Bitmeyen kv derdi...

Eşiniz en başta tavşana kaç tazıya tut demiş amiyane tabirle, ona her gün geliriz sana haftada 2gideriz yani he he demiş ikinize de... kayinvaliden sorunlu evet ama esas sorun eşiniz
Eşim annesinin yüzüne diyor ben sana böyle bir şey demedim anne, dedin diyor. Kaale almıyor. Eşim diyor ben eşimi seviyorumn mutluyum annesi diyor sevmiyor mutlu rolü yapıyor, eşim annesine diyor ben evimde huzurluyum annesi diyor karın sana huzur vermiyor. Kadını tanısanız emin olun böyle konuşmazsınız. Aşırının aşırısı kurnaz birisi. Benle konuşacağı zaman yanımızda kimse olmaz çünkü hep abartı konuşur yalanları ortaya çıkmasın, kimse şahit olmasın ister. Tansiyonu çıkar, orası burası ağırırilgi çekmek için.

Kv yüz göz olma durumu bence yanlış. biri söylemişti politik davranmak.. Ama burada eşinizin tepkisi daha ii olurdu bence.. karışmamış siz ne yaparsanz yapın modu..
ben uzak istedim mesela , gelsinler gidelim ama sıksık değil.. haftada 1 çok cidden.. bayramlarda da dahil olsa temızlemek size düşmez oğlu ve kızı kadın tutsunlr .. madem hakaretler duyuyorsunz o zaman sizde eşiniz olmadan kv gitmeyin.. eşinz söylerse ben hakaretler duymak istemıyorum diyin uzuldugunuzu kırıldıgınızı belli edin eşinize.. tabiki sessiz kalmayın ama sinirlerinizi de yıpratmasna izin vermeyin.. o hakart mi ediyr siz yuzune gulerek cvbınızı verin lafınızı sokun.. bu daha da sinir eder karsı tarafı..

Kv yüz göz olma durumu bence yanlış. biri söylemişti politik davranmak.. Ama burada eşinizin tepkisi daha ii olurdu bence.. karışmamış siz ne yaparsanz yapın modu..
ben uzak istedim mesela , gelsinler gidelim ama sıksık değil.. haftada 1 çok cidden.. bayramlarda da dahil olsa temızlemek size düşmez oğlu ve kızı kadın tutsunlr .. madem hakaretler duyuyorsunz o zaman sizde eşiniz olmadan kv gitmeyin.. eşinz söylerse ben hakaretler duymak istemıyorum diyin uzuldugunuzu kırıldıgınızı belli edin eşinize.. tabiki sessiz kalmayın ama sinirlerinizi de yıpratmasna izin vermeyin.. o hakart mi ediyr siz yuzune gulerek cvbınızı verin lafınızı sokun.. bu daha da sinir eder karsı tarafı..
Yan yana olunca bu şekilde yaparım en fazla dedim çünkü her gün bir arada olmak isteyen insanlar. Kültür farkı var onlar öyle yetişmiş, görmüş. Az da olsa gönülleri olsun istedim. Ben yapıcı olmak istedim ama ne kafar iyi olduysam o kadar ezmeye kalktı. Kadın problemli zaten damadıyla da kötüymüş. Ben uzun süredir tek başıma geçmiyorum yanına anca gel kızım şunu yapıver derse Allah rızası için yapıp geri evime geçiyorum. Eşim evdeyken gelirse laf ettirmiyor eşim pat kapatıyor ağzını ama genelde konuşacaklarını eşim yokken gelip konuşuyor. Çünkü bi o akıllı herkes salak.

Yan yana olunca bu şekilde yaparım en fazla dedim çünkü her gün bir arada olmak isteyen insanlar. Kültür farkı var onlar öyle yetişmiş, görmüş. Az da olsa gönülleri olsun istedim. Ben yapıcı olmak istedim ama ne kafar iyi olduysam o kadar ezmeye kalktı. Kadın problemli zaten damadıyla da kötüymüş. Ben uzun süredir tek başıma geçmiyorum yanına anca gel kızım şunu yapıver derse Allah rızası için yapıp geri evime geçiyorum. Eşim evdeyken gelirse laf ettirmiyor eşim pat kapatıyor ağzını ama genelde konuşacaklarını eşim yokken gelip konuşuyor. Çünkü bi o akıllı herkes salak.

Uzaklaşın , Taşının yada evde durmayarak kendinizi dışarıya atacak ugraslar bulun.. Sanırım çalışmıyorsunuz. o zaman siz de yürüyüşe fln çıkın.. Maksat kv eve gelişini engellemek..
yok gönul yapmak fln öyle olmuyor. bak hiç bir şey yapma arada gittiğinde eşinle 3-5 iş yapıyormuş gibi görun.. Öyle gönulleri olsun fln ne anlıyorlrsa artık yağcılık gibimi anlıyorlr anlamadım ama kıymet bilmiyolr..

Uzaklaşın , Taşının yada evde durmayarak kendinizi dışarıya atacak ugraslar bulun.. Sanırım çalışmıyorsunuz. o zaman siz de yürüyüşe fln çıkın.. Maksat kv eve gelişini engellemek..
yok gönul yapmak fln öyle olmuyor. bak hiç bir şey yapma arada gittiğinde eşinle 3-5 iş yapıyormuş gibi görun.. Öyle gönulleri olsun fln ne anlıyorlrsa artık yağcılık gibimi anlıyorlr anlamadım ama kıymet bilmiyolr..
Konumu tam okumadınız galiba öğretmenim, 2 yıldır evliyim 1 yıl çalıştım. Doğum iznimdeyken atandım 1 ay sonra taşınıcaz çok şükür.

Ev bulunur da bozulan psikolojin nasıl düzelir? O yüzden en kısa zamanda çıkın yani. 😔😔
Aynen işe bunu anlatamıyorum. Bana etmediğin kalmadı dediğimde ne yaptım saçını mi yoldum, dövdüm mü diyor. Çünkü cahillik böyle bir şey şiddeti sadece dayak sanıyorlar.

Eşim annesinin yüzüne diyor ben sana böyle bir şey demedim anne, dedin diyor. Kaale almıyor. Eşim diyor ben eşimi seviyorumn mutluyum annesi diyor sevmiyor mutlu rolü yapıyor, eşim annesine diyor ben evimde huzurluyum annesi diyor karın sana huzur vermiyor. Kadını tanısanız emin olun böyle konuşmazsınız. Aşırının aşırısı kurnaz birisi. Benle konuşacağı zaman yanımızda kimse olmaz çünkü hep abartı konuşur yalanları ortaya çıkmasın, kimse şahit olmasın ister. Tansiyonu çıkar, orası burası ağırırilgi çekmek için.
O zaman mesafeli olmaktan başka çare yok Allah kolaylık versin

Ben ideal gelin rolü oynamak istemedim ben içimden gelerek yapabileceğim şeyleri söyledim. Sonuçta annem de yanımda olsa ona sa aynısını yapardım. Eşimle ev baktık ama gerçekten bulamadık. İlk zamanki tavrı ile şimdiki tavrı arasında uçurum var. Tamamen suçsuz değil ama suçlu da değil. Benim için çabaladığını çok et gördüm.

Işte o içinden gelen şey, ideal gelin rolü. Kimseyi yeme burda. Kimse cani istediği için kvdeyi haftada 2 gün görmek istemez.

Kv ve anne arasinda uçurum var bu arada. Biri 20-30 yildir yaninda olan, her derdine koşan, diğeri ise eşin sayesinde 20-30undan sonra tanidiğin kadin.

O nasil bir şehir ki, tek ev kv'nin apartmaninda! O ilk ay bile taşinmaliydiniz ala eşin yapmadi. Sana verdiği sözü hiç tutmadi.

Cabalamak dedigim gibi annesine rest cekmek olurdu. Taşinmak olurdu. Senin mutsuz olduğunu bile bile o evde kaldi ama eşin. Ağzinin ucu ile annesi ile konuşmasi cidden çabalamakmi senin için?

Kv'dem senin kv'denin yaptiklarinin yarisini bile yapmaz. Oğlu çok kizar, resti çeker. Hiç bir güc ayrica eşime annesinin yaninda her gün tüm gün kalmasini sağlamaz. Kendi istemez. O bir birey çünkü.

Yani kendi kafanda kv'deyi suçlamak daha kolay gelebilir. Sende rest çekip annenlere gitmedin. Muhtemelen kv'denin ekmeğine yağ sürmeme amaci ile. O inadi işte kv'dene değîl, eşine sergileyecektin.

Taşinirsaniz bence dert dahada büyüyecek. Kadin size haftalarca kalmaya gelecek. Eşin "ne yapim, git diyemem" diyecek. Birçok sorun yaşanir. Eşin önce ana kuzuluğunu birakmasi lazim çunkü ve birakacağini sanmiyorum.

Uzak olunca da kalmaya gelecekler. Sabrınıza hayran kaldım elinizden geleni yapmışsınız ama bu hayata kv için gelmediyseniz böyle yaparsan bir daha gelemezsin demeniz lazım tabi eşiniz de sizi desteklemeli eşime böyle davranma demeli annesine yoksa anlamaz tabi.

Işte o içinden gelen şey, ideal gelin rolü. Kimseyi yeme burda. Kimse cani istediği için kvdeyi haftada 2 gün görmek istemez.

Kv ve anne arasinda uçurum var bu arada. Biri 20-30 yildir yaninda olan, her derdine koşan, diğeri ise eşin sayesinde 20-30undan sonra tanidiğin kadin.

O nasil bir şehir ki, tek ev kv'nin apartmaninda! O ilk ay bile taşinmaliydiniz ala eşin yapmadi. Sana verdiği sözü hiç tutmadi.

Cabalamak dedigim gibi annesine rest cekmek olurdu. Taşinmak olurdu. Senin mutsuz olduğunu bile bile o evde kaldi ama eşin. Ağzinin ucu ile annesi ile konuşmasi cidden çabalamakmi senin için?

Kv'dem senin kv'denin yaptiklarinin yarisini bile yapmaz. Oğlu çok kizar, resti çeker. Hiç bir güc ayrica eşime annesinin yaninda her gün tüm gün kalmasini sağlamaz. Kendi istemez. O bir birey çünkü.

Yani kendi kafanda kv'deyi suçlamak daha kolay gelebilir. Sende rest çekip annenlere gitmedin. Muhtemelen kv'denin ekmeğine yağ sürmeme amaci ile. O inadi işte kv'dene değîl, eşine sergileyecektin.

Taşinirsaniz bence dert dahada büyüyecek. Kadin size haftalarca kalmaya gelecek. Eşin "ne yapim, git diyemem" diyecek. Birçok sorun yaşanir. Eşin önce ana kuzuluğunu birakmasi lazim çunkü ve birakacağini sanmiyorum.
Kimseyi yemeye çalıştığım yok beni tanımadan bu şekil konuşman hoş değil. Giderim yardim da ederdim, suistimal edilmediğim sürece. Ben böyle yetiştim. Evi ben evlenmeden önce yan dairede almışlar zaten koskoca şehirde ne hikmetse yan dairelerini bulmuşlar çünkü köle arıyorlardı. Yoksa her işlerine nasıl yetişecekti gelin. Tabiiki de anne ve kaynana bir olmaz hatta bu insan benim annemin tırnağı olmaz bunu geç anladım.

Belki annesini durduramadı ama öyle pat diye vazgeçecek bir konumda değil benim için. Çabaladığını görüyorum kendimce.

Aylarca kalamaz müsade etmem. Artık eski ben değilim. Çat çat cevap veriyorum zaten onu hazmedemiyor. Ailesi onu hasta diye hep alttan almış beni de sindireceğini zannetti. Uzaktan konuşmak çok kolay her zaman. Ama kimse sen ya da b3n değil herkesin tepkisi, kabulleri, redleri farklıdır. Benim için iyi niyet önemliydi ve bunun kalmadığını görüyorum. Her defasında az daha geri çektim kendimi. Çevresel faktörler var pat diye olmuyor bir şeyler. Zamanla olacak gerekirse eşime de rest çekicem.

Uzak olunca da kalmaya gelecekler. Sabrınıza hayran kaldım elinizden geleni yapmışsınız ama bu hayata kv için gelmediyseniz böyle yaparsan bir daha gelemezsin demeniz lazım tabi eşiniz de sizi desteklemeli eşime böyle davranma demeli annesine yoksa anlamaz tabi.
Aynen doğru diyorsun ama emin ol dedi. Neler neler dedi daha anlatsam roman olur ama kadın cins.

Fazlaca sabirlisiniz. Az bile konusmussunuz hatta. Oldukca hadsiz bi kadinmis maalesef kv. Umarim tez zamanda tasinirsiniz.

Yok o dediğin Benim mesela hiç kimseyle kolay kolay sorun yaşamam çünkü kimseye müdahale etmek, karışmam. Ama eşimin annesinin çok insanla sorunu var, babasından ötürü ve eşimden kızından ötürü iyi bilinirler.
Benim eşimin ailesi tümüyle sorunlu sadece birkaç kendi kafalarında komşuları var başka tanıdıkları yok düğünümde rezil oldular.Ne akraba var ne tanıdık.Benim yakın akrabam sadece 50 kişi falandı onlardan toplam gelen 10 kişiyi geçmez rezil olacaklarını bildiklerinden kaynanam düğünden önce anneme nişana geldiler düğüne gelmesinler çağırmayın demişti :)))

Benim eşimin ailesi tümüyle sorunlu sadece birkaç kendi kafalarında komşuları var başka tanıdıkları yok düğünümde rezil oldular.Ne akraba var ne tanıdık.Benim yakın akrabam sadece 50 kişi falandı onlardan toplam gelen 10 kişiyi geçmez rezil olacaklarını bildiklerinden kaynanam düğünden önce anneme nişana geldiler düğüne gelmesinler çağırmayın demişti :)))
Onlar mükemmel oldukları için kıskanıyorlar o yüzden araları bozuk yoksa kusursuzlar bakma sen. :63:

Onlar mükemmel oldukları için kıskanıyorlar o yüzden araları bozuk yoksa kusursuzlar bakma sen. :63:
Valla eşimin baba tarafını tanıdım o kadar güzel insanlar ki cana yakın samimi dini günlerde ararım üç tane halası var çok memnun olurlar nasıl dua ederler memleketlerinde hep içiçe yaşıyorlar yakın uzak hep beraber kötü birine denk gelmedim hiç eşimin ailesiyle bütün kusursuzluklarıyla kendi başlarına yaşıyorlar akraba diye bildikleri kaynanamın iki teyzesi onlarda birbirinden şeytan:))

Tam bitti artık benle uğraşmaz diyorum bitmiyor... 2 yıllık evliyim zaten ilk 1 yıl en üst seviyede olmak üzere zehir etti evliliğimi. Aslında geçen gün baştan sona bana yaptıklarını yazmıştım burda konu olarak açacaktım. İçimi döktüm sonra sildim çünkü çok fazla uzun oldu.

Ben eşimle evlenmeden önce yan dairelerinde oturacağımızı söylediğinde ona şunları söyledim;
Bak duyuyoruz gelin kaynana yakın olunca huzur olmuyor, beklenti artıyor. Ben sana baştan söyliyim. Her gün zırt pırt girip gelmem haftada en fazla 2 kere bi orda yeriz bi bizde . Ekstrem bi durum olur bir gün fazladan bir gün eksik olur. Her gün annenin evine rutin temizliğe gitmem ihtiyacı olursa tabiiki de yardim ederim. Eşimin bana dediği, aynen haftada 1 orda yeriz onların da gönlü olur, haftada bir de biz çağırırız. Temizlik de anca bayramda seyranda ya da büyük bir temizlik olur beraber yaparsınız hatta o saba yardımcı olur aksine dedi. Ben de yok ben kendi işimi yaparım ona da ihtiyacı olduğu sürece yardim ederim dedim.

Peki ne oldu evlendik her gün her akşam orda olmamızı ancak yatarken evimize geçmemizi istediler. Bir gün gitmesek laf yedik erken kalksak laf yedik, nereye diye. Onun evinde yemek pişirmemi evini temizlememi istedi. Ama bunların ayrıntısını yazsam daha neler neler... bu dediklerini yapmadığımızdalaf yedik, hakaret yedik eşimle. Büyük bir tartışmamızda bana, sen bu evin de işini yapmak zorundasın diyince ve başka hakaretler de olunca en sonunda patladım, ben kimseye hizmet etmek zorunda değilim benim yaptıklarım mecburiyetten değildir ikramımdır, ben istersem ancak yaparım hizmetimi size. Bana şart koşamazsınız dedim. Bu olaydan sonra da birçok olay yaşandı en son 4 ay iyidik eskiye göre. Yine laf sokmaları olsa da azamiydi. Şu 1 aydır yine başladı. Her gelişinde eski konuları açıp açıp beni oğlum aldattı ben böyle olacağını bilseydim engellerdim bu iş olmazdı diyip diyip duruyor. Yine güzellikle cevap verdim doğrudur ben eşimi uyardığımda bana hayır senin dediğin gibi olmaz benim ailem her gün bir arada olmak ister deseydi ben de kabul etmezdim ama olan oldu artık boşver herkes herkesin huyunu az çok anladı kapatalım bu konuları diyordum. Bir dedim iki dedim üç dedim her yanıma gelişinde aynı şey, bi yerden konuyu açıyor eskilerden, ben böyle olacağını bilsem engellerdim engellerdim... Dedim artık ben de çok meraklı değildim, bana hayatım boyu duymadığım hakaretleri ettin, aşağıladın, ailemi beni ağlattın bizim psikolojimizi bozdun, dedim. Benim babamın psikolojisini bozdun dedim. Hâlâ ben ne yaptım saçını mi yoldum diyor. Dedim saçımı mi yolman gerek psikolojik olarak beni mahvettin dedim. Bana dediği psikolojin çok mu düzgün dü de bozuldu? İyice tepem attı. Arkası geldi, yanından kalktım başka odaya gittim. Geldi yanıma,dedim benimle bu şekilde konuşacaksan gelme bu eve benim yanıma. Diyor oğlumun evi gelirim. Oğlun varken gel o zaman, ayrıca bu ev bi tek oğlunun değil oğluna benim evim dedim. Yok gelirim de ederim de gider misin dememe rağmen konuştu konuştu bayağı bi öyle gitti. Bana ettiği hakaretler de az buz değil. Artık nasıl bir tavır alıcam napıcam şaşırdım kaldım, saygısızlık etmek istemiyorum ancak karşılık vermeden de duramıyorum sinirlerimi yıprattı. O kadar çok mevzu var ki sürekli beynimde dönüyor. Tam iyiken ufacık kötü bir durum yaşasak hepsi film şeridi gibi gözümden beynimden geçiyor. Atamam oldu ve 1 ay sonra taşınıcaz inşallah, özellikle psikolog falan varsa aranızda bu insana nasıl karşılık vereyim bi yol göstersin.

Önyargılı davranarak yorum yapmayın lütfen, eğer yazdığım herhangi bir şeye olumsuz bir yorumunuz olacaksa neden böyle yaptın diye sorup cevabına göre devam ettirin. Yaşadıklarım benim karakterime göre çok ağır şeyler. Benim babam iş yerinde mobbinge uğradığı için psikiyatrik tedavi gördü, hastanede yattı. Yani duygusal yönümüz fazlaca ağır basıyor ve kaldıramıyoruz.
mağdem bir ay sonra taşınacaksın sabret onsan sonra kesersin ilişkini,yeni evine gidip gelmesini engellersin sana bu söylediklerini mazaret olaraak kullanırsın.Üzülme artık sevin bak bir ay sonra kurtuluyorsun..sayılı gün çabuk geçer

Back
X