Bitti dedi. Bitti. Nefes alamıyorum

1 yıl geçmiş nerdeyse. Ne oldu ne bitti merak ettim :26:

Terk edildim iste :)) sonucunda cok üzüldüm ağladım. Bu bana bayağı iyi gelen bir terkedilme oldu :) yani oncesinde de yaşadığım icin sorgulama sürecine girdim. Sorunlarımı bulup düzeltmek icin hem uzmandan yardım aldım hem kendim çabaladım.
Sonucunda daha sağlıklı oldum. Karşıma bu kişiden daha iyi biri de cikti. Zaten yeni konumda oydu. O da bu kadar düzelmeme rağmen terk ederse artık kedi alıp yaşlanmayı tercih edeceğim :))

ben bu tür konulara kızıyorum , abi sizinde ağzınız var neden gitme,bırakma bile diyemedin .

Ben değişirim çabalarım diyemedin . Herşeye adam karar veriyor , istiyor çabalıyor seni elde ediyor sonra sıkılıyor yada soğuyor bitirdim bitircem diyor . Bu kadar edilgen bir millet daha yoktur , türk kızları gördüğüm kadarı ile hep böyle . Seviyorum diyemez gitme diyemez çabalayamaz değişemez yani emek yok edilgen sadece adamın keyfi yani . herşey türk erkeğinde mi bitiyor anlamadım ki ?

Yok bacım ben o kısımları yazmadım gurur yaptım galiba o zamanlar. Buraya yazmayayım dedim sanırım :)) ben bildigin yalvardım. Yani değişecem hatalarımı biliyorum psikologa basladim ona soyledim falan. Cok çabaladım oyle bir çabaladım ki sanki futbol takimim varda messi yi transfer edecek misim gibi çabaladım.
Ama ben çabaladıkca adam hepten bir biscolata erkegi moduna gecti. Baslarda açtığı telefonu sonraları değiştirdi :)

Neden ayrılıyor senden sorun ne madem bukadar düzgün biri sen onu severken o seni severken imkansız olan nedir

Ya bu benim bir sene onceki konum :) su an geçerli birsey degil.
Nedeni de kendisi mantığıyla hareket eden biriydi. Gelecegin daha kotu olacağını düşündü bitirdi

Tam olarak dedigin neydi cok merak ettim

Adama mı ? Bayağı sey dedim ya. Hani ağır seyler. Iste erkek mısın senden tut da Kompleksli bilgisiz cahile kadar. Simdi yarısını unutmustum bile demin hatırladım. Kendisine bayağı Bi küçümseme de bulunmuştum.
Hic sağlıklı seyler degildi. Ofke kontrol bozukluğu kotu birşey. Cok şükür ki atlattım sayılır bunları

Anladim canim. Bi de bana diyetle ilgili bilgilerinden versen mukemmel olur

İlk zamanlar ne üzülmüşsün şimdi şaka ile anlatıyorsun zaman böyle bir şey sanırım..bende de var öfke kontrolü nasıl yendin bana anlatırmısın yada yenebildin mi?? benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var

Anladim canim. Bi de bana diyetle ilgili bilgilerinden versen mukemmel olur

Hemennn anlatayım. Öncelikle derin nefes alıyoruz. Bu herseyin bası. Ciddi diyorum. Psikologa ilk gittim kadının bana öğrettiği sey nefes almak oldu. Burundan alıp ağızdan vermek. Kendine gün icinde on dakika bu hizmeti sunmak. O kadar faydalı ki. Namaz kiliyor musun bilmiyorum. Eger kılmıyorsan vs yoga var. Ikisi de ruhu oyle dinlendiren seyler ki. Yalnız sessiz bir ortam. Özellikle de namaz.
Bu kısmı geçtikten sonra psikolog bana gecmis önizlemesi yaptı. Bir kağıda bütün gün küçüklüğümden beri beni

Öfkelendiren herseyi yazmamı istedi. Sonra okuduk bunu birlikte. Verdigim tepkileri de yazdık hepsinin. Gördük ki ben o tepkileri vermesem hersey daha normal olacakmış. Tabi bunlar basit seyler basit kısımlar bunları iyice beyne yedirmemiz gerekiyor.
Ben cok pişman olan biriydim. Ofke kontrol sorunu olanlar hep pişman olan kişilerdir zaten. Pişmanlıklar cok yük olmustu sırtıma. Bunlardan kurtulmak icin tek amacım sinirlerime hakim olmaktı.
Zaten ofke sorunu yaşayanların çoğumda kilo sorunu da oluyor. Bende o da vardı.
Spora basladim. Ne zaman sinirlensem evde koşmaya basladim. Taktım müziği kulağıma. Bazen ağlayarak bazen gülerek spor yaptım deli gibi.
Kendime hakim olabilmek icin kendimi sakinleştirmeyi öğrendim. Bir olay oldu diyelim. Mesela görüştüğüm adam bana yazmadı bir gün boyunca. Eskiden o gün içersinde öfkem birikir en sonunda adam sanki beni on cocukla kapıya atmış gibi ona saldırırdim. Bu düşüncemi değiştirdim. Aramadı mı ? Tamam nesli aramadı onun kararı sonucuna o katlanacak. Sen bağırırsan bu lehine olan durum aleyhine doner. Sus. Susmak iyidir.
Spor bol su. Ha birde ben ilaçta kullandım psikiyatr desteğiyle. Depresyon ilacı. Onunda etkisi oldu belki de.
Bana sunu anlatan bir psikologum vardı. Bakın Neslihan hanım hayatta hersey her an olabilir. Bugun cok mutlusunuzdur yarın aldatildiginizi öğrenebilirsiniz. Hatta bir sonra ki gün birde iki kişiyle aldatildiginizi öğrenebilirsiniz. Hayat tek düze stabil giden bir standart degil. Bol bol heyecanı var. Değişik yönleri var. Yapmanız gereken öfkeyi vücudunuzdan baskasına atmadan once kendiniz yok etmeye calismak.
Nefes , spor , su icmek , müzik dinlemek , uyumak , baska şeylerle ilgilenmek. Bunları yaptınız öfkeniz geçmedi diyelim (ki yuzde 80 geçiyor öfkeler emin ol ) o zaman oturup makul bir üslupla bunu karsi tarafa anlatın. Üslubunuz sertlestikce insanlar size karsi saygı duymamaya başlayacak. Sevdiklerinizden hakaret duymanız da bu yzden. Insanlar doğası gereği saldırana saldırırlar. Muhim olan saldırmadan anlatmak. Tatlı dille anlatmak. Iletişimi kurabilmek.
Bunları iyice yedirdim kendime. Denedim bol bol. Sabır çektim. Tesbih çektim :)

aynen beni anlatmissin bende cok saldirganim simdilerde daha azalttim ama bazen kontrolden cikiyorum.butun bu önerileini yapicam.namaz kiliyorum nefes egzersizini yaparim.gebeyim spor ve ilac zor benim icin.kucuklugumdeki olaylara hic girmeyim daha kotu oluyorum.sende mi kotu bir cocukluk ve genclik gecirmistin???

Öncelikle Rabbim sorunsuz bir gebelik ve bebeğinle ailenize sonsuz mutluluk huzur versin insallah Rabbim korusun seni.
Evet bende berbat bir çocukluk ver gençlik yasadım. Babasi tarafından istenmeyen bir çocukluk yasadım maalesef ki. Hep kavga hep birbirine giren bir anne babam vardı. Gercekten cok zor seyler yasadım. Allah kimseye yaşatmasın. Senin bebeğinden uzak tutsun bunları insallah

Oooyy ben kiyamam sana ... dört ayda olsa insan gerçekten sevdiğinden emin olabiliyor ve hayatımda olmasanda senin kalırım diyebiliyor uzun bi ilişkim var basından biliyodum ben bu adamı seviyorum ...
Arkadaşların dediğine katılıyorum seven gitmeyi gooze alamaz çünkü merak eder , başına bisey gelse yanında olmak ister ... Umuyorum ki döner gerçekten seviyorsa sevdiyse mutlaka döner ...

Kızmış kırmış olabilirsin önemli olan bunların farkında olman ve diikkatli oluucagina kendine söz vermenn
Sakin üzülme bırak biraz onu rahat arama , kendini meskul et oo insalah ararsa eğer sakin konuş üzüldüğünü hatalarının farkında olduğunu şöyle ..

Eğer gerçekten giderse aramazsa bilki şeni gelecekte daha çok üzerdi ...

Okuduğumda gerçekten çok üzüldüm üzülme artık nolur bize yaz burdayiz sıkıntını paylaşıp üzüntünü hafifletmek için ...

Allah razi olsun..benimde annem babam hep kavga ederdi.ve babamla derin sorunlarim var.İnsallah sende coook mutlu olursun..hayal bile edemiycen kadar guzel bir yasamin olur :)

Canim depresyon tedavine hangi ilac veya ilaclari ne kadar sure kullandin acaba?

Merhaba,
Bu gibi yaklaşımlar aslında normal psikoloji ile ilgili değil gibi duruyor. Elimde psikolog listesi var arzu ederseniz bir bakın

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…