- 19 Ağustos 2014
- 5.049
- 4.344
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sabah makineye çek halısız yerleri viladala.
Başka hiçbir şey yapma.
Eşin gelmeden 1 saat önce de yemeğini yap.
Bulaşıkları makineye at veya yıka sonra çay demle yayıl. Sabaha kadar dağınık kalsın bırak.
Ne bu böyle tüm gün temizlik mi yapılır.
Hiç sorunlu değilsin emin ol, niye kafaya takıyorsun ki bu kadar? Küçük çocuklu anne olmak çok zor bir şey, odaklanmıyorsun yaptığın işe. Devamlı bölünüyor. Çok normal yani yetişmemesi. Ama çok düşünmeye gerek yok, tadını çıkar.Tek sorunlu benim anlaşılan ama şöyle bi sorun var evin içinde icin de kendimi fabrika işçisi gibi goruyorum hiç rahat bi hayatim yok her isim kostur kostur bebek uyurken zaten bütün islerimi bitiremiyorum kisa uykusu surekli telaşlı yim bu beni yedi bitirdi frenlenlemem lazim kndimi
Aynen ben de hiç bir iş yapmıyorum.hanımlar beni kınayın beni taşlayın..
çalışıyorum, 2,5 yaşında oğlum var ve 2 haftada bir kadın geliyor o yapana kadar evde yemek ve mutfak işi dışında hiçbir iş yapmıyorum. (temizlik/ütü vs her işi yardımcı ablamız yapıyor)
ne mi yapıyorum?
işten gelince yemeğimizi yiyip hep birlikte aktivite yapıyoruz. oyun oynuyoruz.
zaten sosyal bir hayatımız var haftada en az 3 akşam dışardayız bunun en az biri çocuksuz. hatta karısız kocasız kendi çapımızda sosyal aktivitelerimiz.
çocuğumuzla dışarı çıkıyoruz.
hafta sonu da öğlene kadar kahvaltı yapıyoruz keyifle.
çünkü ben bu hayata iş yapmaya değil keyifle yaşamaya geldim. eve kadın gelmeseydi de yine 2 haftada 1 günümü ayırır yapardım ama çalışıyorum ve zaten çok yoruluyorum eve bir yardımcıyı kendime hak görüyorum.
evi afedersin b.k götürmüş ama ben ailemle dolu dolu vakit geçirmişim.. hangisi önemli?
konu sahibine de az iş yap derken bile bir ton liste veren hanımlar.
yapmayın ev işi nankör kendinizi yıpratmayın. ev hanımı dahi olsanız kendinize kaliteli bir hayat yaratın. benim evimin temizlendiği günün ertesi gün misafir gelip dağıldığını bilirim bir üstünden topluyorum çok döküntü varsa da dikey süpürge ile süpürüyorum bitti gitti.
benim annem evim temiz görünsün kafası ile türlü türlü gerek psikolojik gerekse bedensel hastalıklar geçirdi. şimdi o da aynı yapmıyor ve çok mutlu.
hayatınızı nasıl yaşayacağınız tamamiyle sizin elinizde..
Aynen ben de hiç bir iş yapmıyorum.
Çalışıyorum,temizliğe vaktim yok.
Çalışmasam da yapmazdım.
Temizlik yaparak yoramam kendimi.
Kocamdan da yardım istemem,ona da kıyamam.
Yardımcıya verilecek 100 lira sağlığımızdan daha önemli değil bence.
Aynen bu kocadan yardım isteme meselesi biraz garip oluyo mesela benim için. Ben evdeyim çalışmıyorum şuan ve eşimin işi çok yorucu göreve gidio geliyo adam dağda kalıyo ben ondan nasıl yardım isteyeyim herkesin eşi aynı konumda değil ki yardım edebilsinaynen. kocan da seninle birlikte yapsın diyenler var. ben daha iyisini diyorum kimse yapmasın. kıyamadığımdan değil temizlik işini çok yapmayı genel olarak mantıklı bulmadığımdan. 2 haftada bir gelen ablanın da paraya ihtiyacı var. ben de birine iş sağlamış oluyorum bu sayede. çalışmasam da dediğin gibi bu kadar yapmazdım 2 haftada bir anca. bedenimize ruhumuza yazık.
İlk defa duydum ama eşim hayatta aldırmaz seni niye aldik der durur zaten herseyi makinalar yapisyomus
Temizlik yapmak sağlığı götürüyorsa o temizlik için çağırdığımız kadınların sağlığı da gitmiyor mu? Şimdi kadınlar bunu öne sürerek temizlikçi çağırınca bir paradoks oluşuyor bence. Ben de evime kadın alıyorum dip temizlik yaparken ama bunun sebebi yıllık iznimi buna harcamak istememem. Haftada 2 saat temizlik+çamaşır beni sağlığımdan etmez diye düşünüyorum. O işi yapan kadının da bedenine ruhuna yazık o zaman. Tabii ki herkes evine yardımcı alabilir ama sizin sağlığınız o işi yapan insanların sağlığından daha öncelikli veya önemli değil.
Dağınık insanı anlarım ama dünün bulaşığı da kokar ya mutfaktaTemizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık
Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum
Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta
Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik
Yattık uyuduk erkenden
Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya
Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta
Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere
Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan
Dağınık insanı anlarım ama dünün bulaşığı da kokar ya mutfakta
Sizden önemli değil tabi ki ama sağlık açısından bi gün önce ki bulaşığın durması daha mi iyi hele çocuklu evde kötü kokan bi eve girmek istemezdim şahsen sizin eviniz sonuçta saygı duymak düşer banaKoksun
Evde kim var ki
Benden önemli değil bulaşık vs