BİRİKİMCİ HATUNLAR

anneciğine çook geçmiş olsun arkadaşım.

bugün saat 11:50 ye kadar dersim yok

zaten toplamda da 3 saat dersim var

saat 12 :30 a kadar 1 saat ders öğleden sonra da 2 saat ders 15:30 da çıkıyoruz.

ölen bir yakına taziye için de birşeyler alıp gitmeyi düşünüyorum

yemek olarak dünden kalan tavuk ve de kırmızı biber dolmasından var yanına az da kuzu haşlamam vardı bunlar az yanına takviye olarak patatesli taze fasulye yaparım.

şimdi duş alıp biraz da okumalarımdan yapıp 3 saati değerlendirebilirim inşaallah diye düşünüyorum.

şimdiden günü kaba taslak planladım

M maviduvar1 Bazıları bir öğünü bile kâr sayıyo. Hatta bir bardak çayı,yada bir fincan kahveyi...
aynen. burda bir kız var her öğlen gelir odama, hadi kahve söylesene hadi double çay söylesene.
ama bu 15 gün boyunca her gün devam etti. sonra gelince yüz vermedim, konuşmadım dahi işlerimle ilgilendim.
anladı da gelmedi.
ha yine sorun kaç paralık çay kahve değil de enayi yerine konmak.
hadi yarın da sen gel bana kahveye dese ya. ama yok. o kahveden kar edecek haspam...

Rüyacım teyzeye Rabbim acil şifalar versin

Hayırlı cumalar kızlarr..

Rabbim bu mubarek cuma da ne kadar sıkıntımız varsa rabbim feraha kavuştursun , borçlu olanlarımıza edalar versin , hastalara şifalar , dertlilere devalar... Rabbim hakkımızda hayırlı olanları nasip etsin inşallah...

Cumamız mubarek olsun.. Birikimlerimiz bereketli olsun inşallahh

Allah bu mübarek cuma gününde efendimiz ( s.a.v) ve de sevdiklerinin yüzüsuyu hürmetine

hastalarımıza acil şifalar ,dertlilerimize devalar , borçlularımıza ödeme kolaylığı ....

hepimize akıl ,fikir , hidayet versin ve de affettim dediği sevdiği kullarından olmayı , rahmet ve merhamet nazarıyla baktığı '' kulum '' dediği kişilerden olmayı nasip etsin inşaallah ...AMİN AMİN AMİN

Rüyacım teyzeye Rabbim acil şifalar versin

Teşekkür ederim Farmasicim ..

14 yıl oldu hiç konuşamıyor ve 2 yıldır da yatalak durumda sağ tarafı hiç tutmuyor.. Rabbimden ümit kesilmez tabi ama doktorlar düzelmez artık diyor.. inşallah rabbim sağlık sıhhat versin bu mübarek cuma hatrına tüm hastalara..

Ya mukallibel kulubi sebbit kalbi ala dini..Rabbim bu cuma gününde ayağımı kalbimi dininde sabit kıl...güzel yağmurlu rahmet inen bir gun..birazdan kahfaltı yaparım ..pıtırcık gece uyumadı şimdi uyudu..diş çıkarma dönemimiz bitseydi hayırlısıyla...dun aksam alışverişle geçti:) yarın cok sevdiğim 3 dostmla goruscem..gun başlattık ama aksam olcak..eşlerimizle birlikte toplancaz...şimdiden heycanlıyım cunku cok sevdiğim dostlarım...12 gibi evden cıkcam...4 e doğruda dersim biter...bu sene 2 unuversiteye kaydımı yaptırcaktım ama zamanı geçmiş galiba..tamamen unutmuşum hayırlısı..zaten yüksek lisans düşünüyorum...istediğim bolumu kazanamadığım için hep erteledim..bakalım bu sene bahar döneminde sıkı bir çalışmayla inş...Benimde aksam yemeği derdim yok bugun..kesme çorbam var..taze fasulyem..yanına bizim evin en sevilen pilavı bulgur pilavı yapcam...oğlum bayılıyıor..yanına tursu daha ne olsun..ne cok yazdım yav:):)

dediğin gibi Rabbimin rahmet ve merhametinden ümit kesilmez anneciğinin hakkında en hayırlısını versin

geçen bu yılları ve çektiklerini kefaret etsin günahlarına AMİN

Ruya çok geçmiş olsun canım annene. Rabbim şifa versin inşallah.
Herkes ne güzel dualar yazmış. Hepsine âmin inşallah.
Benim annem dindar bir kadındır. Babam ben çocukken oruç tutmaz namaz kılmaz hayya annemler dalga geçerdi.
Annem elinden geldiğince bize birşeyler öğretti. Kur'an kursuna yoları. Namaz kılmayı öğrendim. Uzun yıllarda ara vermden kıldım. Sonra bıraktım. Sonra tekrar bsşkagım. Şimdi çok şükür Allah kabul ederse kılmaya özen gösteriyorum.
Babam da değişti namaza başladı hacca gitti. Şimdi dinine annemden daga çok bağlıdır. Neyse çok yazdım.
Ben cuma günü yapılması gerekenler çektiğiniz esmalar gibi şeyleri hiç bilmiyorum. Ama yapmayı çok istiyorum. Bana azıcık anlatabilir misiniz neler yapıyorsunuz. Yani dini vecibe olarak sadece nama kılıyorum ama ben başka şeylerde yapmak istiyorum.

Amin inşallah Papatyacım sağol

Ben cuma günleri Peygamber efendimize 100 salavat getiririm..

" peygamber (s.a.v) efendimiz buyuruyorki ; gunde 100 defa salavat-i serife okuyana ALLAH TEALA alninin ortasina "MUNAFIK DEGILSIN GAVUR DEGILSIN CENNETLIKSIN "diye yazdiriyor.INSANIN GUNDE 100 DEFA SALAVAT-I SERIFE GETIRMESI EHLI CENNET OLDUGUNUN ALAMETIDIR. "

"Cuma günü yüz defa Salâvat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah (c.c.) affeder."

Günaydınlar ,Hayırlı Cumalar.
Ruya ,annene Rabbim yardımcı olsun. Günahlarının kefareti saysın. Bakana da yardım etsin merhamet versin.

Dün bende öğle arası lise arkadasımla görüstüm. Hayat öyle bir sınav ki nasıl ne olacagını bilemiyoruz. 2 yıl önce abisi kalp krizi ve beyin kanaması geçirdi. Kaç ay komada yattı. Şuan zeka yaşı 8 yaşındaki bir çocuk gibiymiş. yeni yeni yürümeyi öğretiyorlar. hem fizik tedavilerde. altı bağlı,gece sondalı. Bazen o kadar zor ki dayanmak ,bakmak ölse daha mi olurdu diye düşünüyorum sonra tövbe ediyorum dedi. Allahın bize imtihanı da bu diye.. ve deli kuvveti gibi istediği yapılmayınca boğazlarına yapışıp tırnaklarıyla yoluyormuş... Tüm gece uyuyamadım düşünmekten.. O arakadasımla her bulustugumda abisinin saglıklı halde gördüğüm zamanı aklıma geliyor.

Herşey insanlar için. Hayırlı ömürler nasip eylesin Rabbim.
Semaya açılan ellerimizi yüreklerimizi ferahlatsın ..

teşekkür ederim canım.

kızlar salat-ı selamlarımız efendimize ( s.a.v) gelsin

Allah'ım bizleri de şefaatine nail etsin inşaallah AMİN

100 Milyon Salavata Denk Salavat

Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resulikennebiyyil Ummıyyi ve Ala Alihi ve sahbihi ve sellim ve tesliymen bikaderi Azemeti zatike ve fiy külli vaktin vahiyn."

Manası:"Ey Allah'ım! Kulun, peygamberin ve resulün olan o nebiyyi ümmi efendimiz Muhammed'e ve ali ashabına, her an zaman Sen'in zatının büyüklüğü(nün sonsuzluğu) kadar salat ve selam eyle

Amin inşallah canım...

Yatana / hasta olana da zor bakana da zor.. Derler ya hasta mısın hasta mı bakıyorsun diye , hakikatten öyle..

Ben tek çocuğum , annem felçli yataklak , babamsa 2 yıldır gırtlak kanseri.. Çok şükür tüm gırtlağı alındı metastaz falan da yapmadı ama yine de ikisi de bebek gibiler.. Pskolojik olarak inanılmaz güçlü olmak gerekiyor.. Ayrıca inancını da yitirmemek lazım.. Zaman zaman zor olmadı desem yalan olur ama yine de çok şükür bu hallerine.. Binlerce şükür rabbime ki bana dayanma gücü ve hakikatten bana destek ve yardımcı olan bir eş verdi..

Hastaya bakmak cidden zor iş arkadaşının abisine de rabbim tez zamanda şifa versinn.. Umarım çabucak düzelir.. Bunlar birer imtihan rabbim hem hasta olanı hem de ona bakanı sınıyor bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…