çokkk... 1200 ödeyebildim bu ay önümüzdeki aya da sarktı.. ilk işim limiti düşürmek oldu(
yok yanlış yapmamışsınız, içiniz rahat olsun ben çeyrek 250 tl iken de aldım, almasam o parayı yer harcardım, şimdi 220 oldu zarardayım ama olsun, altınım oldu kenarda...illaki bir gün yine yükselir..3-4 yıllık benim birikim hedefim...
dolar ve euroya ben nedense hiç sıcak bakamadım, oysa onlarda hep yükselişte..biraz eski kafalıyım sanırım , maden takıntım oldu..bu arada ben de son 6 aydır buradaki topikleri okuyarak birikim yapmaya çalışıyorum yoksa inanılmaz müsrif ve para dengesini sağlayamayan bir çifttik..eşim hala müsrif ama ben kendi çapımda ufak ufak bir şeyler becerebilmenin keyfini yaşıyorum..harcamanın, almanın sonu yok, sanki dipsiz kuyu..al at,al at hiç dolmuyor o kuyu..evde yıgınla kıyafet, çaput, elektronik eşya dolu... almaktan bezdim artık, almıyorum kendime hiç bir şey
kredi kartı uzun zamandır kullanmıyordum çünkü kart kullanmayı beceremiyorduk ve ens on gidip iptal ettirtmiştim çünkü ödemeleri bile aksatmaya başlayıp kara listeye düşecektik..fakat geçen ay sadece 2 bankadan yeniden kredi kartı aldım, asla ve asla giyim ve yiyeceğe harcamamak üzere yemin ettim..şu an sadece altın alıyorum..güne giremiyorum hem sevmiyorum o tarz gidip gelmeleri, hem de o kadar oturup kalkıp para ilişkisine gireceğim yakın hissettiğim kişiler yok çevremde..ben de kk ile altın alıyorum, 4 taksite böldürüyorum, gün gibi oluyor..biraz vade farkı ödüyorum ama, zaten gün de yapsam sıra bana geldiğinde misafir ağırlarken o aradaki farktan çok daha fazlasını harcayacağımı biliyorum..böylece, düzenli ödeme de yaparak bankalarla aramdaki soğuk rüzgarları yumuşatıyorum.. 3 sene sonra yüklü miktar kredi çekebilirim, sicilim tertemiz olsun istiyorum....aslında benimde acelem yok uzun vadeli düşünebilirim sadece bilmediğim için acaba yanlış mı yaptım dedim kendi kendime ama görüyorumki doğru yapmışım :))
şimdi planım yumurtaların hepsini aynı sepete koymamak yani biraz altın aldım sıradaki birikim 1000 dolar biriktirebilmek o da bir kenarda dursun..
sonra biriktirebilirsem 500 euro...
böyle böyleee bir birikim halkası oluşturmak..
ama bu ay 1800 tl kredi kartı ekstresi gelince büyük şok yaşadım yazlık kıyafet kendime çocuklara ayakkabı,pike takımı, sinema, dışarda yemek, market alışverişi , bayram gezmeleri derken şişmişte şişmiş.. çok pişmanım çokkk... 1200 ödeyebildim bu ay önümüzdeki aya da sarktı.. ilk işim limiti düşürmek oldu(
kredi kartı uzun zamandır kullanmıyordum çünkü kart kullanmayı beceremiyorduk ve ens on gidip iptal ettirtmiştim çünkü ödemeleri bile aksatmaya başlayıp kara listeye düşecektik..fakat geçen ay sadece 2 bankadan yeniden kredi kartı aldım, asla ve asla giyim ve yiyeceğe harcamamak üzere yemin ettim..şu an sadece altın alıyorum..güne giremiyorum hem sevmiyorum o tarz gidip gelmeleri, hem de o kadar oturup kalkıp para ilişkisine gireceğim yakın hissettiğim kişiler yok çevremde..ben de kk ile altın alıyorum, 4 taksite böldürüyorum, gün gibi oluyor..biraz vade farkı ödüyorum ama, zaten gün de yapsam sıra bana geldiğinde misafir ağırlarken o aradaki farktan çok daha fazlasını harcayacağımı biliyorum..böylece, düzenli ödeme de yaparak bankalarla aramdaki soğuk rüzgarları yumuşatıyorum.. 3 sene sonra yüklü miktar kredi çekebilirim, sicilim tertemiz olsun istiyorum....
kredi kart ile ilgili sorunuzu siz sormadan cevaplamışımmevsim geçişlerinde ayakkabı kıyafet çocuklarla benim oluyor..işe gidiyorum haliyle biraz özen istiyor.. çocuklarda kreşe gidiyor ve sürekli kirletiyorlar zaten lcw den alıyorum ama ayakkabılarını nike ya da adidas gibi markalardan alıyorum..
kredi kartı kullanma ehliyetim yok benim buna karar verdim.. ama kredi kartsız da gezilmez gibi geliyor bi güven veriyor insana her an herşey olabilir acil lazım olur belki diye..
siz kullanıyor musunuz?
kapanır illaki, Allah kolaylık versin...borç sıkıntı yapıyor gerçekten... ben banka kartımdan bile harcarken ipin ucunu kaçırıyorum, tasarruf için nakit alış veriş yapmak şart bence..kartla nasıl gittiğini anlamıyor insan ama elde reel para varken elim varmıyor yüklü ödemelere...iptal ettirmeye korkuyorum lazım olursa diye..
ama ödeme yapıp hemen bankayı arıyorum ödeme yaptığım kadar miktarı limitten düşürüyorum.. limit olmasın ki harcayamayayım diye :)))
bu 3 ay kartı kapatmaya çalışıcam toplam taksit 3500 tl borç olmuş
merhabalarrr, hoşgeldiniz siz deMerhaba birikimci hatunlar..
Günlerdir NTV gerisayim programını izliyorum, az önce altının gidişatı ile ilgili soru sordum.altina pek deginmiyorlar...
Cevapları şu oldu, bir savaş çıkmadığı sürece altın yukselmeyecektir, ortadadir altin yatırımı, uzun vadeli yatırımdır, sadece altına yüklenme , sepet oluştur..e bunu zaten biliyoruz..bir de vadeli hesap oluştur dediler..ben bankada vadeli hesap sevmiyorum, güvenemiyorum geçmişte para kaptırdım, çok uzun vadede geri aldım, stres oldum, kaybım oldu... Sanırım altına bu yıl sonuna kadar devam edeceğim..amaaaan vallahi dertsiz başıma dert aldım, birikim yapmazken kafam rahattımeblağ yükseldikçe işin stresi de artıyor yaaaa bu arada sanki 100 binlik yatırım yapıyorum, 3-5 kuruşla strese girdim ya la yine de hamdolsun, tek derdimiz bu olsun, Rabbim başka stres , dert vermesin
Ben böyle değildim yahusererbah canım seni rahatlatayim derken senin stres bana geçti sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?