Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Göğüslerin şişse doluyodur benimki anormal erken geldi zaten internetten araştırdık progestan alıyorum sabah akşam 200 mg, progesteron hormonundan gelirmiş süt. Bu arada sen uçmak isteyebilirsin ama havayolu şirketi seni uçurur mu? Ben 21 haftalıktım yanlış hatırlamıyosam uçağa önden geçtim görevli kocama sormuş eşiniz hamile mi, girişteki güvenliktekiler haber vermeliydi aklınızda olsun falan demiş. Bence havayolu şirketini ara sor bi sınırı var diye biliyorum, havaalanından xraydan geçmek istemezsen kadın görevli arıyo ve geçmiyosun ki bence geçme havaalanındaki x rayler bebeğe zarar verebiliyo. Ayrıca hamile olduğun için işverenin seni hafif işlerde çalıştırmak zorunda istersen 7,5 saatten fazla çalışmayabilirsin ya da hiç istemiyosan doktorundan seyahat edemez raporu alırsan(ki doktorlar işverenin değil senin yanındalar) gönderemez bi yere ve işten falan da çıkaramaz çıkarırsa işe geri alım davası açarsın dava sonuçlanana kadar süredeki maaşını ve tüm sosyal haklarını söke söke geri alırsın.

Canım doktoruna sor bence riske atma

Benim 20. haftadayken gelmeye başladı, doktorum elleme hiç dedi ilk süt bebek için çok faydalıymış. Umarım kuzularımız doğduğunda da bol olur sütümüz.
Aynen canım benim de 20. haftadan itibaren başladı. Hatta etraftakiler erken doğum belirtisi falan dediler. Hep kontrolde de sormayı unuttum doktora ama nette yazılanlar o yönde değil. Olabilecek bişeymiş sonuçta. Bazı kadınlar malesef herşeyi bildiğini zannediyor ve insanı strese sokuyor. O nedenle doktora sormak en güzeli..

normalde doktorum 10 unda idi ama erkene alacağım ve sanırım rapor alacağım. 7.5 saat uygulamasını (zorla ve trip yiye yiye ) yapıyorum.ama gerçekten hamile düşmanı sanki. xray den hiç geçmiyorum zaten , ne avm de nede başka bir yerde. baya tehlikeli imiş bebek için. ilk hamile olduğumu söyleldiğim günden beri sinir stres yaratacak herşeyi yapmasına rağmen takmıyorum(en azından elimden geldiğince)
valla kovarsa da kendi bilir, haklarımı sabırla alırım bende. az kaldı zaten 5 hafta sonra izne çıkacağım inşallah!!

süt konusunu aydınlattığın için çok sağol .. ama o kadar şişyorki göğüslerim yakında patlayabilirler! umarım çok sütüm olur

Kızlar sanırım eski konuda ihtiyaç listesi paylasılmıştı. Tekrar burdan paylassak onu. Bugün eminonune alışverişe gidicem eksik bişey kalmasın diyorum. Yada sizin mutlaka olmalı dediğiniz ne var

Benimkide geliyor canım özellikle üzerine yattıgımda :)))

Çok iyi fikirmiş canım ben de yapayım bunu :)
Benim evde her yerde sabun var, hurçları falan açınca misler gibi kokuyo hem de nemi alıyo. Ucuz ucuz alıyorum atıyorum çekmecelere. Geçen gün birine çorap hediye ettim diyo ki nasıl bi parfüm sıktın, yok dedim sabun.
Pregesteronu hamilelikte anne salgılıyo zaten bi nevi annelik hormonu benim ilk gebeliğim düşük olduğundan yüksek doz kullanıyorum büyük ihtimalle de ondan dolayı çok erken geldi sütüm.
Kendisi ağaç kovuğundan mı bitmiş pislik adam mümkünse kovsun evde yatar toplu olarak bi de paranı alırsın ohhh mis, kanunlar işçiden yana özellikle hamile işçiden yana hiç korkma. Benim işim rahat bi de ihtiyacım olduğunda yasal hakkımdan fazlasını kullandıran yöneticilerim var o nedenle 7,5 saat konusunu açmadım bile. Göğüs uçlarını hafifçe sıkarsan su renginde yapışkan bi sıvı geldiğini görürsün.
Kızlar sanırım eski konuda ihtiyaç listesi paylasılmıştı. Tekrar burdan paylassak onu. Bugün eminonune alışverişe gidicem eksik bişey kalmasın diyorum. Yada sizin mutlaka olmalı dediğiniz ne var
Karnın burnunda perişan olursun Eminönünde yol parasıydı yemek parasıydı yine gelicek aynı paraya. Ben internetten sipariş verdim hepsi de çok kaliteli güzel şeyler tavsiye ederim.
Ben aldıklarımı yazıyım canım sana
Müslin bez, müslin kundak,
Peluş kundak (kış bebeği malum)
Yün battaniye,
2 tane hastane çıkışı(ben bi tanesini 20 set aldım havlusu da var),
Zıbın ve çıtçıtlı atlet,
Çorap, külotlu çorap, külot, patik,
Sabun, pudra, şampuan,
Kullan at alt açma bezi,
Bebek küveti, yatırıp yıkayabilmek için küvet süngeri ve yıkama süngeri,
Ana kucağı, portbebe, kanguru, bebe çantası,
Nevresim takımı (alez gerekli değil diyo deneyimli anneler almadım),
Yastık, yorgan,
Cam biberon, emzik (kullanmayı düşünmüyorum ama emziği kayınvalidem almış),
Biberon temizleyici,
Burun temizleyici,
Tırnak makası,
Kulak çöpü, pamuk bez, ıslak mendil,
Bebek bezi,
Kızımın saçları mis olsun diye saç fırçası alıcam ve pişik kremi ve göbek bağı için solüsyonu doktor tavsiye eder diye düşündüm,
Kayınvalidem yıllarca biriktirmiş kız çocuğu olursa diye başka bi şey almadım zaten hediye geliyo sırf teyzem 3 elbise almış kızıma gerekirse doğumdan sonra tekrar alışveriş yaparım. Yani aldıklarım ilk ay için.

Misafirler için uygun fiyatlı çikolata yaptırdım, biraz da lokum alıcam, kolonya ve bunların kutuları,

Benim hastane çantamı da yazıyım;
Gecelik, pijama, sabahlık,
Hırka ve şal,
Emzirme atleti,
Terlik, çorap,
Deodorant, mini boy şampuan, saç kremi,
Kendime lohusa tacı kızıma bant yaptım kırmızı kurdeleden ek olarak.

Bütün bu yazdıklarımın hemen hepsini internetten sipariş verdim ve yaklaşık 1000-1100 tl civarı tuttu

Kizlar camasr deterjni icn ne aldnz bn nette arastrdm en iyisine dalan sabun tozu diyorlar alan var mi
Bence çocuğu öyle alıştırmamak lazım, o kadar pamuklara sarıp sarmalayınca en ufak bi şeyde hasta olur diye düşünüyorum açıkçası, bazı çocuklar okul kıyafetine bile alerji oluyo annesi hep pamuklu çamaşır ve özel deterjan kullandığından alışamıyo bi süre sonra. Velhasıl özel deterjan almadım almayı da düşünmüyorum.

Soyledgin mantikli canim ben daha almadim kararsz kaldim

Kızlar hastane odası için süs aldınız mı peki? Ben de bir gün eşimle Eminönü yapmayı planlıyorum ama nette önereceğiniz site varsa ordan da bakabilirim..

Kizlar camasr deterjni icn ne aldnz bn nette arastrdm en iyisine dalan sabun tozu diyorlar alan var mi
Canım benim hamilelikte kokulara hassasiyetim olduğu gündne itibaren hacı şakirin granüllü sabununu kullanıyorum. Bebeğe de onu kullanırım herhalde. Tabi dalin çok güzel kokuyor :)

Soyledgin mantikli canim ben daha almadim kararsz kaldim
Ben son iki yıldır grip bile olmayan biri olarak söylüyorum sakınılan göze çöp batar canım. İlk zamanlar göbek bağıdır vs dir mikrop kapma ihtimali var ya o nedenle her bi şeyini yıkadım ütüledim yani kendimce dezenfekte ettim kuzumun ama öyle pamuklara sarmayı düşünmüyorum mesela eve getirdiğimde televizyonlu odaya yatırıcam gürültüye alışsın kuzum.

Aynen canm dogru soyluyorsn bnde yavas yavas yikayip utulemeye baslasm iyi olack

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…