- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi Backyoureyes
-
İçim şişti okurken hemen hemen aynı oluyor bu modeller.senin en şanslı olduğun taraflar eşin ve kv ile ayrı şehirlerde olmanız.yani en doğru olanı yapıyorsun eşin cevaplarını veriyorsa sen yüz göz olmazsın.ama eşte annesini hep haklı görüp olur yeaaaa öyle şeyler çok şey yapmamak tarzında yaklaşır ve sürekli gitmeye kalmaya zorlarsa annesi yüzünden olan o evliliğe oluyor.Senin durumlarin çok hassas gorusmek istememekle haklisin..ama ne yazikki bende kaynana yönünden sanssiz insanlardanım..bende anlatayim biraz kaynanami:farkli şehirlerde yasiyoruz evime her geldiginde ki en az 15 gun kalir sabah erken kalkarim aksam gec yatarım her gun icin kahfaltiya ayri biseyler hazirliyorum gunluk tatli yapiyorum yemek zaten en az 3 cesit oluyor. Ve bu kaynananam evine gidince butun ailesinin hepsine benim evime gelip ac kaldigini söylemiş ben hiç yemek yapmiyor muşum evimde..temizlik yapmıyor muşum kocam işe ütüsüz kirli kiyafetlerle gidiyormus(esimin iş arkadaslari hep üstünün basinin temiz ve ütülü olmasiyla ilgili konusuyorlar herkes disarda kahfalti yapiyorken benim esim ya evde yapiyor yada dondurucuda pogacam boregim muhakkak vardir arkadaslari hep bunlari söylerler)cocuklarima bakmiyor muşum..ve bunlari bana kayinlarim anlatti her biri evime gidip geldikten sonra öyle birisi olmadigimi anladi tabi ve esimede soylediler..inan bunlari duyunca direk esimle kavgaya girisseydim en fazla bizde guzel bir kavga edip en sonunda esim haklisin diyecekti ama gerilecektik..kaynanam gecen gun geldi esimin her gun yedigi yemekler esim beni öve öve bitiremedi benim karim caliskan diyor..inan normal bir insan olsa oglum ve gelinimin arasi iyi der sevinir ama kaynanam surat asti bi dünya yemek yapmistim iki lokma bile yemedi sinirinden..
Bak bu anlattiklarim en basiti ben cocuguma zorla 2 ayda emzik tutturdum 5 aylıkken geldi ve emzigin ucunu deldi hic haberim yoktu ve kizim emzigi birakti.o kadar huysuz bir cocukki emzik hayat kurtariyordu resmen.ve ben epilepsi(sara) hastasiyim doktor 10 saat kesintisiz uyuyacaksin dedi daha dogumdan once o yuzden emzik tutturduk yani emzik emmesi bizim icin hayat meselesi gibiydi cunku esim o donemde 3 gune bir geceye gidiyordu oda bakamazdi..doktorlar 3 saatte bir emzir dedigi halde kaynanam 1 saate bir geceleri bile uyandirdi ve kizim su anda 2,5 yasinda halada gece huysuz..ama 2. Kizimda asla uyandirmadim kendisi ne zaman kalkarsa o zaman emdirdim cok şükür uyku konusunda hic sıkıntı cekmiyorum buyugu o yasta. Geceleri uyanıp uyumuyor kucugu 6 aylik uyuyor..ve benim kaynanam 2.ye hamile kaldigimda diyorki senin annenin cocuk bakma seklini begenmiyorum o yuzden dogumda gelmeyecek..kaynanamin cocuk yetistirme tarzida şu cocuk dogunca kendine bi yer yatagi yapiyorsun orda cocugunla yatıyorsun.yeni dogan bebegi meme emzirip oyle uyuyun hic uyanmaz diyor..ya o cocuk daha yutkunmayi bilemezken ben nasil onu emzirirken yatayim bunu yapmadigim icin sucluyum..
Doguma on gun kalmis esime diyorki amca hala teyze hepsinin ceyrek almasi lazim almazlarsa sakin bir daha gorusme diyor esim de dediki kim senin hic bir seyine muhtac degiliz getirende sevdiginden getiriyor kimse getirmek zorunda degil ve bunu soyleyen kaynanam 1 cop bile almadi..
Annem o kadar cok elbise aldiki kizima ilk dogum yaptigimda su yasina geldi hala bir corap bile almadik.. kizima kupe ve banada bilezik aldilar sagolsunlar..kaynanam Allah razı olsun diyecegi yerde bide bana diyorki annen neden genc odasi almadi 2+1 bir evde ben nereye koycam diyorum alsaydi koyulacak yer okurdu diyor..
Esimle kavga ettik bir gun yaninda resmen gülüyor gozlerimin icine bakip..diyorki kurban ol ogluma..
seninle evlendi yoksa evde kalirdin diyor ben evlendigimde 18 yasindaydim ve benden 3 yas buyuk ablam vardi o okudugu icin evlenmek gibi niyeti yoktu.ondan once evlendim ben..annem dugune götürmüyordu götürse bile alyans takıyordu parmagima cunku hep begenenler oluyordu..bunlara ragmen sanki 50 yasinda oglu benimle evlenip lütfetmiş gibi konusuyor ki esim neler yapti ailemi ikna etmek icin..
Işte kaynanam boyle bir insan eger ona bakip onun gibi davranirsam olan sadece bana ve yuvama olacak..ben olaylara hic karismiyorum ne konussa ne yapsa esimin kulağına gidiyor ve kaynanam bu kadar kötü seyler yaptigi halde benim olumlu yönde yaklasimlarimi goren eşim kesinlikle beni basina taç yapiyor..benim kaynanam soylemedigim herseyi kocam soyluyor benide araya hic katmadan..
Seytanmis kadina bak kavga ediyorlar diye mutlu oluyor Allah herkesin gonlune gore versin eziyet edip edip elden ayakdan dusunce de bekliyorlar ki gelin baksin cok beklersin ... bakar diyesim geliyorSenin durumlarin çok hassas gorusmek istememekle haklisin..ama ne yazikki bende kaynana yönünden sanssiz insanlardanım..bende anlatayim biraz kaynanami:farkli şehirlerde yasiyoruz evime her geldiginde ki en az 15 gun kalir sabah erken kalkarim aksam gec yatarım her gun icin kahfaltiya ayri biseyler hazirliyorum gunluk tatli yapiyorum yemek zaten en az 3 cesit oluyor. Ve bu kaynananam evine gidince butun ailesinin hepsine benim evime gelip ac kaldigini söylemiş ben hiç yemek yapmiyor muşum evimde..temizlik yapmıyor muşum kocam işe ütüsüz kirli kiyafetlerle gidiyormus(esimin iş arkadaslari hep üstünün basinin temiz ve ütülü olmasiyla ilgili konusuyorlar herkes disarda kahfalti yapiyorken benim esim ya evde yapiyor yada dondurucuda pogacam boregim muhakkak vardir arkadaslari hep bunlari söylerler)cocuklarima bakmiyor muşum..ve bunlari bana kayinlarim anlatti her biri evime gidip geldikten sonra öyle birisi olmadigimi anladi tabi ve esimede soylediler..inan bunlari duyunca direk esimle kavgaya girisseydim en fazla bizde guzel bir kavga edip en sonunda esim haklisin diyecekti ama gerilecektik..kaynanam gecen gun geldi esimin her gun yedigi yemekler esim beni öve öve bitiremedi benim karim caliskan diyor..inan normal bir insan olsa oglum ve gelinimin arasi iyi der sevinir ama kaynanam surat asti bi dünya yemek yapmistim iki lokma bile yemedi sinirinden..
Bak bu anlattiklarim en basiti ben cocuguma zorla 2 ayda emzik tutturdum 5 aylıkken geldi ve emzigin ucunu deldi hic haberim yoktu ve kizim emzigi birakti.o kadar huysuz bir cocukki emzik hayat kurtariyordu resmen.ve ben epilepsi(sara) hastasiyim doktor 10 saat kesintisiz uyuyacaksin dedi daha dogumdan once o yuzden emzik tutturduk yani emzik emmesi bizim icin hayat meselesi gibiydi cunku esim o donemde 3 gune bir geceye gidiyordu oda bakamazdi..doktorlar 3 saatte bir emzir dedigi halde kaynanam 1 saate bir geceleri bile uyandirdi ve kizim su anda 2,5 yasinda halada gece huysuz..ama 2. Kizimda asla uyandirmadim kendisi ne zaman kalkarsa o zaman emdirdim cok şükür uyku konusunda hic sıkıntı cekmiyorum buyugu o yasta. Geceleri uyanıp uyumuyor kucugu 6 aylik uyuyor..ve benim kaynanam 2.ye hamile kaldigimda diyorki senin annenin cocuk bakma seklini begenmiyorum o yuzden dogumda gelmeyecek..kaynanamin cocuk yetistirme tarzida şu cocuk dogunca kendine bi yer yatagi yapiyorsun orda cocugunla yatıyorsun.yeni dogan bebegi meme emzirip oyle uyuyun hic uyanmaz diyor..ya o cocuk daha yutkunmayi bilemezken ben nasil onu emzirirken yatayim bunu yapmadigim icin sucluyum..
Doguma on gun kalmis esime diyorki amca hala teyze hepsinin ceyrek almasi lazim almazlarsa sakin bir daha gorusme diyor esim de dediki kim senin hic bir seyine muhtac degiliz getirende sevdiginden getiriyor kimse getirmek zorunda degil ve bunu soyleyen kaynanam 1 cop bile almadi..
Annem o kadar cok elbise aldiki kizima ilk dogum yaptigimda su yasina geldi hala bir corap bile almadik.. kizima kupe ve banada bilezik aldilar sagolsunlar..kaynanam Allah razı olsun diyecegi yerde bide bana diyorki annen neden genc odasi almadi 2+1 bir evde ben nereye koycam diyorum alsaydi koyulacak yer okurdu diyor..
Esimle kavga ettik bir gun yaninda resmen gülüyor gozlerimin icine bakip..diyorki kurban ol ogluma..
seninle evlendi yoksa evde kalirdin diyor ben evlendigimde 18 yasindaydim ve benden 3 yas buyuk ablam vardi o okudugu icin evlenmek gibi niyeti yoktu.ondan once evlendim ben..annem dugune götürmüyordu götürse bile alyans takıyordu parmagima cunku hep begenenler oluyordu..bunlara ragmen sanki 50 yasinda oglu benimle evlenip lütfetmiş gibi konusuyor ki esim neler yapti ailemi ikna etmek icin..
Işte kaynanam boyle bir insan eger ona bakip onun gibi davranirsam olan sadece bana ve yuvama olacak..ben olaylara hic karismiyorum ne konussa ne yapsa esimin kulağına gidiyor ve kaynanam bu kadar kötü seyler yaptigi halde benim olumlu yönde yaklasimlarimi goren eşim kesinlikle beni basina taç yapiyor..benim kaynanam soylemedigim herseyi kocam soyluyor benide araya hic katmadan..
İçim şişti okurken hemen hemen aynı oluyor bu modeller.senin en şanslı olduğun taraflar eşin ve kv ile ayrı şehirlerde olmanız.yani en doğru olanı yapıyorsun eşin cevaplarını veriyorsa sen yüz göz olmazsın.ama eşte annesini hep haklı görüp olur yeaaaa öyle şeyler çok şey yapmamak tarzında yaklaşır ve sürekli gitmeye kalmaya zorlarsa annesi yüzünden olan o evliliğe oluyor.
Seytanmis kadina bak kavga ediyorlar diye mutlu oluyor Allah herkesin gonlune gore versin eziyet edip edip elden ayakdan dusunce de bekliyorlar ki gelin baksin cok beklersin ... bakar diyesim geliyor
Haklısınız. Sonuç olarak bende eşimin ailesiyle görüşmüyorum, gitmiyorum.Kız anneleri genelde öyle oluyor zaten.Damadını bunaltmıyor.Bu durum erkek anneleri için geçerli çoğunlukta.
Helal olsun sanaTamamen katakter, gorgu gorenek meselesi kendi bilen insan cocugunu dusunen insan israrci olmaz aman tatlari kacmasin diye korkar biseylere sebep olacagim diye kelimesini ozenle secer karsi taraf birseylere bizim gibi bakmaz benim cocuguma laf soyler bi tartismaya vesile olmayim gelenin cani sagolsun gelmezsede yerinde sagolsun tek agzinin tadi bozulmasin oda artik AYRI bi aile oldu herkesin isi gucu sorumlulugu var diyebilmesi icin yas degil fikir firaset lazim
O zaman buradaki yorumlarımıza bakarak çok değil 20 25 seneye kadar kayınvalide sorunu ortadan kalkar diye düşünüyorum
Gene geldi şuan karşımda :)))) birazdan uykuya geçer. GıcıkYerini belli ediyordur
Ben kayınvalideyim çocuklarım istedikleri zaman gelirler. Zaman kavramı yok bizde ararlar musaitseniz geliyoruz derler.
Yemek yaparım kim ne severse. Istdikleri zaman da giderler.
Gülüp söyler eğleniriz dertler konuşulmaz. Ben gelinlerime arada sırada sorarım 'varmı bir şikayetiniz, benim yapabilecegim bir sey olursa söyleyin. Bu oğlanlar sizi üzüyorsa kulaklarinı cekerim" diye de şakalaşirim.
Bir karar verilecekse asla oğullarimla yanliz konuşmam mutlaka eşleri ile birlikteyken sorarım.
Ben çocuklarimla mutluyum. Gelinlerime saygı duyuyorum ve saygı görüyorum.
Evet aynen onlar gibi olacağız. Insanlar ömürlerini evlatlarına veriyor sonra bir gün içinde hop her şey değişiyor. Şu anda yavrularımızı bir gün görmezsek dayanabiliyor muyuz. Yirmi yıl sonra ne değişecek. Daha mi azalacak sevgimiz. Yine bu kadar dayandiklarina şükür yani. Ben kendi aileme her hafta gelirim. Eşim de sağolsun gelir. Evlendigimizden beri bu böyledir. Hele torun olunca haftada ikiye cıktı. Eşimin ailesi yedi saatlik yolda. Çocuktan önce neredeyse ayda bir giderdim. Şimdi onları çağırıyorum. Onbeş yirmi gün kalıp gidiyorlar bir on gün sonra yine geliyorlar. Benim ailem nasıl ozluyorsa onlar da özlüyor çünkü.Ya ben cok merak ediyorum. Canım cok sıkkın .. Sk sk gitmedigim için sevilmeyen gelinim.. Empati yapmak istiyorum cocugum var Allah ömür verirse bende 50 olacagım.. Bende kaynana olacagım evladımı cok seviyorum .. Aceba bende mi isterim kızım hep gelsinoğlum gelinim hep ilgilensin.. Cidden aceba yaşlanınca bu piskolojiye mi giriliyor ? Yada boşluktan mı yada beklentiden mi ? Ha bacılar evlat sevmek bu mu lütfen fikir..
Sizin gibi bir kayınvalide olurum inşallah :)Ben kayınvalideyim çocuklarım istedikleri zaman gelirler. Zaman kavramı yok bizde ararlar musaitseniz geliyoruz derler.
Yemek yaparım kim ne severse. Istdikleri zaman da giderler.
Gülüp söyler eğleniriz dertler konuşulmaz. Ben gelinlerime arada sırada sorarım 'varmı bir şikayetiniz, benim yapabilecegim bir sey olursa söyleyin. Bu oğlanlar sizi üzüyorsa kulaklarinı cekerim" diye de şakalaşirim.
Bir karar verilecekse asla oğullarimla yanliz konuşmam mutlaka eşleri ile birlikteyken sorarım.
Ben çocuklarimla mutluyum. Gelinlerime saygı duyuyorum ve saygı görüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?