• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen ev isleri...

2,5 yaşında bir oğlum var
çalışıyorum da
ev iş çamaşır bulaşık ütü işyerinde de görevler bitmiyor
hepsini aynı anda yürütmeye çalışıyoruz
bence bi sistem kurun her gün her gün kendinizi yıpratacak kadar anlam veremedim ?

Bende bir dönem senin gibiydim. Kızım emekliyle, yuvarlanıyor ve herseyi ağzına aliyor diye temizlik delisi olmuştum. Hergun sırtım belim ağrıyordu. Sonra birgün ehh be yeter dedim.

Sabah makineye çek halısız yerleri viladala.
Başka hiçbir şey yapma.
Eşin gelmeden 1 saat önce de yemeğini yap.
Bulaşıkları makineye at veya yıka sonra çay demle yayıl. Sabaha kadar dağınık kalsın bırak.
Ne bu böyle tüm gün temizlik mi yapılır.

Arkadasim ne de güzel yazmış. Aynı böyleyim bende. Keyfim de yerinde ders de çalışabiliyorum oh miss. Bebeğin az daha büyüsün daha da rahat edeceksin az sabır.

Bebeginle çık gez, oyunlar oyna temizliğe ayırdığın zamani ona ayırmazsan ilerde çok üzülürsün.

çalışmıyorken bütün evi toplayıp temizlemem 1 saat sürüyordu sonra akşama kadar ya yatıyordum ya geziyordum, ayda bir de yardımcı abla gelip cam, kapı, dip, köşe temizliyordu mis gibiydi ev,
akşama kadar temizlik yapanlar ne yapıyor cidden merak ediyorum.
haftasonu gelecek yardımcı arkadaş rahatsızlanmış, akşama da misafirim vardı, eşimle yaklaşık 2 saat içinde bütün evi (3+1 160 m2 3 balkon) süpürdük, sildik, toz aldık, mutfak dolaplarını, banyo fayans- duşakabin sildik, balkonları yıkadık, hatta eşim bir de koltukları sildi.
temizlik yapmaktan içten içe zevk alıp kendinize iş çıkarıyorsunuz bence, yoksa mümkünü yok bir ev her gün akşama kadar temizlik istesin...

Son düzenleme:
Yorulmaz olurmuyum dermanim yok vallahi :kahve: bi kahve içip ayalarimi uzatıp kitap okumayi okadar ozledim ki ama ev işlerinden fırsat iste bende çok ozeniyorum rahat insanlara

Tek sorunlu benim anlaşılan ama şöyle bi sorun var evin içinde icin de kendimi fabrika işçisi gibi goruyorum hiç rahat bi hayatim yok her isim kostur kostur bebek uyurken zaten bütün islerimi bitiremiyorum kisa uykusu surekli telaşlı yim bu beni yedi bitirdi frenlenlemem lazim kndimi
Hiç sorunlu değilsin emin ol, niye kafaya takıyorsun ki bu kadar? Küçük çocuklu anne olmak çok zor bir şey, odaklanmıyorsun yaptığın işe. Devamlı bölünüyor. Çok normal yani yetişmemesi. Ama çok düşünmeye gerek yok, tadını çıkar.

İnsanın hayatı temizlik ve emekten ibaret olunca, kötü hissediyor bir müddet ama gittikçe işlerin kolaylaştığını göreceksin. Gerisini de takmayacaksın. Evine biri mi geldi, görebilir mobilyada tozu. Bu sana kötü hissettirmemeli, çünkü sen beebkli bir annesin yetiştiği kadar.

Ev işini yük olarak görünce, insan daha da zorlanıyor. Aslında, hayatı güzel hale getirmek için gerekli bir şey yalnızca. Yani evde de olsan, işte de olsan, erkek de, kadın da olsan kaldığın yeri düzenli ve temiz tutmak doğal bir şey. Nasıl banyo yapıp düş fırçalıyorsak, bunun gibi evin de bakımını yapıyoruz :) Ama hayatımız ondan ibaret olmuyor.keyifle yapıp, sonrasında bir kahveni içicen, yetişmeyeni Çan'ımdan daha mı kıymetli deyip sallamıycan :KK66:

Valla bazen kendimi ben pis miyim diye düşünürken buluyorum İnan’ın. Ne yapıyorsunuz bu kadar bilmiyorum. Ben şuan çalışmıyorum evdeyim eşim işe gidince 10 a kadar uyuyorum kalkıp kahvaltı yapıyorum o arada çay demlenenene kadar yatağımı kapatıyorum . Gece üzerimizden çıkanları katlayıp kaldırıyoruz sabah kalktığımda düzgün oluyor ortalık. Kahvaltıdan sonra evi süpürüyorum siliyorum toz alıyorum klozeti temizliyoruz küçük banyo yıkanıyor. En fazla 2 saat taş çatlasın oda yanı. Eşim gelmeden 1 saat önce mutfağa girerim hemen 3 çeşit yemek çorba salata ana yemek yanına bir pilav makarna tarzı . Akşam 5 te bitti temizlikle yemek arasında yatar tv izlerim burada takılırım alışverişe giderim vs. Eşim geldiğinde yemek hazır ocak bile silinmiş olur bizde. Pazartesi temizlik salı çamaşır Çarşamba temizlik Perşembe dinleme cuma temizlik hafta sonu dinlenme benim rutinim

hanımlar beni kınayın beni taşlayın..
çalışıyorum, 2,5 yaşında oğlum var ve 2 haftada bir kadın geliyor o yapana kadar evde yemek ve mutfak işi dışında hiçbir iş yapmıyorum. (temizlik/ütü vs her işi yardımcı ablamız yapıyor)
ne mi yapıyorum?
işten gelince yemeğimizi yiyip hep birlikte aktivite yapıyoruz. oyun oynuyoruz.
zaten sosyal bir hayatımız var haftada en az 3 akşam dışardayız bunun en az biri çocuksuz. hatta karısız kocasız kendi çapımızda sosyal aktivitelerimiz.
çocuğumuzla dışarı çıkıyoruz.
hafta sonu da öğlene kadar kahvaltı yapıyoruz keyifle.
çünkü ben bu hayata iş yapmaya değil keyifle yaşamaya geldim. eve kadın gelmeseydi de yine 2 haftada 1 günümü ayırır yapardım ama çalışıyorum ve zaten çok yoruluyorum eve bir yardımcıyı kendime hak görüyorum.
evi afedersin b.k götürmüş ama ben ailemle dolu dolu vakit geçirmişim.. hangisi önemli?
konu sahibine de az iş yap derken bile bir ton liste veren hanımlar.
yapmayın ev işi nankör kendinizi yıpratmayın. ev hanımı dahi olsanız kendinize kaliteli bir hayat yaratın. benim evimin temizlendiği günün ertesi gün misafir gelip dağıldığını bilirim bir üstünden topluyorum çok döküntü varsa da dikey süpürge ile süpürüyorum bitti gitti.
benim annem evim temiz görünsün kafası ile türlü türlü gerek psikolojik gerekse bedensel hastalıklar geçirdi. şimdi o da aynı yapmıyor ve çok mutlu.
hayatınızı nasıl yaşayacağınız tamamiyle sizin elinizde..
Aynen ben de hiç bir iş yapmıyorum.
Çalışıyorum,temizliğe vaktim yok.
Çalışmasam da yapmazdım.
Temizlik yaparak yoramam kendimi.
Kocamdan da yardım istemem,ona da kıyamam.
Yardımcıya verilecek 100 lira sağlığımızdan daha önemli değil bence.

Çok uzun bir zaman değil. Bir kaç yıla size bel fıtığı hatıra kaldığında o zaman yapabilecek misin bakalım o işleri?
Bitmez ev işi bitmez. Sen yaparsın arkandan dağılır. Sen temiz olduğunu bil yeter..

Yapma ya yapma. Hırpalama kendini ev işi diye diye. Benim de 1 yaşında oğlum var. Çalışıyorum ama evde olduğumda da hep onun peşindeyim. O dağıtır uyumadan toplamam. Ancak kendine zarar vermesin diye alırım ortalıktan bir şeyleri. Bazı dolapları da o karıştırsın diye kilitlemedim mesela..

Çocuk olan ev kirlenir de dağılır da.. Her iş dört dörtlük olmaz. Dün pazardı süpürüp silme işini eşim yaptı çıktı. Toz alayım dedim. Hemen bir yere çıktı ve düştü. Ben şimdi hangi işi yapayım bu bebekle evde tek başıma? Sadece az bir bölümü sildim ve bıraktım.

Aynen ben de hiç bir iş yapmıyorum.
Çalışıyorum,temizliğe vaktim yok.
Çalışmasam da yapmazdım.
Temizlik yaparak yoramam kendimi.
Kocamdan da yardım istemem,ona da kıyamam.
Yardımcıya verilecek 100 lira sağlığımızdan daha önemli değil bence.

aynen. kocan da seninle birlikte yapsın diyenler var. ben daha iyisini diyorum kimse yapmasın. kıyamadığımdan değil temizlik işini çok yapmayı genel olarak mantıklı bulmadığımdan. 2 haftada bir gelen ablanın da paraya ihtiyacı var. ben de birine iş sağlamış oluyorum bu sayede. çalışmasam da dediğin gibi bu kadar yapmazdım 2 haftada bir anca. bedenimize ruhumuza yazık.

aynen. kocan da seninle birlikte yapsın diyenler var. ben daha iyisini diyorum kimse yapmasın. kıyamadığımdan değil temizlik işini çok yapmayı genel olarak mantıklı bulmadığımdan. 2 haftada bir gelen ablanın da paraya ihtiyacı var. ben de birine iş sağlamış oluyorum bu sayede. çalışmasam da dediğin gibi bu kadar yapmazdım 2 haftada bir anca. bedenimize ruhumuza yazık.
Aynen bu kocadan yardım isteme meselesi biraz garip oluyo mesela benim için. Ben evdeyim çalışmıyorum şuan ve eşimin işi çok yorucu göreve gidio geliyo adam dağda kalıyo ben ondan nasıl yardım isteyeyim herkesin eşi aynı konumda değil ki yardım edebilsin

Benimde 18 aylık oğlum var yemek ve ev işi sesizdir maddi durumunuz varsa yardımcı kadın alın 2 haftada 1 sizde haftada 1 2 şükürün silin çocuğunuz uyurken dinlenin ya da yemek yapın kendinizi fazla yıpratmayın çocuklu ev hep dağınık zaten ki ole de olsun çocuğun olduğu nasıl anlaşılacak hayat var evinizde moralinizi bozmayin

Elinizin altında günlük temizlik için olan pratik dik duran süpürgelerden olsun, çocuğunuz varsa hijyen önemli.

Günlük süpürün, toz alın. Maksimum yarım saatinizi alır. Her gün silmek zorunda değilsiniz, iki -üç günde bir silin.

Pratik yemekler seçin, yada birgün ayırıp bolca yemek yapın birkaç gün idare eder sizi.

Haftada bir büyük temizlik yapsanız yeter, büyük dediğim detaylı süpürme,silme,toz alma. Ayda bir camlar ve mutfak dolapları.

Çocukla zor olduğunu tahmin edebiliyorum bende hamileyim o hengameyi yaşayacağım yakında.

Ama kendinizi heba etmeyin, çocuğunuzla vakit geçirmeniz çok daha önemli...

Bırakın biraz dağınık kalsın :)

Temizlik yapmak sağlığı götürüyorsa o temizlik için çağırdığımız kadınların sağlığı da gitmiyor mu? Şimdi kadınlar bunu öne sürerek temizlikçi çağırınca bir paradoks oluşuyor bence. Ben de evime kadın alıyorum dip temizlik yaparken ama bunun sebebi yıllık iznimi buna harcamak istememem. Haftada 2 saat temizlik+çamaşır beni sağlığımdan etmez diye düşünüyorum. O işi yapan kadının da bedenine ruhuna yazık o zaman. Tabii ki herkes evine yardımcı alabilir ama sizin sağlığınız o işi yapan insanların sağlığından daha öncelikli veya önemli değil.

Temizlik yapmak sağlığı götürüyorsa o temizlik için çağırdığımız kadınların sağlığı da gitmiyor mu? Şimdi kadınlar bunu öne sürerek temizlikçi çağırınca bir paradoks oluşuyor bence. Ben de evime kadın alıyorum dip temizlik yaparken ama bunun sebebi yıllık iznimi buna harcamak istememem. Haftada 2 saat temizlik+çamaşır beni sağlığımdan etmez diye düşünüyorum. O işi yapan kadının da bedenine ruhuna yazık o zaman. Tabii ki herkes evine yardımcı alabilir ama sizin sağlığınız o işi yapan insanların sağlığından daha öncelikli veya önemli değil.

Değişik bir bakış açısı. Yardımcı çağırma sebeplerimizi niye bu kadar düşünelim ki? Siz izninizi harcamak istemezsiniz başka biri yorulmak istemez. Sonuçta biri yapacak o işleri. Biz de madem ihtiyacı olanlar yapsın hem para kazansınlar hem de bizim işimiz görülsün diyoruz :KK48:

O zaman eve tadilat için usta da çağırmayalım. Adamların canına yazık. Kazanmasınlar para falan kıyamayız.. :KK70:

Temizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık

Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum

Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta

Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik

Yattık uyuduk erkenden

Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya

Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta

Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere

Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan

Akşama kadar yatmayı sevmiyorum 1 2 saatimi ayırıp bütün ev işini yapıyorum temizlik insanı yıpratmaz buna kafa yormak yıpratır tv başında oturmaktansa temizliği tercih ederim sanırım sevdiğim için eşyayı azaltabilirsiniz herşeyi işiniz bitince yerine koyarsanız çok sorun olmaz

Temizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık

Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum

Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta

Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik

Yattık uyuduk erkenden

Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya

Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta

Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere

Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan
Dağınık insanı anlarım ama dünün bulaşığı da kokar ya mutfakta

Koksun

Evde kim var ki

Benden önemli değil bulaşık vs
Sizden önemli değil tabi ki ama sağlık açısından bi gün önce ki bulaşığın durması daha mi iyi hele çocuklu evde kötü kokan bi eve girmek istemezdim şahsen sizin eviniz sonuçta saygı duymak düşer bana

Back
X