BİRİKİMCİ HATUNLAR

1200 tl az degil iyi para.

1200 tl az degil iyi para.
bu sadece minicik tedbirlerle ortaya çıkan rakam, inan misli ile artacak dikkat ettikçe..
mazottan,gazdan tasarruf etmek, mutfakta iradeli olmak, dengeli alış veriş yapmak, gereksiz hiç bir şeyi almamak, kuaför harcamalarımı evde karşılamak gibi bir çok tasarruf tedbirleri var..önümüzdeki 5 yıl kendimi sıkacağım bu konularda..çok kararlıyım...

Böyle giderse ev bile alirsiniz

Böyle giderse ev bile alirsiniz
böyle gidersem 5 yıl sonra alabilirim gibi geliyor..yılbaşından beri ufak ufak birikim yapıyorum son 2 ayda da tasarrufa başladım...yılbaşında birikimim ne kadar olmuş göreceğim inşallah..bakalım neler olacak...

Arkadaşlar merhaba,

Seneye evlenmeyi düşünüyorum nasipse. Bu süreçte her şeyimi kendim aldım, Allaha şükür alacaklarım da taksidim de azaldı. Seneye kadar para biriktirmek istiyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Altın alıp kenara mı atmalı, vadeli hesap mı açmalı yoksa altın hesabı mı açmalı? Bu konularda biraz tecrübesizim

Allah tamamına erdirsin inşallah

ben o ay ne kadar param olursa fiziki altın alıyorum..saklama ve güvenlik problemi yoksa fiziki almayı tercih ediyor genelde topikteki kızlar..

geçen bi yerde okudum, altın hesabı varmış 22 bin tl, bankadan çekmeye kalkmışlar 19 bin küsur ödeme yapmış banka..sakın bankadan altın almayın diyordu biri...bilemiyorum ki, iyi araştırıp ölçüp biçmek lazım...linkini bulursam atarım o yazıyı da...

buldum vallahi yazıyı...aynen kopyalıyoum, link de vereceğim...okuduğum bu yazı üzerine ben fiziki almaya karar verdim...

"""kuveyttürk bankasından anneme açtırdığım hesap.
2014 yılının ocak ayında 212,86 gr altın karşılığında yaklaşık 21700 tl ödeyerek hesabı açtırdık. 97 tl/gr oluyordu. bugün annem gidip bozmaya karar veriyor ve bugün altının piyasa fiyatı 120,92 gr. biz 25740 tl almayı beklerken anneme dalga geçer gibi 19000 tl vermişler annem evladım yanlış olmasın dediğinde de teyzecim hesap bu diyip göndermişler.
demek ki altın artmamış da fiyatı düşmüş olsaydı kuveyttürk bankasına bozdurmaya gittiğimizde donu da orada bırakıp geri gelecektik.
bu durumun matığını bilen anlayan varsa yeşillendirsin şahsen ben hiçbir şey anlamadım.
nacizane tavsiyem altın hesabı açtırmayın"""""

https://eksisozluk.com/altin-hesabi--2594159

okudum harikasın tam ideal eş ideal anne yılın kadınısın bacım

valla bende ki algı şu aman eşimden giden varsın çok gitsin nasılsa ona buna harcar o yüzden aman bananeciyim ki çok yanlış para yönetimini bana verse ikiye katlarım

2 aydır evde yoktum ve sabah 8 akşam 8 çalışan eş bile elektriği 70 suyu 57 getirmiş bu yüzden ayakta alkışlıyorum

bende de çamaşır deterjanı tableti çamaşır suyu verneli vs vs stoklama huyu var 1 yıllık ihtiyacım her daim vardır

allahım güzel evlilikler versin bacım. bende BES de 2009 dan beri birikim yapyordum geçen yıl saglık sebebiyle bozdurtttum aman birde ne göreyim gelir gibi gösterip banka o minik birikimlerimi ve gelir vergisi kesmişti

Bende bEs i bozmuştum 2014 te.
2008 de ödemiştim yaklaşık 1 yıl .
Onca sene param değerlenmemiş hatta ana paradan da eksikti ödedikleri rakam
Altın veya dolar alsaydım çoktan ikiye katlamış olucaktı

ay çok teşekkür ederim cevap için. BES e de yatırmıycam :)

peki altın alcam :) ama biriktrip tam tam yada yarım yarım mı almalı yoksa çeyrek çeyrek mi almalı. Hangisi daha avantajlı oluyor bozdururken. Bu konularda çok kötüyüm

günaydın en birikimci hatunlarrrr

saol canım yaaa, şımarttın beni
yaklaşık 1 yıldır burada topikleri sessiz takip ediyorum, geriye dönük tüm konuları tek tek okudum neredeyse...internette de ekşi sözlük, donanım haber vs bir sürü siteden tasarruf yöntemlerini, birikim konularını araştırıp okudum, hatta durup durup tekrar okuyorum...
tüm pinti insanların hayatlarını okudum, videolarını izledim,
günlük 1 tl kenara atıp 8 yıl sonunda 30 bin tl para biriktiren aileleri okudum...

sıra uygulamaya geldi..eskiden hadi canım ne olacak o 1 liralar ile, ya da fişi prizden çeksen ne kar edeceksin ki der, güler geçerdim...ama gördüm ki aklın yolu birmiş, bu kadar insan uyguluyorsa ben de deneyeyim diyerek başladım bende...
bu kadar farkedeceğini hiç tahmin etmezdim darısı başınıza inşallah canım...

rica ederim toplu para varsa kulpsuz ata altın öneriliyor ben de öyle yapıyorum, ama baktım o ay sadece çeyrek ya da yarım altın alacak param var gidip yarım da alabiliyorum, tamamen o ay ki parama bağlı...

bir de altın birikimi yapılacaksa en az 2 yıl bozdurulmamak kaydıyla yapılmasını öneriyorlar, aksi takdirde zarar edilebilir diyorlar...

günaydın herkese:)

günaydın canım

Gunaydin .fön e gidecektim vazgectim
süpper, tebrik ederim...bence hemen o parayı kumbaraya atmalısın..sabancının öyle bir sözü varmış topiklerde okumuştum
, bir cebinden çıkarıp diğer cebine koyar ve "harcadım say" dermiş...sen de harcadım say diyerek hemen birikime atmalısın..,inan bir süre sonra bir dev oluyor o harcadım say kumbarasında

az önce sakıp sabancının bi videosunu izledim, çok hoştu..mutlaka pazarlık yapılmalı diyor,
tasarrufu içselleştirmenin, yaşam tarzı haline getirmenin ne kadar önemli olduğunu söylüyor...araştırın , daha ucuza alma yollarını bulun , hesabınızı bilin diyor..

bi de örnek verdi, çok hoşuma gitti, """vehbi bey (koç için) birilerinin evine gider, lüzumsuz lamba yanıyorsa söndürür, halbuki kendinin değildir """.."""bu ilkedir ve ilkeli olmak önemlidir """diyor...

Selam kızlar ..ne güzel ben de sizlerden birşeyler öğrenirim ..ben derelimden geleni yapıyorum ama yeni fikirler duymak iyi oluyor ..
Eşim pek atıştırmayı seviyor akşamları ..kuruyemiş zaten eksik olmaz ..ben sağlık gününden cips istemiyorum ama Cuma akşamları illa alıyor ..her zamanda evde birşey yapılmıyor hem de kilo alıyoruz ..henüz bir çözüm bulamadım valla en iyisi kış olunca erkenden yatmak

damla cikolata 1 liralar ile 30 bin mi.. vay canına. 8 yıl hiç dokunmamak da nasıl bir sabırdır:) ay olur mu olur he. dur ben de kumbaramı hiç açmayım dolana kadar.
Aynen bende bozuklukları market pazarda harcamak için biriktiriyordum ama bu kadarına bravo valla

hımm. ilkeli olunca her yerde her şartta tutumunu devam ettiriyorsun yani. güzel.. harcadım say olayını da pek sevdim:) özellikle sigara içenler, her paket aldığında bir paket parası da kumbaraya atmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…