- 1 Eylül 2016
- 656
- 376
- 103
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
Çok teşekkür ederimm
GP Türkiye'deki aile hekimi gibi.. Bir kliniğe kayıt oluyorsunuz ve geçmiş gelecek bütün kayıtlarınız tutuluyor. Kimse kafasına göre hastaneye gidemiyor. Önce GP görmek zorunda. O sevk ederse hastaneye gidilebiliyor (aciller dışında)
Ebe kontrolü güzel geçti, kan ve idrar tahlillerinde sorun yokmuş çok şükür. GTT (şeker tarama testi) sonuçları da gayet iyi. Atlas'ın kalp atışını dinledik ve göbek ölçüsünü aldı. (Yurtiçinde yapılıyo mu bilmiyorum bunu. Burda kese büyüklüğünü yukarıdan aşağı doğru, bildiğin mezura ile ölçüyorlar) Göbüş büyümesi de gayet iyi durumdaymış.
İlaç konusunda, artık daha iyi olduğum için kullanmamamı söyledi. İstirahat ve iyi beslenme ile atlatabileceğime karar verdik. Su kaybını önlemek için günde bir tane Lucozade içebilirmişim (sporcu içeceği gibi bişi)
İki haftada bir olacak artık kontrollerimiz ve 36. hafta ultrasonumuz var
Bebek kıyafetlerini yıkayıp hurçlara kaldırmak, odası kurulduğunda çıkarıp ütülemek mi?
Yoksa yıkayıp ütüleyip öyle kaldırmak mı daha mantıklı mı sizce?
Ocak ayı içinde baby showerlar ve aile kurslarımız olacak. Yavaştan başlamalı mı diyorum.. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu işlere başlamak için 30. hafta erken mi?
Ücretsiz izin hakkım var ama ev için kredi cektik benim maaş zaten olduğu gibi oraya gidiyor. Istanbulda da tek maaşla geçinmek zor o yüzden şimdilik ücretsiz izin düşünemiyorum. Allahtan çalışma koşullarımız rahat.çok şükürÖğretmensen 2 yıla kadar ücretsiz izin de alabilirsin canım. Eşimin amcasının kızı 9 ay boyunca yattı. Şimdi böyle yapacak. Geçen gün doğurdu hatta ;
Bebek kıyafetlerini yıkayıp hurçlara kaldırmak, odası kurulduğunda çıkarıp ütülemek mi?
Yoksa yıkayıp ütüleyip öyle kaldırmak mı daha mantıklı mı sizce?
Ocak ayı içinde baby showerlar ve aile kurslarımız olacak. Yavaştan başlamalı mı diyorum.. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu işlere başlamak için 30. hafta erken mi?
Tatlm bnm de dun kasiklarim agrdi hep korktum cok yattim surekli sukur bugun daha iyiKızlar ya acillllll benim bebiş sanki cok inmiş asağı resmen kasıktan vajinaya baskı yapıyor ve tekmeleri çok acıtıyor :/ ne yapıcammm yarın doktora gidicem bi sorayım bakalım ama korktum yine :/
cevap verdiğin için teşekkür ederim :) bir önceki kontrolümde bebeğinin boyu uzun olacak falan demişti.şimdi burda bakıyorum bu haftalarda bebekler daha gelişimli maşallah :)dedim bebişim çok mu küçük acaba beslenmeme daha dikkat edim diye.doktorum bir sorun yok dedi çok şükür ama anne olmak değişik bir duygu insan napacanı bilemiyor :)mnt @benimde bebeğim 25.haftada 800 küsürü vardı boyunu söylememişti bence ölçümleri iyi panik yapma zaten bir sorun olsa doktorun bilgi verirdi Rabbime emanetler
Canım lifli şeyler ye kabız olmamaya çalışselam kızlar, şeker ve tansiyon sonrası yeni bir hastalık ile uğraşmaya başladım bugün! hoşgeldin hemoroid
bugün farkettim ve sabahtan beri henüz ağrı olmamasına rağmen rahatsız ediyor. aranızda bu durumda olan var mı? doktror randevum salı günü , kendisi de doğumda şu an cvp veremedi. ilaç vs önerebilecek olan var mı? gitgide kötüleşmesinden korkuyorum
selam kızlar, şeker ve tansiyon sonrası yeni bir hastalık ile uğraşmaya başladım bugün! hoşgeldin hemoroid
bugün farkettim ve sabahtan beri henüz ağrı olmamasına rağmen rahatsız ediyor. aranızda bu durumda olan var mı? doktror randevum salı günü , kendisi de doğumda şu an cvp veremedi. ilaç vs önerebilecek olan var mı? gitgide kötüleşmesinden korkuyorum
Canım lifli şeyler ye kabız olmamaya çalış
Geçmiş olsun canım ben simdi doktora gidiyorum sorabilirim istersen :) bizim bebişler oldugu zaman annemler sabun koyuyorlardı afedersin öyle hemen geciyordu ama yırtık ve kanama varsa hemen gözük derim
şeker sebebi ile yaptığım diyet yüzünden zaten devamlı lifli gıda ve sebze ile besleniyorum. kabız değilim henüz çok şükür. bütün gün masa başında çalışıyorum acaba ondan olmuş olabilir mi?
canım sorabilirsen süper olur. henüz doktoruma ulaşamadım
şeker mi ölçüyorlar senin? sonucu söyle mutlaka canım. kaç mg yüklediler? bende 75 yüklemişlerdi.
ıkınmıyorum hiç çünkü çok şükür (henüz ) kabız değilim. ama batıyor iğne gibi. offf
Yok canım yükleme yapılmadı sadece açlık tokluga baktılar :) o zaman başlangıcıdır belki dikkat et bol bol su iç. Ikınmak cok kötü zaten bende ilk aylarda olmustum kabız ve kanamada olmustu ama sürekli su içe içe geçti cok sükür bi sorunum yok simdi :)
iyisindir umarım. sonuçların iyidir inşallah.
doktoruma ulaştım. çok başındasın günde 3 kez sıcak su torbasına otur dedi.bakalım onu yapacağım. şimdi işyerinde buldum bir tane biraz rahatlattı. aklımızda bulunsun . kanama kabız ve şiddetli ağrı yoksa ilk müdahale bu şekildeymiş.
tanrım bebişlerimizi korusun
Kızlar sonuclarım geldi açlık 94 tokluk 143. Doktorum daha dönmedi ama bana yüksek geldi ikiside yüksek olanlar ne yapıyor? Şeker yüklemesi yapmalımıyım?
Doguma yakın mobilya kurulduktan sonra yıkayıp ütülemen daha iyi olur sanki :)) büyüdü artık bebişler bence erken değil canım haftalar hızlı geciyor :)) bizde mobilyamızı aldık :)) mart başında kurulumu olucak subatta yıkayıp ütülicez büyük ihtimal :)
Biz bugün dolabın kurcaz haftasonu da yavaştan kıyafetleri yıkayıp utuleyip yerleştirmeyi düşünüyorum. Bende 30. Haftadayim sonlara bırakmak istemiyorum. Çok agirlasmadan yapayım içim rahat etsin. Rüyamda hep doğuruyorum çocuğun eşyaları hazır degil:)
dolabın içinde çok tozlanmaz zaten kıyafetler hurc lara koyarız utuleyip. Hepsini elden bi geçirince ne eksik ne fazla görmüş oluruz hem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?