- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi mydarkheart
-
tanıyamazsın valla ayakta kırk yalan söylüyolar ben babamın kahvedeki okey arkadaşlarından biliyorum 2 tane gençten arkadaşı vardı msn de facebookda boyuna karılarla chatleşiyolarmış babm da bunları eve gelip anlatıyor Avrupa'da yaşayan türk kadınlarla bi sürü yalan söylüyolarmış sen sen ol hiç öyle bi işe bulaşma kandırıverirler valla.
valla ben adamın dediklerini aynen aktardım böyle demiş babama da.yoksa benim babam kadına bile hanım diyen bi insan hem karının nesi kötü ben anlamadım.karılarla ??? üsluba bak...
çocuk hafta sonları da mı çalışıyor ?? benim eşim de hiç izin almadı ki olduğum şehre gelirken..cuma akşamları işten çıkar çıkmaz otobüse atlıyordu,cumartesi sabahı geliyordu..artık otobüste ne kadar uyursa...gelir gelmez buluşuyorduk,kahvaltıya gidiyorduk..bazı akşamlar bize geliyordu akşam yemeği için..ailemle sohbet falan ediyordu..sonra kalacağı otele gidip dinleniyordu..ertesi sabah tekrar buluşuyorduk..akşam üzeri otobüse binip ertesi gün direk işe gidiyordu :)
aslında bence yüzyüze görüşme süresi de önemli ama arkadaşımın yüzyüze görüşmek için uzun bi zaman gibi bi şansı yok. ama internetten de tanışmanın gerçek hayatta tanışmaktan çok da farklı olmadığını düşünüyorum. yalnızca çok temkinli olmak lazım
Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?
yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)
Valla ben daha nikahlı kocamı bile dogru tanıdıgımdan şüpheliyim ki 13 yıllık evliyim yanii... millet internet ortamından hiç görmedigi tanımadıgı birine nasıl güveniyor anlamıyorum
telefon ve internet mi ???
haha ben buna sadece gülerim valla bir insanı aynı evde aynı hayatı paylaşmadan asla tanıyamazsınız.... kaç yıl birlikte olursanız olun
Bunu söylerken sanalı "tekinsiz" buluyorsunuz ama bir çelişki oluşuyor sanki: 13 yıllık evlilikte bile hala eşinizi tam olarak tanıyamamışsınız... Demek reel olması, aynı yastığa baş koymak bile tanımaya yetmiyor çünkü herkes ayrı bir dünya... Eşinizle netten tanışmadığınız halde "onu doğru tanıdığınızdan şüpheli" olduğunuzu söylemişsiniz..."Gizem, bilinmezlik" sadece nette değil her yerde var demek ki...
Önceki sayfalarda okumuşsunuzdur, başka bir hanımefendi de nette tanışmış, ailelerin onayıyla görüşmüş ve şimdi ikiz bebekleriyle gayet mutlu olduğunu paylaşmış... Bu durumda sanalla reelin farkı farkı var mı? Adamcağız işinden gücünden zaman ayırıp otellerde konaklayarak evlenmek için çaba harcamış... Metroda tanıştığınız, okulda görüşmeye başladığınız insandan farkı ne nettekinin? Bizim farkımız ne onlardan, biz de netteyiz şu an? Sapıklar her yerde kol geziyor; sokağınızda, bindiğiniz toplu taşıma araçlarında, iş ortamınızda ne "cin fikirliler" vardır, değil mi?...
Yukarıdaki hanım 13 yıl geçmesine rağmen hala eşini tanıdığından şüpheli... Demek ki birini tanımanın yolu aynı evde yaşamak değil... Karşınızdaki insan size niyetini, iç dünyasını açmıyorsa ister burnunuzun dibinde ister yüzlerce km uzakta olsun... Onun izin verdiği kadar tanırsınız onu ancak ve bazı insanlar, yeterince temizlerse, niyetlerini, beklentilerini "çok uzaklardan" da aktarabilirler size... Tabii siz de oturduğunuz yerden inanıp hayallere dalmaz, gerekli adımları atar - attırırsınız ve neticede siz de artık "reel"sinizdir...
Not: Netten birileriyle tanışıp buluşmadım yahusadece bu durumun bu kadar garip karşılanmasını, yüzlerce sorunsuz örneği varken herkesin sapkın, karakterini gizleyen sahtekar kimseler gibi algılanmasını doğru bulmuyorum... (Sonuçta hepimiz türlü forumlarda bulunuyoruz ve çoğu sanal ilişki bu forumlarda, sohbetlerle başlıyor... Biz nasıl "kirli emellerle" yazışmıyorsak orada, karşımızdaki insan da bizim kadar "akça pakça" olabilir...) Öte yandan -burada da okuduğumuz- sanalda başlamamış, yüzlerce sorunlu ilişki var... Eğer bir ilişki kadının gözyaşlarıyla bitiyorsa o kadın ilişki boyunca -kasıtlı veya kasıtsız- "görmezden gelmiştir bir şeyleri"... Bu "aymazlık" da sırf sanalda tanışanlarda değil, sevgilisinden hakaret, dayak yediği, aldatıldığı halde onu hala seven "reel aşıklarda" da mevcuttur... Adam gerçek yüzünü gizlemese de ne fark ediyor, kendini üzdürecek kadın her yerde acı çekmeye mahkum değil mi?
Evet aynen katılıyorum dedigine aynı mahallede geçti eşimle gençligimiz ve çok samimi arkadaştım önce sonra aşka dönüştü ama ben onu neşeli, eğlenceli,açık görüşlü,sevgi dolu biri olarak tanımıştım ve şuan anladımki bunları içinden gelirse kendisi isterse yapıyor aslında başka biri yani 13 yıldır evliyiz sallana sürüne gidiyor böyle öncesinede bi 3 yıl kadar tanışmışlıgımız var 16 yıl .....ama tanıdıgım aşık oldugum adam yok şuan ve çevremdende görüyorumki sadece ve sadece kısmet işi ama artık kimseye kolay kolay güvenmemkavun degilki koklayalım ne çıkarsa bahtınıza.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?