Yaşanmadı. Hatta ne derseniz alalım ne isterseniz yapalım dediler. Ama benim de çevremde gördüklerim ve kk da okuduklarımdan sonra korkum var. Beklentim yok ama ne diyipte yanıma alacam altınlarıcanım sen altınları verme aileyle aranda sıkıntı yaşandı mı bilmiyorum ama kk beni paranoyak yaptı :)
senin kimseden de beklentin olmasın ne sözler veriliyo tutulmuyor
Şimdi size bi sorum var siz benden yaşca büyük olduğunuz için cevaplarınız benim için çok önemli. Benim nişanlım güne girdiğimi biliyo. Bana dedi ki ocakta o parayı abimlere verelim onlar çok sıkışıklar. Biz ev alırken onlar bize verir dedi. Bende o zaman bişe demedim. Sonra bi konudan ters düştüler ve abisi de nişanımıza bile gelmedi. Bugünde dedi ki o paraya bilezik alalım düğünde takarız zengin görünür dedi. Bende dedim ki niye zengin görünsün diye dedi. bilezik alayım ki onun yerine ben gram altın alırım satılırken kaybım olmaz sonrada dedim. Benim paramla bana bilezik alıp onu da bana hediye takacak beyefendi. Daha öncede dedi ki altınları yanımızda getirmeyelim annemlere bırakalım dedi. Ben onada bişe demedim sustum sadece. Ama bırakmayada pek niyetim yok. Ne demeliyim sizce. Yani bugünkü lafından sonrada iyice düşünmeye başladım.
Ya bende ihtiyacı varsa verirdim ama ufacık konu yüzünden küsüpte nişanıma gelmeyen abisine de veremem. Ya zaten ev almak için para biriktiriyoruz. Ben zaten altın istemedim onlardan taktıklarınıda alırlarsa geri umrumda olmaz ayıplarıyla kalırlar arama mesafe koyarım. Ama benim ailemin taktıklarıda olacak içinde onada izin vermem. Bide evi yaza kuracaz babası o zaman yardım edecem demiş. Acaba bana alınan altınlarla mı yapacaklar
Yaşanmadı. Hatta ne derseniz alalım ne isterseniz yapalım dediler. Ama benim de çevremde gördüklerim ve kk da okuduklarımdan sonra korkum var. Beklentim yok ama ne diyipte yanıma alacam altınlarıbide seneye yüklü para ödemeleri varmış ondan asıl korkumda
doğru diyorsun farmasicim,niyetleri oymuş zaten,ama ben bir anlık durumu anlayınca boşluklarına geldi,ne kriz geçirdiler o zaman hatırlıyorum da,RABBİM yüzüme bakmışgel bitanem gel
sen gene yat kalk şükret bir vesile kasayı açtırdığında altınları içinde bulmuşsun ya bulamasaydın
olur mu olur bu hayatta herşey
amin,amin,aminSlm kızlar. Herkese iyi haftasonları. Bendugun için şehir dışındayım eşim evde yalnız
Ah ah kızlar acmayalım eskileri açtıkça gene biz üzülüyorz başkası değil.kendimizi yıpratırız onlar nasılsa aynı değişiklik yok. Allah bizleri daha beter dertlerle sınamasın rabbim yuvalarimiza huzur sağlık ve mutluluk versin:)
aman cnm amanŞimdi size bi sorum var siz benden yaşca büyük olduğunuz için cevaplarınız benim için çok önemli. Benim nişanlım güne girdiğimi biliyo. Bana dedi ki ocakta o parayı abimlere verelim onlar çok sıkışıklar. Biz ev alırken onlar bize verir dedi. Bende o zaman bişe demedim. Sonra bi konudan ters düştüler ve abisi de nişanımıza bile gelmedi. Bugünde dedi ki o paraya bilezik alalım düğünde takarız zengin görünür dedi. Bende dedim ki niye zengin görünsün diye dedi. bilezik alayım ki onun yerine ben gram altın alırım satılırken kaybım olmaz sonrada dedim. Benim paramla bana bilezik alıp onu da bana hediye takacak beyefendi. Daha öncede dedi ki altınları yanımızda getirmeyelim annemlere bırakalım dedi. Ben onada bişe demedim sustum sadece. Ama bırakmayada pek niyetim yok. Ne demeliyim sizce. Yani bugünkü lafından sonrada iyice düşünmeye başladım.
Ya öncesinde herhangi bi tutumu yoktu benim maaşımla ilgili. Şimdi böyle yapıyo ve ben çok şaşırdım zaten. Annemede açmadım bu konuyu ne der bilmiyorum. Ama kasa kiralamak bana da mantıklı geliyo. Zaten yaza satıp ev almak istiyoruzmath27 canim beni yanlis anlama ama nisanlinin tutumunu hic begenmedim. Onceden parasal anlamda dusunceleri neydi ? Yani suan ailesinin akliyla mi boyle seyler diyor sana?
Zengin gozuksun diye bilezik takmak da nedir?? Senin gun paran icin biyle fikir vermesi sacma. Sen yapmak istesen kendine yaparsin zaten.. o ve ailesi hava atcak diye ..hey Allahim ya..
Ve de kasa kiralayin kasada olsun herseyiniz... anahtari sende olsun ..biz de oyle yaptik balayina gitmeden kasaya attik ohh kafa rahat herkes rahat..kimseye firsat verme..
Yuklu borca girecekse ailesi giriyor size guvenerek mi odeyecekler..
Kimseye guven yok..
Ya aslında söylemen ben birikimimi. Söyleme sebebim 1000 lira az para değil. Sıkışsam yardım edermisin diye söyledim. Çok şükür şimdiye kadarda sıkışmadımmath27 bence en büyük yanlışı nişanlına güne girdiğini söylemekle yapmışsın. Şimdi sen bana diyeceksin ki ama biz aile olacağız ama biz birbirimizi seviyoruz. Yoooo kazın ayağı öyle değil. Bak adam hemen onu yapalım bunu yapalım demiş. Henüz aile değilsiniz. O nedenle senin gün paran sen de kalmalı. Bu kazık yemiş bir kadın olarak benim nacizane fikrim.
Hiç kimseye altın falan verme. Koskoca ınsanlarınız. Kv ne verirsen bir süre sonra üstüne bi bardak soğuk su içme ihtimalin yüksek. Sizin ihtiyacınız yok. Abşnler ev için kullansın. Sonra verirler diyebilirler. Sakın ola kimseye verme. Sonra başını duvarlara vurursun.
Ve son olarak nişanlının tavrı çok yanlış. Daha evlilik yok daha aile değilsiniz sana ait olan paranın yerini hazırlamış bile.
İşte ne dicem de altınları bırakmam dicem bilmiyorumdoğru diyorsun farmasicim,niyetleri oymuş zaten,ama ben bir anlık durumu anlayınca boşluklarına geldi,ne kriz geçirdiler o zaman hatırlıyorum da,RABBİM yüzüme bakmış
amin,amin,amin
aman cnm aman
sakın ha
bak bizimbaşımızdan geçenlere,duygusal davranma
Bende onu dedim benim altınlarım çok görünsün diye bi derdim yok benim. Siz neyi uygun görürseniz onu takın dedim. Ailem gerekeni benim için yapacaklar dedim.Bencede diyim ben ona altınlarımız bizde kalsın diye. Konusunu açarsa. Ya zaten ben iki defa gün parasının lafını edince bugün gerekeni söyledim.
merhaba canım herkesin kaderi bir olacak diye bir şey yok lakin şu yazdıkların burnuma pisss kokular getirmeye yetti ....
sebeplerine gelince
senin birikiminle başkalarına niye hava satsınlar kendi şanlarına şöhretlerine neyi uygun görüyorlarsa sana onu taksınlar
ya da durumları yoksa hiç takmasınlar
ama senin paranla ortalığa caka satmasınlar
buna bizim burada deveyi kendi yağı ile yağlamak derler
sonra sakın altınlarını kimsenin evinde bırakma ( yanlış anlama kendi ailende bile sebebi şu kendi ailene güvenip orada bırakacak olsan bile bu bir gün karşına getirilir ...o nedenle altınlar bizimse bizle gelecek de bu kadar basit mantık )
yüklü ödemeleri varmış sonra geri size öderlermiş mişşşşş mişşşşş mişşşş şahsen böyle şeylere karnım tok benim
size güvenip ödeme yapacaklar
araya fitne sokmak için değil sadece bir abla tavsiyesi temkinli ol baştan nasıl başlarsa öyle gider
sonradan mesafe koymaya kalkarsın yine sen kötü olursun en iyisi mi baştan kendini kullandırma
bir defa yumuşaklık gördüler mi maddi konularda sonrası gelir
Ailem almaz o parayı benden zaten. Çok şükür ihtiyaçlarıda yok zaten. Bugüne kadar dile getirmemiştim ama dedimki sen bana ne takacaksın düğünde hediye dedim.sustu zaten onu da duyunca.Mathh kızlar haklı kendi gün paranı nasıl harcayacağına huzurkendin karar ver illa huzurgözüken altın alınacaksa da kendin git nakde çevirirken kaybın az olacağı bişey al senin annenler taksin sana. Sonuçta senin o parayı kazanmandaki en büyük emek senin ailene ait.
Şimdi dicek aileme güvenmiyo musun diye. Güvenmiyorum da diyemem kibırakmak istemiyorum de cnm,nişanlın yanlış anlar mı diye mi düşünüyorsun
Onlar almışlar zaten evi. Çok sıkışık oldukları içinde nişana gelmediler. Aslında bişelerini görmedim ama daha toplamda 5kere yanyana geldik. Nasıl güvenebilirim ki?math27 senin onun ailesine güvenmen için nasıl bir sebeb var ki? Kusura bakma ama ben maddi olarak çok kaybı olan bir ınsanım. Kv ve kp paralarımızı çatır çatır yedi. Ister gğvenmiyorum de ister tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Hayatım biz bşr aileyiz. Kendi altınımıza kendimiz sahip çıkarız de. Ne dersen de ama sakın verme. Hele bir de abinin ev alma durumu varken.
cnm,güven meselesi derkan bu zamanda kim kime güvenir ki,boş ver,eşine de ailene güvenmiyorum deme,böyle uygun buldum de,papatyanın dediği gibi altınımıza biz sahip çıkarız deŞimdi dicek aileme güvenmiyo musun diye. Güvenmiyorum da diyemem ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?