Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Kızlar biz de 3.5 ayligiz su an 2. Ay kontrolünde inek sutu alerjisi olabilir dedi doktor süt ürünleri tuketmememi söyledi ayriyeten reflu de var kizim gündüzleri çok huzursuz sadece yanına uzanıp emzirirsem uyuyo memeyi cekersem uyaniyo o yüzden hep birlikte uyuyoruz uyandığında da 10-15 dakika keyifli sonra mizirdanmalar aglamalar ve en son çığlıklar basliyo uyandıktan 1 saat sonra tekrar emip uyumak istiyo acaba alerji ve reflu mü bunlara sebep oluyo benzer şeyler yaşayan var mı aranızda

Cok gecmis olsun canim umarim dogru tehsis ve tedaviyle atlatirsiniz

Kızlar bugün hemşiremizi ziyaret ettik.
Atlas 4 ay 4 günlük.
7.300gr kilosu..
Kilosu sadece anne sütü alan bi bebek için iyiymiş bu yüzden ek gıdaya geçme dediler.
(Ben minik tadımlara başlarım aşılarımızdan sonra ama düzenli ek gıda hayatı bi süre daha bekleyecek)

Çarşamba sünnet için check up randevumuz var.. Nasipse ay sonu olacak..

Ve iki adet dişimizin geldiği kesinleşti.. :)
İnşallah kolaylıkla çıkarlar minik inciler..

Canim reflu huzursuzluk yaratiyo bebislerde bildigim kadariyla ama tek sebep mi huzursuzluguna bilemiyorum bide reflusu oldugu icin her emme sonrasi gazini cikarmak gerekiyo bide duz degil egimli yatakta yatmasi gerekli ya yatarken emip uyuyo diyosun uyuyunca da bunlar mumkun olmuyodur bu yuzden belki etken olabilir

Mutlaka payı vardır emip uyumasinin ama emdikten sonra uyumadigi nadir zamanlarda çıkarıyorum gazini bi de emerken sirtinin yukarisindan başına kadar olan yeri yukseltiyorum 6 aydan sonra duzelir diyorlar umarım öyle olur

Canm aşılar eylül de demiştin tam 6 aylık oluyor bende 6 da başlayacgm ilk sebze düşünüyorum şekerli meyvelerin tadını alıp onları sebze yemez diye

Canm aşılar eylül de demiştin tam 6 aylık oluyor bende 6 da başlayacgm ilk sebze düşünüyorum şekerli meyvelerin tadını alıp onları sebze yemez diye

Aşılar 13 temmuzda yanlış yazmış olmalıyım. 4 aylık aşıları..

Sebze ile başlamak daha iyi evet, meyveyi zaten yer bebekler :)
6. Ayda düzenli tam öğün olarak vericem ama bu aylarda tadım yapıcam. Patates havuç kabak derken başlayacağız bakalım.. alerjisi var mı yok mu hangi besini sevdi sevmedi görürüm en azından

Canm.bizde bu ayin 20 sinde 5 aylik olcaz doktorumuz yavas yavas konusmaya baslayalm.ek gidalari dedi bnde bu ay baslicm ufak tadimlara hepsini tek seferde vermeyi dusunmuyorum mesela diyelm ki seftalimi vercm 2 gun onu vercm bakalm alerjisi var mi yok mu snra baska bsey vercm yine 2 gun beklicem boyle mantikli geldi hepsini ayni anda verirsem hangisi alerji yapar anlamak zor olur die boyle dusundm

Maşallah kuzuya..
Aynen canım.. 3 gün kuralı ile vermeye başladım ben de. Bugün patates yedik mesela 1 tatlı kaşığı.. yarın ve ertesi gün arttırarak vericem yine..
Eğer sorun olmazsa bi kaç gün sonrasında havuç vericem..
İki sebze arası bir boş gün bırakıp, o gün de meyve suyu tattırıcam.

Şimdilik düşüncem böyle.. Bakalım bizi neler bekliyo :)

A
Aynen canm bu mantikta devam ayni seyleri dusunmusuz bakalm neler olcak

Kızlar bebişlerin tepkisi ne ek gıdaya. Ben oğluma yoğurt veriyorum pek sevmiyor yüzünü ekşite keşite yiyor. Meyve veriyorum özellikle şeftaliyi bayılarak yiyor ama meyve versiğim geceler kıvranmaktan uyuyamıyor. Sabaha kadar gazdan kıvranıyor. Ben de bıgün kestim artık ek gıdayı. 6. Ayını doldurduktan sonra vericem.

Sadece iki kaşık vermekle başla bence..
Şeftali muz vs 6 ay meyvesi ve gaz kabızlık gibi sorunlara sebep oluyo tek başına yenince. Bu yüzden bağırsakların biraz gelişmesi lazım..

Sebzeler ile başlamanı öneririm , öncelikle tatsız tuzsuz olana alışmalarında fayda var..
Biz patates yedik dün ve sorun olmadı. Tabii iki kaşık için sorun yapmadı belki de :)

4-6 ay besinleri olarak araştırıp onları vermeyi deneyebilirsin bence..

Haklısınız. Zaten gaz problemimiz devam ediyor bir de meyvelerinki eklenince zirve yaptı. Patatesi nasıl yaptınız peki kabuklarını soyuptanı haşladınız?

Haklısınız. Zaten gaz problemimiz devam ediyor bir de meyvelerinki eklenince zirve yaptı. Patatesi nasıl yaptınız peki kabuklarını soyuptanı haşladınız?
Evet, minik bi patatesi soyup küp küp kesip cezveye koydum üstünü örtecek kadar su ekledim hemen haşlandı zaten..
(Suda pişirmek yerine buharda da pişirebilirsiniz çok daha faydalı..)
Sonra çatalla ezdim (6.ayda öyle pütürlü verilebilir)
4 aylık Atlas. İçine bir çay kaşığı zeytinyağı ve birazcık da haşladığım sudan ekledim. Püreyi akışkan yaptım..
Yedi :)
Daha da yerdi ama alerjik bir durum var mı die 3 gün miktarı artarak patates yiyecek .. bugün 4 kaşık gibi..

Sonra aynı şekilde havuç ve kabak ve bezelye deneyeceğim..

Çok teşekkür ederim yarından itibaren ben de bu şekilde yapayım. Benim oğlan yarın tam 5 aylık olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…