BİRİKİMCİ HATUNLAR

henüz 2 aydır ciddi tasarruf yapıyorum, bu ay 3.ayım olacak...yıl başından bu yana yapıyor olsaydım eminim çok farkederdi...neyse zararın neresinden dönersek kardır, di mi ama?
tabiki canım çok iyi başladın
ben de şu vana olayına bakayım eve gidince. bu arada bu ay ben de fırında 5 kilo patlıcan 6 kilo biber közledim bakalım faturaya nasıl yansıyacak. ben nerdeyse yılbaşından beri faturaları dosyalıyorum kıyaslama yapabiliyorum :))

aa o iyiymiş ben de dosyalayayım bari..atıyordum ben...

aa o iyiymiş ben de dosyalayayım bari..atıyordum ben...
ben en başından beri dosyalarım asla atmam
her ay fatura gelince önceki ayla ve geçen seneki aynı ayla kıyaslama yaparım
birim fiyatlarına gelen zamlara vergilere gelen zamlara bakar sinir olurum

ben en başından beri dosyalarım asla atmam
her ay fatura gelince önceki ayla ve geçen seneki aynı ayla kıyaslama yaparım
birim fiyatlarına gelen zamlara vergilere gelen zamlara bakar sinir olurum
hahaha, tam benlikmiş, zaten sinirliyim, iyice sinir olurum, ben de biriktirecem bundan böyle :)

şansa bakın ki defterimin arasında buldum geçen sene ağustos ayındaki elektrik faturam 173,60 tl imiş..fiyat artışına rağmen-olmuştur diye düşünüyorum-geçen yıl bu aya göre 63 tl kardayım kızlar..tasarruf işe yarıyor gerçekten...

süper canım şansa bak gerçekten :))
ben aydan aya değerlendiriyorum henüz yeni başladığım için. suyu değiştiremiyorum pek de elektrik değişiyor. su için de vanayı deneyeceğim bakalım

süper canım şansa bak gerçekten :))
ben aydan aya değerlendiriyorum henüz yeni başladığım için. suyu değiştiremiyorum pek de elektrik değişiyor. su için de vanayı deneyeceğim bakalım
dene canım, elektrik farkediyor gerçekten..benim su da farketti 2 ay önceye kadar 70 tl idi, 2 ay önce 35, geçen ay 40 tl geldi su faturam bakalım bu ay ne gelecek...
telefon fatura tarifemi de değiştirdim ..
geçen sene aralık ayında elektriğim 56 tl gelmiş, bu kış oldukça düşecek sanki..bizim buralarda yazın şişiyor faturalar aşırı sıcaktan...

su sizn oralarda daha ucuz ama canım bizim buralarda akdeniz ve egeye göre 2-3 katı metreküp fiyatı..inşallah benim de düşer. telefon tarifemi dediğim gibi 16 tl lik kullanıyorum 1 yıldır aylık 16 tl kardayım eski tarifeme göre.
elektrik kışın rahat edeceksin sen ben de elektrikli ocakla 120-140 filan görüyorum kızım hasta olmasın da o dokunmuyor bana valla.

hayırdır canım? danış tabi, yardımcı olabileceğim bir şeyse,seve seve
Hafta sonu annemle kayınvalidem geliyor yA bize dün bahsetmiştim bebişim . Ya ben evlenmeden araba almıştım babamdan da borç almıştım araba için ben her ay borcu ödemeye başladım en son 6000 tl gibi bir borç kalmıştı. İşten istifa edince tazminatım yattı 6500 tl bunu babamlara vermek için hiç dokunmadık hesabımda duruyordu. Geçen hafta eşim düğünden önce arkadaşından 1000 tl almıştı onu unutmuş hatırladı ama malum bizde para yoktu. Bende hesaptan çektim borcu kapattık . Bu ayki maaşımızdan 1000 tl sini hemen benim hesabıma aktarım aldığımızı yerine koyacaktık . Kasımda izne gidince de BAbama parayı verecektik. Ama şimdi annemler geliyor olunca haliyle yeme içme gezme artacak ve o parayı yerine koyamayız . Bende şöyle düşündüm elimde 930 tl değerinde altın var bu büyüklerden . 4 küçük altına bedel oluyormuş galiba. Biz maaşımızdan 1000 tl yi yerine koysak . Annem giderken parayı yollamak istiyorum çünkü. Başımıza dert oldu o para resmen neyse. Sonra o altını bozdurup 2 küçük altın alsak kalan paraylada annemlerin yol masrafını karşılar eve biraz yiyecek alışverişi filan yapar mangala gideriz . Annemler gidince de kalan bütçeye bakar plan yaparız ne dersin bana bi fikir verin

haklısın canım, buralar daha ucuzdur tabi...
önce sağlık..birinci kural bu, Allah korusun hasta olunsa gider daha fazla, bi de üzüntü, can sıkıntısı..değmez 20-30 tl için

haklısın canım, buralar daha ucuzdur tabi...
önce sağlık..birinci kural bu, Allah korusun hasta olunsa gider daha fazla, bi de üzüntü, can sıkıntısı..değmez 20-30 tl için
aynen canım Allah sağlık versin önce
ayiciklijelibom internetten de mi tasarruf yapıyorsun nerdesin

evet canım biliyorum geliyorlarmış..

şimdi karışık bi durum, ama ben olsam altını bozdurmazdım..altın bozdurmayı evden eşya satma ile aynı değerde görüyorum.annem geldiğinde harcamak için nasıl tv mi satmazsam altınımı da satmazdım..

babaya olan ödemenin acelesi varsa-ki sıkıntı yapmış- 1000 tl eksik gönderir, kalan 1000 tlyi önümüzdeki ay öder kapatırdım..nasılsa kaçmıyorum, babam da bekleyiversin derdim..bozdurulan hiç bir şey yerine konmuyor..
hesapta olmayan masraf hep çıkıyor..geçen ay düğün için gitti, bu ay annelere gidecek, önümüzdeki ay da belki arabanın bi arızası çıkacak..sonuç olarak görünmez masraf her an her saniye çıkabilir...

altını bozma derim ben....

bence altını bozmayın annenle 1000 tl eksik gönderiver borcunu sonra kalan 1000 tl yi de ilerki aylarda verirsiniz. bu tarz haracamalar için altın bozmaya değmez. ayrıca altın yükseliyor şimdi sattığın büyük altını ilerde alamayabilirsin.

aynen katılıyorum canım, aklın yolu bir

öyle canım ben bile araba için altın biriktiriyorum sözde ama nasıl kıyarız da bozdururuz zamanı gelince şimdiden kara kara düşünüyorum
kolay değil bence de kıyılır mı nasıl kıyılır bilemiyorum, yokluğu hissedilecektir
hemen yeniden birikime başlarsın sen de canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…