Bitmeyen bide bele cek sorunları

Ben esim beni istemeye geldigonde her baba gibi babam basta istemedi:) ona dedigim sey: istemiyorsan verme sana baski yapmam. Ha ya esimi demekki cok sevmiyormusum :) ya da babamin rizasi cok onemliydi.

Senin baban bi sebepte sunmuyor, ben gonul rizasi olmasi taraftariyim. Allah korusun bise olur ilerde mesela yuzun olur ailene karsi.. ki baba bu boru degil. Nornalde nasil bir iliskiniz var baban nasil biri?
Yani eski babalar gibi çok sıcak sevimli bi ilişkimiz yok genelde hep yurt dışlarında zaten

Biraz gözünü korkutmayı denesen? Mesela yemek yeme aç kal (tabiki ye ama baban yemiyorsun sansin. annenle anlaş babandan gizli ye.) Annen günlerdir yemek yemiyor desin. Sonra hep sessiz takıl odandan çıkma hiç hasta gibi yat soru sordugunda dalginmiş gibi cevaplar ver. Ama oyle bir iki gun degil, babanin senin bu hallerini dert edecek duruma gelecek kadar devam et bu oyuna. Bence işe yarayacktir.

Yalnız daha 23 yaşındasınız bir de nisan olayı olmuş bu çocuğu da 7 aydır tanıyormuşsunuz.
Bence aileyle tanıştırmak için acele etmişsiniz.
Yaşınız çok genç.
Ben olsam biraz daha beklerdim en azından önümüzdeki yaza evlenmeyi düşünürdüm mesela.
Sevgilinizin dediği gibi bu arada ev eşyası vs.halledersiniz.
Bananizda en son davetiye yollayın gelirse gelir gelmezse gelmez artık.
Bir de evlendikten sonra karşı taraf babanızın tavırlarını umarım ilerde sizin başınıza kalkmaz.

Gideceğin yer el kapisi seni yillarca büyüten baban bir şey görüyor demek ki içine sinmedi
Bazen hiç öyle olmuyor.
Baksana konu sahibinin babası "canım istemiyor" diyormuş.
Tamemen keyif meselesi.
Benim teyzemin kocası da kızına baskı yaptı izin vermedi. Aynı konu sahibinin babası gibi sebepsiz yere inat etti.
Kız kaçtı, sonra barıştılar hatta eniştem damadını da çok sevdi sonraları.
Yani bazı babalarınki ego şişirmece oluyor.

Baban bence uzatmaya çalışıyor zira gerekçesi yok

Bir de ben buldum kötü çıktı kız kendi buldu bunu demeyi de muhafazakar hislerine yediremiyor

Henüz erken zaten evlilik için

Baban da vazgeçilmediğini görünce yumuşar onu dahil etmeden daha doğrusu aileleri dahil etmeden hazırlığa başlayın ama hiç konuşmayın bu konuda biraz gözü korkar belki

hazırlıklar da yapılmış olur

bir arkadaşımın başına geldi
kızı vermemek abileri yemin etti
çocuk daha ilk görüşmede 15 yıl önce ne olursa olsun onunla evleneceğim sende vereceksin demiş
sonuç kız çocukla sevgili oldu
evlenmeyi düşündükten sonra 3 yılı buldu evlenmeleri adam ancak evlenin dedi

yani ailesinden emin isen babanı ikna etmek için çabala ama tartışmak yerine sürekli ağlama moduyla gezin
kimisi ailen birşey biliyordur diyorda
bazı babalar tanıdığa vereceğim diye kızın hayatını hiç ediyor
eğer problem sadece tanıdığa verme derdiyse üsteleyin ikna edin

Beklemiyor ki benimki

Beklemiyor diye bir şey olamaz, sizi seviyorsa beklemek zorunda. sevdiğimiz adamlar evlendiğimiz zaman değişebiliyor, düğün süreci çok farklı. aileni karşına alma, hayat neler getirir bilemeyiz Allah korusun bir şeyler ters gittiğinde eve dönecek yüzünüz olsun.

benim eşimle evlenmemi de ailem onaylamadı annemin karşısına geçip (babam vefat etti) beni bu çocuğa vermezsen kaçarak evlenmek zorunda kalacam dedim kadın mecbur verdi. ilk yıl 2 defa annemin evine küs gittim her ne kadar arkamda olsalar da biz sana demiştik dediler, bu o kadar can yakıcı ki tahmin bile edemezsin.

sabret bakalım 1 yıl daha, baban yine kabul etmezse karşısına geç beni assan da kessen de bir daha yüzüme de bakmasan ben artık evleniyorum baba de. sen yeter ki gerekli süreyi tanı babana..

Tab
Bazen hiç öyle olmuyor.
Baksana konu sahibinin babası "canım istemiyor" diyormuş.
Tamemen keyif meselesi.
Benim teyzemin kocası da kızına baskı yaptı izin vermedi. Aynı konu sahibinin babası gibi sebepsiz yere inat etti.
Kız kaçtı, sonra barıştılar hatta eniştem damadını da çok sevdi sonraları.
Yani bazı babalarınki ego şişirmece oluyor.
Haklisin tabi ama ne olursa olsun babasinin rizasini alip babasini arkasina alarak güçlü bir şekilde o evden ayrilmasindan yanayim

Siz konuştunuz mu hiç babanızla?kimseyi dinlemedi ise bir de siz deneyin Şansınızı.iki arkadaşım öyle ikna etti babasını.

Babamın sözünden 3 yıl önce ilk defa evlilik konusunda çıktım telli duvaklı baba evinden çıktığım bir düğünüm oldu ama tüm düğün aşamasındaki iç buruklugum hala düğün fotoları na bakınca bile içimi acıtıyor.. benim mutluluğum sonuçta diye dinlemedim şimdi çok mutlu bir evliliğim olduğu söylenemez. ev duzme aşamasında babama gel bak biz bu evde oturacagiz olmuş mu demedik diye evime bir kere gelmedi belki o hala benim istemediğim adamla evlendi gururunda ama biraz yanımda olsa evliligimdeki çoğu problemle çözülürdu eminim..
Damadin baban istmedikce zamana bırakalım dmeyip nikah günü ev düzme aceleleri seni de benimki gibi bir evliliğe sürükleyebilir... bence esin olacak kişiyi zamana bırakmaya ikna et..
Ben isteme söz olaylarında babama ben onu seviyorum baba ama sen vermezsen varmam deseydim dunyanın en kıymetli evladı olurdum ama göze alamadım bazı sebeplerden..sizin de tüm meseleyi çözecek bir sihirli sözünuz olabilir bence. hakkınızda hayırlısı olsun..

Bence babanizi ikna etmeden rest çekerek birşey yapmayın.goruslerine değer verdiğinizi kendisinin rızası olmadan birşey yapmayacaginizi söyleyin babanıza.güzellikle ikna etmeye çalışın yani ya da hiç geri ceviremeyecegi birini sokun araya.ama ne olursa olsun silip atıp da bir adım atmayın bence babanız sonucta size kasti yoktur o da sizin iyiliginizi ister.Hem ben gercekten aile rızası alınmayan yapılan birçok evliliğin bir sure sonra bittiğine şahit oldum yakin cevremde.o yuzden bu konuyu çok önemsiyorum.hakkınızda hayırlısı olur ins

Back
X