- 28 Nisan 2016
- 208
- 88
- 28
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #2.121
Ben 10 gün önce yaptırdım bizim bebeği üroloji dkru yaptı sadece birgün ağrısı oldu ve şimdi çok iyi benim oğlumda çok az idrar yapıyordu şimdi ise bezi iki saatte şişiyorKızlar oğlum 1 haftadır idrar i cok az yapıyordu ve kiremit rengi bazen toprak rengide oluyordu bende actir diye mamayi 3 ölçek verdim günde 2 defa . Sürekli ağlama içindeydi. Bugün Sağlık ocağına götürdüm pipisi kapanma üzere sünnet yapılması gerek dedi . Çocuk Cerrahisi më götür dedi. Daha erken değil mi 118 günlük olduk. Yapan varmı çok agirsi olur mu
Ben 10 gün önce yaptırdım bizim bebeği üroloji dkru yaptı sadece birgün ağrısı oldu ve şimdi çok iyi benim oğlumda çok az idrar yapıyordu şimdi ise bezi iki saatte şişiyor
Evet canım çocuk dk üroloji dkruna gönderdi üroloji dkruda muyane etti ve sünnet yaptıCanım kapanma durumu varmıydı. Bana saglikocagi çocuk Cerrahisi yapar dedi .
Benim oğlum 15 gün önce abisine sesli bir şekilde güldü gün de bi kaç defa sesli gülüyor ve sürekli ağzının içi laf dolu konuşuyorKızlar bebekleriniz sesli gülmeye başladı mı? Oğlum sadece bir kere uykusunda kahkaha attı. Normalde sadece gülümseme çığlık atma bağırma garip sesler çıkarma ve agulama var. Sesli gülsün diye yapmadığım şebeklik kalmıyor gıdıklanmıyor da. Normal mi acaba erken mi sizde durum ne?
Kızlar bebekleriniz sesli gülmeye başladı mı? Oğlum sadece bir kere uykusunda kahkaha attı. Normalde sadece gülümseme çığlık atma bağırma garip sesler çıkarma ve agulama var. Sesli gülsün diye yapmadığım şebeklik kalmıyor gıdıklanmıyor da. Normal mi acaba erken mi sizde durum ne?
Canım Atlas 2 aylıktan beri uykusunda kahkaha atıyo.. Sessiz gülümseme doğduğundan beri maşallah. Artık daha bilinçli yapıyo. Ama son iki haftadır kahkaha da atıyo maşallah.. Tekrar hareketlere çok gülüyo. Saçma bi sese bi sallanmaya falan peşpeşe yapınca kahkaha
Sessiz gülümseme doğduğundan beri oğlumda var ama kahkaha atacağı günleri merakla bekliyorum neden yapmıyorCanım Atlas 2 aylıktan beri uykusunda kahkaha atıyo.. Sessiz gülümseme doğduğundan beri maşallah. Artık daha bilinçli yapıyo. Ama son iki haftadır kahkaha da atıyo maşallah.. Tekrar hareketlere çok gülüyo. Saçma bi sese bi sallanmaya falan peşpeşe yapınca kahkaha ile cevap veriyo..
Gıdıklanıyo bizimki galiba ama gıdıklama kızım günah diyo teyzeler :)) Gerek de kalmıyo zaten güleç oğlan maşallah :)
ile cevap veriyo..
Gıdıklanıyo bizimki galiba ama gıdıklama kızım günah diyo teyzeler :)) Gerek de kalmıyo zaten güleç oğlan maşallah :)
Cok saolasin cnm guzel guzel de anlatmssn gecen kan ilaci icn doktora gttik doktorumuzda erkn daha ddi ama yogurt icin bsey olmaz ddi bnde ara ara emzigini bandiriyorum karpuz suyunada 1 kez bandirdim daha da bandirmam 8.ayda karpuz suyu veriliyorms ayrica 5. Ayda rota virusu asimiz var o gun gttigimzde doktorumuz yavas yavas ek gidalari konusurz ddi smdilik hem beklemedym hem de sabirsizlaniyormCanım canım geçmiş olsun, göz yaşları başlıyo büyüyo bebişlerimiz maşallah.
Hep sağlıktan mutluluktan ağlasınlar inşallah.
Emzik konusunda, yediğimden tattırıyorum geç kalma sonra zor olur die akıl(!) veren çok oldu bana da.. Ama bunların hepsi formula mama ile besleyen anneler.. Yani 3 aydan sonra ek gıdaya başlayabilecek olan kesim.. o sebeple çok da dikkate almadım söylediklerini.
Ben beşinci aya girdiğimizde başlicam yoğurt ve meyve pürelerini tattırmaya. Ama emziriyorsan bence en azından 4,5 ay dolsun bekle. Sonrasında da kendi yemeklerine değil, ona hazırlayacağın pürelere vs batırıp tattırabilirsin. Ya da kaşıkla verebilirsin.
Ayrıca yoğurt ok ama karpuz için erken sanıyorum. Şekerli bi meyve ama doktorun en iyisini bilir. Meyveler ve sebzeler adım adım, ay ay müsade ediliyor malum. Karpuz kaçıncı ay besini bilemiyorum.
He ne olur tattırırsan? Allah'ın izni ile alerjisi yoksa hiçbirşey olmaz.. Kimler ne şartlarda büyüyor. Ama elimizden gelenin en iyisini yapıyorsak bebeklerimiz için, dikkat etmekte acele etmemekte fayda var sanırım
Evet canım çocuk dk üroloji dkruna gönderdi üroloji dkruda muyane etti ve sünnet yaptı
Hata etmişsin. Rotavirüs nedir ne değildir iyi bir araştırsaydın keşke..Rotavirus aşısını biz yapmadık. Yapmayan varmi
Kizlar ya bizim bezimiz de pembelik var susuz kalmis olabilirms su verckmsm devam ederse idrar tahlili yapilck
Hata etmişsin. Rotavirüs nedir ne değildir iyi bir araştırsaydın keşke..
Kizlar ya bizim bezimiz de pembelik var susuz kalmis olabilirms su verckmsm devam ederse idrar tahlili yapilck
Cok saol canim biberonla su vermeyi denedm icmiyor sakiz gbi cigniyor biberonu kasikla vericm ama her emmeden snra 5 ila 10 ml arasinda verilmeliyms kasikla ayarlamaya caliscm artkOy geçmiş olsun canım..
Su verdiğinde düzeleceğini düşünüyorum..
Ben her emmeden sonra bir iki yudum su içiriyorum.
Tokluk hissi yaratmasın diye istemiyo doktorlar ama tokken içirmekte zarar görmedim ben.. Maşallah bi sorun da yaşamadık içiyo diye.
Devam etmez bence sakın asma yüzünü.. Kalp kalp..
Ne kdr surede gecti cnm bizim dun oldu bugun yine varBol su ver benim oğlumda öyledi emmeden sonra su verin dedi doktor havalar sıcak susuz kaliyorlar . Mama verenlerde bebiş içtigi kadar verilsin
Cok saol canim biberonla su vermeyi denedm icmiyor sakiz gbi cigniyor biberonu kasikla vericm ama her emmeden snra 5 ila 10 ml arasinda verilmeliyms kasikla ayarlamaya caliscm artk
Haklisin canm bardakla deneyeyim cnku kasikla geri cikariyr yarisi disari dokuluyrAtlas da çiğniyo biberon ve emziği.. Bir de Türkiye seyahatinde hiç kullanmadık yine unuttu biberonu..
Boş iken sık sık ağzına veriyorum ben böyle olunca. Çiğnio ben tutarken, sonra arada iyice sokuyorum bir kez emip bırakıyo.. yine baştan. 4 gün sonra başladı emmeye, şimdi lıkır lıkır içiyo su isterse..
Bir de kaşıkla zor oluyorsa azıcık yudumlar halinde plastik bardağa dökerek vermeni öneririm. Burda öyle yapıyorlar. Bardaktan içmeleri çok daha kolay.
bir dene istersen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?