BİRİKİMCİ HATUNLAR

kışın altın almayı planladım çünkü kışın altın düşüyor ya yaza tatilde filan bozdururz diye düşündüm
piyasayı takip etmek lazım tabi, kısa vadeli altına güven olmaz diyorlar..bazen sert düşüşte yapabiliyor..2012-2013 de öyle olmuş misal..inşallah düşmez..gerçi düşse de düşercei 5 lira, 10 lira olur bu saatten sonra sanırım

evet takip gerekiyor cidden alıp hemen bozdurmak istemiyorum neyse dur bakalım piyasaya göre bakarız ama planım elimde nakit tutmamak

maşallah çok uyunmuş faturalarınız...
tasarruf tedbirleri de çok fakettiriyor ama haklısınız...

komşular da bizimkilere bakıyor mu acaba

olur tabi, süper olur...toparlayıalım kendimizi, bayram, yaz tatili derken masraf hiç bitmedi...kış dönemi tasarruf ve birikim dönemi olsun

ilk evlendiğimde bilmiyorum tabi bişey aman ne faturalar geliyo diyorum ben bu kadar kullanmadım sonra araştıra araştıra tasarruf yöntemlerini öğrendim bu kadara düşürebildim.
bence tüm komşular birbirinin faturasına bakıyorlar erkekler belki bakmaz ilgilenmez ama kadınlar bakıyor

yazın harcama çok oluyor ben de bu aydan itibaren tasarruf ve birikimi başlatıyorum gereksiz hiç birşey almak yok zaten 1 senedir ihtiyaç dışı hiç kıyafet almadım kozmetik hiç almadım evdekileri kullanma onları eskitme derdindeyim

kızlar eve 5400 tl giriyorsa 2250 tl kredi 750 tl ev kirası 400 tl kışın toplam faturalar olsa elimize 2000 tl kalıyor 1000 tl kenara atabilirmiyim sizce ya
bence çok rahat birikir ama para ele geçer geçmez ayrılmalı yoksa harcanabiliyor

Biz evlendik, yıllarca kendimize gelemedik..tasarruf, birikim nerdeee, dibine kadar tüketip bi de borca giriyorduk her ay...neyseki ev ekonomisine el attım da toparladık biraz..geçmişe yapılacak bir şey yok maalesef ...önümüze bakmakta fayda var...

kızlar eve 5400 tl giriyorsa 2250 tl kredi 750 tl ev kirası 400 tl kışın toplam faturalar olsa elimize 2000 tl kalıyor 1000 tl kenara atabilirmiyim sizce ya
acikcasi benim sadece dogalgaz faturam 400 u geciyorsizin yer sehirkisi sayisina gore. Degisir olur umarim

Isten orgutledim gunyapacaz 500tl veya 250yarimbelli oluryazarim. Bende biraz kissam 500 atarim kenara yayok ya. Fiilen altin almayiseviyorken hesaba almayihic beceremedim al satyaptim.borsa gibi kullandimaltin hesabimi.surekli psikopat gibi bakiyordum kac tl diye. Milllet ne o gokce kac kiloaltininvar diyedalgageciyordu ki10gram ya vardiya yoktudusunun halimi.

saglik huzur ve mutlulukolsun bilincte var eee yeter daha ne olsun... Biz evlendikevleneli adamin kredisi bitmedi yokdugunde bacilarina aldiklari abiyeyi bilebu odemis takilarda kredi derken askerlik bedelli kredisi yok kredikarti ohoooo pejo206. Otomatik aracimizi satip kredi karti borcunu odedik. Bir insanin bir aylik kk17bin. Olur mu ohoooook dusundukcekiziyorum bosasaydinya ne kahrini cektin diyom ya ne denir

acikcasi benim sadece dogalgaz faturam 400 u geciyorsizin yer sehirkisi sayisina gore. Degisir olur umarim
Biz sıcak bir şehirdeyiz güneydoğuda burada kış geçirmedik ama ev Güney cephe salonu ve çocuk odasını kapatmayı düşünüyorum bilmiyorum nasıl olur ama o kadar asla fatura ödemeyiz

Günaydın hanımlar hayırlı cumalar
dün pazara gittim 10 tl harcadım çok bişey almadım evde vardı domates salatalık biber ve patates aldım
buzluğa 2 kilo fasülye,2 kilo biber,3 kilo patlıcan attım yaz başında da bolca bezelye atmıştım domates konservelerim de hazır tarhana ve eriştem de var bu sene daha donanımlıyım geçen sene yeni evliyken bir tek bezelye atmıştım
buzluk doldu ileride ayrıca derin dondurucu almayı düşünüyorum çok yer kaplıyor ama ne yapalım böyle kış hazırlıkları için lazım

süper, ellerine sağlık, sağlıkla yemek nasip olsun..

ben de doldurdum buzluğu...inatla da çarşı pazara çıkmamaktayım, evdekilerle idare ediyorum bu hafta...çıkınca ipin ucunu kaçıranlardanım..öyle bi psikolojiye girdim ki artık, zorunlu alış verişler bile gözüme batmaya başladı..farklı bi boyuta geçtim ben sanırım

Amin inşallah bereketli olsun bütün yemeklerimiz
gereksiz harcamalarda kıs ama ihtiyaç alışverişlerinde çok kendini kasma sadece daha uyguna nerden bulabilirim diye indirim takip etsen yeter
yoksa bir yerden sonra insan yoruluyor öf yeter diyor, ben daha çok kendimi kasmadan eğlenerek tasarruf yapmaya çalışıyorum

çok haklısın aslında...yılbaşına kadar heves ettim yapabildiğimi yapayım diye..tez canlılık da var tabi..hemen olsun, çok çok olsun..boş geçen yılları telafi etme isteği galiba...

az önce bu yazıya denk geldin, şuraya iliştireyim istedim..hepsine tamamıyle uyduğumu görmek mutlu etti beni...

"""""Yüksek fiyatlar ile genellikle eser derecede artan kazancı denkleştirmek için hepimizin bazı ipuçlarına ihtiyacı var. İşte tecrübeli annelerden bazı tavsiyeler:

Kendiniz pişirin:
Evde yemek yapmak, en tesirli başlangıçlardan biri olacaktır. Hazır aldığınız ürünlerin evde ne kadar kolay hazırlanabileceğini görünce kendinizi geliştirmeniz ve daha ileri gitmeniz kaçınılmaz. Dondurulmuş gıdalar depolamayı seviyorsanız, mevsimlik meyve ve sebzeleri yıkayıp poşetleyip kendiniz de dondurabilirsiniz. Mutfakta yapabileceğiniz her şey için birçok yemek tarifi vardır. Korkmayın ve deneyin!

( dışarıda inanılmaz yemek yer, eve sürekli sipariş getirtirdik, bunu şuan hiç yapmıyorum ve çoook rahatladı bütcem )

Basit tutun:
Ailenizin beslenme alışkanlık ve tercihlerine uyan ucuz sağlıklı ürünlerin bir listesini hazırlayın. Paketlenmiş ve işlenmiş yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Taze sebze ve meyveler her zaman daha lezzetlidir ve geniş zamanda size daha az maliyeti olur.
( burada da inanılmaz tasarrufum oldu, menüleri basit hazırlıyorum artık..kremalar, fazladan hazır soslar, asitli içecekler uzun zamandır evimize girmiyor)

Farklı marketleri deneyin:
Her zaman aynı yerden mi alışveriş yapıyorsunuz? Bu takıntılı durum, civardaki pek çok fırsatı kaçırmanıza sebep oluyor olabilir. Farklı yerlerdeki indirimleri takip etmek, bütçenizi oldukça rahatlatabilir. İndirimler ve kampanyalar bir yana, aynı ürünün her markette farklı fiyatlara satılabiliyor olduğunu görmek de sizi şaşırtacak ama doğru tercih yapmanıza da imkân tanıyacaktır.

(en az 2 market gezmeden alış veriş yapmıyorum)

Daha az gidin:
Basit bir tavsiye gibi görünebilir ama markete yapılan ziyaretleri azaltmanın oldukça faydasını göreceksiniz. Haftalık alışverişler yeterince sık ve yeterli olacaktır. Gündelik ihtiyaçlar veya eksik tamamlamak için uğrayacağınızda ise, mutlaka alacaklarınızın bir listesini yanınızda bulundurmayı unutmayın ve orada yazan bir şeyi almamaya özen gösterin.

(haftalık alış veriş yapıp eksiğim bile olsa hafta içi alış verişe çıkmıyorumm, bu da çok etkili bi yöntem..yoksa herkes gibi ben de 1 ekmek için gidip 2 poşetle geri dönüyordum )

Toptan alın:
Bütün ay boyunca kullanacağınız ürünleri -un, makarna, patates gibi- mümkün olduğunca toptan alın, hatta yakın dostlarınız ya da komşularınız ile bu çeşit alışverişleri ortaklaşa yapabilirsiniz. Toptan alışveriş, fiyatları her zaman ucuzlatır.

Mahallî olanı tercih edin:
Eğer yaşadığınız yerde organik tarım yapan ve satan marketler varsa, mutlaka bunları tercih etmelisiniz.

Yavaş pişirin:
Yavaş pişirilen yemekler –çorba, pilav, tüm tavuk gibi- hem doyurucu hem de genellikle ucuza mâl olan cinstendir. Üstelik kalanları buzdolabında saklamak daha sağlıklı ve kolay olur.

Öğün planlama:
Planlı programlı olmak her zaman işe yarar. Kontrolü kaybetmemek ve ihtiyaçtan fazla olan alışverişi önlemek için tercih edilmelidir.

(menülerimi de yazılı olmasa da haftalık kafamda belirleyip alış verişi yapınca tasarruf edebildiğimi gördüm)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…