- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Ya, üzücü bir hikaye ama kalp emojisi atasim geldi. Yeni baban nasıl harika bir insan ki her şeyini annenin üzerine yapıyor. Ben olsam sümüğümü atmazdim biyolojik atiğa.
Ölüm varsa herkes için var. Gençliğinde aklına gelmemis mi öleceği, bu dünyanın bir de öte tarafı olacağı? 30 senedir aklı neredeymis??? Anca helallik almaya çağırmış işte, helal edecek misin ki hakkını? Şükürler olsun ki iyi bir baba gelmiş başına, ama annen kötü bir evlilik de yapabilirdi, üvey babandan şiddet, hakaret hatta taciz vs de gorebilirdin. Bunlar biyolojik atığın hiç umrunda olmamış. Annen bir başına, 90lerin Türkiyesinde ayakta kalmaya çalışmış, Allah bilir ne zorluklar yaşamış. Ama bunlar da biyolojik atığın aklını bir gün olsun kurcalamamis.
Ama ölüm doseginde ne hikmetse aklına gelmiş... Bence onun değil, onu seven çocuklarının isteğidir 'son bir helallik alsın' kısmı.
Eğer hakkın helalse , telefonda bildir geç, hakkın haramsa bunu onlara bildir, bir daha aramamalarını söyle.
Ha, eğer ki gitmek istiyorsan ve tek çekincen babansa, annene söyle, ağzını arasın. Bakalım ne diyor. Bu kadar iyi birisi belki de gidip ,yuzlesip psikolojik olarak rahatlamanı isteyecektir
Neden korkarsın?
Hain gelinin de ettiği tek şey bi pipili çıkartamamak karnından töbe töbe. Ben kız kardeşlere şaştım asıl, onlara da hayrı olmamış ama baba diye ağlaşıyorlar başında. Karnı burnunda kadını çağırıyorlar korona vakti. Bi iş var bunda.
Ölüm döşeğini beklemene gerek yok ya. Ona küçük sürprizler yap, telefon aç '' Aslında geçiştirdim o an, hakkımı helal etmedim. '' de.,Ya benim "Helal olsun" pişmanlığım vardır mesela bak; üstü kapalı anlatayım, biri Hacca gidecek oldu, kırgınlık yaşadıklarıyla helalleşme gezmesine çıktı. Bu kişi, benim çocukluğumu yaralamış biri, kendisi de gayet farkında. Annemle de görüşmüyorlardı, birkaç olay oldu buzlar eridi, annemin merhamet edeceği tuttu ki "Ailedir, arkandır olsun kendi kötün elin iyisinden iyidir" falan filan dedi... Neyse bu kişi geldi helallik almaya, misafirlik boyunca suratıma bile bakmadı, kapıdan çıkarken elimi tutuverdi "Gidip de dönmemek var sen de hakkını helal et kızım" dedi, refleks ya elimi salsın diye "Taam taam helal olsun" dedim.
Bak aradan kaç sene geçti hala derttir bana neden "Haram olsun" demedim diye, böyle helalleşmeli konularda aklıma geliyor. Kalbim etmedi, dilim etti boş bulundum. Bi helallikten konu açılırsa, bi ölüm döşeğine neyim yatarsa diye bekliyorum valla, "Dilimden o gün aldın da kalbimden alamadın, varsa sıratın başında hesaplaşacağız" filan diyesim var, inançlıdır da, korksun bk gibi olsun rahatlarım.
Ölüm döşeğini beklemene gerek yok ya. Ona küçük sürprizler yap, telefon aç '' Aslında geçiştirdim o an, hakkımı helal etmedim. '' de.,
Senin gibi naif bi kadını haram zıkkım olsun dedirtecek duruma getirdiyse o teyze köprünün başına kadar bile gelemez, daha e-5 ortasında trafikte sıkışır kalır. Oradan da hoop, metroyla yer altından dogruca sıcak denizlereYa benim "Helal olsun" pişmanlığım vardır mesela bak; üstü kapalı anlatayım, biri Hacca gidecek oldu, kırgınlık yaşadıklarıyla helalleşme gezmesine çıktı. Bu kişi, benim çocukluğumu yaralamış biri, kendisi de gayet farkında. Annemle de görüşmüyorlardı, birkaç olay oldu buzlar eridi, annemin merhamet edeceği tuttu ki "Ailedir, arkandır olsun kendi kötün elin iyisinden iyidir" falan filan dedi... Neyse bu kişi geldi helallik almaya, misafirlik boyunca suratıma bile bakmadı, kapıdan çıkarken elimi tutuverdi "Gidip de dönmemek var sen de hakkını helal et kızım" dedi, refleks ya elimi salsın diye "Taam taam helal olsun" dedim.
Bak aradan kaç sene geçti hala derttir bana neden "Haram olsun" demedim diye, böyle helalleşmeli konularda aklıma geliyor. Kalbim etmedi, dilim etti boş bulundum. Bi helallikten konu açılırsa, bi ölüm döşeğine neyim yatarsa diye bekliyorum valla, "Dilimden o gün aldın da kalbimden alamadın, varsa sıratın başında hesaplaşacağız" filan diyesim var, inançlıdır da, korksun bk gibi olsun rahatlarım.
Allah üvey babandan razı olsun sana o babalık etmiş, diğerine baba bile denmezİyi akşamlar forumun güzel bayanları. bana yardımcı olursanız sevinirim.
Benim annem kaynana şiddetinden ,koca basiretsizliğinden dolayı ben 2 yaşındayken ayakları çıplak baba evine kaçmış. zaten kız oldum diye annemle beni hastaneden bile almak istememişler. Annem ben 10 yaşına kadarda evlenmedi. Şuanda 37 yaşındayım ve o zamanlarda babasız olmak ayıptı p.ç diyen olurdu.. Dıslanırdim ezilirdim yani babasızlığı iliklerime kadar yaşadım. .babamin suratini hic görmeden büyüdüm. birkere bile arayip sormadi.Ben 10 yasindayken annem benimde rızamı alıp baska biriyle evlendi ve ortak bir çocuklari oldu. (Şükür)
Babam (üvey)'ın annesi ailesi beni hic istemedi.elalemin çocuğuna baktigin yetmiyor okutuyorsun dendi. Ama babam onlara ezdirmedi. Babamin ailesinde tek saçi açık ve okuyan kız ben olduğumdan istemezlerdi beni..babam üniversiteyide okuttu ,evlendirdi, layığıyla gelin etti ,düğünümde karsilikli oynadik .çocuğum oldu onuda çok seviyor.sürekli hediyeler alır.koskoca adam at olur oglumu sırtında gezdirir.benim her dogum günümde bana çicek gönderir.2 sene önce 1 ay hastanede yattim.annemle evde oğluma bakti hergün hastaneye yanima geldi, ameliyata girerken ağladı .geçen sene kendi üzerine olan ev ve arabayi ayrica köyde kendi ailesinden kalan evide annemin üzerine yapmişki bende eşit hak alabiliyim. Yani iyi biri.
Biyolojik babamda evlenmis 4 kızı daha olmuş. Kızları beni aradi babamiz hasta son kez seninde helalleşmek istiyor diye. ben reddettim ama ogünden beri huzurum kaçtı. Geceleri uyuyamiyorum. 10 yasina kadar yaşadiklarim film şeridi gibi gözümün önünden geciyor.hamileyim ve cok duygusalım .icimde cok büyük bir nefret var ama sonradan pişman olma korkumda var. Babam 700km ötede uzakta ,eşim istersen hemen götürürüm diyor. Ama beni büyüten emek veren babam duyarsa cok üzülür ve hicbirsey eskisi gibi olmaz. sanki ona ihanet etmiş gibi hissederim. Siz olsanız ne yapardiniz
Uzun oldu kusura bakmayin
Ben de aynısını düşündüm. O kızlarına da hayrı olmamış ama baba diye başını bekliyorlar şimdi. Yana yakıla Umutu arıyorlar gel diye. Biz mi çok gaddarız, bazı insanlar mı aşırı merhametli bilemedim.Ayrica o is sadece helallik degildir bir miras isi vardir imza fln lazimdir helallik olsa simdiye kdr arardi ztn
Ben de aynısını düşündüm. O kızlarına da hayrı olmamış ama baba diye başını bekliyorlar şimdi. Yana yakıla Umutu arıyorlar gel diye. Biz mi çok gaddarız, bazı insanlar mı aşırı merhametli bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?