• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen ev isleri...

Değişik bir bakış açısı. Yardımcı çağırma sebeplerimizi niye bu kadar düşünelim ki? Siz izninizi harcamak istemezsiniz başka biri yorulmak istemez. Sonuçta biri yapacak o işleri. Biz de madem ihtiyacı olanlar yapsın hem para kazansınlar hem de bizim işimiz görülsün diyoruz :KK48:

O zaman eve tadilat için usta da çağırmayalım. Adamların canına yazık. Kazanmasınlar para falan kıyamayız.. :KK70:
Tamam da ben tadilatı yapamadığım için usta çağırıyorum. Kimse ampul değiştirmek için elektrikçi çağırmıyo. Bu bakış açısından rahatsız olduğum için yazdım. Sonuçta "biz kadınız, çalışıyoruz, canımıza yazık" deyince, temizliği de robot yapmıyor Ne bileyim öyle işte,

İyi de benim esimde dağınık bi gelir coraplarini top gbi firlatir bi koseye banyodan çıkar havluyu fartmontoya aşar pantolon bi yerde üstü bi yerde dilimde tüy bitti yerine koysan diye cikardiklarini bende oturcam totomun üstüne gunduz isim bitiyor akşam koca geliyor bide koca arkasını topla tabi benim isim bitmez

Tamam da ben tadilatı yapamadığım için usta çağırıyorum. Kimse ampul değiştirmek için elektrikçi çağırmıyo. Bu bakış açısından rahatsız olduğum için yazdım. Sonuçta "biz kadınız, çalışıyoruz, canımıza yazık" deyince, temizliği de robot yapmıyor Ne bileyim öyle işte,

Ama bu da bir iş kolu. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Mesela çocuklarımızı ya evde bakıcıya baktırıyoruz ya da kreşe anakoluna vs. veriyoruz. Çocuklarımıza bakamama sebebimiz o an bizim bakamayacak olmamız. Yerimize birinin refakat etmesi gerektiğinden. Yani arz talep meselesi..
Sizin 2 saat dediğiniz iş başkasına göre kapsamı değişip daha uzun da sürebilir sonuçta..

Çalışmıyorum. 2 bebeğim var 2 ve 3.5 yaşında.
Haftada 2 kez süpürme vileda toz vs.dip köşe yapıyorum.
Günlük oturma odası ve çocuk odası süpürüyorum.
Her hafta koltuk siliyorum (çocuklar gezerek yiyor)
WC 3 güne bir temizleniyor (temiz kullanıyoruz)
Çamaşır hergun yıkanıyor düzenli olarak katlanıyor.
Yemek hergun taze taze pisiyor

hanımlar beni kınayın beni taşlayın..
çalışıyorum, 2,5 yaşında oğlum var ve 2 haftada bir kadın geliyor o yapana kadar evde yemek ve mutfak işi dışında hiçbir iş yapmıyorum. (temizlik/ütü vs her işi yardımcı ablamız yapıyor)
ne mi yapıyorum?
işten gelince yemeğimizi yiyip hep birlikte aktivite yapıyoruz. oyun oynuyoruz.
zaten sosyal bir hayatımız var haftada en az 3 akşam dışardayız bunun en az biri çocuksuz. hatta karısız kocasız kendi çapımızda sosyal aktivitelerimiz.
çocuğumuzla dışarı çıkıyoruz.
hafta sonu da öğlene kadar kahvaltı yapıyoruz keyifle.
çünkü ben bu hayata iş yapmaya değil keyifle yaşamaya geldim. eve kadın gelmeseydi de yine 2 haftada 1 günümü ayırır yapardım ama çalışıyorum ve zaten çok yoruluyorum eve bir yardımcıyı kendime hak görüyorum.
evi afedersin b.k götürmüş ama ben ailemle dolu dolu vakit geçirmişim.. hangisi önemli?
konu sahibine de az iş yap derken bile bir ton liste veren hanımlar.
yapmayın ev işi nankör kendinizi yıpratmayın. ev hanımı dahi olsanız kendinize kaliteli bir hayat yaratın. benim evimin temizlendiği günün ertesi gün misafir gelip dağıldığını bilirim bir üstünden topluyorum çok döküntü varsa da dikey süpürge ile süpürüyorum bitti gitti.
benim annem evim temiz görünsün kafası ile türlü türlü gerek psikolojik gerekse bedensel hastalıklar geçirdi. şimdi o da aynı yapmıyor ve çok mutlu.
hayatınızı nasıl yaşayacağınız tamamiyle sizin elinizde..
Oh ne guzel..Ama bu dediginuz yapabilmek icin eşin der ahat olmasi lazim benim esim hayatta kabul etmez iki haftada bir temizligi :temizlik:

Sabahtan akşama oturamayacak kadar ne iş yapıyorsun merak ettim.
Sürekli dip köşe silip silip duruyor musun,son yer bitince tekrar ilk yere mi dönüyorsun :)
Çok titizim diyen kadının işi bile 2-3 saate biter en fazla.Seninki hastalık boyutunda gibi sanki.Temizlikten tatmin olmayıp sürekli tekrarlamak...

Sizden önemli değil tabi ki ama sağlık açısından bi gün önce ki bulaşığın durması daha mi iyi hele çocuklu evde kötü kokan bi eve girmek istemezdim şahsen sizin eviniz sonuçta saygı duymak düşer bana

Ben de kokmuştur demiştim de koku yoktu mesela

Geldim eve koydum ocağa yemeği

Boşalttım makinayı koydum bulaşıkları

Sildim tezgahı kurdum sofrayı

Sağlık açısından demişsiniz de tüm evi küf basmaz ki bir günde

Başka bir arkadaşında dediği gibi bu bir iş kolu ama...Bulunduğun şartlara göre bir tercih meselesi...Para kazanmak zorunda olan yada çalışmak isteyen her insan eğitimine ve kabiliyetine göre bir iş tercih ediyor.
Her işinde kendine göre bir zorluğu vardır, kimse yorulmasin diye kimse çalışmasın o vakit :)
Haa maddi durumu çok iyi olan evhanimlari da yan gelip yatmak için parayı basıp temizlikçi alabiliyor.Buda kapitalist sistemin bir sonucu, yapacak bir şey yok :)

Sabah makineye çek halısız yerleri viladala.
Başka hiçbir şey yapma.
Eşin gelmeden 1 saat önce de yemeğini yap.
Bulaşıkları makineye at veya yıka sonra çay demle yayıl. Sabaha kadar dağınık kalsın bırak.
Ne bu böyle tüm gün temizlik mi yapılır.

SiZe katılıyorum ... zaten başka ne yapılır ki ?? En önemlisi yerlerin temizliği bence Bebek varken... he arada bi dolaplar temizlenir banyo vc temizlenir falan ama her gün de yapılmaz ki hepsi..

Kızlar ben bu ev işleriyle kafayi yemek uzereyim ne uyku düzenimiz var nede okadar temizlik yapmama ragmen ev temiz gelmiyor gozume sabahtan akşama kadar oturmuyorum heryerim ağrıyor bebeğim var yürüme caginda hem onunla ugrasip hem temiZlik yemek kaldir topla indir topla tirlattim eşime bile rahat vermiyorum gezme etme çarşı pazar hayatim hiç yok eve kapattim hayatim cocuk ve temiZlik oldu benim gibi bu işlerin altından kalkan varmı bana çok agir geliyor artik vücudum kaldırmıyor ama içim rahat etmiyor içim içimi yiyor bu durumu gezmeyle falan yaptirdim atlatamiyorum
Bende ilk evlendiğimde böyleydim.hastalık haline gelmişti artık.sonra cocuk doğunca yorgunluktan ölüyordum sonra baktım olmuyor herşeyi akısına bıraktım. Daha umursamaz davranmaya basladım ve zaten zamanla mecbur yapamıyorsunuz.biraz önemsememeye calısın zamanla sizde diğer ibsanlar gibi olması gerektiği kadar yapıyorsunuz

Benim cogu zaman bulasiklar 2gun kaliyo ortlikta. Hic uyumayan ,dis cikardigi icin cildiran.aglamaktan mahvolan bi bebegim.var... bi bende duran,baskalarini asla istemeyen. Bana.yapisik.. ayaga kalkmaya siralamaya basladi ..yurumuyor ama.patir patir emekliyo hemen pesimden mesela odadan cikinca.
Ben de cildriyorum. Esime catiyorum. Cok zor durumdaym cunku bana yardimci olablcek bi esim de yok. Esim hergun calisiyor . Ozel.sektorde ve pazar gunleri de calisiyor,. Ekmek aslanin agzindayken tatil yapcam ben diyemiyo yani patronuna da.. :/
Gece yaparim bebek.uyuynca yaparim dedigim bi cok is kaliyo. Cunku bebek.uyumadan ben sizip kalicam nerdeyse. Gec uyuyor.. sabahlari uyumaz,uyursa 30 dk anca,onda da odadan cksam yanindan kalksam cogu zaman uyanir ve uyumaz :(
Oof of.. sizi anlyorum insana batiyo hersey ama napalm elimzden geldigi kadar. Ölelim mi yani..
Ayrica benim mutfak balkonuma kuslar yuva yapmsti ,yumurtalardan civcivler cikti da buyuduler de ucmalarini beklyodum 2yumurta daha gordum.. yani cikip rahatsiz etmeyim diye diye diyeeee boklubalkon olmus orasi da haberim yok. Heryer kustuyu ve kus pisligi.. :( Bakinca sinir krizi geciriyorum, ama yapcak bisey yok.

Benim cogu zaman bulasiklar 2gun kaliyo ortlikta. Hic uyumayan ,dis cikardigi icin cildiran.aglamaktan mahvolan bi bebegim.var... bi bende duran,baskalarini asla istemeyen. Bana.yapisik.. ayaga kalkmaya siralamaya basladi ..yurumuyor ama.patir patir emekliyo hemen pesimden mesela odadan cikinca.
Ben de cildriyorum. Esime catiyorum. Cok zor durumdaym cunku bana yardimci olablcek bi esim de yok. Esim hergun calisiyor . Ozel.sektorde ve pazar gunleri de calisiyor,. Ekmek aslanin agzindayken tatil yapcam ben diyemiyo yani patronuna da.. :/
Gece yaparim bebek.uyuynca yaparim dedigim bi cok is kaliyo. Cunku bebek.uyumadan ben sizip kalicam nerdeyse. Gec uyuyor.. sabahlari uyumaz,uyursa 30 dk anca,onda da odadan cksam yanindan kalksam cogu zaman uyanir ve uyumaz :KK43:
Oof of.. sizi anlyorum insana batiyo hersey ama napalm elimzden geldigi kadar. Ölelim mi yani..
Ayrica benim mutfak balkonuma kuslar yuva yapmsti ,yumurtalardan civcivler cikti da buyuduler de ucmalarini beklyodum 2yumurta daha gordum.. yani cikip rahatsiz etmeyim diye diye diyeeee boklubalkon olmus orasi da haberim yok. Heryer kustuyu ve kus pisligi.. :KK43: Bakinca sinir krizi geciriyorum, ama yapcak bisey yok.
Ay ben sizin kadr da raht değilim ama dediğiniz gibi cocuk ınsanı fazlasıyla yoruyor.ben ikincisi de olunca dipköşe toz almayı haftada 2 ye düşürdüm diğer gunler ama hergun supurge acılıyor malum ellerinde yıyıp gezıyor hanımefendıler o yuzden bıraz rahat olmaya bakın siz ne kadar yaparsanız yapın cocuk olduktan sonra o ev asla toplu durmayacaktır:emir_bebek:

Eğer bir kadının bu kadar üstüne gidersen; patlar dayanamaz ve böylece herkesi-bütün aileyi- yarı yolda bırakır.
Yani bu kadar yüklenme kendine..

Temizlik yapmak sağlığı götürüyorsa o temizlik için çağırdığımız kadınların sağlığı da gitmiyor mu? Şimdi kadınlar bunu öne sürerek temizlikçi çağırınca bir paradoks oluşuyor bence. Ben de evime kadın alıyorum dip temizlik yaparken ama bunun sebebi yıllık iznimi buna harcamak istememem. Haftada 2 saat temizlik+çamaşır beni sağlığımdan etmez diye düşünüyorum. O işi yapan kadının da bedenine ruhuna yazık o zaman. Tabii ki herkes evine yardımcı alabilir ama sizin sağlığınız o işi yapan insanların sağlığından daha öncelikli veya önemli değil.
İyi de insanların işi bu. Benim yardımcım sürekli beni arar abla geleyim mi diye. Çünkü ihtiyacı var ve ben çağırdığımda ne dualar ediyor. Ben kendim temizlik yapmayı hiç sevmiyorum. Onların da canına yazık tabiki insan üzülüyor ama maddi durumunu gidermenin verdiği mutluluk bence paha biçilemez.

Bende ilk evlendiğimde böyleydim.hastalık haline gelmişti artık.sonra cocuk doğunca yorgunluktan ölüyordum sonra baktım olmuyor herşeyi akısına bıraktım. Daha umursamaz davranmaya basladım ve zaten zamanla mecbur yapamıyorsunuz.biraz önemsememeye calısın zamanla sizde diğer ibsanlar gibi olması gerektiği kadar yapıyorsunuz
En iyisi öyle akışına bırakmayı deniyeyim

Gece yaparim bebek.uyuynca yaparim dedigim bi cok is kaliyo. Cunku bebek.uyumadan ben sizip kalicam nerdeyse. Gec uyuyor.. sabahlari uyumaz,uyursa 30 dk anca,onda da odadan cksam yanindan kalksam cogu zaman uyanir ve uyumaz :KK43:
Ayrica benim mutfak balkonuma kuslar yuva yapmsti ,yumurtalardan civcivler cikti da buyuduler de ucmalarini beklyodum 2yumurta daha gordum.. yani cikip rahatsiz etmeyim diye diye diyeeee boklubalkon olmus orasi da haberim yok. Heryer kustuyu ve kus pisligi.. :KK43: Bakinca sinir krizi geciriyorum, ama yapcak bisey yok.
Kiyamam sana niye kriz geciresin ki ne mitlu sana senin balkonun da hic ellemeden onlara misafirlik etmissin..napiyim ben milletin temiz evlerini...en biyuk temizlik seninki

Temizliğe bu kadar harcanan zamana emeğe yazık

Evine haftada bir yardımcı geliyor onun dışında ne siliyorum ne süpürüyorum

Hatta kahvaltı bulaşığı da dahil dünün bulaşıkları tezgahta

Eşime sen topla dedim ben de şunu yapayım o da boşver dedi boşverdik

Yattık uyuduk erkenden

Sabah kalktık işe geldik gidince tıkarım makinaya

Çocuğum Bebek değil ama bebekken de düzen bu idi şimdi daha çok kirletiyor hatta

Kimse madalya takmadı takmayacak da tüm ömrünü temizliğe verenlere

Örneğin Kv her lafı temizliktir onu yıkadım bunu sildim kendi çocukları dahi hiç hoşlanmıyor bu durumdan
Hafta da temizlikci gelsede sonucta rutin isler yapiliyor. Mecburen ayy bana haftada bir temizlikci geliyor. Ben bisey yapmiyorum diyene inanmiyorum gunluk gelmesi lazim ki rahat edilsin. Sonucta bulasik oluyor tuvalet ihtiyacin oluyor ne bileyim yerler temizlikcinin biraktigi gibi kalmiyor..ertesi gun ayni hersey:) topla duzelt....birde 15 gun de gelen varmis oda rahat ediyomus ben bunu cok algilayamadim..yani 15 de birmi ev siliniyor..bulasik yemek yapiliyor..

Hafta da temizlikci gelsede sonucta rutin isler yapiliyor. Mecburen ayy bana haftada bir temizlikci geliyor. Ben bisey yapmiyorum diyene inanmiyorum gunluk gelmesi lazim ki rahat edilsin. Sonucta bulasik oluyor tuvalet ihtiyacin oluyor ne bileyim yerler temizlikcinin biraktigi gibi kalmiyor..ertesi gun ayni hersey:) topla duzelt....birde 15 gun de gelen varmis oda rahat ediyomus ben bunu cok algilayamadim..yani 15 de birmi ev siliniyor..bulasik yemek yapiliyor..

Bulaşık yemek tabii var ama diğer şeyleri yapmıyorum

Hergün tuvalet ovana göre tabii pis olarak kabul edilebilirim

Yerde cam vs kırılmazsa süpürmüyorum su vs dökülürse üstüne bezi koyuyorum çekiyor ama o da çok dökülürse, onun dışında dokunmuyorum

Çamaşır yıkıyorum bulaşık yıkıyorum ama temizlik yapmıyorum mesela ocak da silmiyorum hatta çoğu Zaman tezgah da

Yıllardır buzdolabı yahut mutfak dolabı silmedim kapı pencere vs de

Yazın arada balkon yıkıyorum ama kış gelince balkon vs de yıkamam

Evimde halı da yok mesela herkes öyle daha çok toz oluyor diyor ama tüm ev aynı anda temizlendiği için haftada bir silinip süpürülünce ortada toz topağı gezmiyor mesela

Bu arada toplamak düzeltmek gerekir diyorsunuz ya onu da yapmıyorum

Yataklar sadece temizlikçi geldiği gün toplanır yatak vs de toplamam ki

Bulaşık yemek tabii var ama diğer şeyleri yapmıyorum

Hergün tuvalet ovana göre tabii pis olarak kabul edilebilirim

Yerde cam vs kırılmazsa süpürmüyorum su vs dökülürse üstüne bezi koyuyorum çekiyor ama o da çok dökülürse, onun dışında dokunmuyorum

Çamaşır yıkıyorum bulaşık yıkıyorum ama temizlik yapmıyorum mesela ocak da silmiyorum hatta çoğu Zaman tezgah da

Yıllardır buzdolabı yahut mutfak dolabı silmedim kapı pencere vs de

Yazın arada balkon yıkıyorum ama kış gelince balkon vs de yıkamam

Evimde halı da yok mesela herkes öyle daha çok toz oluyor diyor ama tüm ev aynı anda temizlendiği için haftada bir silinip süpürülünce ortada toz topağı gezmiyor mesela
Bende mesela dun bulasik makinasini tika basa dolu yikadim bu gun bosaltmak bir zulum geldi..haliyle bulasik birikti simdi yikadim sepet doldu ikisini de yerlestirmiyorum..yarin keyfim olmaz ikisini de bosaltmssm tezgahin dger tarafina koyucam yikadiklarimi ama mecburen hepsini yerlestirmek zorundayim ertesi gun yine bulasik cikicak yer kalmiyor..iste bnmde o mecburi isler sinir ediyor..beni..her halukarda kacis yok:)) neyse siz sistem oturtmussnz daris8 basima..

Back
X