Bitmek bilmeyen motor mevzusu...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Eşim yaklaşık bir yıl önce on küsür senelik motorunu sattı.Sürekli masrafı oluyordu.Birkez ciddi bir kaza yapmış önceden şükür birşey olmamış.Sürekli ceza yemesinden iki kezde çalınıp masraf çıkarmasından bıkmıştım artık ve sattık...Ve bir senedir bu mevzu bitmedi ne eşim için ne ailesi için annesi kaçkez para vereyim al dedi ben yok istemiyorum dedim, işe giderken gelip gittiği yol otoyol Allah korusun bir kaza olursa dönüşü olmaz dedim vs.Kısacası istemedim hatta bir ay olmadı yine ziyarete gittiğimizde açıldı mevzu eşim artık annesinin alacağım deyip almamasından dolayı tersledi ondan önceki bir ziyarettede ben eşimle tartışır gibi oldum hevesli diye benim düşüncemin önemi yok mu dedim ki dört yılda ilkkez oldu bu...En sonunda bu mevzuyu kapatmıştık artık düşünmüyoruz demiştik.Ama dün yine eşimin annesi aramış ne renk istiyorsun sana motor alacağız demiş oda ağzı kulaklarında farketmez demiş bayramdan sonra babasıyla gidip bakacaklarmış.Eşim evet almaya hevesli ama ben onu düşünüyorum ve beni böyle hiç saymalarına sinir oldum ne yapabilirim?

Bence düşünmeyin artık. Adı üstünde heves. Adamın hevesini kırmayın dünyaya bir kez geliyor. İnsanlar nasıl veya neyle mutluysa tadını çıkarsın. O mutluluk acı da verecek elbette.
O yüzden ne kadar düsünürseniz düsünün hevesler kursakta kalmasın. Bos verin ve tadını cıkartsın eşiniz.

İyide yeni almıyor ki ne bitmek bilmeyen heves bu benimde birçok şeye hevesim var ama sesim çıkmıyor.Ve dediğim gibi şehir içinde kullansa sıkıntı yok benim için ama otoyolda tır geçiyor otobüs geçiyor...

Heveslerinize neden sesiniz çıkmıyor? Sesinizi mi çıkaramıyorsunuz, engel mi oluyorlar heveslerinize merak ettim
Ve evet sizde haklısınız, haksızsınız demiyorum çünkü korkuyor ve eşinizin canını düşünüyorsunuz. Fakat siz bu korkularla yaşarsanız paranoya olabilirsiniz enerjiniz sarabilir. O yüzden düsünmemeye çalısın. Ellemeyin.

Son düzenleme:
Heveslerim eşimin hevesleriyle örtüşmediği için ona sorun çıkarmamak adına sesim çıkmıyor diyeyim...Motor satıldığında üzerimden yük kalkmıştı kader bu değiştiremem ama kim sebep olmak ister ki ben sebep olmak isteseydim ben alırdım eşime altınlarımla ama korktum...

Motor yerine araba alsalar daha iyi. Kısın motor surmek zor. Surekli ruzgar yiyecek. Ve trafikte cok sıkıstiriyorlar. Iyilik yapmamis annesi. Ve esegin akilina karpuz kabugu sokup durmus. Bu ısrar niye onu anlamadim. Cocugunuz olsa araba sart, doktora falan gorururken. Motorla nasil olacak? Mesela bir yere giderken sen arkasina bindiginde korkat misin? Sanirim ben binmezdim, korkardim.

muhtemel öyle, elbette birşeye tutkusu olması güzel teşvik edip ön ayak olmamız ds güzel ama kocaman bir ama var, motorsiklet diğer binek türlerinden daha çok kaza yapma olasılığı olan bir araç, keyfe keder kullanacaksa alınabilir, işe gidip gelmek için mantıklı değil. Kv düşüncesiz davranıyor tatlı dille uyarın annesini de olmuyorsa yapacak birşey yok sizden çıkmış olur olay

Alacakları motor 10 bini geçmez bir araba fiyatıda ortada zaten.Eşimin araba ehliyeti yok.Ben kendimi düşünmüyorum minibüs benim işimi görüyor.Önceden binerdim motora bana sırf benim içinde kolaylık olur diye düşünmesin diye yemin ettim binmemeye.Zaten eşim asgari ücretle çalışıyor değil araba motor bile fazla bizim bütçeye...

Madem hevesleriniz eşinizin hevesleriyle örtüsmüyor. Eşinizin hevesleri de sizinkiyle örtüsmedigine göre eşinize empati özelligi kazandırmaya ne dersiniz? Heveslerinizi eyleme dökmeye baslayın bakalım esiniz ne diyecek? Ne yapacak? Nasıl tepki verecek? Örtüsmedigine göre o zaman bir tepkisi olacak, olumsuz yaklaşacak. O zaman karsısına geçip sizde kendi hevesini yani motorundan bahsederek rahatsız, huzursuz olduğunuzu dile getirebilirsiniz. Bu sekilde sizi anlayacağını düşünüyorum. Siz nasıl heveslerinizden fedakarlık yapıyorsanız. Eşiniz de bu fedakarlığınızın karşısında sessiz kalmamalı.
Ama yok olmuyor, anlamaz etmez derseniz...... siz de onu anlamaz, dinlemez düsüncelerinize kulak asmazsınız.

Önceki uyarmalarım hep tatlı dilleydi sebep olmak ister misin dedim oluşacak bir kazaya tamam dedi ama defalarca açıldı...

Eşim zaten herşeyin farkında ama anlayabilene o küçük bir çocuk gibi oyuncağı kaybolmuş küçük bir çocuk yenisinin gelmesini hevesle bekliyor...

O 10 bini verseler siz bir ihtiyacinizi karsilardiniz. Ya da biriktirirdiniz. Dunyanin binbir turlu hali var. Bilmiyorum ya ben de anneyim, oglumun motora binmesinden ben korkardim. Esinizi vazgecirseniz bile inda bu anne oldugu surece bu motor sevdasi bitmez. Annesi sizin korkularinizi ya anlayamamis ya da sizinle ustu kapali inatlasiyor.

Eşim zaten herşeyin farkında ama anlayabilene o küçük bir çocuk gibi oyuncağı kaybolmuş küçük bir çocuk yenisinin gelmesini hevesle bekliyor...
Bekliyor dediginize göre “Farkında” değil o zaman. Bir insan her şeyin farkındaysa eğer ona göre bilinçli hareket eder diye düsününlerdenim. Fakat farkında olmasına rağmen bile bile devam ediyorsa düsüncelerinizin hicbir önemi yok demektir. O yüzden size önerim çok takmamaya özen gösterin, bu konu hakkında konuşmayın, motorun “m” sini bile agzınıza almayın. Bu sekilde tepkinizi anlar artık.

Bence her ikiside artık bu mevzuyla ilgili konuşursam amacın ne diyeceğim kaza geçirmesi mi aramızı bozmak mı?

Evet artık öyle yapmayı düşünüyorum hatta konuşsa bile motorla ilgili duymamayı planlıyorum.

Evet artık öyle yapmayı düşünüyorum hatta konuşsa bile motorla ilgili duymayı planlıyorum.
Tepkinizi gayet yerli yerinde ve ciddi sekilde belirtirseniz anlayacaktır.
Onun dısında motor kullanmak çok tehlikeli ve riskli özellikle kış zamanları. Umarım eşiniz vazgeçer, hayırlı bayramlar

Yavas yavas onlarla da mesafeyi koy. Gidersen de cok konusma, uzak dur. Belli ki senin dusunceletin onlarin umurunda degil, sen de onlari umursama.
Gayet mesafeliyim zaten önceki meselelerden dolayı daha fazlası birkaç ayda bir gitmek ve telefonlara bakmamak olur sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…