- 3 Ekim 2016
- 230
- 122
- 18
- 42
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #2.361
Türkiye de aşı takviminde yok bence özel aşıİsteğe bağlı mı bilmiyorum ama burda zorunlu. Sanıyorum önemli bir aşı, ağzına akıtıyorlar ampulden..
Özel bir aşı sağlık bakanlığının aşı planında yok. 3. Ve 5. Aylarda eczaneden alıp evde yapıosunuz. Ağızdan damlatılıyor. Doktorunuzun bilgi vermesi gerekiyordu.Kızlar rotavirüsü özel bir aşı mı ki benim oğluma yapmadılar
Bize direk hastanede yaptılar. Eczane falan denmedi yerden yere değişiyor sanırım ama mutlaka yaptırmak lazımÖzel bir aşı sağlık bakanlığının aşı planında yok. 3. Ve 5. Aylarda eczaneden alıp evde yapıosunuz. Ağızdan damlatılıyor. Doktorunuzun bilgi vermesi gerekiyordu.
Ben çok araştırdım aşı yapılanlar daha çok yakalanmışlar bu hastalığa mesala Gülben Ergen ikizlerinin birine yaptırmış birine yaptırmamış yaptırdığı iki defa hastalığı geçirmiş diğeri hiç geçirmemiş bazı doktorlar hiç önermiyor bazıları öneriyor ama yapılanlardan çoğu da hastalığı geçirmiş vallahi kızlar bende şaşkınım sizler ysptırdınız hep takip ettim ama oğlumu doğduğundan beri 4 farklı doktora götürdüm hiç biri bişey söylemedi vallahi benim hiç doktorlara inancım kalmadı bu zamanda onlar bile ne yapacağını bilmiyor şuanda adana ve civarında ve izmir de el ayak ağız hastalığı salgını varmış aşısı ve tedavisi yok benim üç tane yeğenim yakalandı 15 gün içinde bu benim akrabam daha nicelerini duyduk doktorlar çok salgın olduğunu söylüyorlarmış çok da ağır bir hastalık bende panik oldumBize direk hastanede yaptılar. Eczane falan denmedi yerden yere değişiyor sanırım ama mutlaka yaptırmak lazım
Neyi çok kafaya takıyorsan yaşıyorsun. Ben doktoruma güveniyorum ve yaptırdık sormadı bile. Bazıları paralı olduğu için bile yaptırmıyor. Dünya zaten tıp konusunda hep bi ikilem yaşar. Ama yaptırmama riskini göze alamazdm. O dediğin hastalığı bilmiyorum benim oğlumda çok hasta şuan öksürük ateş ishal var su takviyesi yapıyorum 2-3 günde bir kaka yapan çocuk 10-15 kez yapar oldu 3 gündür içi dışına çıktı. Çok huysuz bende uykusuzum çok canm skkın. Doktor antibiyotik de vermek istemedi daha çok küçük diye. Sadece reflor adında bir ilaç verdi ama onuda ben kullanmaya cesaret edemedm daha bakalm bugünde geçmezse veririm. Kilo alımı da azalmış emmesi zaten az iştahsız inş geçer bi an önce :/Ben çok araştırdım aşı yapılanlar daha çok yakalanmışlar bu hastalığa mesala Gülben Ergen ikizlerinin birine yaptırmış birine yaptırmamış yaptırdığı iki defa hastalığı geçirmiş diğeri hiç geçirmemiş bazı doktorlar hiç önermiyor bazıları öneriyor ama yapılanlardan çoğu da hastalığı geçirmiş vallahi kızlar bende şaşkınım sizler ysptırdınız hep takip ettim ama oğlumu doğduğundan beri 4 farklı doktora götürdüm hiç biri bişey söylemedi vallahi benim hiç doktorlara inancım kalmadı bu zamanda onlar bile ne yapacağını bilmiyor şuanda adana ve civarında ve izmir de el ayak ağız hastalığı salgını varmış aşısı ve tedavisi yok benim üç tane yeğenim yakalandı 15 gün içinde bu benim akrabam daha nicelerini duyduk doktorlar çok salgın olduğunu söylüyorlarmış çok da ağır bir hastalık bende panik oldum
Canım aynıydı Atlas. Ellerini yumruk yapıp iki yanında sıkıyodu. Titriyodu. Uyurken inliyordu.
Ama geçiyor sabret, ateşi kontrol altında tut kafi..
Geçmiş olsun şimdiden..
Dr en doğrusunu söyler olmadı tahlil yapar canım.
Kakasının düzene girmesi iyi olmuş. Ben kayısı yerken o da düzenliydi ama yeniden başlayayım bari. 10 gün oldu unuttu mu ne :)
Ebe ek gıdaya başlatmıyo bizi de ben sadece tadım yaptırıyorum.
Bi kase değil de iki kaşık yiyo sıra ile
Ben çok araştırdım aşı yapılanlar daha çok yakalanmışlar bu hastalığa mesala Gülben Ergen ikizlerinin birine yaptırmış birine yaptırmamış yaptırdığı iki defa hastalığı geçirmiş diğeri hiç geçirmemiş bazı doktorlar hiç önermiyor bazıları öneriyor ama yapılanlardan çoğu da hastalığı geçirmiş vallahi kızlar bende şaşkınım sizler ysptırdınız hep takip ettim ama oğlumu doğduğundan beri 4 farklı doktora götürdüm hiç biri bişey söylemedi vallahi benim hiç doktorlara inancım kalmadı bu zamanda onlar bile ne yapacağını bilmiyor şuanda adana ve civarında ve izmir de el ayak ağız hastalığı salgını varmış aşısı ve tedavisi yok benim üç tane yeğenim yakalandı 15 gün içinde bu benim akrabam daha nicelerini duyduk doktorlar çok salgın olduğunu söylüyorlarmış çok da ağır bir hastalık bende panik oldum
Canm benim oğlum da günde bi iki saat ancak uyur o da bölük bölük. Gece de ful 12 saat yatar. Emmeye çoğu zaman kalkmaz bile. Bu kilo bünye meselesi. Az emiyor ama kilo alıyor benimkide. Kilolu bebek sağlıklı bebek değildir ayrıca sen kimsenib lafına bakma. Alışmış onlar 4 aylık 9 kilo bebeklere :)Kızlar uykular düzene girdi mi . Bizim ki halen gündüz 1 saat yatıp 1 saat uyanık kalıyor gece 12 den sabah 7 30 kadar da 2 saat arayla emmeye kalkıyor . Bana aç kaldığı için böyle olmuş diyorlar ama iştahlı bır çocuk değil mamayi 60 ml bile zor içiyor video acip öyle anca . Beni memesi ise 5 dk bazen onu bile bulmuyor hergün bır sorunla karşı karsiyayız Rabbim başka kotu sıkıntılar vermesin .
Neyi çok kafaya takıyorsan yaşıyorsun. Ben doktoruma güveniyorum ve yaptırdık sormadı bile. Bazıları paralı olduğu için bile yaptırmıyor. Dünya zaten tıp konusunda hep bi ikilem yaşar. Ama yaptırmama riskini göze alamazdm. O dediğin hastalığı bilmiyorum benim oğlumda çok hasta şuan öksürük ateş ishal var su takviyesi yapıyorum 2-3 günde bir kaka yapan çocuk 10-15 kez yapar oldu 3 gündür içi dışına çıktı. Çok huysuz bende uykusuzum çok canm skkın. Doktor antibiyotik de vermek istemedi daha çok küçük diye. Sadece reflor adında bir ilaç verdi ama onuda ben kullanmaya cesaret edemedm daha bakalm bugünde geçmezse veririm. Kilo alımı da azalmış emmesi zaten az iştahsız inş geçer bi an önce :/
Kizlar bizde dun 5 aylik kontrole gttik cok sukur bi skntimiz yok rota virusunun ikinci dozunu da olduk smdi sirada 6 aylik asilarimiz var
Saolasin canim az kalms szindeİyi hatırlattın, burda 6 ay aşısı yok. Kurcalayacaktım başka ayda mı yapıolar diye..
Size de geçmiş olsunn ve maşallah ..
Hemen peşinizden biz de geliyoruz..
5 Ağustosta 5 aylık olcaz inşallah
Çok geçmiş olsun canım ya isale büyük insanlar dayanamıyor inşallah hemencecik geçerNeyi çok kafaya takıyorsan yaşıyorsun. Ben doktoruma güveniyorum ve yaptırdık sormadı bile. Bazıları paralı olduğu için bile yaptırmıyor. Dünya zaten tıp konusunda hep bi ikilem yaşar. Ama yaptırmama riskini göze alamazdm. O dediğin hastalığı bilmiyorum benim oğlumda çok hasta şuan öksürük ateş ishal var su takviyesi yapıyorum 2-3 günde bir kaka yapan çocuk 10-15 kez yapar oldu 3 gündür içi dışına çıktı. Çok huysuz bende uykusuzum çok canm skkın. Doktor antibiyotik de vermek istemedi daha çok küçük diye. Sadece reflor adında bir ilaç verdi ama onuda ben kullanmaya cesaret edemedm daha bakalm bugünde geçmezse veririm. Kilo alımı da azalmış emmesi zaten az iştahsız inş geçer bi an önce :/
Oyyy masallahh kuzum nazar degmesin ne guzel durmus oyle ayrica cok gecmis olsun yaa ben burdan okuyunca bile cocuklarin hastaliklari rahatsizliklarina icim gidiyo kiyamiyorum halbuki mutlaka karsilasicaz allah beterinden saklasin cok duygusala baglatti bu annelik beni:)Artık sırt üstünden sağa sola dönme işi tamamdr benim oğlan üşengeçlikten yapmıyormuş meğer ben olsam bu kiloyla uğraşmazdm zaten. Hasta oldu kilo almadı kendine geldi resmen. :)
Yarin 4. ayimiz bitiyor bizimde rota vuris asisinin ilk dozunu olmustuk 2.si eylulde bu hafta 4.ay asisi olucaz geneli ates yapmis yazmis umarim rahat atlatiriz. bu arada bizim uyku duzenimizde cok karmasik gece uykusu guzel,uyanmiyor ama bazen 9da bazen 12.30da yattigi oluyor genelde gece uykusu 10 saat oluyor bi rutin olusturamadik gunduzde 2 kez 1er saatlik uykusu var..
Aynen canm hastalık bu elbet olacak ama içimden birşey kopuyor o öksürdükçe. Ben de aşırı duygusalım doğum yapan arkadaşıma bakmaya gittim dün sanki ben doğurdum o derece hüzünlendimOyyy masallahh kuzum nazar degmesin ne guzel durmus oyle ayrica cok gecmis olsun yaa ben burdan okuyunca bile cocuklarin hastaliklari rahatsizliklarina icim gidiyo kiyamiyorum halbuki mutlaka karsilasicaz allah beterinden saklasin cok duygusala baglatti bu annelik beni:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?