Nette de okudum ben bunu gebelik bilinçli düşünülüyorsa önceden folik asit almakta yarar var die , doktorumda verince onayladım kafamda...bence doktora çık sor o verirse kullan canım.benim folbiol folik asidim eczane günde 1 yazdı üstüne ama doktorum 3 tane içmemi söyledi...
canım 10 gunu gecmıs bence yap bır test buarada sana bir tuyo evdeysen ateşini ölc bir hamılelerın ateşi bıraz yuksek olur ( biraz derken her aykı ortalamanın üstünde ki bu ortalamayı bılmek ıcın hergun ates olcmek lazım ) evdeysen ölcsene bir atesini :)
ayyy inşallah öyledir
hiç ölçmedim de dün ateşim çıkıyodu birden bire daralıyordum
Milliyet - Folik asit otizm riskini azaltıyor
Kızlar bu haberi okumanızı istiyorum...Belki yardımcı olur düşüncelerinize doktorlarınıza da söylersiniz
hımm ben ateş olcme yontemı de yaptım sırf testi negatif görmeyeyım dıye vede basardım :) hamıleyken fecı oluyorsun ya ben normalde cok usuyen bırıydım eşimde acayıp atyeslıydı ben nasıl kaynıyordum kısta klimayı kapatıp soguk odada ortunmeden yatıyodum ve terlıyodum esım benı zature den oldurmeye nıyetlısın derdi :) aa birde bazen bana dokundugunda ahh yandım cok sıcaksın derdi :)
anladım canım çok tesekkr ederm bir an önce konuşup dönş yaparm bu konuyla ilgili size yararı varsa tabi kullanırım yani başka bişey yapmam gerekiomu bebek için?
canım kaçtı ateşin???
hamileyken 37,1 di ateşim ama kişiden kişiye değişiyor :) ben 36. 3 ile regl oluyorum yumurtlama dönemınde de 35 lere dusuyor yumurtlayıncada 36.6 oluyor adete dogru dusuyor baya bir sure olctum :)
valla canım bana kan testi yaptı doktorum TSH hormonun az çalışıyormuş,hemen ilaç yazdı ve gebelikte de kullancaksın dedi.TSH çok önemliymiş gebe kalmayı zorlaştırıyormuş + gebe kalınca da bebeğin beyin gelişimini etkiliyormuş ben hem tiroit hapı hem folik asit kullanıyorum şuanda,basit bir kistim var ama doktor gebe kalırsan sezeryanla alırız dedi.şimdilik gebe kalmayı istiyorum işte bir an önce :) pzt ve en geç cumaya kadar regl olmazsam çok sevinicem
inşallah canım reg olmazsın da guzel haberını verırsın. yalnız aklıma takıldı ne tur bır kıst bu ? bebekle bırlıkte buyume ıhtımalını bır sor doktora snei telaşlandırmak ıstememe ama bıldıgım kadarıyla bazı kıstler bebekle buyuyebılıyormus buda bebeğin alınmasına kadar ılerleyebılıyormus.
inşallah canım reg olmazsın da guzel haberını verırsın. yalnız aklıma takıldı ne tur bır kıst bu ? bebekle bırlıkte buyume ıhtımalını bır sor doktora snei telaşlandırmak ıstememe ama bıldıgım kadarıyla bazı kıstler bebekle buyuyebılıyormus buda bebeğin alınmasına kadar ılerleyebılıyormus.
yok pazarda karar kıldım
hadi hayırlısı sabırsızlıkla bekliyorum:)
canım hamilelik belirtilerin nelerdi?
canım ya yani barız bir belirti olmuyor ılk basta normal adet belirtileri oluyor. ama benım soyle bırsey olmustu uzandıgımda kasıgımın sağ tarafında pıt pıt seğirme hıssetmıstım ayni seğirmeyi bir arkadasım boynunda hissetti. başka adet günü akıntım olmustu su gibi. onun dısında bide mıde bulantısı ve son zamnalrada iştahım artmıstı durmadan etsız çiğ köfte yıyordum :)
canım çok zoraya hamılelıgımın 4 ayı fecıydı bır gunde yarım elmayı bıtırenıyordum 4 ayda duzledım duzeldımd erken 9 ay kustum ama yemeklerımı yedım gezdım tozdum. Artık oylebır alısmıstımkı yemek yerken bır sn deyıp masadan kalkıp gıdıp kusuyordum sonra gerı gelıp yemege devam edıyordum. birde banyoda özel taburem vardı. oturarak kusmak lazım hamışleyken cunkubende de war bu belirtilerden de mide bulantısı şimdiye kadar hiç yaşamadım. sanırım hamileliktede yaşamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?