- Konu Sahibi DegisikRuhHali
-
Ah çok umrumda beni muhatap alıp almaman...
Kanıt arıyorsan eğer, senin burada bu konuyu açman bir kanıt zaten, daha ne göstermeliyim..
Kapıcı ailesi ile kendi ailesinin uyum sağlayıp sağlayamayacağının cevabını arayan kişi gitti, onun yerine sevgilisi ile onur duyan, ona deli gibi aşık biri geldi..
Beni de şaşırttın açıkçası..
"Sizi kendime muhattap olmayacağım" değil "almayacağım" veya "kabul etmeyeceğim" denir ayrıca..
Yüksek seviyenize bir minik katkıda bulunmuş olayım..
Hangi konuya ne kadar yorumda bulunacağıma da BEN karar veririm müsadenizle..
sadece annem bu şekilde düşündü. bunun altında ailesinin kapıcı olması değilde hani ne biliyim acaba yaşamları bize uyar mı, aileler anlaşırmı falan düşüncesi olabilir mi diye düşündüm. çünkü anneme yerlerinde biz olsak ayıp mı dediğimde tabiki diiil ben öle demedim dedi. ne için öyle söyledi bilemiyorum tekrardan bu konuyu açıp detaylı öğrencem sebebini.
bence ipektuncer arkadaşımız oldukça anlamlı yorumlar yapıyor..
idrak yeteneği yüksek olduğu için, senin kendi kendine itiraf edemediklerini dahi gün yüzüne çıkarıyor.. bence ona muhalefet etmeye değil; önyargılarından sıyrılıp onun görüşlerinden beslenmeye çalış sevgili nur_dan..
bana varsayımlarla konuşmayın. ben konuyu ilk açtığımda ailesiyle ve erkek arkadaşımla ilgili düşüncelerimi söyledim zaten. ne zaman utandım dedim. yorumlara göre fikir mi değiştirdim. ilk yorumumda ne dediysem sonuna kadar aynısı söyledim. size dedim ki benim onun ailesinden utandığımı yazdığım tek bir cümlemi bulun yok dimi bulamadınız. kalkıp bana bu konuyu açman bile kanıt diyorsunuz. ben konuyu sevgilimin ailesinden utanıyorum diye açmadım. annem beni şaşırtan ve üzen bir tepki gösterdi. ona gereken cevabı verdim. ben erkek arkadaşımla gayet uyumluyum annemin düşüncesini yanlış buluyorum. ama benden daha tecrübeli kişiler tarafından belki evlilik aşamasında sorun yaşanırmı annem neden böyle bir tepki göstermiş diye bilmek istediğimden konuyu açtım. kendi seviyemin yüksek olduğunu söyleyip burda hiç kimseye saygısızca bir lafım olmadı. ama sizin alakasız yorumlarınız beni rahatsız etti cidden. ben burda ne böbürlendim, ne kimseyi küçümsedim. olabildiğince her yorumada sakin, düzgün cevap vermeye çalıştım.
insaniyetlik önemlidir bence annen bu kelimeleri söylemesi bile kendini kaf dağında gören birisi gibi sanki. benim ailemde varlıklı ama annem başörtülü ayağında maksisi, kaynanam zırh çıplak bir akyınbabamın emeklisi var ve dışarıda çalışıyor. kenarda köşede bişeyi yok anneme laf etmişti köylü diye. annemde köylüyüm ama çocuklarımı okutmuş büyütmüş bir gelecek sağlamışım diye cevabı gönderiverdi.
ne meslek nede dış görünüş hiçde önemli değildir. bak o kapıcılıkla okutmuşlar çocuklarını ne kadar büyük guru verici bir durum. kapıcı diye aşağılanmayı haketmedikelrini düşünüyorum. eğer ailenin tavrı buysa ve değişmeyecekse sende o çocuğu daha fazla üzmemek için vazgeçmelisin. ileride onunda yanında söylerse annen cevabını alır iş çıkmaza girer söyleyeyim. benim kaynanamla kavgalarımın çoğu bu yüzdendir
annem genede senin kararın sen bilirsin dedi buna asla engel olmaz ilerde sorunda çıkartmaz buna eminim. sevgilimden böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı hiç düşünmedim saçmada zaten anneminde aslında hayatım boyunca hiç böyle birşeyini görmedim. hatta kuzenimin nişanlısı durumu kötü diye pazar yerinde nişan yapıcak biz pazar yerinde nasıl olur nişan falan dedik. annem kızdı kızın durumu yokmuş abartmayın büyükte konuşmayın diye tersledi bile bizi ama bana nie böyle bir karşılık verdi ona şaşırdım. annemle tekrardan konuşma imkanım olmadı. olduğunda zaten detaylı sebeplerini öğrenicem.
Bu insan, çocukluk ve gençlik dönemlerinde gerek mahalle ortamında, gerek okul ortamında "kapıcı çocuğu" olduğu için yeterince ezilmiştir, buna eminim.
Hem maddi sıkıntıları olmuştur, hem "baban ne iş yapıyor" sorusu gelecek diye kalbi küt küt atmıştır.
Onu ezen, küçük gören, aralarına almayan aile terbiyesinden yoksun nice arkadaşıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır.
Buna da eminim..
Şimdi o dönemler geride kalmış. Okumuş, mesleğini eline almış. Artık müsade edin de "kapıcının oğlu" değil, ismi ne ise bu kardeşimizin Ahmet, Mehmet o şekilde algılasın kendini ve çevreden de öyle algılansın.
Siz veya aileniz, bu başarısına rağmen, bu çocuğu hala "kapıcının oğlu" etiketi ile görecekseniz, ağzı ile kuş tutsa, gidip bir yerlere CEO bile olsa bu etiketi atamayacaksa üstünden, gerçekten rahat bırakın bu insanı.. Şimdi de sıra evleneceği insanın ailesine kendini kabul ettirmeye mi geldi, ne alaka canım..
Onunla, ailesiyle, azmiyle gurur duyacak bir sevgilisi ve k.validesi olsun..
Konuya bu mesajdan öte yazılıp yazılabilecek daha güzel bir yorum yok..
gerçekten benim anlatmaya çalıştığım şeyi buakdar anlamaktan kaçınmanıza şaşırıyorum. kendi paraladım şurda benim hangi yorumuma bukadar tepkilsiniz anlamıorum. ben burda o aileyi küçümsesem annemde bu konuda haklı desem buna benzer şeyler yazsam sonuna kadar haklısnız derim. ama ben en başından en son yorumuma kadar hep aynı şeyi tekrarladım. bu aileyi hiçbir zaman küçümsemedim ve böyle bir düşüncem hiç olmadı. anneme tepkimi gösterdim diye. hala neyin tepkisini gösteriyorsunuz. burda hiç kötü bir yorumum mu oldu benim
gerçekten benim anlatmaya çalıştığım şeyi buakdar anlamaktan kaçınmanıza şaşırıyorum. kendi paraladım şurda benim hangi yorumuma bukadar tepkilsiniz anlamıorum. ben burda o aileyi küçümsesem annemde bu konuda haklı desem buna benzer şeyler yazsam sonuna kadar haklısnız derim. ama ben en başından en son yorumuma kadar hep aynı şeyi tekrarladım. bu aileyi hiçbir zaman küçümsemedim ve böyle bir düşüncem hiç olmadı. anneme tepkimi gösterdim diye. hala neyin tepkisini gösteriyorsunuz. burda hiç kötü bir yorumum mu oldu benim
Kk üyelerinin içinde beyenerek ve severek okuduğum bir kaç kişinin içindedir İpek Tuncer..
Yorumları okurken,bazı yorumları okumadan geçer,belli başlı kişilerin yorumlarınıda,tabiriz caizse beynime kazıyarak okurum!Hayat dersinin en güzel yeri bu forumdaki farklı düşünceler ve bakış açıları!
İpek Tuncer'in yorumları ve düşünceleride bunlardan birtanesi..
Her zaman düşüncelerinize değer vermişimdir İpek
Konuya dönersek..
Demişsiniz ya hani;
Kapıcı dairelerinde yaşayan insanlar,neyle besleniyor?Hakikaten ne kadar doğru bir yaklaşım!
Ben söyleyeyim neyle beslendiklerini
Normal bir işi olan,gelir seviyesi orta derecede,hani söylerken utanmadığımız mesleklerden kat kat daha iyi hayat standartları..Bu konuda belirtmiştim..Benim akrabalarımın çoğu bu günlere 'kapıcılık' diye adlandırdığımız meslekle gelmişlerdir..Sofralarında kendimi bildim bileli kuş sütü eksik olmuştur.Şu andada daha öncedende belirttiğim gibi kimisinin apartmanı,kimisinin üç beş daireleri mevcuttur.
Hatta erkek kapıcılık olarak çalışmış,hanımlarıda ek iş olarak başka ev işleriyle bu günlere gelmişlerdir.Ben onlarla herzaman grur duymuşumdur,çünkü çok kaliteli yaşamışlardır bugüne dek..Yani kapıcı deyip geçmemek lazım..Parayla,imanın kimde olduğu bilinmez..
Yeterki yapılan iş helal yoldan kazanılsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?