BİRİKİMCİ HATUNLAR

2016 temmuzda 15 bin ile 18 adet cumhuriyet altın alınıyormuş... (cum. 840 tl)
2017 temmuzda cumhuriyet altını 940 tl... 2016 temmuzda 18 adet alınmış olsaydı paranın değeri bugün 16.920 oluyordu...
1 yılda 1.920 kazanç hiç fena değil...

şu an denizbankta hesaplama yapıyorum 15.000 tl 1 yıllık mevduat hesabında % 13,5 faiz oranı ile 15.821 tl oluyor..1 yılda 821 tl... az değil mi bu rakamlar sence de? altın daha mı iyi ki? karamelli_turta
gerçi bu hesaplamada sorun var sanırım, garanti bankası %8.5 ile 15.000 i, 16.147 olarak veriyor 1 yıl sonunda..hiç de anlamıyorum bu hesaplardan...

no_name_ yüzde 9 verdi akbank bana. Az mı diyorsun baska bankaya mı alsam paramı bilemedim şimdi kafam karıştı
canım ben de hiç anlamıyorum ki bu işten, o yüzden sana sordum...diğer topiklerde bi sor istersen..gerçi güvendiğin bankada kalsın bence, ben imar banktan çok yüksek faiz alırken bi anda kaptırdım paramı, faizden de oldum, kaç ay sonra parça parça aldım paramı..yüksek faiz çoğu zaman da iyi değil gibi...

Akbank tan şu an memnunum
Ilk vadeli hesabımı 12.50 faix ile açıldı.
Meğerse ilk üç ay için geçerli imiş.4. Ay bir baktım faiz nerdeyse yarı yarıya düşmüş
Hemen bankaya danıştım kapatın hesabımı verin paramı diye göz dağı verdim.
Sabit yüzde 9 yapacağız her ay eğer kalırsanız dedi.
Kim kimi kazıklayabilirse afe
dersin.
Şu an memnunum ay ay kontrol ediyorum yüzde 9 her ay. Değiştirmiyorlar sabit.
Kampanyalıları kimseye tavsiye etmiyorum üç ay sonra düşürüyorlar fazlasıyla faizini.

şimdi ben de gördüm gogılda, akbanktan vadeli hesap kampanyası diye...sanırım denizbank da aynı... 13,5 diyor ama sonra düşürüyor...

Merhaba arkadaşlar birikim konuauna çok meraklıyım sık sık topicleri takip edip aktif olmaya çalıştım ama düğün telaşı taşınma vs derken uzak kaldım. Hayat şartları da şu sıralar baya zorluyor işsiz kaldım eşim iş değiştirdi ödemeler birikti vs derken birikim hayal oldu. Şu süreçte evdeyken evde mutfakta ne gibi birikimler yapabilirim bunları danışmak istiyorum aslında sizlere

selam kızlar bende bu birikim konusunda bayağı kararlıyım artık , şimdiye kadar kredi kartı kullandık hep artık kart kullanmıyoruz eşim bütün ödemeleri yapıp mutfak masrafları için her ay 1000 lira veriyo ama gelin görünki yetiştiremiyorum bırakın arttırmayı ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim bana bi anlatıverin

hoşgeldin canım, hayırlı uğurlu olsun, çok mutlu olun inşallah...

ben kendimden örnek vereyim, ben de henüz 7 aydır birikim yapmaya çalışıyorum, ve genelde mutfak masrafından kısarak yapıyorum çünkü inanılmaz mutfak masrafımız vardı, o da tamamen saçma sapan yiyecek maaliyetini artırmamdan kaynaklı, fakat bunun farkında değildim ben..yeni yeni durumu fark ettim...

öncelikle yemek maliyetini düşürmek çok önemli bence. ve haftalık bi bütçe ayırıp tek seferde alış verişe çıkmak..
bim ve a101 gibi marketlerde de markalı ürünler var ve kipa ile arasında gerçekten fark var..50 kuruş 1 tl bile olsa totalde büyük fark yapıyor..

benim mutfaktaki hatam şu idi..yemek yaparken çok fazla malzeme kullanıyorum..
yani mesela tavuk yapacağım, içine mantar krema kaşar vs koyardım, bu da tabak başı maliyeti çok yükseltiyordu.misal kese yoğurdunu ayran ile sulandırıyordum, evde ufacık bir şey eksik olsa hemen markete koşuyordum...1 paket nane almaya gidip 50-60 tl harcamış dönmüş oluyordum....yaz kış çoban salata yapıyorum, eşim yemiyor bile... kışın özellikle maliyet çok yüksek oluyor....makarna illaki ton balıklı kremalı mısırlı olurdu vs vs.... gibi hatalarımı gördüm..bulgur pilavına, domates biber kıyma, nohut vs koyuyorum, ne gerek varsa, bol vitaminli besleyici falan diye düşünüyordum sanırım...

zaten bu kadar ağır beslenmekte gayet kötü.. her dönem de kilolarla başım dertte oldu...
birikime başladığımdan beri tabak maliyetimi çok düşürdüm..peynirli makarnanın da lezzetli olabileceğini, bulgurun sadece soğan biber ve salça ile hafif ve güzel olduğunu gördüm...

bunun dışında tabiki yazdan alıp buzluğa atıyorum..barbunya, közlenmiş patlcan ve biber çok tüketiliyor bizde..sarımsakları soyup atarım buzluğa kış için..domates atarım, dolmalık biber, yemeklik biber atarım.. salatalık rendeler atarım...yani kışın tüketmeyi sevdiğimiz şeyleri atarım...bu yaz da atacağım...

ben su ve elektrik faturamdam da tasarruf ettim, her gün ama her gün çamaşır makinesi ve ütü çalıştırırdım, şimdi pazartesi-cuma 2 gün koydum kendime, makine iyice doluyor ve öyle çalıştırıyorum. deterjan masrafım bile oldukça azaldı...su faturam 70 civarı gelirken 35 tl ye düştü...elektrik geçen yaz haziranda 170 gelmişti bu ay 120 gelmiş, klima çok aktif kullanıldığı için...bulaşığımı elde yıkıyorum 2 kişiyiz eşim sadece akşam evde...doldurup beklemeyi sevmiyorum, dolayısı ile bulaşık makinesi detarjan masrafım da yok..sadece misafir geldiğinde çalıştırıyorum artık..

aklıma ilk gelenler bunlar....

hoşgeldin canım, yukarıda kendi önlemlerimi uzun uzun yazdım, belki işine yarar bir şey çıkar...

Çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler vermişsin bende de yedekleme huyu çok var deterjan bitmeden alırım evde üç çeşit sabun var bunlara verdiğim parayla bakliyat vs alsaydım daha faydalı olurdu şimdi şimdi akıllandım bizde iki kişi olmamıza rağmen çamaşır makinesi çok çalışıyor aslında hafta bi gün beyaz bi gün renkliler yeterli bence de

rica ederim canım, ben de çok araştırıp neler yapabilirime bakıyorum sürekli...ben de bi dönem o kadar stok yapmışım ki sanki kıtlık var savaş çıkacak..dolap bekliyor her şey..artık sadece ihtiyacımı alıyorum, çünkü gördüm ki indirim hep var...dolapta detarjan istifleyeceğime küçük altın almayı tercih ediyorum, oraya gidecek para altın olarak duruyor, bir süre sonra buna alışınca çok kolay olduğunu göreceksin...

makine yi sınırlandırma gerçekten çok faydalı..haftalık giyecekleri gün gün organize edip kirlileri ona göre yıkıyorum..eskiden çok titizdim üstümüzden çıkar çıkmaz 3-4 parça da olsa hemen yıkar ütüler kirli sepetinde asla bir şey bulundurmazdım..sonra kendime kızdım..madem kirli sepeti kullanmayacaktım tanesi 100 küsür liradan neden hem de 2 tane aldın diye!şimdi kirli sepetimi kullanıyorum ve inan daha mutluyum...çok ufak şeyler birleşince bir anda güzel bi birikim oluveriyor, ben bile şaşkınım bu halime..11 yıldır evliyiz hayatımızda 1 kuruş kenara koymak bi yana ay sonunu zor getirirdik..şimdi gidip altın alabiliyorum...

Ne güzel darısı başımıza inşallah

Merhaba hanımlar güzel bir hafta sonu olması dileğiyle.
Umarım keyifler yerindedir.

merhaba, altınları nerde tutuyorsunuz bende evde guvenlı bıryer arıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…