• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen ev isleri...

Ev işi nankör malesef . .
arada bırak ucunu . .
Haftada bir yap mesela . .

Bebek ne kadar kirletiyor bilmiyorum. Bebegim yok ama her Allah n günü sabahtan aksama okadar temizlencek ne oluyor ki?

Bir zamanlar bende böyleydim sonra kendimi frenledim. Nasilmi?

1-Alinanlar yerine konuldu
2-Bulasik cikinca direk bulasik makinesine yerlestirildi
3-Oglum aksamlari uyuyunca(sanirim 7-9 arasiydi o zamanlar) tüm evi toplayip tozunu aliyordum banyoyu siliyordum.
Bu maksimum 30dakika sürüyordu.
Yorgun degilsem ve cocuk uyuyorsa mesela ütü yapiyor veya buzdolabinin icini silip düzenliyordum. Camasir varsa dogru makinaya.
4- sabah kalkinca oglumla ilgileniyordum, ardindan yatagi toplayip yerleri supuruyordum. Aksam camasir yoksa ama sabaha birikmisse onlari makineye atiyordum ve oglumla yuruyuse cikiyordum. Cocugumun beni temizlikci olarak hatirlamasini istemedim cunku hep is hep is.

5- öğlen o uyudugunda yemegi hazirliyordum ve dinleniyordum
6- oglum uyaninca ilgileniyordum ve onunla oynuyorduk. Evde mizmizlaninca durmayinca yine disari cikiyorduk

Simdi oglum 2 yasinda ve 1aylik oglum var, ne kadar isim oldugunu tahmin edebilirsiniz.
Bayadir sizin gibi hep topluyordum ki birikmesin diye. Sonra baktim ki ev isi asla bitmez bitse bile aa aslinda surayida silebilirdim diye kuruntu yapiyordum.

Simdi ise cocuklarima ilgileniyorum ve kendimle...kitap okumak bana iyi geliyor veya yuruyus..atiyoruz kendimizi disari mis gibi hava evde otur temizlik yap nereye kadar:) ilk cocuktaki gibi aksamdan temizlik yapmaya calissamda olmadi cunku sabaha kadar nasi oluyosa yine dagiliyordu o yüzden sabahlari yapacagimi yapiyor ve sonlandiriyorum.

Bırakın dağınık kalsın inanki daha çok yaşarsın

Kızlar ben bu ev işleriyle kafayi yemek uzereyim ne uyku düzenimiz var nede okadar temizlik yapmama ragmen ev temiz gelmiyor gozume sabahtan akşama kadar oturmuyorum heryerim ağrıyor bebeğim var yürüme caginda hem onunla ugrasip hem temiZlik yemek kaldir topla indir topla tirlattim eşime bile rahat vermiyorum gezme etme çarşı pazar hayatim hiç yok eve kapattim hayatim cocuk ve temiZlik oldu benim gibi bu işlerin altından kalkan varmı bana çok agir geliyor artik vücudum kaldırmıyor ama içim rahat etmiyor içim içimi yiyor bu durumu gezmeyle falan yaptirdim atlatamiyorum
Ewet ben varım :) benimde kızım bir yaşına gircek kısaca aynı seyler bende de var ailem den KV uzakta yaşıyoruz burda kimsemiz yok tamamen eve kapanmış durumdayım iki günde bir evi süpürür silerim tuvalet banyo vs. Yıkanır gündelik şeyler ise oturduğum odaya iki gırgır gece uyumadan önce, bulaşık lar makineye bu kadar. Fazla abartıyosunuz bence biraz rahat olun günlük çocuğunuz la ilgilenin yemek vs. İki günde bir çocuğunu zu uyutup işe koyulun keyfinize bakın beaa:super:

O işler hiç bitmiyor :kahve: kendine rutin oluştur, haftaya yay işleri. Yoksa insan delirir.

Aynı durumdayım. Tek farkımız benim o gücü kendimde bulamamam. Hep temizlicem diyorum bebeğimden vakit olmuyor. Az once baya bi toparladım sildim ettim daha yeni yatıyorm

Aynen sabah kalkinca evi makinala birde vilade yap en azindan kabasi gitmis olur 2 gunde bir de toz al hergun hergun detayli temizlik yapilmaz

Ohooo daha dur elinde biseyler yemek isteyince gor sen cümbüşü benim eve gunde 2 bazen 3 defa süpürge tuttuğum oluyor. Karşı komşum hep der kizim temiz olsun birak dağınık olsun. Temizse eger ev tamam istediği kadar dagilabilir. Haftada 2 defa silip supurup toz alıyorum suan evi görse biri bırakıp kacar o denli dağınık her yerde oyuncak var

Ben de bebeğim varken, çok zorlanıyordum ama sonradan fark ettim ki zorlanmamın sebebi, bebek değil, rutinimin olmayışıymış. Şu anda 1 saatlik bir rutinim var günlük, bunu yaptığımda ev hiç dağılmıyor. Her sabah yaparım, gün içinde rahat olurum.

Odaları toplarım.20 dk. Balkonu yıkamakla başlarım. Pencerelerin önünün tozunu alırım. 15 dk. Evi süpürürüm 20 dk. Lavabo klozet yıkar, banyoyu silerim, 5 dk. Haftada 1 dip köşe yapar, 2 defa toz alırım. Ama şu rutini her sabah uyguladığında çok da kirlenmiyor ev.

Tek sorunlu benim anlaşılan ama şöyle bi sorun var evin içinde icin de kendimi fabrika işçisi gibi goruyorum hiç rahat bi hayatim yok her isim kostur kostur bebek uyurken zaten bütün islerimi bitiremiyorum kisa uykusu surekli telaşlı yim bu beni yedi bitirdi frenlenlemem lazim kndimi

Ay nasıl yorulmuyorsunuz anlamadım.
Bu dediklerinizi ben değil her gün haftada bir yapsam 1 ay yataktan kalkmam.
Hiç mi canınızın kıymeti yok ayol!

Gunluk isleri yapinca mi bu kadar yoruluyosunuz? Bence en onemli sey yemek yapmak.. onu kahvaltidan sonra yap ki daha yemek yapcam derdin olmasin.. gunluk isler.. camasir bulasik. At makinaya.. bi ortaligi supur toz al.. soyle bi wc banyo gec uzerinden bu kadar :) bak ne kadar kolay :)

Bu kadar temizliğin kimseye faydası yok.
1- Siz OKB olabilirsiniz. Ciddi bir rahatsızlıktır. Hayatınız mahvolur. Dikkat edin.
2- O evde eşiniz de yaşıyorsa o da temizliğe, yemeğe yardım edecek.
3- Çocuğun dağıtmaya ihtiyacı vardır. Bırakın eviniz dağılsın. Beraber toplayarak onun sorumuluk duygusu geliştirin.
4- İnsanoğlunun o kadar temizliğe ihtiyacı yoktur. Çok temizlik az bağışıklık sistemi, alerji ve astım demek.
5- Siz bir insanasınız makine değilsiniz, mükemmel olmak zorunda değilsiniz. Dışarı çıkmak, çocuğunuzla oynamak, hatta onunla yağmurda koşmak, kirlenmek çocuğunuz için unutulmaz bir deneyim ve bağınızı güçlendiren aktivitedir.
6- Siz bu hale devam edince ev ahalisi gözünde değeriniz 'temizlik, yemek yapan kadından' öteye gitmeyecektir ve kendinize değer vermediğiniz için size de değer vermemeye başlayacaklardır.
Ve daha bir sürü şey.

Çocuğun mutlu anneye ihtiyacı var.
Temiz anneye değil.
Bunu sakın unutmayın!

hanımlar beni kınayın beni taşlayın..
çalışıyorum, 2,5 yaşında oğlum var ve 2 haftada bir kadın geliyor o yapana kadar evde yemek ve mutfak işi dışında hiçbir iş yapmıyorum. (temizlik/ütü vs her işi yardımcı ablamız yapıyor)
ne mi yapıyorum?
işten gelince yemeğimizi yiyip hep birlikte aktivite yapıyoruz. oyun oynuyoruz.
zaten sosyal bir hayatımız var haftada en az 3 akşam dışardayız bunun en az biri çocuksuz. hatta karısız kocasız kendi çapımızda sosyal aktivitelerimiz.
çocuğumuzla dışarı çıkıyoruz.
hafta sonu da öğlene kadar kahvaltı yapıyoruz keyifle.
çünkü ben bu hayata iş yapmaya değil keyifle yaşamaya geldim. eve kadın gelmeseydi de yine 2 haftada 1 günümü ayırır yapardım ama çalışıyorum ve zaten çok yoruluyorum eve bir yardımcıyı kendime hak görüyorum.
evi afedersin b.k götürmüş ama ben ailemle dolu dolu vakit geçirmişim.. hangisi önemli?
konu sahibine de az iş yap derken bile bir ton liste veren hanımlar.
yapmayın ev işi nankör kendinizi yıpratmayın. ev hanımı dahi olsanız kendinize kaliteli bir hayat yaratın. benim evimin temizlendiği günün ertesi gün misafir gelip dağıldığını bilirim bir üstünden topluyorum çok döküntü varsa da dikey süpürge ile süpürüyorum bitti gitti.
benim annem evim temiz görünsün kafası ile türlü türlü gerek psikolojik gerekse bedensel hastalıklar geçirdi. şimdi o da aynı yapmıyor ve çok mutlu.
hayatınızı nasıl yaşayacağınız tamamiyle sizin elinizde..

Back
X