BİRİKİMCİ HATUNLAR

kolay değil bence de kıyılır mı nasıl kıyılır bilemiyorum, yokluğu hissedilecektir
hemen yeniden birikime başlarsın sen de canım
başlarım tabi canım istekler hiç bitmiyor ki arabadan sonra yatırımlık arsa istiyorum ondan sonra daha büyük bir ev ondan sonra da ölmezsem yazlık

Kızlar ben ay sonunda maaşımı alıyorum ay sonuna kadar 1700 tl paramız kaldı. Günlük 20 tl den fazla yakın yol parası harcıyoruz (başka şehre gidip geliyoruz). 300 tl gibi bir masrafımız yol masrafı. Onun dışında market ve bebeğin masraflarını karttan alıyorum. Ay sonunda 700-800 hatta 1000 tl kenara atmak istiyorum yapabilir miyim sizce. Arada masraflar çıkıyor dün bebeği doktora götürdüm mecbur taksi ile gidiş 7 tl dönüş 15 tl tuttu.

hoşgeldiniz...
maalesef hayır, ay sonunda atamazsınız...
bence ilk ay para gelir gelmez 480 tl ye bi yatırımlık yarım altın alın, sonra kalanı idareli kullanın baktınız ay sonunda 250-300 daha kalmış planladığınız gibi, onunla da bi çeyrek alıp atın birikime...
2.ay artık ilk aydan birikime atabilecğiniz para miktarını bildiğiniz için,maaş yatar yatmaz gidip 1 yarım bir çeyrek altınınızı alın ve kalanıyla idare edin..

ay sonu para kalacak, onu atacam diye düşünürseniz atamazsınız..görünmez masraf illa ki çıkar..birikimin en önemli kuralı harcamadan önce birikimi ayırıp kalanı yetirmektir, harcamadan kalanı biriktireyim diyen birikim yapamaz.

bu ilk denemen olacaksa 500 tl gibi bir rakam ayır yol parası hariç 900 gibi bir rakam kalıyor bunu vadeliye ya da ayrı bir hesaba at ve unut eğer başarılı olursan uzun vade birikimi de düşünüyorsan gelecek aylarda birer tam altın alabilirsin

bu arada bebişinizi Allah bağışlasın,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..doktora gitmiş bebik, hasta ise acil şifalar dilerim

aslında bende bozdurmak istemiyorum ama sıkıntılıyım. sebebi ise o para üzerimde bir yük inan bana altında eziliyorum .parayı habire tırtıkliyoruz inan eriyor para hesapta bir an önce o paradan kurtulmak istiyorum derdim o. ayrıca babamdan hesap numarası istedik asla vermedi . şimdi annem gelince o parayı almayacak asla kabul etmeyecek ama ben kesin vericem kesin

canım çok iyi anladım ama 1000 tl sini önümüzdeki ay gönderirsin, al anneni karşına, ""anne bu parayı al 1000 tl yi hesap numaranı ver önümüzdeki ay göndereceğim bizde kalınca harcanıyor, hesabımızı bilemiyoruz böyle"" de..
ama illa bozacam diyorsan sen bilirsin, benim fikrim bozmaman yönünde

zor sanki ya 1000 tl benim bebeğim yok mesela sizin var oda bir masraf

işte eğer öyle desem demekki yetiştiremedik ki paranın üzerinden harcadık annem bunu anlayacak ve asla o parayı almayacak . ki hepsini bir anda vermekte zorlanıcaz parça parça hiç almaz off ne yapıcam bilmiyorum inan para hesabı yapmaktan yoruldum

Merhaba bebek olmasa kendinizi sıkar atarsınız ama bebek olunca masrafı çok oluyor bence olmaz
diğer arkadaşların dediğine katılıyorum 1700 tl elinize geçer geçmez çeyrek alın
kalanla idare edin
kredi kartınız ne kadar geliyor bu ay bu şekilde deneyin elinizde para kalırsa önümüzdeki ay çeyrek değil de yarım alırsınız

evet haklısınız aslında öyle yapıyordum ama eşimin son bir yılda işleri çok kötü gitti bazen tek maaş idare ettik o yüzden hiç biriktiremedim. ilk defa 2 maaş tam anlamı ile girecek. kurban da kestik. o nedenle vadelime atmaya cesaret edemedim. vadelide biriktiriyorum ben. bir sonraki ay dediğiniz gibi yapıcam maaş gelir gelmez bir kısmını hop vadeliye:) ama bir kısmını şimdi atayım aslında bi şekilde yettiririm dışarı falan çıkmayız.

evet ya 500 atayım 900 le geçinilir nolcakki

bu arada bebişinizi Allah bağışlasın,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..doktora gitmiş bebik, hasta ise acil şifalar dilerim
teşekkür ederim kontrol randevusuydu 2 aydır gidemedim birşeyi yok allaha şükür:)

zor sanki ya 1000 tl benim bebeğim yok mesela sizin var oda bir masraf
bebişe kıyafet fln çok alıyordum onları bıraktım ne varsa onu giydiriyorum hevesimi aldım artık. bez ve mama dışında pek masrafı olmuyo şuan için.

kart çok geliyor ben marketten kısamıyorum ya siz nasıl yapıyorsunuz? bebeğin mamasını bezini de internetten alıyorum gerçi onlar mecburi masraf.

S Senbirsen sağlık olsun durumunuz da düzelmiş çok şükür bundan sonra güzel birikim yapabilirsiniz inşallah. Markete listeyle gideceksiniz ve liste dışı harcama yapılmayacak. Market olarak bim A101 Kipa gibi marketlerin indirim katalogları da takip edilerek gidilecek. Mesela Kipa'da yağ indirime girince 4-5 tane 5 tl lik alıyorum uzak çünkü yol parasına değsin diye ve uzun süre almıyorum gibi.

vallahi canım sen bir şey danışacam dedin biz de olması gerekeni yazdık
ama görüyorum ki sen altını satmayı kafaya koymuşsun ve buna onay bekliyorsun
o halde sat altınını, 1 altın alınır da satılır da, çok önemli değil... ama burada önemli olan ilke ve tutum.
bu kadar basit bir mevzu için yatırım satılmamalı, birikim yapmak için en önemli ilke yatırımlık almaktır, yatırımı satmak değil (burada borç baba yerine bankaya olsaydı ve faiz işleyecek, ya da kredi notunu etkileyecek bi durum olsaydı emin ol hepimiz altını sat derdik..fakat mevzu altın satmayı gerektiren bi mevzu değil)
birikim yapmak istiyorsan, zihin yapını satmaktan çıkarıp yatırımlık almaya yöneltmelisin derim..

şimdi karar senin, nasıl içine sinecekse yap, gitsin

kart çok geliyor ben marketten kısamıyorum ya siz nasıl yapıyorsunuz? bebeğin mamasını bezini de internetten alıyorum gerçi onlar mecburi masraf.
bebeğin masrafları zorunlu tabi ona bişey diyemem ama bebeğim olsaydı internet sitelerindeki çoklu kampanyaları takip ederdim
markette de kaliteden ödün vermeden en uygununu en indirimlisini almaya çalışıyorum
ucuz bulduysam çok alıyorum bozulmayacak şeyleri stoklu gidince onlar bitene kadar zaten yeni indirimler oluyor
sürekli çevremde olan 6-7 marketin broşürlerini takip ediyorum

inanın her para, her maaş birikir ama az,ama çok...
maşallah durumlar da düzelmiş, bundan sonra daha kolay birikime para gidecektir.
ama her zaman önceliğiniz para gelince birikime ayırmak olsun, ay sonu beklenirse elde para kalmıyor çünkü...bunu yıllarca denedim ve başarısız oldum..naçizane tavsiyemdir...

Çok mantıklı ya bizde mesela çok çay gidiyor eşim çay tiryakisi ve çaykur seviyor o indirime girince 4-5 tane almam lazım 1 tane alıyorum bitince yine alıyorum tabi fiyat değişiyor çok saçma. öyle alışverişleri toplu yapayım. yiyecek kısmını nasıl hallediyorsunuz? pazara gitmekle fln uğraşamam zaten çalışıyorum haftasonunu da bebeğime ayırıyorum. haftalık yemek listsi yapıp haftalık alayım bari ben aklıma geldikçe şunu da alıyım bunu da alıyım fln diyorum. şimdi bakıcımız var istediğim yemeği yapıyor sağolsun onunla haftalık program yaparım mesela onun dışına çıkmam.

bende yemek yiyecek de çok masraf oluyo programlı gitmediğim için ama yukarda yazdığım programı yapıcam artık.

ya şu aybaşı bi gelsin, bu kalan 1750 den hariç maaştan da ayırıp en az 1000 hatta 1500 bile atmak istiyorum acısını çıkarıcam bugünlern:)

kızlar market alışverişini internetten yapan var mı mesela öyle toplu alsam daha ucuza gelir mi. marketsepeti.com var veya gittigidiyordan alsam bazı şeyleri?
fiyat karşılaştırması yapmanız lazım araştırmanız lazım
eğer 10a aldığınızı 12den satıyorsa her üründe üstüne ekliyorsa olmaz ama aynıysa fiyatlar neden olmasın
ama ben market gezmeyi sevdiğim için internetten alışveriş yapamıyorum illa görerek almam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…