Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

konuyu en başından beri tek tek okudum burda nurdan arkadaşımız erkek arkadaşının ailesinden utandığını belirten tek bir kelime bile söylememiş aksine gurur duyduğunu hatta annesine bile tepki gösterdiğini söylemiş...onun demek istediği ben bu konularda tecrübesizim annem böyle dedi ama yine de bana bıraktı sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum böyle şeyler ilerde sorun olur mu...vs niye konu bu kadar farklı yerlere çekildi ki çok yanlış...

eğer siz yalılarda oturuyor, bentleylerle dolanıyor olsanız evet sorun olurdu derdim.
ancak namusuyla para kazanmış ailesi, ne güzel ki okutmuşlar çocuklarını.
illa her kapıcı ailesi ferihadaki gibi olacak değil.
ayrıca belirtmek istiyorum bizim kapıcımız sanırım bizden zengin, adam ev aldı, altında arabası var, daha ben bile araba alamadım be :)
şaka bi yana aileler fazla dramatik yaklaşıyor olaya.
milletin işi gücü yok kocanın babası ne iş yapıyor diye mi sorucak? tek sorun bu olsun bence eğer anlaşıyorsanız, dürüstçe para kazanan birine başkaları küçümseyerek bakıcak diye mutluluğunuzdan feragat etmeyin. herkes yalılarda oturup çocuklarını okutamıyor ne yazık ki, hatta asıl onlar okutamıyor.
anneni de ikna edersin bence o siz görüşmüyorsunuz diye baştan elemiştir kafasında ama artıları olduğunu görünce ikna olucaktır, anneni pek takma derim biraz etrafa hava atma derdinde oluyorlar damatlarıyla babalar daha objektif bakıyor bu konuda ona da danış bence eğer böyle şeyleri konuşabiliyorsanız.

Alın teriyle kazanılmış her ekmek, yapılan her iş kutsaldır. Ne demek uyuşmazsınız. Mısır satması utanılacak birşey mi? Yerken utanmayalım ama satarken utanalım. Ne ayıp bir düşünce. Anneniz gelmiş kaç yaşına ama hala 16-17 yaşında bir çocuk gibi düşünüyor. Tam tersi onun isiz bu konu telkin etmesi gerekirdi. Anneniz insanları mesleklerine göremi değerlendiriyor. Yada parasına göre mi? Anneniz kimseyi bu şekilde küçük görmesin geleceğin ne getireceğini kimse bilemez. Bir dilim ekmeğe muhtaç olabilir. Çalışamayacak duruma bile gelebilir. Önemli olan namusu ile çalışıyorsa isterse tuvalet temizlesin ne önemi var ki? Farzedinki sevgilinizde inşaatlarda çalışıyor olabilir yada pazarda çalışıyor olabilir yada seyyar satıcı olabilirdi. yani o durumda annenize göre o insanı sevemezsiniz.

Lütfen insanları etiketlemeyin ve onları bu şekilde değerlendirmeyin. İnsanları insan olduğu için sevin. Mühendis yada doktor olduğu için değil. Bence sizin de kafanız karışmasın. Eğer o kişinin karakterinden şüphe duymuyorsanız sorun yoktur zaten. Sakın bu gibi şeylere takılmayın. Anneniz bile olsa insanlara ağızlarının payını verin.

son olarak söyleyeceğim bu tarz şeyleri düşünmeden çöpe atın...siz kendinizden ve yaşayacaklarınızdan emin olun ve anneniz bile olsa etkilemesine izin vermeyin. bu tarz durumlarla karşılaştığınızda "acaba haklılar mı" diye düşünmek yerine sadece ne kadar yanlış düşünüyorlar diyebilin ki ileride tekrar düşünmek zorunda kalmayın. Bunu başarabildiğiniz sürece kimseye danışmak zorunda kalmazsınız ki ben yine söylüyorum doğru olan budur...

e peki arkadaşım, o zaman "binada daireleri var, ama kapıcı dairesi falan değil" diye NEDEN ekstra belirtme gereği duyuyorsun madem öyle?

Son düzenleme:
e peki arkadaşım, o zaman "binada daireleri var, ama kapıcı dairesi falan değil" diye ekstra belirtme gereği duyuyorsun madem öyle?

Tereddütte kaldım yazdıklarınız karşısında.Böyle bir durumla karşı karşıya koydum kendimi ve ne yapardım diye düşündüm net bir karar veremedim..(Yapılan işi küçük gördüğümden değil yanlış anlaşılmasın alın teriyle yapılan her iş değerlidir gözümde.)
Kendimi yerine koyup düşündüğüm de ilk yaşlandıklarında nasıl geçimlerini sağlayacaklar sorusu takıldı kafama.Bildiğim kadarıyla apartmanda çalıştığın sürece apartmana ait evde yaşamana izin veriyorlar.Peki yaşlanıp işten ayrıldıklarında? O evi bıraktıklarında nerde yaşayacaklar bundan bahsettimi sevgiliniz? Kafalarını sokup yaşayabilecekleri burda yada memleketlerinde bir oda da olsa yer varmı?Kimseye muhtaç olmadan yiyebilecek bir lokma ekmek bulabileceklermi?
Diğer kafama takılan soru ise karşısındakinin düşüncelerine,beklentilerine ne kadar saygı duydukları oldu.Yarın bir gün iş ciddiye bindiğinde ailenizle aynı ortamda illaki bulunacaklar siz ya da aileniz yapılması gerekilenleri söylediklerinde tepkileri ne olur?Benim kayınvalidem öğretmen,babam işçi emeklisi ve annem de ev hanımı.Üçü bir araya geldiklerinde çok fazla konuşacak şey bulamıyorlar.Benim ailemin beklentileri adetlerin gerektirdiği doğrultu da kayınvalidemde hiç birşeye karışmayım herşeyi çiftler yapsın doğrultusunda.Annemler sürekli gelsinler gitsinler, kayınvalidem ise nişanda görüştük bir de düğünde görüşelim, istiyor vs vs.Bunun gibi bir sürü ufak farklılıklar...Bunlar meslekten öte insanın kendini mesleğiyle,yaşadığı ortamla,gördüğü şeylerle şekillendirmekle ilgili.Sadece siz istiyorsunuz diye elinden geldiğince yapabilirde benim kayınvalidem gibi etliye sütlüye karışmayabilirde..
Sizin düşünmeniz gereken yarın bir gün birileri mesleklerini sorduğunda verdiğiniz cevaptan öte bunlar olmalı bence.Ailesi ailenizle zıt düştüğünde onlardan soğurmusunuz?Sevgilimin ailesi yobaz,anlayışsız,saygısız diye şikayet mi edersiniz yoksa ailemle farklılar nasıl orta yolu bulmalıyım mı diye düşünürsünüz?Yarın kayınvalideniz eline bir çorap alıp seni görmeye geldiğinde sevinirmisiniz yoksa burdaki çoğu kızın yaptığı gibi bi çorap getirmiş hediye diye şikayet mi edersiniz?Sizin onlardan beklentileriniz neler ve onlar bu beklentilerinize cevap verebilir mi?Bunlara cevap bulman gerek bana göre..Şu an sadece 2 aydır görüşüyorsunuz ve heyecanlısınız bir birinizi yeni tanıyorsunuz birbiriniz için yaratılmış olduğunuzu düşünüyorsunuz filan ama bu heyecanlar geçecek ilerde emin olun ayaklarınız yere bastığında pişman durumda olmamak için iyi düşünmelisiniz.

Lütfen kimse ahkam kesmesin bana.Yaşlandıklarında beraber yaşarlar nolacak sofraya 2 tabak fazla konacak demesin burda aynı evde yaşanılan kayınvalideyle sorun yaşandığında verilen cevapları hepimiz biliyoruz.

Benim bu yorumuma istinaden açıklama yaptı nurdan yani ilerde emekli olduklarında oturabilecekleri evleri var demek için

e peki arkadaşım, o zaman "binada daireleri var, ama kapıcı dairesi falan değil" diye ekstra belirtme gereği duyuyorsun madem öyle?

evet belirttim çünkü arkadaşlardan biri annen ilerde zorluk çekersiniz diye düşünmüş olabilir. sonuçta bunlar şuanda kapıcı ise onlara verilen bir dairede yaşıyorlardır. işi bırakınca evden çıkmak zorunda olurlarsa gitcek yerleri varmıdır yazmış, ilerde aynı yerde oturmak zorunda kalırsınız falan gibi yazılan yoruma cevap olrak belirtmek istedim. eğer annemde böyle düşündüğü için böyle bir şey söylediyse durum öyle değil. kendi evleri var işlerini bıraksalarda dışarda kalmazlar. sıkıntıları olmaz ondan o açıdan sorun yaşayacağımı sanmıyorum

merak etme canım sorun olmaz....
annene sölerkende bir başkasına da söylerken başını dik tut kendini ezdireek gibi ezik durmadan söle
kim olursa olsun ondan sonra seni ve sevdiğinin ailesini küçük göremez....
ama sen ezilirsen bu sefer vah vah derler...
ayrıca bence kapıcı olmak ayrıcalık gibi geliyor... ni ye mi?
elektrik parası yok....
su parası yok...
ısınma parası yok...
bir yediğine....veriyor çokta güzel para biriktiriyorlar.....
benim eşimin babaannesi bebekte senelerce bu işi yapmış.
ve şu anda 3 katlı aparmanı var kaynanmın bir dairesi..
onlarda emekli olduklarında eminim senin ailenden daha iyi duruma eve bile sahip olurlar...

offff ammada yazdım ama küçümsenecek utanılacak bir durum yok annnene de anlatabilirsin

Bu insan, çocukluk ve gençlik dönemlerinde gerek mahalle ortamında, gerek okul ortamında "kapıcı çocuğu" olduğu için yeterince ezilmiştir, buna eminim.
Hem maddi sıkıntıları olmuştur, hem "baban ne iş yapıyor" sorusu gelecek diye kalbi küt küt atmıştır.
Onu ezen, küçük gören, aralarına almayan aile terbiyesinden yoksun nice arkadaşıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır.
Buna da eminim..

Şimdi o dönemler geride kalmış. Okumuş, mesleğini eline almış. Artık müsade edin de "kapıcının oğlu" değil, ismi ne ise bu kardeşimizin Ahmet, Mehmet o şekilde algılasın kendini ve çevreden de öyle algılansın.

Siz veya aileniz, bu başarısına rağmen, bu çocuğu hala "kapıcının oğlu" etiketi ile görecekseniz, ağzı ile kuş tutsa, gidip bir yerlere CEO bile olsa bu etiketi atamayacaksa üstünden, gerçekten rahat bırakın bu insanı.. Şimdi de sıra evleneceği insanın ailesine kendini kabul ettirmeye mi geldi, ne alaka canım..

Onunla, ailesiyle, azmiyle gurur duyacak bir sevgilisi ve k.validesi olsun..

konu sahibinin annesi bence küçümsediği için değil annesel kaygılarla öyle demiş olmalı. çünkü kendisi de fakirliğin el emeğinin ne olduğunu bilen biri. ancak her anne kızını okuttuysa büyüttüyse rahat etmesini siter, doğal hakkı. ama kızı gider çöpçüyü sever onunla evlenir, mutlu olur. bunlar değil önemli olan bence. önemli olan ailelerin "görgülerinin" uyması. benim eşimin annesi ilkokul mezunu bir ev hanımı, ama oldukça cindir. kayınpederim ise emekli memur ama üniv mezunu değil. benm ailem üniversite mezunu memur emeklisi. herşey uygun gibi yani genel konjontüre. ama bazen o kadar kızıyorum laflara yapılanlara çektiğim görgüsüzlüklere,hep bizden para koparma heveslerine, çıkarcılıklarına, "keşke eğitimli bir ailesi olsaydı eşimin diyorum", onu daha çok sever daha çok mutlu olurdum bu görgüsüz cahil insanlarla beni muhattap etmeseydi diyorum. bunun yanında, ilkokulu bile okuyamayan bir tanıdık teyzemiz var, evlere temizliğe gider. hayatımda onun kadar görgülü saygılı hanımefendi bir kadın görmedim desem yeridir. onunla gurur duyarım kızını tek başına mühendis yapmayı başarabildği için. keşke öyle bir kayınvalidem olsaydı.
sonuç olarak konu sahibi arkadaşım, genelleme yapmamak gerek. annene de bunları anlatabilrsin belki, çok eğitimli profersör olup da gelinine kan kusturanlar var. önemli olan mutlu olmak.

siz cidden ne okuduğunuzu bilmeden yazıp duruyorsunuz. her yazdığınıza hayret ediyorum. Allah aşkına bunu kanıtlayın yoksa daha hiçbir yorum yazmayın. benim onun ailesini küçümsediğim ve gurur duymadığım bir yazımı bulmadığınız takdirde sizi kendime muhattap olmayacağım. boşuna konuma yorum yapıp durmayın o yüzden.

ister merdiven silerim ister çöp toplarım namusumla kazanıp çocuğumu yetiştiririm..
benim çocuğumu bu yüzden beğenmeyecek aileninde alnını karışlarım
evleneği kişi benim ne iş yaptığıma değil çocuğumu nasıl yetiştirdiğime nasıl helal yoldan ekmek yedirdiğime baksın..kusura bakmayın aileniz helal olsun ne güzel zorluklada olsa çocuğunu yetiştirmiş iyi hale getirmiş bir anne-babaya çok büyük haksızlık yapıyor kul hakkı bu bence

ANNENİZİN ANNELİK duygularıyla siiznle bu şekılde konustugunu zannediyorum.
hiç bir anne kızının kötü olmaısnı evlenınce sıkıntı çekmesini istemez.
belkıde annenız geçmişinde sıkıntı çekmiş ne demek oldugunu iyi biliyor, siiznde aynı seylerı yaşamanızı ıstemediği için bu sekılde konusmuş olabılır.

diğer ailenın emeğinin gücüyle alın terıyle para kazandıkları ortada.
annenızınde bunu biliyordur..
evliliğe karar verıldııgnde her 2 tarafında maddi acıdan hazır olması gerekıyor.
bunu annenize anlatın. siz eminseniz rahat geçinecegınızden annenize anlatın..

hayırlısı olsun..

nur-dan cım,ben özellikle 2 ay çok erken diye belirttim.Şu an ilişkinin kaymak dönemindesin,elbette herşey sana tozpembe görünüyordur.
Asıl pürüzler,aileler işin içine girince,yani isteme,söz,nişan dönemlerinde başlıyor.O zamana kadar erkek arkadaşınla herşey yolunda gitse bile,iş ciddiye binince tatsızlıklar yaşanabiliyor.
Ondan sonra,burada yazılanlarda olduğu gibi,2 yılımı verdim,3 yılımı verdim gibi muhasebeler yapılıyor.Belki gerçekçi davranıp bazı konular baştan düşünülse,onca zaman boşa geçirilmemiş olur.

Sen mantıklı bir kızsın,duyguların yoğun olsa bile bunları baştan tartıyorsun.Bence iyice gözlemle,mutlaka ailesiyle görüş,onlarla zaman geçir.Erkek arkadaşının yakın arkadaşlarıyla tanış,onun ortamlarında bulunmaya çalış.

Anneler kızlarını prenses gibi görür,onlar için hep en alasını isterler.Bu bakımdan,annen biraz aşırı tepki göstermiş olabilir.
Bence burada sorun çıkar mı diye soracağına,annene,neden ilişkine soğuk baktığını sormalısın.O sana daha iyi açıklayacaktır.Acaba ne sakınca görmüş ? Aklında meslekten başka lakin yine meslekle ilgili,önyargıya dayanan bir sebep mi var ? Veya ailesini gördü mü,ona göre mi yorum yaptı ? Belki aile yapılarını,yaşayışlarını,çevrelerini sana uygun bulmamıştır.Eğer gerçekten öyleyse uyum sağlaman zor olabilir.
İlişkiniz uzayıp ciddiye dönmeden önce bu konuyu netleştirmen senin yararına olur.

bence ipektuncer arkadaşımız oldukça anlamlı yorumlar yapıyor..

idrak yeteneği yüksek olduğu için, senin kendi kendine itiraf edemediklerini dahi gün yüzüne çıkarıyor.. bence ona muhalefet etmeye değil; önyargılarından sıyrılıp onun görüşlerinden beslenmeye çalış sevgili nur_dan..

Ah çok umrumda beni muhatap alıp almaman...
Kanıt arıyorsan eğer, senin burada bu konuyu açman bir kanıt zaten, daha ne göstermeliyim..
Kapıcı ailesi ile kendi ailesinin uyum sağlayıp sağlayamayacağının cevabını arayan kişi gitti, onun yerine sevgilisi ile onur duyan, ona deli gibi aşık biri geldi..
Beni de şaşırttın açıkçası..
"Sizi kendime muhattap olmayacağım" değil "almayacağım" veya "kabul etmeyeceğim" denir ayrıca..
Yüksek seviyenize bir minik katkıda bulunmuş olayım..
Hangi konuya ne kadar yorumda bulunacağıma da BEN karar veririm müsadenizle..

Şu an kesinlikle şımarmış ve yanaklarım kızarmış bir durumdayım..
Ben de senin yorumların için aynısını düşünüyorum canım..

sadece annem bu şekilde düşündü. bunun altında ailesinin kapıcı olması değilde hani ne biliyim acaba yaşamları bize uyar mı, aileler anlaşırmı falan düşüncesi olabilir mi diye düşündüm. çünkü anneme yerlerinde biz olsak ayıp mı dediğimde tabiki diiil ben öle demedim dedi. ne için öyle söyledi bilemiyorum tekrardan bu konuyu açıp detaylı öğrencem sebebini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…