- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- 88
piyasayı takip etmek lazım tabi, kısa vadeli altına güven olmaz diyorlar..bazen sert düşüşte yapabiliyor..2012-2013 de öyle olmuş misal..inşallah düşmez..gerçi düşse de düşercei 5 lira, 10 lira olur bu saatten sonra sanırımkışın altın almayı planladım çünkü kışın altın düşüyor ya yaza tatilde filan bozdururz diye düşündüm
evet takip gerekiyor cidden alıp hemen bozdurmak istemiyorum neyse dur bakalım piyasaya göre bakarız ama planım elimde nakit tutmamakpiyasayı takip etmek lazım tabi, kısa vadeli altına güven olmaz diyorlar..bazen sert düşüşte yapabiliyor..2012-2013 de öyle olmuş misal..inşallah düşmez..gerçi düşse de düşercei 5 lira, 10 lira olur bu saatten sonra sanırım
altın en iyisi bence de, ben de altın alıyorum...hayırlısı artık hakkımızda...evet takip gerekiyor cidden alıp hemen bozdurmak istemiyorum neyse dur bakalım piyasaya göre bakarız ama planım elimde nakit tutmamak
inşallah beceririm bu işi yaaltın en iyisi bence de, ben de altın alıyorum...hayırlısı artık hakkımızda...
becerirsin, emin ol..kararlı olmak çok önemli...fırsat buldukça buradaki topikleri de oku, herkes nasıl başarmış, örnek al bence, çünkü ben öyle yapıyoruminşallah beceririm bu işi ya
maşallah çok uyunmuş faturalarınız...
tasarruf tedbirleri de çok fakettiriyor ama haklısınız...
komşular da bizimkilere bakıyor mu acaba
olur tabi, süper olur...toparlayıalım kendimizi, bayram, yaz tatili derken masraf hiç bitmedi...kış dönemi tasarruf ve birikim dönemi olsun
bence çok rahat birikir ama para ele geçer geçmez ayrılmalı yoksa harcanabiliyorkızlar eve 5400 tl giriyorsa 2250 tl kredi 750 tl ev kirası 400 tl kışın toplam faturalar olsa elimize 2000 tl kalıyor 1000 tl kenara atabilirmiyim sizce ya
Biz evlendik, yıllarca kendimize gelemedik..tasarruf, birikim nerdeee, dibine kadar tüketip bi de borca giriyorduk her ay...neyseki ev ekonomisine el attım da toparladık biraz..geçmişe yapılacak bir şey yok maalesef ...önümüze bakmakta fayda var...ilk evlendiğimde bilmiyorum tabi bişey aman ne faturalar geliyo diyorum ben bu kadar kullanmadım sonra araştıra araştıra tasarruf yöntemlerini öğrendim bu kadara düşürebildim.
bence tüm komşular birbirinin faturasına bakıyorlar erkekler belki bakmaz ilgilenmez ama kadınlar bakıyor
yazın harcama çok oluyor ben de bu aydan itibaren tasarruf ve birikimi başlatıyorum gereksiz hiç birşey almak yok zaten 1 senedir ihtiyaç dışı hiç kıyafet almadım kozmetik hiç almadım evdekileri kullanma onları eskitme derdindeyim
bence çok rahat birikir ama para ele geçer geçmez ayrılmalı yoksa harcanabiliyor
acikcasi benim sadece dogalgaz faturam 400 u geciyorsizin yer sehirkisi sayisina gore. Degisir olur umarimkızlar eve 5400 tl giriyorsa 2250 tl kredi 750 tl ev kirası 400 tl kışın toplam faturalar olsa elimize 2000 tl kalıyor 1000 tl kenara atabilirmiyim sizce ya
saglik huzur ve mutlulukolsun bilincte var eee yeter daha ne olsun... Biz evlendikevleneli adamin kredisi bitmedi yokdugunde bacilarina aldiklari abiyeyi bilebu odemis takilarda kredi derken askerlik bedelli kredisi yok kredikarti ohoooo pejo206. Otomatik aracimizi satip kredi karti borcunu odedik. Bir insanin bir aylik kk17bin. Olur mu ohoooook dusundukcekiziyorum bosasaydinya ne kahrini cektin diyom ya ne denirhahahaa şuan çok güldüm yaadur bakalım becerebilecek miyim oda var eşim asker benim güneydoğudayız biz izne çıkınca doğu maaşımız kesiliyor o yüzden sıkıntılıyız açıkcası izinden döndük 2 aydır toparlanamadık. onun dışında kasımda yine izin var hem tatil parası lazım ailelerin yanına gitmek için hemde aralıkta yatacak maaşımız yine kesintili yatacak . kesilince ev kredisi kira mutfak vs zorlanıyoruz . şimdi onun için para biriktirmeye başlıyorum .normalde bu ay 1000 tl kenara atacaktım iyi olacaktı o bizim için. Fakat eşim düğüne gelirken arkadaşından 1000 tl almış ve onu unutmuş ne yazıkki yeni hatırladı o yüzden benim hesabımdan para çektik onu verdik şimdi o parayı yerine koymamız lazım 1000 tl yi kenara atmak yerine benim hesabıma aktarıcam mecbur . çünkü kasımda izne giderken o parayı babama götürücez . ben evlenmeden babamdan borç alıp araba almıştım bu parada o borcu kapatacak anlayacağın ekim maaşıyla birikime başlıyoruz
Biz sıcak bir şehirdeyiz güneydoğuda burada kış geçirmedik ama ev Güney cephe salonu ve çocuk odasını kapatmayı düşünüyorum bilmiyorum nasıl olur ama o kadar asla fatura ödemeyizacikcasi benim sadece dogalgaz faturam 400 u geciyorsizin yer sehirkisi sayisina gore. Degisir olur umarim
Olur o haldeBiz sıcak bir şehirdeyiz güneydoğuda burada kış geçirmedik ama ev Güney cephe salonu ve çocuk odasını kapatmayı düşünüyorum bilmiyorum nasıl olur ama o kadar asla fatura ödemeyiz
GünaydınGünaydın hanimlar. Herkese iyi gunler
süper, ellerine sağlık, sağlıkla yemek nasip olsun..Günaydın hanımlar hayırlı cumalar
dün pazara gittim 10 tl harcadım çok bişey almadım evde vardı domates salatalık biber ve patates aldım
buzluğa 2 kilo fasülye,2 kilo biber,3 kilo patlıcan attım yaz başında da bolca bezelye atmıştım domates konservelerim de hazır tarhana ve eriştem de var bu sene daha donanımlıyım geçen sene yeni evliyken bir tek bezelye atmıştım
buzluk doldu ileride ayrıca derin dondurucu almayı düşünüyorum çok yer kaplıyor ama ne yapalım böyle kış hazırlıkları için lazım
Amin inşallah bereketli olsun bütün yemeklerimizsüper, ellerine sağlık, sağlıkla yemek nasip olsun..
ben de doldurdum buzluğu...inatla da çarşı pazara çıkmamaktayım, evdekilerle idare ediyorum bu hafta...çıkınca ipin ucunu kaçıranlardanım..öyle bi psikolojiye girdim ki artık, zorunlu alış verişler bile gözüme batmaya başladı..farklı bi boyuta geçtim ben sanırım
çok haklısın aslında...yılbaşına kadar heves ettim yapabildiğimi yapayım diye..tez canlılık da var tabi..hemen olsun, çok çok olsun..boş geçen yılları telafi etme isteği galiba...Amin inşallah bereketli olsun bütün yemeklerimiz
gereksiz harcamalarda kıs ama ihtiyaç alışverişlerinde çok kendini kasma sadece daha uyguna nerden bulabilirim diye indirim takip etsen yeter
yoksa bir yerden sonra insan yoruluyor öf yeter diyor, ben daha çok kendimi kasmadan eğlenerek tasarruf yapmaya çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?