Bitti , boşanıyorum

Ailesi için çocuğunun annesine hayat arkadaşına el kaldırabiliyorsa defolsun gitsin onlara. Malesef böyle tipler evlendikten sonra artık ailesinin onlar olmadığını yeni aileye sahip olduğunu idrak edemeyecek kadar zavallı. Boşanma kararın iyi olmuş bundan sonraki hayatın sana hep gülsün

Hayat çok zor Allah yardımcın olsun, kendini garantıye almadan boşanma derim , Allah hayırlı kapılar açsın inşallah

Canım benim nekadar güzel bir kızsın
İnsanın kaderi güzel olsun
Maalesef bunlar hep ailen yüzünden
Sana sahip çıkmadıkları için
Birde orda daha ı iyi olacaksın bir düşün
Akıllı oyna üni bitir atan bas git o evden
Şuan daha kötü olmak var
İşe başla çocuğunu da götürebilifsin kreşe

Lütfen ama lütfen bu kararından vageçme.
Ne demek tokat? Zorbalık !
Geçenki meseleden sonra bir de doğum günü pastası yapmayı düşünmüştün, yaptın mı?
Yaptıysan gördün değil mi, değmeyeceğini..
Görümcenin dolduruşundan sonra hepten azıtmış belli.
Yol ver artık .

Hayır konudada yazmıştım küslüğü sürdürdüğü için yapmadığımı.
Bilmiyorumkalır yanım yok zaten , baba evine dönmek istemiyorum ama onunla olur yanımda olmamalı artık , guzrlce dusunmelıyım .
Zaten huyu suyu da değişti son günlerde .
Ben kımseue daha fazla gerektıgınden çok deger gostermek ıstemıyorum bundan böyle

Çok üzüldüm gerçekten
Bende eski konuda dolayı sandım. Ama sanırım buda üstüne tuzu biberi olmuş Hakkınızda hayırlısı olsun.

Esinin son zamanlardaki aile meraki da nereden cikti ya. Nedir bu aman yegenim aman ablam aman babam. Sanki daha once birbirlerine cok meraklilarmis gibi...
Birbirlerinin suratlarına bakmazlardı
Neymiş ayıpmış , bana ne !
Onlar ınsanlara bebı anlatırken utandılar mı ? Hayır .
Benım utanıp sıkılacak hıcbirseyım yok .
Tek edepsızlıgım bayramda el öpmemek olsun

Çocuk gelişimi mezunuysan birkaç sene sonra oyun ablası yahut bakıcı olarak güzel bi maaşla çalışabilirsin. Oyun ablaları saat başı 15-20 lira gibi ücretler alıyor. Bakıcılar da aylık 2000 gibi başlıyor... ama tabi bunun için mantıklı olan 3-4 sene bekleyip çocuğunun anaokulu çağına geldiği zaman başlaman birisi daha yazmış; belki etik değil ama hem bebek durumun hem yaşın itibariyle eşinle evliliğini şiddet olmayacak şekle sokmaya çalışarak bir müddet daha sürdürmen gerekir o durumda da bir de boşanma durumunda sebep ne olursa olsun nafaka alma hakkın var. Tabi eşinin geliri nedir bilmiyorum ama asgari miktarda da olsa hakkını almamam için bir sebep yok...

Eşim askeri personel , durumuda iyi
Bilmiyorum kafam o kadar karısık ve dolu ki
Dusunecegım en son sey maddıyat suan nafaka vs
Aglamaktan gözlerim acıyor

Ama kızım daha 4 aylık ve bıraz huysuz bır bebek
Yani nasolnolur nasıl gelısır hıc bılmıyorum hıc deneyımım yok

Üstteki arkadaş çok mantıklı bir öneri sunmuş. Birkaç kreşle görüş. Hatta hala iyi insanlar var eğer müdür kadınsa ve anlayışlı biriyse durumunu da anlat işe çok ihtiyacın olduğunu bir süre deneyebileceklerini söyle.

Kreşte çalışmak için bebeğiniz çok küçük
Bende liseden mezunum. Daha önce kızımla çalıştım kreşte ve aslında çok rahat oluyor. Yine en azından 1 yaşına kadar ancak bu mümkün olabilir bence .

Bildiğim kadarıyla bebekleri alan kreşler var. Kızının dört aylık olması sorun teşkil etmez. Deneyimin olamayabilir ama bir yerden başlamalısın. Sakın korkma. Yapacağın iş zaten eğitimini aldığın iş. Alışırsın zamanla.

Benim çalıştığım kreşte öğretmen çocuklarından para alınmıyor ve her imkandan ücretsiz yararlanıyorlardı. Dans dersleri yüzme kursaları aslında çok ideal

Gerçekten moral bozmak, olumsuz bakmak yada cesaret kırmak için değil anlamak için soruyorum...
Eğitimini tamamladığında kendi ayakları üzerinde durabileceğini bir maaşla işe başlayabilecek misin?
Yada çocuk büyüdü ve kreşe/anaokuluna verdin mevcut eğitimin ve becerin ile kazanacağın para ile hayatını sürdürebilecek misin?
Aldığın nafaka 600/700 üzerine çıkarsa bir ihtimal...
Bana biraz hayalperest geliyor bu bakış açısı.

Ailenle tekrar konuşmayı dene.
Anlat derdini, çalışırım size de yardımcı olurum de. Neyse zayıf noktaları oradan vurmaya çalış.
İster sert ister tatlı dilli ister ağlayarak ikna etmeyi dene.
En azından dene.
Çünkü bunu başarırsan hiç eyvallah ın kalmadan bugün o kapıdan çıkabilirsin.
Onun dışında kalan büyün ihtimallerde bana fazlasıyla zorlanacaksın gibi geliyor.

Kızlar belki bana kızarsınız , gurununu kır , ailene dön , dil dök dersiniz , çocugun için ..haklı olarak , anlıyorum.
Bana çok şey yaşattılar .
Yaşımın iki katıyım bu yüzden.
Ablamla , kardeşimle bile ayrımcılık yaşıyorum .
Küçük yaşta uğtadığım cinsel istismar sonucunda beni leke olarak gören bir aileye döneyi gururum kaldırmıyor .
Onlar beni bir çırpıda git git diye köşeye attı fakat ara ara anne baba dedım yaşananlatı sindirmeye çalışıp kendı içimde hesaplaştım .
Ama tam olatak bana hıcbırseyın bahanesını sunamadılar .
Sunamazlarda.
Bu konudan , cocugumdan ve bır cok seyden cok ben gecmısi onların yuzunde ve bakıslarında gormek ıstemıyorum .
Xoxugumada vaktınde bana baktıkları gıbı burun ucuyla bakmalarını ıstemıyorum
Belkı size bu bencillik gibi gelebilir
Ama oraya dönmeyı ıstemıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…