- 20 Ağustos 2013
- 2.388
- 2.411
- 178
canım yaşım 36 ve geriye baktığım zaman çözülemeyen bir problem görüyorum. tamam çok güzel anlarımız da oldu.M maviduvar1 bnde neleeri gogusledim bi bilsen bnmkide bnm baskmla azaltti ama yatmak istedigi gozlerindn anliom yat diom saat 9da yatar hoc ellemesem
cok zor cok bn hala yasadigim seyleri unutamiyorm evliligim badir bi evliliktir dayanan cok az olur bn dayandim ve yurutuyorum bni benm onu sevdiginden daha cok seviyor bunu biliyorun ama yetmiordu iok zamanlar
canm sende bir süre sürkli dışarda zaman geçirmeye çalış sırf bu sebep yüzünden biraz gereksiz olur... yani ne bileyim işi çok yorucudur çok yoruluyordur mesaisi fazla geliyordur vs... bu konu ile ilgili bence çözüm bulmaya çalışın uyku merkezleri var oralarda tedavi yöntemlerini araştırın bu durum bi hastalık olabilir beyin sinirleriyle ilgili falan... ama seninde hayatını düşündüğümde evet gerçekten çok zor olmalı gene iyi sabretmişsin ama bunca yıl sabretmişsin bundan sonrası içinde çözüm bulun bencekızlar evden işe gelene kadar o kadar çok şey yazmışsınız ki....
önce alıntı yapayım dedim ama o kadar çok ki olmadı...
aslında problem ilk bakıldığında çok basit...ama içeriği çok yıkıcı kırıcı...
biz eşimle çıkarken buluşmak için konuşurduk. ama uyuyakalırdı gelemezdi...o zamanlar telefon yok tabi. ben saatlerce sap gibi beklerdim. bu bahsettiği 18 yıl öncesi...
sonra o bir köye tayin oldu. ben öğrenciyim. bazen onun yanına giderdim günü birlik. o uyurdu...
sonra evlendik...pazar akşamı düğünümüz oldu... salı günü balayına gideceğiz. pazartesi akşamı yemekten sonra uyudu kaldı...
ve 14 yıldır bu böyle...adamın hiçö düzeni yok...yemeği yeriz...ben mutfağı toplarım. elimde iki tane türk kahvesi odaya gelirim uyuyor...
o uyur ben otururum. ben uyurum o oturur. ben yatarken eğer hala uyuyorsa üstünü örter çıkarım. gecenin bi yarısı uyanırım o uyanmış tv izliyordur. tam 14 yıldır bu hiç değişmedi. yatakta tek başıma saatlerce ağladığımı bilirim.
oturduğu yerde bile uyuyabilir.
çocuk oldu yine değişmedi. hatta bi gece saat 2 de tv izliyordu uykusunu almış şekilde. onu evden kovdum. ertesi günü öğleye doğru gelmişti eve...
varsayalım uyumadı bu sefer de elimde telefonu sigarası mutfaktan çıkmıyor. gün içinde sadece akşam yemeğinde konuşuyoruz...onun dışında evde herkes kendi halinde takılıyor...
yıllarca bundan ne kadar rahatsız olduğumu, üzüldüğümü anlattım tatlı dille anlamadı. ağladım, konuşmadım anlamadı...
böyle anlatınca çok basitmiş gibi görünebilir...ama öyle değil kızlar...
ben evliliğimiz boyunca birlikte yatağa girdiğimizi nerdeyse hiç hatırlamıyorum. eee bu durum özel hayatımızı da etkiliyor...
14 yıl boyunca bu kadar basit bir konu yüzünden üzüntü çekiyorum ama o tınlamıyor bile...kendimi değersiz hissediyorum.
ben ondan yatlar katlar paralar pullar istemiyorum...istediğim çok basit...hep söz verdi bana ama olmadı. unuttu verdiği sözleri...
yani iletişim yok. birlikte vakit geçirme yok... konuşma yok...herkes evin içinde yalnız...sonuçta yalnızım...
sonuç olarak kararım bu... bu problemin çözümü ben de değil...ve çözümü çok basit...o evde sanki biz yokmuşuz gibi davranıp hala bekar gibi yaşamak mı istiyor...
buna rağmen hep derim eşim inanılmaz iyi bir insandır. beni sevdiğini de biliyorum ama bu sevgiyi istemiyorum artık. insanlar eşleri için neler yapıyor. benim istediğim normal insanlar gibi uyku düzeninin olması.
şimdi kızlar bizim hem ev hem de araba borcumuz var. ikisini de beraber aldık. ben ayrılınca ikisini de ödeyebilirm kazancımla. evi vermeyi asla düşünmem. isterse arabayı alabilir. ben kendime araba alırım...
bu işi sessiz sedasız kimseye haber vermeden çözmeye çalışacağımı da söyleyeceğim.
annemin babamın onun bunun araya girmesini istemiyorum. çektiğimi ben bilirim...
oğluma gelince tabi ki çok zor ama zaten o da babasını görmüyor ki evde. baba profili sürekli uyuyan horlayan bir adam.
ama yine de eşim iyi bir babdır. dışarıya götürür ilgilenir. gelgelelim adam evin içinde girince birşeyler oluyor adama..hemen oturduğu yerde horlamaya başlıyor...
inşallah canım. ben boşayacam bu adamı. gitsin anasının evinde istediği kadar horlasın. ben de en azından kocam yok ve ben yalnızım derim...Heekesin cektigi kendine tabiki ama ne biliim bisi diyemiyorm cnm ya hakkinda hayirlisi olsun
onsuz olmak sana ekstra bişeyler katacakmı peki papatya..yani hadi boşandın diyelim sonra ne olacakcanım yaşım 36 ve geriye baktığım zaman çözülemeyen bir problem görüyorum. tamam çok güzel anlarımız da oldu.
ama ben bir kadın olarak kendimi değerli hissetmek istiyorum. sevildiğimi bilmek istiyorum. yapacağı şey çok basit. uyumayacak. benimle iki çift laf edecek o kadar...
benim için bunu yapmayan adamı ben ne diye yanımda tutayım...
ben memnunum..benimde rimele ihtiyacım var..gidememiştim indirim dönemi.nasıl memnunmusun
HaksiZsin diyemem ama bunlar bnm yasadiklarimin yaninda hafif kaliyor @papatyacim tabiki sana biyuktur ama ii dusun
Ahh ahh papatyam cok ii anliyorumcanım yaşım 36 ve geriye baktığım zaman çözülemeyen bir problem görüyorum. tamam çok güzel anlarımız da oldu.
ama ben bir kadın olarak kendimi değerli hissetmek istiyorum. sevildiğimi bilmek istiyorum. yapacağı şey çok basit. uyumayacak. benimle iki çift laf edecek o kadar...
benim için bunu yapmayan adamı ben ne diye yanımda tutayım...
offf hakikaten bu durum zor bi duurm 10 dk içinde uyumuş oluyor yani canım haklısın ama işte ne bilimmben de kimseye anlatmıyorum. ama iletişimsizlik çok zor. 22 yaşında evlendim ben yaşım oldu 36 hala aynı şeyden ağlıyorum.
ben kötü bir evliliğim var demiyorum ki... eşimle birbirimizi seviyoruz ama benim nasıl üzüldüğümü göre göre adamın hiç sallamaması beni daha da kırıyor.
mutlu zamanlarımız oldu tabi ki. uyumadığı zamanlar. tatilleri onun için çok seviyorum. en azından aynı odada aynı yatakta yatabiliyoruz otelde.
kızlar pazar günleri mesela saat 10-11 gibi uyanıyor. kahvaltı ediyoruz. ve ben mutfaktan dönene kadar oturma odasında tekrar uyuyor...
Evet cnm dogru soluyorsunben memnunum..
rimmel london biraz gec kuruyor ama kirpiklerim kısa diye uzatana ihtiyacım vardı..
istediğimi karşılıyor.
delimidelicim ,sen de zor şeyler yaşamışsındır ama herkesin yaşanmışlıkları ve olayları atlatma sürecleri farklıdır.
Bu yüzden kıyaslama yapılamaz ki bu tür şeyler.
Herkste olayların duygusal kaldırabilirliği farklıdır.
Mesela kimisi ayrılığı 2 ayda atlatır kimisi 8 ayda.
Hakkinda hayirlisi neyse o olsun cnm bol bol dua et bnde dua edicm caniminşallah canım. ben boşayacam bu adamı. gitsin anasının evinde istediği kadar horlasın. ben de en azından kocam yok ve ben yalnızım derim...
yaşım oldu 36. ben artık bunlara göğüs geremiyorum. hem adamın kahrını çek, hem yedir içir hem de tek kelime konuşmasın seninle. hizmetçisi miyim ben onun.
biliyor musunuz belki de buradan okuyordur yazdıklarımı. çünkü telefonumu karıştırdıysa ( malum sabaha kadar ayakta) nickimi biliyordur...
en azından gerçekten yalnız olduğumu bilirim. o yatakta tek başıma yatmak içimi acıtmaz. gecenin bir yarısı uyandığımda tv izleyen eşimi görüp sinir olmam. ilgi beklemem sohbet beklemem..onsuz olmak sana ekstra bişeyler katacakmı peki papatya..yani hadi boşandın diyelim sonra ne olacak
evet sürekli o telefon elince. neye bakar ne izler anlamış değilim. yemekte bile bir elinde telefon bir elinde kaşık.O zaman keşke okusa!!! derim..
daha öncede biraz bahsetmiştin.. sofrada elinde telefon yemekte bile. ya da ben sigara içmiyorum o içiyor diye mutfakta diye.
sevgi madem herşeye yeter. neden bu eş bir adım çaba sarf etmiyor?!!!
Papatya ,sen aile danışmanına mı gitsen eşinle..
yani bir insanın göz göre göre sevdiğinden vazgeçmesi anlaşılabilir değil.. eşinin 1 hafta boyunca adım atmaması düşündürücü..
ve seninle birşeyler paylaşmayan biri. belki o da içinde ne fırtınalar yaşıyor ama.
emek olmadan yemek olmuyor işte.
sevgi emekse, biraz eşinin de emek vermesi lazım.
işte rahatlık yani o adam değişmez ya bu şekilde kabul edeceksin eğer tabi uyuması hastalık falan değilse bence oalbilir ama... onun dışında değişmez değiştiremezsin çalışıyorsun kendi paranı kazanıyorsun benm kızkardeşimde tv leptop ve telefon yüzünden ayrıldı arkadaş ortamında bile tek kelime etmeden oturup ekrandan kafasını kaldırmıyormuş kızında canına tak etti valla çok zor durum ama çözülebiliyorsa çözülmeli tabi sizin evliliğiniz kaç yıllık çocuk da var ortadaevet sürekli o telefon elince. neye bakar ne izler anlamış değilim. yemekte bile bir elinde telefon bir elinde kaşık.
onun içinde fırtına falan yoktur. böyle daha rahat adam sonuçta şu bişr haftadır istediği gibi uyuyor yaşıyor. karışan yok bağıran yok. hayatını yaşıyor.
ben düzelsin istemiyorum...çünkü düzelmez. 14 yıl kızlar 14 yıl. dile kolay. adamın yapacağı tek şey normal insanlar gibi normal saatlerde uyumak..bu kadar basit...
film izliyor. gazete okuyor. sanırsınız ülkeyi o kurtaracak...M maviduvar1 pudraya katılıyorum.
sen içine atmışsın bugune kadar. gerekirse detsek alacaksınız. ciddi bir şekilde konuşacaksınız..
çocuğunun sana ihtiyacı olduğu kadar onada ihtiyacı var.
napıyor telefonda
1 yıllı evliyiz. annemlere gidiyruz mesela. yemekten sonra orada bile uyuyor...işte rahatlık yani o adam değişmez ya bu şekilde kabul edeceksin eğer tabi uyuması hastalık falan değilse bence oalbilir ama... onun dışında değişmez değiştiremezsin çalışıyorsun kendi paranı kazanıyorsun benm kızkardeşimde tv leptop ve telefon yüzünden ayrıldı arkadaş ortamında bile tek kelime etmeden oturup ekrandan kafasını kaldırmıyormuş kızında canına tak etti valla çok zor durum ama çözülebiliyorsa çözülmeli tabi sizin evliliğiniz kaç yıllık çocuk da var ortada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?