- 6 Kasım 2008
- 2.680
- 390
- 688
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
Yap yap iyice ağırlaşmadan çok keyifli (saatler sürmesine rağmen hayatımda yaptığım en keyifli ütüydü diyebilirim) bi de büyük boy buzdolabı poşetlerine koyup içine de dalin sabun koy misler gibi koksun kuzun giyince.
Bende nisan nikah kına düğün tüm süsleri kendim yaptım hatta kardeslerimin kinde. Seviyorum uğraşmayı. Eminonunude çok seviyorum gezmeyi. Bugün aldım bişeyler bitireyim atarım burayaben yapmayı çok istedim ama hem iş hem ev birde bende şeker tansiyon çıkınca zor oldu. yoksa nikah şekerlerimden nişan tepsime gelin buketime kadar herşeyimi kendim yapmıştım.
Evim çok ufak koyacak yer bile bulamam ama büyük eve taşınınca aklımda heves ediyorum ya. Ben bi de overlok falan da diktim az buçuk biliyorum.Bende almazdım ama singerin 220 küsürdü ve kullanıslıydı bi kaç sey diktim güzel oldu bence her eve lazım :))
Ben eminönünden toptan ürün çok aldım, toptancıların iki fiyatı oluyo yani sen satıcıysan sana aynı fiyattan vermiyo.canım eminönünde hanların hepsine gittim. aldığın ucuzmuş gibi geliyor ama emeği yolu derken aynı fiyata geliyor aslında. ben gitti gidiyordan kolonyalarımı ve hediye anahtarlıklarımı aldım, 10 tl ye eminönünden süssüz lohusa terliği aldım. ben pek süslü şeyleri seviyorumda sadece kurdele takacağım. hastane kapı süsünü daha bugün instagramdan sipariş verdim. @keceyledoludolu diye bir hesap. uzun zamandır arıyordum tam kefime göre ancak orda buldum. hemen hemen aynısı başka yerlerde 110 120 tl iken burda 75 tl ye buldum.
bu tarz şeyler için instagram en iyisi, biraz yorucu oluyor ama güzel oluyor. eminönünde de hanlara ve hanlara giden yollara bakman yeter çok kafan karışmasın
Buzdolabı poşeti ideal ben yaptım çok güzel oldu canım.Bu fikri sevdim tozlanır mı diyordum erkenden yapsam ama ya hurç alırım ya da poşetlere
Bayağı şey yapmışsın canım tutukluk bu mu :) benim alışveriş yapacak enerjim yok ayrıca çok haklısın saçma şekilde pahalı herşey. O nedenle en yakın tuhafiyeden 3 5 malzemeyle doğum iznine çıkınca elimden geldiğince bişeyler yapayım diyorum.Ben biraz bu konuda tutuğum diyebilirim, yani sevmiyorum o kadar süs gereksiz geliyo, çeyiz evlilik, bebek alışverişi denince 10 liralık şey 80 lira olduğu için maddi kısmına hiç değinmiyorum bile o nedenle böyle şeyleri minimumda tutmaya çalışıyorum. Ben kızıma bi kilo çikolata yaptırdım üzerine güzel bi yazı yazdık yapışkanlı kağıtla, çikolatayı koymak için örgüden kutular var ya kolalanmış onlardan aldım bi de lokum için aldım, önümüzdeki hafta güzel lokumlar alıyım diyorum bir kilo yeter diye tahmin ediyorum, güzel şişeli bi kolonya aldım hem misafirler hem de ben kullanırım diye, bi tane metal pembe bi kelebek aldım kapı süsü daha sonra evime asıcam, kendime lohusa tacı yaptım kırmızı kurdeladan kızıma da bant yaptım, eve lohusa şerbeti alıcam ona uygun güzel bardaklarım var onları kullanırım diyorum. Yapanlara lafım yok ama bebeği ziyarete gelenlere verilen hediyeleri saçma buluyorum kendi adıma dediğim gibi kızım geldi ağzımız tatlansın diye çikolata ve lokum ikram edicem. Evim içinse içli köfte yaptım buzluğa attım sigara böreğiyle, bu hafta da enerjim olursa dolma sarıp koyucam buzluğa eve gelen misafirlere kolay ikramlık olur ek olarak su böreği sipariş ederim diyorum kalabalık olursa. Ev ve hastane misafir hazırlıklarım bunlardan ibaret canım.
Geçmiş olsun Karamel ilaç almamakla bence de en güzelini yapmışsın. Gp nedir bu arada?Herkese iyi gecelerr
Türkiye'den misafirimiz vardı, o gitti bir hafta kadar hasta olmam sebebiyle internetten uzak kaldım. İlk fırsatta geldim ve yeni grup şahane olmuş .. Emeğine sağlıkPetunyasemen
30 haftalık olduk biz ve yarın ebe kontrolümüz var. Bebek hakkında hiç bir şey öğreneceğimi sanmasam da gidicem tabi kii
Biraz ağır bir grip atlattık (misafirimiz Türkiye'den hediye getirmiş) Christmas sebebiyle GP ve ebe ulaşılamaz olduğu için acil servise gittik. Çok şükür ateşimiz hiç olmadı ama emin olmakta fayda var dedik. Sadece tansiyon ve ateş ölçerek penisilin içerikli bir antibiyotik hap verdi doktorİçtim mi ? Haayııırrr... Çünkü ben hiç penisilin kullandığımı hatırlamıyorum. Alerjim olup olmadığı kesin değil. Üstelik eşimin alerjisi var ve bebekte genetik olarak alerji olabilir vs dediler.. En son eczacımız, ilacı iç, eğer yan etki yaparsa bırak dedi.. Cesaret edemedim. Hala içmedim başucumda duruyor ilaç.. Çok daha iyiyim şükür.. Tahin pekmez, tarhana, kivi derken iyileştirmiş olabilirim kendimi..
Yarın Gp açılacak kendi hemşiremize gidip bir kontrol daha olucam. Umarım geçmiştir bitmiştir ve ilaç dilemmasından kurtulurum..
Atlas bebek iyice hareketlendi , tam emin olamıyorum ama dönmüş olabilir. Sıklıkla kasıklara baskı yapıyor ve göbek deliği üstünde sol kısımda popo ya da sırtı oluyo.. Alan geniş diye içerde turluyor da olabilir gerçi
Brixton kasılmaları denen şey başladı bu aralar.. Karnım elimin altında top gibi sımsıkı oluyor ve bi süre sonra açılıyor.. 5-10 dakika içinde yeniden.. Bu şekilde bir kaç kere olup kesiliyor. Düzenli olmaması yalancı sancı olduğunu gösterirmiş. En azından 5-6 hafta daha düzenli olmamasını umut ediyoruz
İngiltere'den haberler böyle.. Sizleri okumaya devam edicem...
Hepinize tatlı geceler MArt anneleri
Ne becerikli kadınlar var ya :) maşallah sizlere kızlarben yapmayı çok istedim ama hem iş hem ev birde bende şeker tansiyon çıkınca zor oldu. yoksa nikah şekerlerimden nişan tepsime gelin buketime kadar herşeyimi kendim yapmıştım.
Benim de enerjim yok gerçekten tuvalete zor gidiyorum işe sürüne sürüne gidiyorum bu haftayı da atlatsaydım gerisi kolay. Bu süs konusunda kuzenimi falan görünce gözüm korkuyo ne biliyim kokulu taş yaptırdı, tespih hediye etti, özel kek falan yaptılar,bebeğin beşiği süslendi, kendi yatağı o bu derken yazarken başım döndüBayağı şey yapmışsın canım tutukluk bu mu :) benim alışveriş yapacak enerjim yok ayrıca çok haklısın saçma şekilde pahalı herşey. O nedenle en yakın tuhafiyeden 3 5 malzemeyle doğum iznine çıkınca elimden geldiğince bişeyler yapayım diyorum.
Aynı durumdayız canım. Akşam işten eve giderken şişen ayaklarım, aniden otobuste acıkan karnım ve uyuklamalarım. Doğum iznine çıkmayı bekliyorum ben de ama 32 de değil de 34'e kadar en azından çalışayım diyorum. Sen 32 de mi çıkacaksın? Kuzenin de maşallah döktürmüş. Gerçi insanlar netten sipariş veriyorlar artık para varsa herşey hazır. Kapitalist sistem işte.. Allah fakir insanlara yardım etsin. Ne zordur görüp de heveslenip alamamak..Benim de enerjim yok gerçekten tuvalete zor gidiyorum işe sürüne sürüne gidiyorum bu haftayı da atlatsaydım gerisi kolay. Bu süs konusunda kuzenimi falan görünce gözüm korkuyo ne biliyim kokulu taş yaptırdı, tespih hediye etti, özel kek falan yaptılar,bebeğin beşiği süslendi, kendi yatağı o bu derken yazarken başım döndüdediğim gibi çikolata, lokum hastaneye, eve gelenlere de buzluktan ya da sipariş veririm getirtirim, mevlütte yapmıcam evim çok ufak herkes gelince ev metrobüs gibi oluyo babam tarafını bi gün, annem tarafını bi gün, kocam tarafını da bi gün çağırır aradan çıkarırım.
Ben 17:30 da çıkıyorum 7 ye 8 e kadar kocamı bekliyorum işten gelmesini geçen gün 9 a kadar bekledim yer vermiyolar otobüslerde minibüslerde sürünülüyo, 37 ye kadar çalışıyım diyodum ama gücüm kalmadı bi de araştır istersen 32 den sonra çalışacaksan doktorundan çalışabilir raporu almalısın ama o zaman da 37 ye kadar çalışman gerekiyo diye biliyorum çok emin olmamakla birlikte. Valla kuzenim benden çok kazanıyo yetiremeyip altınlarını bozdurdu ben yetirip üstüne bi de artırdım, o 6 aylık bebeği bırakıp işe gidiyo ben gitmicem hiç bi şey kızımdan değerli değil diyorum. Yani harcaması kolay cicili bicili şeyler güzel alıp alıp giydiriyim ya da akrabalarım sonuçta deyip hediyelerini falan yaptırıyım da çocuğumun geleceğini de düşünmek zorundayım harcayamam öyle fazla.Aynı durumdayız canım. Akşam işten eve giderken şişen ayaklarım, aniden otobuste acıkan karnım ve uyuklamalarım. Doğum iznine çıkmayı bekliyorum ben de ama 32 de değil de 34'e kadar en azından çalışayım diyorum. Sen 32 de mi çıkacaksın? Kuzenin de maşallah döktürmüş. Gerçi insanlar netten sipariş veriyorlar artık para varsa herşey hazır. Kapitalist sistem işte.. Allah fakir insanlara yardım etsin. Ne zordur görüp de heveslenip alamamak..
Ben de 17:45' te çıkıp 2 vasıta ile aktarmalı olarak min. 1,5 saat maksimum 2 saat trafikte çile çekiyorum. Eşim 9' a doğru geliyor. Annemler uzak olduğu için yemek yapmaya bişeyler hazırlamaya çalışıyorum olduğu kadar. Dediğin gibi ben de yoruldum yoksa 37' ye kadar çalışırım derdim olmayacak gibi. Yok canım 37' ye kadar çalışır raporu alsan da kendini kötü hissettiğin anda raporunu kapatıp yeni rapor açtırıyorsun. Hamilelere bir zorunluluk yok Allahtan :) Millete gösteriş yapıcaz diye masrafa gerek yok canım ama borçtan dolayı sanırım ben de işe dönücem ve bakıcı bulmak zorundayım. İnan şimdiden bakıcı deyince tüylerim ürperiyor, hiç içime sinmiyor. Allaha dua ediyorum bir çıkış yolu göstersin diye..Ben 17:30 da çıkıyorum 7 ye 8 e kadar kocamı bekliyorum işten gelmesini geçen gün 9 a kadar bekledim yer vermiyolar otobüslerde minibüslerde sürünülüyo, 37 ye kadar çalışıyım diyodum ama gücüm kalmadı bi de araştır istersen 32 den sonra çalışacaksan doktorundan çalışabilir raporu almalısın ama o zaman da 37 ye kadar çalışman gerekiyo diye biliyorum çok emin olmamakla birlikte. Valla kuzenim benden çok kazanıyo yetiremeyip altınlarını bozdurdu ben yetirip üstüne bi de artırdım, o 6 aylık bebeği bırakıp işe gidiyo ben gitmicem hiç bi şey kızımdan değerli değil diyorum. Yani harcaması kolay cicili bicili şeyler güzel alıp alıp giydiriyim ya da akrabalarım sonuçta deyip hediyelerini falan yaptırıyım da çocuğumun geleceğini de düşünmek zorundayım harcayamam öyle fazla.
Senin de zormuş 1,5 saat çekilmez ama ben yemeklerimi bi gün önceden yapıyorum işten gelince ısıtıyoruz yapamazsam da ton balığı açıp domates salatasıyla yiyoruz neyse ki kocamın her gün farklı yemek ya da ille de yemek gibi kaprisleri yok. Ben de gösteriş olsun diye masraf yapamam 1000 küsür liraya bebek arabası aldılar ben o paraya bebeğimin eksiksiz her şeyini aldım, ne yaparsam kızıma kalacak ev almak istiyoruz belki kızımın kısmetine uygun bi ev bulur da alırım. Ben başakşehirde oturuyorum getir bebeğini ben bakıyımBen de 17:45' te çıkıp 2 vasıta ile aktarmalı olarak min. 1,5 saat maksimum 2 saat trafikte çile çekiyorum. Eşim 9' a doğru geliyor. Annemler uzak olduğu için yemek yapmaya bişeyler hazırlamaya çalışıyorum olduğu kadar. Dediğin gibi ben de yoruldum yoksa 37' ye kadar çalışırım derdim olmayacak gibi. Yok canım 37' ye kadar çalışır raporu alsan da kendini kötü hissettiğin anda raporunu kapatıp yeni rapor açtırıyorsun. Hamilelere bir zorunluluk yok Allahtan :) Millete gösteriş yapıcaz diye masrafa gerek yok canım ama borçtan dolayı sanırım ben de işe dönücem ve bakıcı bulmak zorundayım. İnan şimdiden bakıcı deyince tüylerim ürperiyor, hiç içime sinmiyor. Allaha dua ediyorum bir çıkış yolu göstersin diye..
Ton balığında çok protein var diye yiyoruz varsa da artık yiyeceğim kadar yedim.Ahh canım çok teşekkür ederim düşünmen yeter ama Eyüp civarındayım, uzağız yaniöyle olmasa vallahi olurdu. Ton balığı yeme canım içinde cıva var. Bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Ben de çok sevdiğim halde bıraktım. İnşallah kızının kısmeti evi bir an önce alırsınız canım. Hayat çok pahalı malesef..
Sen öğretmensin sanırım, öğretmen olsam ben de düşünürdüm ama tüm gün ızdırap ızdırap. Artık ayak bileklerim de şişmeye başladı şimdi bile eve gidip yatasım var.Kızlar bende 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa. 37 ye ye kadar çalışırsam tekrar ise başladığımda 6 aylık olacak bebiş. Ama tabi haftalar ilerledikce çalışmak zorlaşıyor. Ben hiç uyuyamiyorum geceleri. Sabah kalkıp okula gelmek işkence gibi oluyor
Öğretmensen 2 yıla kadar ücretsiz izin de alabilirsin canım. Eşimin amcasının kızı 9 ay boyunca yattı. Şimdi böyle yapacak. Geçen gün doğurdu hatta ;Ton balığında çok protein var diye yiyoruz varsa da artık yiyeceğim kadar yedim.
Sen öğretmensin sanırım, öğretmen olsam ben de düşünürdüm ama tüm gün ızdırap ızdırap. Artık ayak bileklerim de şişmeye başladı şimdi bile eve gidip yatasım var.
Aynı durumdayız canım. Akşam işten eve giderken şişen ayaklarım, aniden otobuste acıkan karnım ve uyuklamalarım. Doğum iznine çıkmayı bekliyorum ben de ama 32 de değil de 34'e kadar en azından çalışayım diyorum. Sen 32 de mi çıkacaksın? Kuzenin de maşallah döktürmüş. Gerçi insanlar netten sipariş veriyorlar artık para varsa herşey hazır. Kapitalist sistem işte.. Allah fakir insanlara yardım etsin. Ne zordur görüp de heveslenip alamamak..
Geçmiş olsun Karamel ilaç almamakla bence de en güzelini yapmışsın. Gp nedir bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?