Bitter80'in Diyet Günlüğü

aynen hepimiz salmış durumdayız o yüzden de pek bir yarışma havası oluşmadı bizde tabi. Bende çok yedim yine akşam fazla kaçırdım diyet moduna da hiç giremedim bu aralar 58 kilo oldum galiba sabah 57.8 idim. <şimdi çıksam 59u bile görmüş olabilirim. <moralim de bozuluyor kıyafetlerimi deniyorum hiç yakışmıyor geçen seneki kıyafetlerimin hepsi dar geliyor giyemiyorum pantolonların önü kapanmıyor o derece dar yani. Geçen sene bu zamanlar 53-54 kilo idim. Ne yapsak ki.. kara kara düşünüyorum her şeyden yiyip çok az mı yesek ama öyle yapınca da dayanamayıp çok yiyoruz hiç yemeyince de olmuyor çünkü psikolojik olarak hazır olmadığımız için bir kaç gün dayanıp sonra devamını getiremiyoruz.

eşim de popoyu büyüttün gene diyor ama bende motivasyon kalmadı ya. hep herkes yicek ben bakcam mı diyorum bıktım artık diyet yapmaktan. ben de herşeyden doya doya yemek istiyorum ama kilo almak istemiyorum. spor da yapamıyorum. offfffffffffffffffff moralim çok bozuk. ben de tartılamadım bu sabah ama kesin almışımdır kilo

Kızlar gerçekten ne olacak bizim bu halimiz? Kardeşim bana geldi demiştim ya her gün ,börekler,içli köfteler,tatlılar...Yemeyi seven biri olarak bütün bunlara kayıtsız kalamıyorum. Ayrıca havalar çok soğuk olduğu için yemeyince çok üşüyorum. anlayacağınız bende rejim felan kalmadı. Ama şunu söyleyim ben 2. dönem spora yazılacağım ve 3-4 ay diyet yapacağım ve inşallah bu kilolardan tamamen kurtulacağım. İnanın bende de hiç motivasyon yok.

Kızlar bugün bir etek aldım 36 beden dışında yoktu bende 42-40 beden giyiyorum ama yine de aldım kalça kısmı acayip sıkıyor hatta etek o kadar dar ki göbeğimin baya bir üstüne çıkıyor dar olduğu için Ama o eteğin içine girmem lazım kış bitmeden ki giyebileyim etek kışlık çünkü. Eteği giyip oturdum nefes alamadım acayip sıktı :)) Ama etek ucuzdu 10 liraya aldım :)) Bir de motive eder belki beni dedim. Onu giyince göbek fışkırdı kalça arkadan çıktı çok fena kilo almışım ben yaa hiç farketmiyordum bol giyindiğim için bu kadar da kilolu olduğumu. O yüzden kendimizi toparlamamız lazım. Madem diyet yapamıyoruz yapmayalım biz de :)) Ben şöyle bir öneri getircem. Saat 7-8 den sonra hiç bi şey yemeyelim yasak getirelim bir de akşam yemeklerinde iki çeşit yemek varsa ikisinden de ikişer yemek kaşığı sınırı getirelim daha fazla yemeyelim doymasak bile yemeyelim ama gündüz istediğimizi yiyelim bir de öyle deneyelim böylece kendimiz sıkmadığımız için rahat oluruz hem de stres yapmadan zayıflamaya başlarız.

ben nerdeyse öyle yapıyorum zaten akşamları nerdeyse hiç birşey yemiyorum. ama denemeye değer diyorum. sabah 57,100 geldim. evet kilo almışım. ama bugün bayanlarla etkinliğimiz vardı ve herkes çok güzel göründüğümü söyledi, halbuki ben evden çıkarken çok şişko hissediyordum kendimi, ama onlar yüzüne renk gelmiş, almış gibi görünmüyorsun ama bu halin çok güzel dediler moral oldu valla:) ama böyle gidersem yaza kadar verdiğim kiloları geri almaktan korkuyorum ama düşününce nerdeyse kurban bayramından beridir ne sporum ne diyetim disiplinli ama 500gr-1 kg arası birşey aldım. demekki dikkat edersem vermesem bile almıcam pek fazla ve yaz yüzünü gösterince tekrar sporuma başlayınca hepsini vericem:):):)

sen çok kilo verdiiğin için haklı olarak geri almaktan korkuyorsun, kafaya takıyorsun. Ben de kaç kere istediğim kiloya indim ama maalesef saldım kendmi ve hepsini geri aldım. Sen aslında farkında olmadan kendini frenliyorsun akşamları o yüzden koruyorsun kilonu. Ben de kendimi inanılmaz kilolu görüyorum beğenmiyorum ama aslında 58 kilo da aşırı bir kilo değil, kafaya çok taktığım için bana öyle geliyor sanırım. Bir de eskiden hep 49 kilo idim en fazla 52 oldum sonra geri indim 49 a falan o halimi bildiğim için o günlerimi özlüyorum her giydiğimin yakıştığı 36-38 beden giydiğim günlerimi özlüyorum.

Bazen de bakıyorum millet 2 ayda 10-15 kilo arası veriiyor diyorum kendime biraz dişini sık, 2 ay dayan istediğin kiloya in sonra da dikkat et diye ama bir motive olamadım. Öğlenleri yemekhanede yiyorm tatlı falan çıkıyor canım istiyor dayanamayıp yiyorum kendime kızıyorum sonra. Arkadaşlarım yiyor benim de canım istiyor. Bir de yemekhanede geçen hafta makarna pilav falan yedim ve inanılmaz yağlı idi böyle vıcık vıcık yağlar parlıyordu üstünde. 1 Haftadır da gaz ve şişkinlik sorunu yaşamaya başladım. Sabahtan akşama kadar gaz yapıyor vücudum çok rahatsız oldum, zırt bırt lavaboya gitmek zorunda kalıyorum. Ondan önceki hafta ise pilav ve makarna yememiştim çok rahattım. Doymuyorum diye yemeye başladım çünkü 6 saat bir şey yiyemyorum eve gelene kadar. Sanki çok zayıfım da yedikçe yiyorum bende :)) Artık kararlıyım onları yemiycem ne kadar aç olursam olayım dayancam zaten midem küçülüp alışır zamanla bu duruma. Birde gerçekten kötü beslenince vücudun doğal dengesi de bozuluyor. Çok kaçırdığımız zamanlarda hem şişlik hem gaz oluyor, ağırlık çöküyor üzerimize, uykumuz geliyor, çabuk yoruluyoruz sağlıksız beslendiğimiz zamanlarda.

Napıp edip gaza gelmemiz lazım bizim.

evet çok korkuyorum şişman olmaktan acilen gaz lazım bize:) yarışma topiklerine mi girsek acaba. orda gaza gelmişlerden etkileniriz belki. burda 4 kişiyiz, hepimiz birbirimizden daha bezginiz

evet çok korkuyorum şişman olmaktan acilen gaz lazım bize:) yarışma topiklerine mi girsek acaba. orda gaza gelmişlerden etkileniriz belki. burda 4 kişiyiz, hepimiz birbirimizden daha bezginiz

aslında o aklıma geldi ama onun için sıra falan bekliyorsun galiba belli bir grup oluyor onların yarışması bitince seni alıyorlar galiba. Ben uğraşmak istememiştim o yüzden. Bazen de arada kaynayabiliyormuşsun :))

yliss, bugün dukan yaptım şişliklerim gitsin dedim başım ağrıyor acayip neredeyse hiç karbonhidrat tüketmedim ondan sanırım. Yarından itibaren de yasaklar getirdim kendime sıkı diyete başlıyorum sıkı derken karatay yapcam istediğim kiloya inene kadar. Arada dışarda yemem falan gerektiğinde de ekmek tüketmeden yicem. Geçen sene ben karatay yaparken arkadaşlarla burger kinge gidiyorduk mesela orda kızarmış tavuk yiyordum ekmeksiz satılanları var onların. Salata da oluyordu ama onu yiyesim gelmiyordu sonuçta insanız arada kaçamak yapmak isteyebiliyoruz. Bende ekmeksiz yapıyordum kaçamaklarımı. Ekmek hamur işi, kalorili şekerli gıdaları kesinlikle tüketmeyeceğim.

Bu sefer çok kararlıyım. Gaza da geldim açıkçası nasıl gaza geldim biliyo musun eski zamanlarımı düşündüm. Senle de konuşmuştuk, sende çok iradeli olduğunu söylemiştin. Eskiden hep 49 kiloydum sebebi de akşam 6 dan sonra ağzıma tek bir lokma koymuyordum bazen çok ısrar edenler oluyordu bazen misafirliğe falan giderdik akşam çayına. Ben sadece çay içer yanında getirdikleri tatlı hamurişi gibi şeyleri yemezdim o kadar çok ısrar ederlerdi ki ama yine de yemezdim. Şimdi ise akşam eve geliyorum annem yemek yapmış oluyor yiyorum oysa ben akşamları hep 1 kase yoğurt yemek istiyorum. Ama yemek var diye bir ton yemek yiyorum üstelik çok da acıkmış oluyorum. 1 kase çorba iç 1 tabak yemek ye derken hiç kilo veremiyorum oysa 1 kase çorba yeter de artar akşam yemeği için. Annem yemekler boşa gider falan diyor ondan yemek zorunda hissediyorum kendimi ne saçma oysa. Yemek zorunda değilim ki kaç kere anneme yemek yapma dedim o da dedi baban açlıktan mı ölsün yapmayım da Sonra düşündüm deli miyim neyim yemek zorunda değilim ki onlar yesin ben 1 kase yoğurt yiyeyim içine de 1 kaşık keten tohumu atarım fıstık gibi. Ben eskiden gündüz dışarda yiyerek sabahları da doya doya yiyerek ki o zamanlarda ekmeği de çok tüketiyordum karatay ve dukan yoktu o zamanlar varsa da ben bilmiyordum sadece akşamları 1 kase yoğurt yiyerek ayda 2-3 kilo vermiştim. Üstelik bu sefer ekmek falan da tüketmiyorum daha fazla da verebileceğimi düşünüyorum. Yoğurttan sıkılırsam da 1 kase nesfit yerim. Yarın yemekhanede pilav makarna mantı gibi şeyler çıkarsa da yemeyeceğim sadece bulgur pilavı serbest. Artık şey gibi düşünüyorum sanki bana şekeri ekmeği hamur işini aburcuburları doktor yasaklamış yiyemiyorum gibi. Nasıl doktor yasak diyince insan birden iradeli oluveriyorsa, biz de öyle olmalıyız illa doktorun yasaklamasına gerek yok ya.

Ben yine aynı benim,sende yine aynı sensin sonuçta eskiden iradeli idik, demek ki içimizde irade vardı o hala içimizde bir yerlerde sadece dışarı çıkarmamız lazım. Düşünsene tartıda 49-50 kiloyu gördüğümüzü manken gibi :)) Süper olacak yaa her giydiğimiz yakışacak :)) Yeni kıyafetler alırız hem, bir de 3-4 kilo verince acayip motive olacağız :)) mutlu olacağız bir an gözünün önüne getir :)) Ama işte o zamana kadar istemesek de iradeli olmalıyız, içimizde bu güç var zaten sadece kullanacağız yarın itibari ile tamam mı :))

okudukça yazdıklarını, bende geçmişimi sorguladım ve kendime kızdım açıkçası iradeliyim, yemem dersem yemem 1 yudum bile. ama acayip bir bıkkınlık ve bezginlik var. kendimi hastalıklı gibi hissetmeye başladım. sanki herkes formunda bir benim kilo problemim var. herkes her istediğini istediği zaman yiyebiliyor da bana herşey yasak, yani lezzetli şeyler. hamurişleri , çikolatalı pastalar:) kilo vermek için yapmam gerekeni de biliyorum, hamurişini, ekmeği, tatlıları kesip proteine ağırlık verip, günlük spor yapmam gerekiyor. ve böylece ayda 3-4 kilo garanti gidecek biliyorum ama afedersin popomu kaldırmak zor geliyor. hep pasta börek yapmak yemek istiyorum, spor yapmamak için bulduğum bahanelere gülersin:) tamam yarın başlıyoruz. vücudum spor istiyor zaten. sporu bırakalı hergün hastayım. 1 aydır sırtım boynum tutulup duruyor. şuan yine boynum tutulmuş durumda. benim kronikleşen bu sorunumu yaz boyu aktif spor yaparak halletmiştim. sporu kesince geri geldi sabah 5.30 da kalkıp 1 saat yürüdüm yaz boyu, şimdi uyanmak istemiyorum, benim ufaklık 7de kalkıyor, çok sinirleniyorum ona benim artık bu gidişe bir dur deme vaktim geldi. vücudumun çalışmaya ihtiyacı var, ter atmaya:) annemlerin yanına gidicez memlekete 15 gün var. yarın başlarsam 14 günde 2 kilo hedefim olsun. yarın spora başlıcam. diyetimiz de günlük en fazla 1 abur cubur hakkı olsun ama akşam 6 dan sonra abur cubur kesinlikle yok. diyeti aksatmadığım gün kendimi ödüllendiricem, ama dayanamayıp yediğim zaman ertesi gün 1 mil fazladan yürüyüş cezası vericem. sen de platese devam edersin. yarın sabah tartılırım. bugün tek lavaşlı dürüm yedim ve ayran içtim. yarım tiramisu, yarım da ekler yedim. sabah da menemen yedim (çok az ekmekle) ve zeytinle. az önce çok aşırı acıktım, 1 avuç badem yedim, çünkü dürümü falan taaa 3 gibi yemiştik. form çayımı içip yatayım. güzel bir hafta olsun inş. şuan boynum sırtım çok fena halde, ben üşensem de bu ağrılar alarm gibi hadi bakalım, önce kendimiz sonra birbirimiz için yapıcaz, hedefimize ulaşıcaz. birbirimize söz verelim, yarı yolda bırakmak yok. yapacağın her kaçamakta beni hatırla, ben de seni hatırlayıp sporumu aksatmıcam. senin her aksatışında ben de üzülücem çünkü sen kilo verdikçe ben de gaza gelip vericem. birlikten kuvvet doğar, şimdiden başarılar!!!

Evet arkadaşlar,denemem ve yliss ben de sizinleyim. Erkek kardeşim yarın gidecek ve artık ben de eski düzenime geri dönüyorum. Denemem sen etek almışsın ben de bir kot pantolon aldım. 54-53 olmadan imkansız giyemem,26 beden kot.O kotun içine gireceğim başka yolu yok. Ben de dedim bu saba bir tartılıyım bir de ne göreyim tam 59 kiloyum yani 1 kilo daha almışım. Sanki fil diyeti yapıyorum. Kurban bayramından önce 54kiloyakadar düşmüştüm ve şimdi inanamıyorum tam 5 kilo aldım. Tüm bunları birleştirince şuna karar verdim artık bu gidişe dur demeliyim ve artık az yemeye başlıyorum. Sirkeli ballı suyumu içeceğim,yeşil çayımı içeceğim. En azından 55 kiloya yeniden düşebilirim ve 2. dönem spora başladığımda 48-49 a düşerim inşallah. Evet arkadaşlar kilo verdikçe gaza geliriz inşallah. Bu haftaki hedefim 2 kilo vermek inşallah. Hadi kızlar lütfen bu sefer yenilmeyelim düşmanlarımıza.Yiyecekler bizim düşmanımız. Zararlı gıdalar tüketmiyoruz ya da çok az tüketiyoruz. 6 dan sonra da meyve sadece yiyebiliriz. Hepimize başarılar.

tamam bittercim, 60 ın üstüne çıkmadan artık fren vaktidir:) ben bu sabah tartıldım, 56,800 geldim. zaten en düşük 55,700 falan görmüştüm hatırladığım kadarıyla. yani 1 kilo almışım şu diyet spor salla pati yaptığım dönemde. bugün bizim için dönüm noktası, ya boşverip kilo almaya devam edeceğiz ya da sıkı tutup hedefe tekrar ilerleyeceğiz, daha azim ve karalılıkla:) ben biraz rahatsızım daha önce yazdığım gibi, o yüzden erken kalkamadım. kalkınca 1 bardak su içtim, 1 tane hurma yedim, sonra bi dilim mandalina, oğluma soyunca ben de attım ağzıma, az önce de bir avuç badem yedim. eşim öğlen yemeğe gelecek, o yüzden başka birşey yemedim, eşimle yicem 1 saat sonra. akşam da fırında çipura ve mevsim salata, ekmeksiz. öğleden sonra da 5 mil leslie yapıcam inş., sabah yapsam iyiydi ama bugün uyumadan yapıcam inş., gerekirse akşam yapıcam ama yapmadan uyumak yok:)

Kesinlikle canım yoksa dediğin gibi 60 ı göreceğim.Bu ara ben de regli olacağım onun şişliği de olabilir tabi bu bendeki kilo artışı ama kilo aldığımı ben de fark ediyorum pantolonlar felan dar gelmeye başladı. Ben de sabah nesfit yedim kahvaltı olarak öğle yemeğinde 1 tane içili köfte az da et yedim. Akşam yine nesfit yedim. Bugün ara öğünleri yapamadım ama yarın onlara da başlayacağım. Şpor da 15-20 dak lık bir yürüyüşüm var.

Kızlar sizi görünce mutlu oldum dün gelememiştim tüm mesajlarınızı okudum :)) Ben iki gündür çok güzel gidiyorum hatta 3 gündür desem yeridir. Bir tek bugün dışarda yedim ama akşam eve gelince nesfit yedim ve dengeledim. Aynı kilodayım hala 57.0 kilom. Yani çok fazla bir kilo almadan atlattım bu diyet yapamadığım günleri en fazla 56 küsurları görmüştüm onlar gitti işte.

Bence bu halimizin sebebi kendimizi diyete hazır hissetmeyişimiz insanın bazen oluyor iştahı çok açık oluyor. Kendini odaklayamıyor ama bu durum sık sık olabilir hayatımızda hazır değiliz diye diyete başlamazsak hiç bir zaman zayıflayamadığımız gibi verdiklerimizi de hemen geri alırız. Bu yüzden buna diyet değil de yaşam şekli olarak bakmamız lazım. Nasıl ki sigarayı bırakmak çok zor ama bırakan kişi geri başlamıyorsa biz de hamur işlerini kalorili yağlı gıdaları bırakmamız lazım. Tadını bir kez aldı mı sigara gibi bağımlılık yapıyor maalesef. Çok kilo verip yıllarca kilolarını koruyan insanlra bakıyorum gerçekten de yaşam şekli haline getiriyorlar her şeyi sporu kilo verene kadar değil her zaman yapıyorlar. Hamur işlerine saldırmıyorlar yeseler bile tadımlık yiyip bırakıyorlar.

Bu diyet sürecinde bir ara kendimi hazır hissetmediğim halde başldım ve gerisi geldi alıştım birden diyet zor gelmedi yani önemli olan başlamak :))

Hatta yeni başlangıç yaptığımız için kilo cetvelimi de yenileyeceğim ben :)) Bu aralar işlerim oluyor ondan spora vakit ayıramadım pek ama kısa zamanda başlayacağım kaldığım yerden.

yliss, kaçamak ve spor konusunda da ben varım :)) Kaçamak yapmak isteyince sen aklıma geleceksin, spor yapmadığımda da. Yarın başlayalım ve hiç aksatmadan diyet + spor. Bu sefer söz verdik aksatmak kesinlikle yasak :)) Annem akşam zorla bir şeyler yedirmeye çalıştı ama nafile yemedim Sadece nesfit yiyip çayımı içtim :))

Benle eşim rahatsızlandık, eşimde 5 gün raporlu evde, ondan hiçbir şey kontrol edemedım

maşallah ben de iyi gidiyorum, kaçamak nerdeyse hiç yapmadım. canımın çok çektiği şeylerden tadımlık yedim. menü yazamıyorum ama fazla da abartı birşey yemedim. ama şu sırtımdan dolayı spor yapamıyorum, zorlamaya çalışınca daha çok ağrıyor. perşembe günü doktora gidicem, ondan sonra spora başlıcam. ama yediklerime dikkat ediyorum. tekrar bademli hurmalı günlere döndüm:) bugün yine gezme vardı, orda arkadaşlar hiç 56lı kiloda görünmüyorsun dediler, moral oldu:)

kızlar ben de bu aralar tatlı kirizlerim harç pek aksatmadım. hastalığım yakın o yüzden canım tatlı istiyor sürekli ama akşam yemeği yemiyorum,salata meyve ile geçiştiryorum. denemem aslında ben topiği böyle diyerek açmıştım,yani her şeyden yiyip azyiyerek zayıflayacaktık. Diyet yapmadan sağlıklı beslenecektik ama benim can sıkıntılarım diyetyapmama engel oldu bu hale geldiim.İnşallah moralim yerine gelir de şu kilolarımdan temelli kurtulurum.

Benle eşim rahatsızlandık, eşimde 5 gün raporlu evde, ondan hiçbir şey kontrol edemedım
geçmiş olsun sarfansari iyileşirsiniz inş hemen. Önemli bir şeyiniz yoktur inşallah.

evet en mantıklısı öyle aslında canın böylece hiç bir şeyi istemiyor.

yliss, sevindim eski haline dönmene de ben de acayip yorgunum bu aralar halsizlik var ondan spor yapamıyorum pek ama bende bir kaç tane karın egzersizi ve şınav çekerek günlük 10-15 dk egzersiz yapmayı düşünüyorum. Hiç yapmamaktan iyidir. Haftasonları da tam yaparım artık :))

Bugün tartıldım 100 gr gitmiş çok sevindim her gün 100 gr versem keşke :)) 56.9 u gördüm tartıda sonuçta 100 gr çok da önemli değil gibi gözükse de ayda 3 kilo ediyor ve de en önemlisi 57li sayılardan kurtuldum ucundan da olsa 56yı gördüm ya yine çok mutluyum :) yarın da 56.8 çıkarsam müthiş olur. Ben bu aralar öğlenleri hep dışarda yiyorum ama hiç rahatsızlancak kadar çok yemiyorum. Bir de sabah ve akşamları ekmek yemiyorum o yüzden. Sabah karatay kahvaltısı yaptım öğlen patlıcan kebabı yedim kola içmedim kesinlikle. Akşam da çok az bir çorba ile sadece salata yedim doymadan kalktım sofradan :))

oğlum hastalandı, 2 gecedir başındayım, uykusuzluktan ölüyorum. hala da ateşi düşmedi, ilacın etkisi geçmeye başladığı anda 40 a kadar fırlayıp çıkıyor. moralim çok bozuldu yine kıştan nefret etmeye başladım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…