BİRİKİMCİ HATUNLAR

merhabalar hoş geldin aramıza ,

ben de yeni birikitirmeye başladım kuyumcudan çeyrek alıyorudum ama burdaki arkadaşlar sayesinde banka hesabımdaki gram hesabını kullanmaya başladım alış satış komisyonu çok düşük 1 lira bile değil kuyumcudan alsan 1 gr satarken %7 komisyon alıyormuş gibi oluyor bankanın oranları çok cazip

bencede elde durana kadar satalım gitsin ve hepsini giydim bir daha giymem yani burdan çarım sanırım satışıda hepsine bir sürü para verdim... satıp altın alırız
kac lıraya satmayı dusunuyorsun
ben bahsettıgım abıyeyı 300 tl almıstım mesela belkı bıraz daha fazla ama bır daha gıymem kınamda gıydıgım ıcın

farmasicim sen yoksun bu gün ama ben bu ayki birikimleri yazayım ama ben geçen ayın birikiminide bu aya yazacağım ki hepsi görünsün diye... 100 çeyrek 15 gr altın birde 12 gr lık 22 ayar altın künye bunu yazmasanda olur sana bırakıyorum ama onuda birikim niyetiyle almıştım :)

kac lıraya satmayı dusunuyorsun
ben bahsettıgım abıyeyı 300 tl almıstım mesela belkı bıraz daha fazla ama bır daha gıymem kınamda gıydıgım ıcın
canm hiç düşünmedim bana bunu yakın bir arkadaşım söyledi o gelecek bi haftasonu yanıma onunla birlikte yapacağız fiyatlarıda beraber belirleyeceğiz

@papatyacim ben kredi islerinden pek anlamam ama umsrm kolaylasir odemeniz en.ii fikri Varyemez vericektir sana :)
3.5 yıldır hem ev hem araba ödüyoruz. Ve 2-3 ay öncesine kadar zorlanmyorduk. Yani hiç borcumuz yokmuş gibi yaşıyorduk. Ama benim gelirim 1200 tl azaldı aylık. Dolayısıyla bizde zorlanmaya başladık. Daha doğrusu eskisi gibi değiliz. Eskiden hem borç ödeyip hem yiyip içip gezip hem de para biriktiriyorduk. Şimdi kapatalım hemen diye düşündük. Fakat sizlerin söylediği de mantıklı. Bilemedim yani ben

olsun canm inşallah tekrar düzelir şöyle düşün ödediğin para sürekli sabit 5-6 ay sonra biraz daha değer kaybedecek... ne kadarı kaldı bitmesine ? eğer kapatırsan çok para ödemiş ve kaybetmiş olursun ....o parayı değerlendirmiş olursun ödemezsen

Canım ev Ocak -2016 da araba Haziran 2016 da bitecek. Ayda 900 tl ödüyoruz. Hani kapatalım da bir an önce bitsin kurtulalım diyoruz.

bayanlar merhaba.herkesin birikimi hayirli olsun,masaallah diyelim ne guzel birikimler yapilmis.
papatyacim annenlerin evi hayirli olsun.toplu odeme konusunda fikrim ,bence odeme.para elinde dursun.nasil olsa aydan aya odeniyor borclar.
benim malesef bir birikimim yok bu ay 10 gun oncesine kadar 100 tl birikmisti kumbarada,ay sonu gelmeyince harcamak zorunda kaldik saglik olsun napalim.ev borcu bittiginde her ay maasim yattigi gun alacagim altinlari dusunup teselli ediyorum kendimi:)

olsun canm tez zamanda yapmaya başlarsın inşallah :)

Canım ev Ocak -2016 da araba Haziran 2016 da bitecek. Ayda 900 tl ödüyoruz. Hani kapatalım da bir an önce bitsin kurtulalım diyoruz.
valla vicdanım el vermiyor öde demeye :) kalsın bir kenarda gör bak borç ödenip gidecek o parada elinde değerlenmiş olacak sıkıştığın ay altınsa altın bozdurursun dövizse döviz ... kul sıkışmazsa hızır yetişmez derler boş verin azıcık sıkışın :)

altın alırdım canm ya. erken ödemenin bi faydası olacak mı ki. zarar veya kar her zaman var. inşallah kar edenlerden oluruz

Ay gerçekten kafam karıştı. Gerçekten mantıklı diyorsunuz. Ben bu parayla krediyi kapatırsam üstüme bir rehavet çökecek. Belki de arabaya ödediğim parayı kenara koymayacağım. Rahat davranacağım. Ne zamandır yatak odasını değiştirmek istiyorum. Artık dökülüyor. Onu mu yapsam acaba.

Hos geldin canim Masallah kuzularina. Onlarin adina hesap acabilirsin canim. Kendi hesabin ya da esinin hesabi da olur ama adi "cocuklarin hesabi" olunca sikissaniz da harcamazsiniz

Canim biz de arabayi kredi ile almistik. Suan toplu para var, kapatabiliriz. Ama arkadaslarin dedigi gibi zaten faizi odendi. Baska bir alacaginiz varsa ona birikim yapabilirsin. Ya da halihazirda odani yenilemek istiyormussun. Onu yaptirabilirsin. Bir kismi da ihtiyac durumunda imdada yetisir.

altın alırdım canm ya. erken ödemenin bi faydası olacak mı ki. zarar veya kar her zaman var. inşallah kar edenlerden oluruz
sizin dedikleriniz daha mantıklı. Eşimle konuşup bir karara varırız inşallah.
Yani biz eskisi gibi ödemeye devam edeceğiz ve bankada paramız olacak. Diğer türlü borcumuz olmayacak ama paramızda olmayacak.

papatyacım ben olsam borcumu kapatırdım zaten kredi işleri bana göre değil bulaşmışsın bir kere olan olmuş

ama sonrasında da kararlı olup aynen borç devam ediyor gibi parayı kenara atmak lazım hem böyle bir alışkanlığı da kazanmış olursun hayatının geneli için
elbette karar senin bitanem

bir de değişen dünya ve ülke düzenin de yarının ne getireceği belli değil

Allah korusun hastalık ölüm zulüm vs olsa bir kişinin borçla başa çıkması kolay değil

ben her türlü ihtimale karşı azıcık aşım kaygısız başım misali diyenlerdenim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…