- 10 Kasım 2010
- 5.212
- 5.044
- 398
- Konu Sahibi Semavarol43
-
Yoo, kimse bir şey yapmaya doğurmaya mecbur değil. Kürtaj hala yasal.
aynenarkadasin vebalden kasti hukuki yaptırım değildi zaten.
Ben de ona sinir olduğum için öyle bir cevap verdim. Herkes inanmak zorundaymış gibi ya da herkes işin bu kısmını düşünüyormuş gibi dayatmasına.arkadasin vebalden kasti hukuki yaptırım değildi zaten.
Ben de ona sinir olduğum için öyle bir cevap verdim. Herkes inanmak zorundaymış gibi ya da herkes işin bu kısmını düşünüyormuş gibi dayatmasına.
Yoksa ne kastettiği çok açıktı.
Bundan birkaç saat önce mutluluktan havalara uçarken şimdi kaynanam sayesinde oturdum ağlıyorum bugün hamile olduğumu öğrendim ve kaynanam yaşım dolayısıyla çocuğu doğurmamı istemiyor nasıl bakacaksın kocaman kızın oldu diyor kızım da bugün 14 yaşına girdi ne yapıcam şimdi aynı apartmanda oturuyoruz yememiz içmemiz bir ne yapmalıyım nolur yardım edin
Estağfurullah, tabii ki.anladığınizdan şüphem yoktu zaten arkadaşım. Ama inançlı insanlar tebliğle vazifeli olduğu için böyle hassasiyetleri oluyor. Bizi de hoşgörüverin..
Ay cok mutlu oldum.asla ve asla aglamayin.Rabbim vermis daha ne
Haklısınız dayatma olayı hoş değil. Ancak dini vasfı olsun olmasın uyarmak ve bilinen bir şeyse de hatırlatmak müslümanın vazifelerinden. Konuyu dağıtmayalım daha fazla.. Saygılar,sevgiler..Estağfurullah, tabii ki.
Demek istediğim, bu ülkedeki insanların çoğu 3 dinden birine mensup zaten. Yani aldırmanın günah olduğunu zaten biliyorlar. Kim bilmez ki? Her dinde günah. Hanımefendinin ya da başkasının hatırlatmasına gerek kalmıyor.
Bir de üslup ''İstemesen de doğurmak zorundasın'' deyince insanı inancından soğutuyorlar. Allah kuluna akıl, mantık ve irade vermiş. Doğru yanlış ortada, seçim senin, neyi seçersen seç özgürsün, hesabı ahirete kalmıştır, seçiminden sen sorumlusun diyor. Kişi seçiminden kendi sorumluyken haşa huzurdan hiçbir dini vasfı olmayan bir insanın dayatması insanda tepki uyandırıyor haliyle.
konuya hassas yaklaşımınızı anlıyorum, çok haklısınız herkesin görüşüne saygı duymalıyız ...Estağfurullah, tabii ki.
Demek istediğim, bu ülkedeki insanların çoğu 3 dinden birine mensup zaten. Yani aldırmanın günah olduğunu zaten biliyorlar. Kim bilmez ki? Her dinde günah. Hanımefendinin ya da başkasının hatırlatmasına gerek kalmıyor.
Bir de üslup ''İstemesen de doğurmak zorundasın'' deyince insanı inancından soğutuyorlar. Allah kuluna akıl, mantık ve irade vermiş. Doğru yanlış ortada, seçim senin, neyi seçersen seç özgürsün, hesabı ahirete kalmıştır, seçiminden sen sorumlusun diyor. Kişi seçiminden kendi sorumluyken haşa huzurdan hiçbir dini vasfı olmayan bir insanın dayatması insanda tepki uyandırıyor haliyle.
Pek anlayamadım demek istediğinizi :)konuya hassas yaklaşımınızı anlıyorum, çok haklısınız herkesin görüşüne saygı duymalıyız ...
konumuzla hiç alakası yok ama, bu diretme konusunda yıllarca % 90 dan fazlası musluman olan bu ulkede dayatmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz, lafım size değil yanlış anlamayın , benim görüşüme karşı düşünen zihniyete ...
neresini anlamadınız , yardımcı olayımPek anlayamadım demek istediğinizi :)
Dayatmanın ne olduğunu bilemeyeceğim kısım :)neresini anlamadınız , yardımcı olayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?