- 10 Mart 2010
- 2.388
- 3.116
- 723
- Konu Sahibi DegisikRuhHali
-
Verdiğim örnekler uç örneklerdi.
Daha başka bin türlü kriter var,oturuşu bile benim için kriterdir.bacaklarını açıp oturuyorsa karşımda yine yallah.. illa büyük hareketler yapmasına da gerek yok.
Binlerce örnek verebilirim..
25 yıllık evliliklerde tanıyamayabiliyor insan eşini bahsettiğim o türlü birşey değil.
siz her ortama sokabiliyorum ifadenize iki aydır birlikteyiz ifadesini de ekleseydiniz.
sanıyorum bu noktaya gelmeyecektik..
şunu da yazayım sizin istediğin maddi manevi olanaklarda bir erkekle evlenmeniz en büyük hakkınız.
aileniz de sizin için en iyisini en zenginini en eğitimlisini ister.
ancak ya siz ailenize erken açılmışsınız yada aileniz madem kapıcılık statüsüne sıcak bakmıyor ilişkinizi devam ettirmeyecektiniz.
öğrendiniz ailesi kapıcı bitirecektiniz. ve ailenizin hayallerine uygun bir damat bulacaktınız.
bakın aşkı pek kriter almıyorsunuz o yüzden böyle yazıyorum.konumuz statü ve para.
hala geç kalmış değilsiniz.. birlikte olduğunuz erkeği de incitmenin alemi yok.
ikiniz için de vakit kaybı..
kararı siz vereceksiniz..
iyide ben kendimi yüksek görüp ailesini ezici konuşmadım ki. burda sölediklerimin neyi yanlış anlamadım. ben baştan biliordum sevgilimin ailesinin yaptığı iişi ama böyle birşey düşünmek aklıma bile gelmedi. annemdende öyle bir tepki ile karşılaşınca şaşırdım üzüldüm tepkimi gösterdim. hatta bizde orta halli bir aileyiz annemde fakilrlikle büyümüş nie böyle düşündiki dedim daha ne diyim başka. sadece belki başka sorunlar çıkar diyemi düşündü annem mantığını çözmeye çalıştım ondan fikir almak istedim. kimseyi ezik gördüğüm falan beğenmemişliğimde yok. çocuklarını okutup meslek sahibi etmişler saygı duyduğumu söyledim zaten.
Mesajı doğrudan sana yazmak isteseydim sendne alıntı yapardım nurdancım..
Üstüne alınması gereken alınmıştır merak etme
Çok alınıyorsun ama Annenin feriha'yı örnek vermesi ne fakirdirler demesi utanırsın demesi falan çok çok özür dilerim defalarca ama çok çirkin.Yani ortada bir saldırı var ise annenden daha yüzlerini bile görmediği insanlara karşı yapılmış saldırı.. Peki sen kapıcı kızı olsaydın,sevgilinin ailesi annen hakkında böyle düşünseydi o zaman da " ee bunlar normal kimse okumuş müh olmu oğlunu kapıcı kızına vermek istemez mi "diyecektik .. yine sizi tutacak aslan gibi üniversite eğitiminiz var siz denksiniz diyecektik..
Bir de kültürel farklar ile sosyo-ekonomik farklılar farklıdır.Kroyum emme para bende diye laf vardır bu ülkede. Her zengin görgün değil üstelik bir çoğu kro..
ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?
tabikide ben istedikten sonra bunu sorun etmez uzatmaz engelde olmaz ama onun aklından böyle bir düşüncenin çıkmış olması beni rahatsız etti ilerde misal evlendik aklımda hep acaba hala öyle düşünüyormudur ben üzülmemeyim diemi susuyordur flan die düşünmem işllah. herşeyin hayırlısı tabi ne olacağını Allah bilir.
açıkçası öğrenmek istediğim şey benim şuan bunu önemsememiş olmam ilerde aileler açısından sorun yaratırmı. yani annem benden daha tecrübeli sonuçta belki ben önemsemiyorum ama ilerde karşıma böyle bir sorun çıkabilir bunu göstermek istedi. bende haklı mı değilmi den kastettiğim buydu..
Annesi ferihayı örnek vermemiş arkadaşım nurdan annesinin ferihadan etkilendiğini düşündüğünü yazmış yazılanları daha dikkatli okursan bu kadar saldırmana gerek kalmayacaktır emin ol
(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi)
arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?
Annesi ferihayı örnek vermemiş arkadaşım nurdan annesinin ferihadan etkilendiğini düşündüğünü yazmış yazılanları daha dikkatli okursan bu kadar saldırmana gerek kalmayacaktır emin ol
nurdan niye kendine ferihayı ölçüt alıyor anlamış değilim.. sanki ferihanın sevgilisi gibi zengin bir ailesi var..
Mesajı doğrudan sana yazmak isteseydim sendne alıntı yapardım nurdancım..
Üstüne alınması gereken alınmıştır merak etme
Bir de kültürel farklar ile sosyo-ekonomik farklılar farklıdır.Kroyum emme para bende diye laf vardır bu ülkede. Her zengin görgün değil üstelik bir çoğu kro..
Adı geçen mesajı direk benim mesajım üstüne yaztığından dolayı, üstüme alınmamakla beraber, cevap hakkımı kullanıyorum.
Kimseyi küçümsediğim yok.
Kraliyet ailesinden de gelmiyorum, %3 lük kaymak tabakadan da.
Evet yüksek lisans yapmış bir baba, lise mezunu bir anne sahibiyim.
Evet eşimin ne anne ne babası okullar bitirmemiş.
Ancak üstüne basa basa, defalarca belirttim yazımda.
Hayata kim olarak geleceğimizin kararını biz vermediğimize göre, insanları ne varlıklarıyla, ne okudukları okulla yargılama hakkım yok.
Hele ki benim gibi sosyal demokrat bir aileden geliyorsan.
Ben zaten eşitliğe inanırım sonuna kadar.
Eğer kendimi Kaf Dağı'nda görse idim, eşimin ailesini küçümsese idim, evlenmezdim ki.
Hadi evlendim diyelim, hala evli kalmazdım ki.
Ben insanların hayata bakışlarına saygı duyduğum için, k.validem evime geldiğinde ojelerimi çıkartıyor, ilkokulda öğretmene gösterir gibi, "anne bak ojelerimi çıkardım, tırnaklarım bembeyaz için rahat olsun" diyorum.
Onun doğrusu o, benimki bu.
Önemli olan orta yolu bulmak, her iki tarafında da birbirine saygı duyması.
He benim k.validem benim ona duyduğum saygının yarısını bana duysa idi, 7 ay beraber oturduğumuz süre içinde o "gözünün üstünde kaşın var" diyerek o tartışmaları çıkarmazdı.
Eltime nişan elbisesi almaya gittiğimizde hafif açık yakalı olan elbiseyi beğenmiyip oradaki satışçı kıza "yeni gelinim bunu giymez ama bak bu giyer (burdaki BU BEN OLUYORUM). O burda büyümüş. Totosunu da açar (bu kadar kibarca değil) da başını da" demezdi.
Bunlar sayfalarca devam eder.
Sonuna kadar ilk yazdığım mesajın arkasındayım.
Evet davul dengi dengine.
Burdaki davul "TL, $ , €, katlar, arabalar, bilezikler" değil, hayata bakış.
Eşimi sevmesem, eşim beni sevmese, ya da eşim ailesi ile aynı kafa yapısında olsa, bu evlilikte tolare olmadığı için değil 10 sene 10 dakika sürmezdi.
2+2=4
Adı geçen mesajı direk benim mesajım üstüne yaztığından dolayı, üstüme alınmamakla beraber, cevap hakkımı kullanıyorum.
Kimseyi küçümsediğim yok.
Kraliyet ailesinden de gelmiyorum, %3 lük kaymak tabakadan da.
Evet yüksek lisans yapmış bir baba, lise mezunu bir anne sahibiyim.
Evet eşimin ne anne ne babası okullar bitirmemiş.
Ancak üstüne basa basa, defalarca belirttim yazımda.
Hayata kim olarak geleceğimizin kararını biz vermediğimize göre, insanları ne varlıklarıyla, ne okudukları okulla yargılama hakkım yok.
Hele ki benim gibi sosyal demokrat bir aileden geliyorsan.
Ben zaten eşitliğe inanırım sonuna kadar.
Eğer kendimi Kaf Dağı'nda görse idim, eşimin ailesini küçümsese idim, evlenmezdim ki.
Hadi evlendim diyelim, hala evli kalmazdım ki.
Ben insanların hayata bakışlarına saygı duyduğum için, k.validem evime geldiğinde ojelerimi çıkartıyor, ilkokulda öğretmene gösterir gibi, "anne bak ojelerimi çıkardım, tırnaklarım bembeyaz için rahat olsun" diyorum.
Onun doğrusu o, benimki bu.
Önemli olan orta yolu bulmak, her iki tarafında da birbirine saygı duyması.
He benim k.validem benim ona duyduğum saygının yarısını bana duysa idi, 7 ay beraber oturduğumuz süre içinde o "gözünün üstünde kaşın var" diyerek o tartışmaları çıkarmazdı.
Eltime nişan elbisesi almaya gittiğimizde hafif açık yakalı olan elbiseyi beğenmiyip oradaki satışçı kıza "yeni gelinim bunu giymez ama bak bu giyer (burdaki BU BEN OLUYORUM). O burda büyümüş. Totosunu da açar (bu kadar kibarca değil) da başını da" demezdi.
Bunlar sayfalarca devam eder.
Sonuna kadar ilk yazdığım mesajın arkasındayım.
Evet davul dengi dengine.
Burdaki davul "TL, $ , €, katlar, arabalar, bilezikler" değil, hayata bakış.
Eşimi sevmesem, eşim beni sevmese, ya da eşim ailesi ile aynı kafa yapısında olsa, bu evlilikte tolare olmadığı için değil 10 sene 10 dakika sürmezdi.
2+2=4
sevgili arkadaşım,
konuyu açtığından beri aldığın yorumlarla epey yol kat ettin.. ama üşenmeyip alıntı yaptığım cümlelerin yüzünden yüklendik sana..
şayet deseydin ki, annem böyle düşünüyor, ne kadar saçma vs neyse.. ama sen annenin haklılık payı yüzde kaç, onun peşindesin.. içten içe sen de katılıyorsun annenin görüşüne.. bizim takıldığımız nokta bu..
yani benim anneciğim (hayatta demez ama böyle birşey dese) ben takılmazdım bile.. bırak acabalarla uğraşmayı, üzerinde düşünmezdim bile..
ben erkek arkadaşımı seviyorum ve bu sebeple onu bırakcak değilim. bu sebep bile değil. anneme gereken tepkiki gösterdim cevap verdim. kızdım şaşırdım. sormamın sebebi evlilik aşamasında yada sonrasında sorunlar çıkıyor benim bukonuda tecrübem bilgim yok. bu yüzden bana toz pembe geliyorda işin aslı evlilik aşamasına gelince aileler sorun yaşarmı idi? ben sevgilimlede ailesiylede gurur duyuyorum bunu saklamam.
ben erkek arkadaşımı seviyorum ve bu sebeple onu bırakcak değilim. bu sebep bile değil. anneme gereken tepkiki gösterdim cevap verdim. kızdım şaşırdım. sormamın sebebi evlilik aşamasında yada sonrasında sorunlar çıkıyor benim bukonuda tecrübem bilgim yok. bu yüzden bana toz pembe geliyorda işin aslı evlilik aşamasına gelince aileler sorun yaşarmı idi? ben sevgilimlede ailesiylede gurur duyuyorum bunu saklamam.
Şükür ya kızın derdine deva olabilecek biri daha çıktıelbette ki çıkıyor sorunlar.
daha önceki mesajlarımda (her ne kadar konu dışı da dense) örneklendirmeye çalıştım kendimce.
he ayrıca tüm bu farklar olmasa bile ben şimdiye kadar 4/4lük yaşanan hiç bir hazırlık,nişan, düğün görnedim. yaşayan varsa gerçekten çok şanslı kısımdanlar değerini bilsinler.
önemli olan bu sorunların üstesinden gelip gelemeyeceğiniz.
yeterli sevgi, saygı ve hoşgörü var ise, aşılmayacak hiç bir sorun yok.
tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır canım unutma.
nurdan niye kendine ferihayı ölçüt alıyor anlamış değilim.. sanki ferihanın sevgilisi gibi zengin bir ailesi var..
Şükür ya kızın derdine deva olabilecek biri daha çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?