Bitti , boşanıyorum

Yapacağın en iyi şey o evde kalıp işkence etmek Eşine Şimdi misler gibi yat uyu valla, akıllanacaktır merak etme

Kadın sığınma evine başvur bence..allah yardimcın olsun

İlk olarak yaşıtız geçtiğiniz aşamalardan geçmedim ama hissi dünyamız aşağı yukarı aynı yerdedir, bir talihsizlik sonucu erken evlenmişsiniz. Sizinki kadermiş cidden, bazı kadınların erkenden cinsellik yaşayabilmek için erken evlendiğine inanırım ama siz tamamen ailenizin tavrından dolayı evliliği kaçış görmüşsünüz. Size helal olsun diyorum, buradaki kocadan tokadı bırakın dayak yiyip aldatılıp hala kocam da kocam diye sızlanan kadınların yanında tavrınız öyle olgun ve aklı başında ki... Sizi örnek olsun diye tüm kk alemine parmakla göstermek lazım. Durumunuzun zorluğuna ve yaşınızın gençliğine rağmen kendinize saygınız var, göbek bağınız kocanızla kesilmemiş cidden. Güçlüsünüz, bu güç hayatınızı manevi anlamda idame ettirmeye yetecektir, evliliğinizi sonlandırmaya karar verdiyseniz istikrarlı şekilde yolunuza gidin fakat maddi anlamda durumunuz çok şaibeli. Kusura bakmayın başlığın tamamını okuyamadım hemen yazmak istedim, tokat sonrası eşinizin tavrı ne oldu? Affettirmeye yönelik bir çaba gösterdi mi? Gösterdiyse süründürün ki bir daha haddini aşmasın hatta bunu bir miktar kendinize gelecek için yatırım yapmak için kullanın. Mesela bir süre kalmaya karar vermişsiniz ki bu bence oldukça mantıklı bir karar hatta yerinizde olsam bu sürede ne olur ne olmaz bir üniversite okumaya çalışırdım çocuk daha küçükken ki gidecek olsam en azından asgari maaştan fazlasını kazanmak için şansım olsun, onu yapamam diyorsanız, ki bence yaparsınız, annem bana hamileyken ve doğurduktan sonra bildiğiniz 4 yıllık üniversite okumuş bitirmiş, çalışmış da, açık üniversite okuyun, sınavları dışında evde kalarak bitirebilirsiniz nasılsa. Çocuk gelişimi dalında meslek lisesi mezunuymuşsunuz, bölümünüzle ilgili bir bölüme gitme imkanınız var hatta Anadolu Üniversitesi 2 yıllık açık öğretim okuma imkanı veriyor, tam da sizin eşinizle kalmayı düşündüğünüz süre... Sonrasında çocuk da kreş yaşına geleceğinden çalıştığınız yerde onunla olma imkanınız bile olabilir şansınız yaver giderse. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Vallahi
Sizi tebrik ediyorum. Burada böyle yorum yapan, duygularıma tercüman olan birini gördüm ya.. inşallah sayınız artar :) buradakilerine sorsanız hemen terket boşan git vs diyorlar, çünkü kendileri el bebek Gül bebek yaşıyorlar Koca evinde :) harikasınız, bahtınız güzel olsun

Teşekkür ederim. Eğer çocuğu olmayan ya da ailesi destekleyen ya da çalışan bir kadın olsaydı bu üçünden biri bile olsaydı kesinlikle ben de boşanmasını söylerdim ki önceki konularda söylemişliğim oldu, ailesinden destek görüp hala boşanmayan kadınlara... Ama bu arkadaşın yerine koydum kendimi, kesinlikle bir şey olmamış gibi devam ettirmesinden yana olmasam da, eğitimini destekleyen birini bulmuşken durumu lehine kullanıp meslek sahibi olacak ya da en azından çocuğu bırakıp çalışacak duruma geldiğinde terk etmesini daha doğru buluyorum. Öteki türlü düşünmeden konuşmuş olurum, gidecek yeri olmayan mesleği olmayan kadına bırak çocuğunu al git demek haksızlık, o bu halde ne yer ne içer? Zaten önemli olan boşanma kararını alabilmiş olması, kendini ezdirmeyecek biri olduğu belliyken en azından durumu gitmesine elverişli bir hale gelene kadar güvende olduğu müddetçe - yani kocası tokattan pişmansa- kalabilir. Ki bence durumu kurtarır kurtarmaz boşanmalı :)

Yorumlara katılıyorum bence de eşinle kalmalısın. Bi mesajında gördüm sanki pişman oldu eşim demiştin, bu bir fırsat bunu kullan burnundan getir. Ama ailenin yanına dönme ya perperişan olursun. Ailen seni çocuğunla kabul etmez 15 yaşındayken çocuk halinle seni başından atan aile 22 yaşında + 4 aylık bebekle hayli hayli bi yolunu bulup evlendirmeye çalışır başına kakarlar rahat edemezsin.

Dedıgınız gıbı bazı ınsanlar erken evlenen kadınları sadece cinsellik arzuladığı için erken evlılik yaptıklarını düşünüyor .
Evet 3 . şahıslar ve aileler dışında eşimle büyük huzursuzluklarım olmadı . Nihayetinde dedim kimse dört dörtlük değil .
Dayak yemedim , kötü şeyler işitmedim .
Ama şey vardır ya , küçük şeyler büyür , büyür ve en son büyük bir denize dönüşür sonra bir deprem olur ve su kendine dışarı verir .
Öyle oldu .
Aldatılmadım , evine bağlı , kumardı alkoldü kahveydi bilmem neydi gibi tırıvıları hiç olmadı .
Birlikte büyüdük ama benim yaşım ikiye katlandı.
Öyle ki ; bir şeyi yapmak istemiyorum ya da şuraya gıtmrk görüşmek istemiyorum derdim tamam derdi ama hep yanında ikinci seçeneği dayatırdı .
Yıllarca özgürüm dedim , çünkü öyle hissettirdi .
Bir eşyanın yerini değiştirdiğimde ebe gelir gelmez farkeder ve onun arzu ettiği yere iliştirirdi , hala da öyle .

Kapımın orada bir fortmento var mesela.
İnanır mısınuz deprem çantası tarzında bir çantam orda hazır durur , sanki misafir mişim gibi .
Öyle hissediyorum çünkü çoğunluk olarak .
Tamam benim eğitimime yardımcı oldu , üniye gitmemide söyledi .
Yedırdı içirdi , gezdırdı .
Ama bana hiç kendim olma fırsatını vermedi .
Onun istediğini giydim , onun istediği makyajı yaptım ve saçımı her zaman onun istediği şekilde tarayıp topladım .
Ve yıllar sonra aslında " sen özgür kadınsın " adı altında bana dayattığı yaşamı bugün o tokattan sonra fark ettim . Aklım başıma geldi.
Elbette bir tokat beni bugün bu kadar soğutmadı . Öyle çok çok birikmiş ki .

Bu arada eşim yalvarıyor .
Çünkü tokattan sonra onu artık hayatımda istemediğimi ve son derece ciddi oldupumu söyledim .
Öyle ki kendısı pek yalvaran yakaran bır tıp degıl
Ama içim ona soğumuyor
Sankı bır hafta önceki hisler yok gıbı
Yabancıymıs gıbı gelıyor bana

Tokat attiysa hemen terket onu bir is bul ve bosan! Yazmak kolay da daha emen bebegi olan, arkasinda ailesi olmayan, maddi ozgurlugu olmayan, kolay is+yuksek maas getiren bir meslegi olmayan, bosandiktan sonra ciddi maddi sikintilar yasayacak birine boyle bir akil veremem. Ailenin yanina sigamayacagin belli, onu eledik. Tek basina hayat kur desem hangi parayla? Calis cabala desem daha kundaktaki bebek ne olacak? Suan en mantiklisi beklemek gibi gorunuyor. Ama bu surecte de bos durma, mesleginle ilgili kendini gelistir, olmadi baska meslek edin. Kenara eline gectikce para at. Bebegin anaokulu yasina gelince de hem meslegin hem maddiyatin hazir olmus olur.

Bir de arkadaslar yatili bakicilik yap falan demis ya. Dunyaya bu kadar pembik bakabildikleri icin onlari kutluyorum.

Mantıklı olan suan bu gozukuyor
Cunku bırden ıplerı koparırsam benımle bırlıkte cocukta rezıllık cekecek

Mantıklı olan suan bu gozukuyor
Cunku bırden ıplerı koparırsam benımle bırlıkte cocukta rezıllık cekecek

Yalnizca sen olsan derim bak is bul zaten tek basina asgari ucrette olsa gecinir gidersin. Ama suan bir bebek gercegi var. Yani insanlar hem mutlu evliligi var, hem anne babasi destek, hem de maddi olarak rahat olup da "cocuk yetistirmek cok zor" diyebiliyorsa tek basina guvencesi olmayan bir kadin icin dusunemiyorum. Artik eski zamanlarda degiliz. Cocuklar bi salcali ekmekle senede bir alinan kiyafetle buyumuyor artik.

Samimi söylüyorum helal olsun... Bu yaşta böyle bir kendini farkındalık. Kaçış için evlenmişsiniz şükür ki son hareketi dışında yanlış bir şeye rastlamamışsınız, kaçmak için evlenip şiddetle aldatmayla karşılaşan da çok. Gözleriniz açılmış cidden, özgür hissettirmiş sizi özgür kılmadan ve bunun farkında olmanız çok güzel. Bu pişmanlığı fırsat bilin, okumanızı desteklediği için şanslısınız aslında, bu fırsatı değerlendirin ve okuyun ki gitmeye maddi olarak fırsatınız olsun. Eğer ileride ben şiddet görecek olsam boşanırdım, ama Allah'a şükür bir mesleğim olacağından o olmasa bile ailem mutlaka destekleyeceğinden, bu durumda cidden işiniz zor. Bence boşanın ama durumu maddi anlamda idare edebileceğinizi güvence altına aldığınızda. Mesela boşanma lafı geçtiğinde size ev açacağını evi geçindirmek için para yollayacağını söylüyorsa hemen boşanabilirsiniz ama ben tavrını karakterini bilmediğimden öyle olmayacağı varsayımında bulundum ki böyle bir durumda ben olsam dediğim gibi okurum sonra boşanırım. Cidden okula devam etmeyi düşünün, aklınıza çekip gitmek geldiği anlarda tutunacak dalınız olduğuna dair güvenceniz olur böylece içinizde, daha da sağlıklı kararlar alır ve güvenli adımlar atarsınız.

İç soğumama durumunu anlıyorum, sadece öz saygısı olan, gururlu ve güçlü bir kadının hissedeceği ama her kadının hissetmesi gereken hisler bunlar, tek temennim durumu analitik bir şekilde değerlendirebilmeniz, tek tokat bile soğuyabilmek için yeterliydi ama yaşadıklarınız son derece geçerli sebepler soğumak için. Biriyle evlenip kendiniz olamamak, alttan alta kontrol edilmek ömrünüz boyunca devam ettirebileceğiniz bir şey değil, bir yerden sonra taşması normal. Özellikle eğer yanında bir süre kalmaya karar verirseniz bu konuyu da konuşun, belki bu konuda da gelişim gösterir bu sebeple kaldığınız süre boyunca daha iyi hissedersiniz.

Aslında bir tokattan çok psikolojik şiddete maruz kalmışım .
Bir dizi izlerim nette neden onu ızlıyorsun farklı seyler ızle .
Bır muzık dınlerım farklı seyler dınle .
Neden onu yıyorsun
Neden onla arkadaşsın vs vs uzayıp gıdıyor
Evde hıcbırsey benım ıstedıgım duzende degıl
Cocugun ne gıydıgıne bılr karısıyor
Askerıyedekı nızamı düzenı resmen ustumde uyguluyor .
O kadar bunaldım ve o kadar kendım olmaya ıhtıyacım var kı

Sizin burcunuz Başak mı yoksa :)

kesinlikle katılıyorum.. Her ilişki de birikmişlik kırgınlık kötü olaylar vardır illa ki. Benim dört dörtlük ilişkim evliliğim Ailem arkadaşım Kocam var diyen yalan söyler. Şuan boşanırsan eşine ödül vermiş gibi olur. Sen tam tersini yapıp kalmalısın o evde ve arkadaşın da dediği gibi köşeye birikim yapmalısın kesinlikle. Aslında bunu her kadın yapmalı. Eğer tutar dalı mesleği işi gücü yoksa, kötü günleri düşünüp bunu yapmalı. Bu sadece boşanma da vs değil, hastalıkta farklı durumlar için de.. Abella seni o kadar iyi anlıyorum ki... tek diyeceğim, vazgeçme. Orada kal ve kendini garantiye al. Sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın..

Şu üstüme ev araba yap diyen kadınlara bazen hak vermıyor degılim.
Yıllarca bırlıkte çalış çabala
Sonra bir döngünün içine gir boşan , hayat düzenın birden tepetaklak olsun , tek girdiğin evde iki üç çocukla çık ve sokakta çersiz çöpsüz kal .
Hiç değilse bir kadının başını sokacağı bir evi olmalı
Açta olsan o evde karnın aç kalsın .

Ömür boyu buna katlanmak mümkün değil, çünkü sanki rol yapıyormuşsunuz gibi oluyordur. İnsan her gün başka biriymiş rolü yapamaz ki... Fazla baskın olmayı seven bir kişilik ve sanırım bazı konularda birbirinize uygun olmayışınız sebebiyle orta yolu bulmak yerine kendini değiştiren ve baskılanan siz oluyorsunuz. Halbuki ilişkilerde bu tür farklılıklarda orta yol bulunmalı, adam resmen sizin görüntünüz ve huyunuzun üstüne kendi istediği kadını inşa etmeye çalışıyor. Çok yorucu bir durum olmalı. Bunu farkında olmadan mı yapıyor yoksa daha önce konuşmanıza rağmen bir gelişme göstermedi mi? Kendinizi tanıdığınız ve zevklerinizi inşa edeceğiniz dönemde evlenmişsiniz, bu nedenle daha yalnızlığınızı ve hayatınızı dilediğiniz gibi yaşıyor olmanın keyfini sürememişsiniz, buna ihtiyaç duyuyorsunuz ve eşiniz bu konuda hiç yardımcı olmamış hatta olumsuz etkilemiş bu süreci bile denebilir...

Koç burcuyum, burçlara pek inanmam ama hep genel geçer çoğu insanda olan kişilik özelliklerini söyleyip tutturuyorlarmış gibi gelir bana :)
Ben tam bir Başak burcuyum, sizi de düşünce olarak fazlaca yakın buldum kendime merak ettim açıkcası :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…