merhabalar hoş geldin aramıza ,Merhabalar hanımlar fikrinizi almak istiyorum
Şimdiye kadar evde para konularını eşim halletti ben hiç karışmadım
Hamilelik Doğumlarım sorunlu geçti buyüzden fırsatımda olmadı
Ama çocuklar büyüdü okula başladı
Bende artık kendi çapımda birikim yapmak istiyorum onların geleceği masarafları için
ev hanımıyım buarada :)
İlk olarak çocukların Bayram doğum günü vs. birikmiş 400-500 tl kadar paraları var
Ben altın almayı düşünüyorum sizce nasıl değerlendirmeliyim
Gram altın yada çeyrek falanmı
Tecrübeli hanımlar fikirlerinizi bekliyorum
kac lıraya satmayı dusunuyorsunbencede elde durana kadar satalım gitsin ve hepsini giydim bir daha giymem yani burdan çarım sanırım satışıda hepsine bir sürü para verdim... satıp altın alırız
canm hiç düşünmedim bana bunu yakın bir arkadaşım söyledi o gelecek bi haftasonu yanıma onunla birlikte yapacağız fiyatlarıda beraber belirleyeceğizkac lıraya satmayı dusunuyorsun
ben bahsettıgım abıyeyı 300 tl almıstım mesela belkı bıraz daha fazla ama bır daha gıymem kınamda gıydıgım ıcın
yani kendi hesabın üzerinden de yapabilirsin şu aralar altın düşükken almanı tavsiye derim ama sen düşün kararını ver tabiOzaman kuzulara bi hesap açtırmak gerekiyor
Bakalım düşüneyim teşekkürler kalemero
bak bilen kişiye danış hep aynı şeyi söylerler nakit parayla kredi kapatılmaz helede faizi ödenen kredi kapatılmaz sen onun zaten ilk yıl faizini ödüyorsun sonra anaparayı ödemeye başlıyorsun yazık olur yani bence bir kenara altın döviz yap koy zorlandığın ay destek olarak alırsın tabi sen bilirsin
3.5 yıldır hem ev hem araba ödüyoruz. Ve 2-3 ay öncesine kadar zorlanmyorduk. Yani hiç borcumuz yokmuş gibi yaşıyorduk. Ama benim gelirim 1200 tl azaldı aylık. Dolayısıyla bizde zorlanmaya başladık. Daha doğrusu eskisi gibi değiliz. Eskiden hem borç ödeyip hem yiyip içip gezip hem de para biriktiriyorduk. Şimdi kapatalım hemen diye düşündük. Fakat sizlerin söylediği de mantıklı. Bilemedim yani ben@papatyacim ben kredi islerinden pek anlamam ama umsrm kolaylasir odemeniz en.ii fikriVaryemez vericektir sana :)
3.5 yıldır hem ev hem araba ödüyoruz. Ve 2-3 ay öncesine kadar zorlanmyorduk. Yani hiç borcumuz yokmuş gibi yaşıyorduk. Ama benim gelirim 1200 tl azaldı aylık. Dolayısıyla bizde zorlanmaya başladık. Daha doğrusu eskisi gibi değiliz. Eskiden hem borç ödeyip hem yiyip içip gezip hem de para biriktiriyorduk. Şimdi kapatalım hemen diye düşündük. Fakat sizlerin söylediği de mantıklı. Bilemedim yani ben
Canım ev Ocak -2016 da araba Haziran 2016 da bitecek. Ayda 900 tl ödüyoruz. Hani kapatalım da bir an önce bitsin kurtulalım diyoruz.olsun canm inşallah tekrar düzelir şöyle düşün ödediğin para sürekli sabit 5-6 ay sonra biraz daha değer kaybedecek... ne kadarı kaldı bitmesine ? eğer kapatırsan çok para ödemiş ve kaybetmiş olursun ....o parayı değerlendirmiş olursun ödemezsen
sen de haklısın canm sen bilirsin karanızı iyi verin amaCanım ev Ocak -2016 da araba Haziran 2016 da bitecek. Ayda 900 tl ödüyoruz. Hani kapatalım da bir an önce bitsin kurtulalım diyoruz.
olsun canm tez zamanda yapmaya başlarsın inşallah :)bayanlar merhaba.herkesin birikimi hayirli olsun,masaallah diyelim ne guzel birikimler yapilmis.
papatyacim annenlerin evi hayirli olsun.toplu odeme konusunda fikrim ,bence odeme.para elinde dursun.nasil olsa aydan aya odeniyor borclar.
benim malesef bir birikimim yok bu ay10 gun oncesine kadar 100 tl birikmisti kumbarada,ay sonu gelmeyince harcamak zorunda kaldik saglik olsun napalim.ev borcu bittiginde her ay maasim yattigi gun alacagim altinlari dusunup teselli ediyorum kendimi:)
valla vicdanım el vermiyor öde demeye :) kalsın bir kenarda gör bak borç ödenip gidecek o parada elinde değerlenmiş olacak sıkıştığın ay altınsa altın bozdurursun dövizse döviz ... kul sıkışmazsa hızır yetişmez derler boş verin azıcık sıkışın :)Canım ev Ocak -2016 da araba Haziran 2016 da bitecek. Ayda 900 tl ödüyoruz. Hani kapatalım da bir an önce bitsin kurtulalım diyoruz.
altın alırdım canm ya. erken ödemenin bi faydası olacak mı ki. zarar veya kar her zaman var. inşallah kar edenlerden oluruzkeşke param olsaydı biraz altın alırdım ben de.
sabah kumbaramdaki paranın 100 tl sini aldım. bütünlettirecektim. a101 falan açılmamış. şimdi eve giderken girerim bi markete.
size bir şey soracağım. araba kredimiz 15 bin falan kaldı. aslında ekimde gelmesini beklediğim ama kasıma sarkan 11-12 civarında bir para bekliyorum. biz şimdi kasımda arabayı ödeyince 14100 e inecek. gelen paranın üstüne de 1-2 ay içinde birşeyler koyarsak ocak-şubat gibi kapatırız diye umut ediyorum. sizce bu gelecek toplu parayı tl olarak mı tutayım. döviz altın falan alsam da belki zarar ederim diye düşünüyorum. üzerine koyacağım parayı da kredi çektiğim bankadaki hesapta tl olarak koyayım diyorum. ne dersiniz....
Ay gerçekten kafam karıştı. Gerçekten mantıklı diyorsunuz. Ben bu parayla krediyi kapatırsam üstüme bir rehavet çökecek. Belki de arabaya ödediğim parayı kenara koymayacağım. Rahat davranacağım. Ne zamandır yatak odasını değiştirmek istiyorum. Artık dökülüyor. Onu mu yapsam acaba.bayanlar merhaba.herkesin birikimi hayirli olsun,masaallah diyelim ne guzel birikimler yapilmis.
papatyacim annenlerin evi hayirli olsun.toplu odeme konusunda fikrim ,bence odeme.para elinde dursun.nasil olsa aydan aya odeniyor borclar.
benim malesef bir birikimim yok bu ay10 gun oncesine kadar 100 tl birikmisti kumbarada,ay sonu gelmeyince harcamak zorunda kaldik saglik olsun napalim.ev borcu bittiginde her ay maasim yattigi gun alacagim altinlari dusunup teselli ediyorum kendimi:)
Merhabalar hanımlar fikrinizi almak istiyorum
Şimdiye kadar evde para konularını eşim halletti ben hiç karışmadım
Hamilelik Doğumlarım sorunlu geçti buyüzden fırsatımda olmadı
Ama çocuklar büyüdü okula başladı
Bende artık kendi çapımda birikim yapmak istiyorum onların geleceği masarafları için
ev hanımıyım buarada :)
İlk olarak çocukların Bayram doğum günü vs. birikmiş 400-500 tl kadar paraları var
Ben altın almayı düşünüyorum sizce nasıl değerlendirmeliyim
Gram altın yada çeyrek falanmı
Tecrübeli hanımlar fikirlerinizi bekliyorum
Ay gerçekten kafam karıştı. Gerçekten mantıklı diyorsunuz. Ben bu parayla krediyi kapatırsam üstüme bir rehavet çökecek. Belki de arabaya ödediğim parayı kenara koymayacağım. Rahat davranacağım. Ne zamandır yatak odasını değiştirmek istiyorum. Artık dökülüyor. Onu mu yapsam acaba.
valla vicdanım el vermiyor öde demeye :) kalsın bir kenarda gör bak borç ödenip gidecek o parada elinde değerlenmiş olacak sıkıştığın ay altınsa altın bozdurursun dövizse döviz ... kul sıkışmazsa hızır yetişmez derler boş verin azıcık sıkışın :)
sizin dedikleriniz daha mantıklı. Eşimle konuşup bir karara varırız inşallah.altın alırdım canm ya. erken ödemenin bi faydası olacak mı ki. zarar veya kar her zaman var. inşallah kar edenlerden oluruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?