- 11 Temmuz 2016
- 134
- 79
- 18
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.361
Allah yardimcin olsun canım sağlıkla kucakla miniginiDua edin kızlar sezeryan A alıyorlar
Arkadaşlar tam okuyamadım sayfaları ama ben ve Bebek iyiyiz. Spinal sezeryan oldum
Annelik güzelmiş darısı bekleyenlere:)
Arkadaşlar tam okuyamadım sayfaları ama ben ve Bebek iyiyiz. Spinal sezeryan oldum
Canim gecms olsn bizde de var sarilik korkuyrm emziriyrm ama artmis bizimki deÇok şükür emiyo oğlum süt arttırıcı çay içiyorm faydsnı gördm.. bu arada sarılıktan yatrdk oğlumu bi gun kaşdk cktk şkür btti oda
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsünArkadaşlar tam okuyamadım sayfaları ama ben ve Bebek iyiyiz. Spinal sezeryan oldum
Cnm bnm oncelikle Rabbim saglikli dogum nasp etsn sana tavsiyem kmseyi dinleme sana deger vermedgini dusndgun insanlar icn hic uzulme hele ki kizini hic uzme degmezsniz de gecmeye calis bak son gunlern hamilelign tadini cikar dogumdan snra butun varn yogun kizin olcak yok ac mi tok mu uyudu az mi uyudu bsey mi oldu sana muhtac bi melegin olcak o yuzden guclu durmalisin olmalisnDoktordan cıktım sezeryan tarihi verdi 18mart... çok moralim bozuk bebeğim cok şükür cok sağlıklı ama eşimle cok büyük kavga ettik. Bebeğimin eksiklerini ne zaman alırız dedim patladı bana düşüncesizmişim bencilmişim neler neler.. oysaki birşey istemedim bi arabayı söyledim bide ufak eksiklerimi.. düzgün bir şekilde ama onun siniri farklıydı hastaneye götürdüğü içindi. Lafları o kadar ağırdıki dayanamıyorım kızlar psikolojim bozuldu durumları o kadar iyiki desem cebinde para yok alamıyor..ama işleri yogunmuş sorumlulugu ona atıyormusum. İsim konusunda ağzına geleni söyledi ne kadar ağladım bilemezsiniz vicdanmı bu? Benimle evlendiğine cok pişmanmıs... bende pişmanım bu hayatı yasadıgıma iki hafta kalmısken dogumuma ölmek istedim kızımla. Kıyamıuorum ona ama dayanamıyorum.. eve gelmicem dedi tamam dedim eve geldim ve mahfoldum cok kötüyüm su an intiharı bile düşünüyorum 2 yıl boyunca cok cektim her konuda ama dayanamıyorum artık bebeğime kıyamıyorum onuda sevmiyorum artık cok kötüyüm cok..........
Saglikla büyüt insallah canim.Doğum yaptığımı oğluma sağ salim kavuştuğumu yazmıştım ama bir türlü fırsat bulup da açıklayıcı bir yazı yazamamıştım. Evet oğlum doğdu ama adını doğa alek değil doğa noyan olarak değiştirmiş bulunmaktayz neden bilmem sanki daha çok yakıştı. Öncelikle doğum yapmamış olan forumdaki arkadaşlara sabırlar diliyorum hem beklemesi hem de süreç gerçekten zor. Takdir edilesi. Bana gül eğlence gelirdi aman ne olacakki kimler doğuruyor derdim korku namına birşey yoktu ama bnim hikayem şöyle başladı. Önce nişan kanamam oldu o kadar arsştırmıştım hazırdım ki hemen anladım ki hissediyorsunuz da zaten yakın olduğunu. Rüyalarım bile değişmişti hissiyat olarak bir iki güne gelir diyordum ki nişan kanamasından sonra genellikle 24 saat içinde bekleniyormuş bebek. Her neyse ben suyum gelsin diye bekliyorum ama tabi ağrı namına birşey yok en ufak bir belirti dahi yok. İyice strese girdim heyecan yaptım her idrar kaçırma mı sumu sızdı acaba diye panik yaptım ya suyum gelirfe farketmezsem diye. Sonra tam lavaboya gitmek için yatak tan bi kalktm foşşşşş birşey boşaldı bacaklarımdan dedim tamam su uyan aşkım hastane biz apar topar hastaneye geldik nst ye bağlandım hemen sancı namına birşey yok ve ebe geldi hemen gelenin su olup olmadığını anlamak için elle muayene yaptı ve ne dese beğenirsiniz güzelim gelen su değilmiş idrarını yapmışsın nöbetçi dr ebe ve eşim karşımda yatakta o kadar utandım ki anlatamam birde o ladar idrara benzemiyordu ki ne rengi ne kokusu elime alıp eşime koklatmıştım okuduğum bir yazıdan kaynaklarak yani eşim idrarımı koklamış oldu :) neyse ebe muayenede 2 cm açıklık olduğunu ama sancım olmadığı için iki gün öyle gelebileceğimi bile söyledi. İyi dedüm ben de son hazırlıkları yaparım. Sabah dra yazdım kontrolüm vardı çünkü sabah gel dedi yinede kontrol edeyim zaten 3 gündür gelen sokuyor giden sokuyor yine muayene olacaktı belli sabah dr a gittik birde ne desin açılman var istersen hemen yatışını yapayım suni sancı ile akşama doğurursun of nasıl terlemeye başladım sanki doğurmak kelimesini ilk defa duymuş gibi :) ben dedim valizimi falan alayım yarın geleyim hem planlı programlı olur. eve döndük ama her ihtimale karşu sancı beklentisindeyiz hala tık yok ben de. Ufak bir bel ağrısı var ama o da siyatik diyorum yani. Sabah oldu valizi aldık gittik hastaneye yatışım yapıldı. Poposu açık hep kendimi içinde huzursuz hissettiğim hastane kıyafeti giydirildi yatırıldım yatağa ve hop üst üste iki elle muayene iki kişi tarafından yahu bi durun bu ne acele 3 gündür 6 kez el girdi oraya ve öyle bir acı oluyor akai anlatamam artk bıkmıştım ve her seferinde kanamam olunca enfeksiyon riski arttığı için belli bir saat içinde doğym başlamazsa sezeryana alırım dedi doktor. Hiç istemiyordum kendimi normal doğuma o kadar çok hazırlamıştım ki. Önce dr alttan hap gibi birşey soktu derine iyice derine. Bi süre idrar yapma dendi inatmış gibi çişim gelmesin mi hemen ardından resmen kıvrandım neyse ki lavman için hemşire geldi fıs fıs sıktı sıkarken de yapasım geldi hop tuvalet o nasıl rahatlama :) ondan sonra yatağa uzandım açtım televizyonu hemşireyi bekliyorum serum takılsın da sancı verilsin doğurayım bir an önce diye. nst ye bağlandım aa bir de ne olsun hissetmediğim halde 60-80 arası düzenli sancılarım var ama bende tık yok. Üstüne suni sancı en düşük doz ile başlattılar. Tuz biber olsun hesabı. 12 lik doz verildi duruma göre arttırılacağı söylendi. 12-24-48-60-80 saatler geçti bende hala tık yok ama nst de dehşet sancım çıkıyor 100 den sonrssı görünmüyor ama en az 120 ve dr ve tüm hemşireler saşkın bu nasıl hissetmezsin sen bu ağrıyı diye hissetmediğim halde açılma olurmuş ancak beyinni ıkınma ihtiyacını acıyı hissedşnce başlatacağı için yüksek dozlarda uygulama başladılar 100 sancı dozunu hiç hissetmiyordum bundan sonrasının bebek için skntılı olacağını ağrı eşiğimin çok yüksek olduğunu söylediler. Tabi sürekşi açılma varmı kontrol ediliyor 3-4 cm ancak olmuş sabah dokuzdan 3 e kadar az tabi. Saatte 1 cm bekleniyor normal olarak. Neyse dr muayene mavi şiş gibi cisim le suyumu patlattı allahm sanki ömür boyu çişimi tutmuşum da sonra yapmışım gibi bir sıcaklık rahatlama o rahatlama ile uyumuşum vurmuşlar 120 lik sancıyı. Sonra ne olsun su boşaınca ben aniden acı hissetmeye başladım ama nasıl bir ağrı tarifi yok. Gözümü açamıyorum direk kendimi yere attm neden bilmiyorum camı açtım oturdum çıplak toto ile fayansa soğuk rahatlatmış olsa gerek tabi eşimde tanımda tellin etmeye çalışıyor ne oldu şampiyon hissetmiyordun hani dite eşime bir kin duyuyorum kızıyorum ki sus ona sinirleniyorum ondan çıkarıyprum ama nafile acı dinmiyor geçmiyor. Sancı aralarında kul kadar hafifim uyuyakalıyorum her bulduğum yerde ama sancı girdiği zaman o çalıştığım nefes egzersizleri çabasız. Bu arada sancı esnasında sırt üstü yatıp sadece burundan nefes aluğ verirlen kafamı sağa sola sallamak biraz olsun rahatlattı beni ben öyle çözüm bulmuştum yani. hala açılmaya bakmaya geliyor hemşire sürekli 3 saat sonunda 8-9 cm olmuştu dr geldi hemen yarım saat 1 saat içnde gelir dedi tam odadan çıktı. Lok dedi birşey hissettim aşağıda sancıdan hariç ve dehşet ıkınma hissi. Birşey geliyor dşye bağırmışım ne gelecek sanki bebek geliyor tabi :)) çabucak doğuma aldılar 1 cm açılma daha bekleyemedi oğlum. O zamana kadar sadece inleyen ve üfleyen ben doğumhaneye gidene kadar bağırmışım ıkınma hissibi bastırmak ve birazda korkudan olsa gerek. Yarı kendimde değil gibiyim çünkü kısım kıdım hatırlıyorum oraları eşim hiç umrumda değildi mesela doğuma girene kadar hep yanımdaydı oysa. Aşağıdan atlara vurulan iğnelere benzeyen ver zerresini hissettiğim bir ipne vuruldu onunla açmışım gözümü ne göreyim eşim doğumhanede yok eşim nerde aşkım nerde diye ağlamaya başladım çünkü daha önceden konuşulmuştu eşim girecekti doğuma ama telaşla olsa gerel yüzüne kapanmış kapı eşimin girememiş içeri. Hemen onu aldılar içeri. Ne zor bir iş başardığıöı görsün istiyordum çünkü. Eşim sağ elimden hemşire sol elimden tuttu dr bacak aramda bağırıyor sıçar gibi ıkın kaka yapar gibi ıkın ama nasıl bir ıkınma iki nefessiz güçlü ıkınışta çıktı oğlum bir baktım hep izlerdim doğum kan pislik içinde gelirdi bebekler ama bu temizdi sanki yıkanmış gibi hafif kafası kanlıydı sadece. Ağlamasını duyduöim ve ben o zaman tam rahatladım. O yattığım rahatsz yatak oldu pamuk. Bir yandan gözüm eşimde eşim ağlıypr bir yandan bebeğimde. Bir de sırada plesenta var tabi ama onu çıkarken nerdeyse hiç hissetmedim foş dedi iste asıl o çıkınca rahatladım. Bebeğimi tarttılar ölçtüler. 3.150 gram 50 cm çıktı. dikiş atacağım ama bayıltmam lazım dendi sanırım tam açılma olmadan fırtlattığım için yırtılmam fazlaydı. Kendüme bi geldim odama girmek üzereyim ve oğlum yanımda. Hemen emzirme çalışmalarına başladık tabi süt yok ama bir iki derken gelecek dendi öylede oldu. ben kendimi toparladım çişini kakanı yapınca haber ver dendi. Off bir de ne olsun çişe gidince farkettim basur patlak vermiş ama öyle böyle değil nasıl ıkındıysam artk hala oturamıyorum basur simidi aldık medikalden biraz rahatladım şimdi. Sütüm bugün itibaten yeteri kadsr gelmeye başladı ama çok acılı oluyor. Lansinoh krem banamısın demiyor meme ucum yara oldu her ağzına verdiğimde o doğum sancısını yeniden çekiyorum sanki. Ama oğluma kavuşmanın verdiği mutluluk onun kokusu her acımı dindiriyor. Şuanlık ağrımayan tek bir yerim yok. Oğlum emiyor uyuyor ve sıçıyor bende de durum pek farklı değil yat kalk ye tuvalet ama bu basur öldürdü beni iki gün büyük tuvalet yapamadıö çiş deseniz dikiş çok. Ama herşeye değer. Bilmiyrum şu dakikaya kadar skılmadan kimler okur ama tek diyebileceğim her zerresine değer. daha yumuşlarına kavuşmamız anneler inşallah sağ salim alırınız kucağınıza metanetli olun ve kavuşan annelerimiz sizi şimdi anladım Allah m analı babalı büyütsün zor iş başardık sevgiler :))))
Çok sağol canm benim sen de :)Saglikla büyüt insallah canim.
Canim silikon ucu ile cozum bulabildim iyi kotu emziriyrm ama sarilikla ugrasiyrz smdi sn nptnCanım ne yaptın emzirebiliyor musun?
Rabbim biz geri kalanlara da kolay doğum nasip etsin insallah. Sabah bende gidiyorum hastaneye . Cuma kontrolde suyumu az gördü doktor. Buyük ihtimal yarın suni sanci verecek. Gerginlik başladı simdidenKızlar bende çok şükür normal doğumla oğluşuma kavuştum. Perşembe günü saat 2 buçukta alttan suni sancı verdiler 22.40 da oğlum dünyaya geldi. Son 2 saat çok kötü geçti nefes almayı unutuyorum sandım etrafımda ne oluyo çoğunun farkında bile değildim masada 5. Ikınmada falan doğum oldu. Doktorumuz ebemiz çok iyilerdi Esenler avicenna hastanesinde doğum yaptım. Çok tatlı bana benzeyen bi oğluşum var 22. Haftada aldığımız ultrason resminin aynısı görür görmez hiç değişmemiş dedim Rabbim herkese sağlıklı bir şekilde yavrusuna kavuşmayı nasip etsin. Bu arada yüzü sarılaştı sarılık var sanırım yarın kontrole gidecez inşallah kısa zamanda düzelir o da. İlk gün emzirmede baya sıkıntı yaşadık ama gece hallettim. Emzirirken ellerini kundak yapın memeye konsantre olamıyor memeyi verirken ucunu hafif sıcak suyla yumuşatın ya da sıkın biraz süt çıkınca verin öyle hemen alıyor emdikçe göğsüm şişti süt geldi çok şükür. Bizim macera da böyle başladı kısaca özet geçtim öpüyorum hepinizi güzel dilekleriniz için
Kızlarrr...
Ben de anne oldum :)
Bu sabah 04:59'da doğdu Atlas'ımız..
Koreanmom :)
Saat 10 gibi suyum geldi sancım yoktu..
12'de hastane eve yolladı kontrol sonrası..
1'de sancı başladı.. 12 dk'da bir.. 8 dk'da bir.. 6 dk'da bir.. 5 dk'da bir..
2'de hastaneye gittik yine.. Açılma nerdeyse 3 cm, 4cm olmadan yatıramayız dediler.. inatlaştım azcık sancım sık die.. Ağrı kesici hap içirdiler.. Kağıt işlerini halletmeye gitti ebe..
Sancım 2 dk'da bir olmaya başladı o ara.. Hayır eve gidemem dedim..
gidersiiiiin dedi..
Gidemem, kendi kendine itmeye başladı dedim..
Saat 3 gibi kontrol ettiler 9 cm'di..
İnanamadılar.. Ben de inanamadım..
Eee suda doğum olcaktı havuzu doldurun dedim iki sancı arası..
Asla yetişemezsin bebek geliyo dediler..
Yetişirim dedim, havuz doldu..
Bitmek bilmedi o süreç..
04:20 gibi havuza girdim ben..
04:59 Atlas doğdu..
İkimiz de iyiyiz, evdeyiz çok şükür..
Rabbimin mucizesi..
Allah geride kalan anne adaylarımıza yardım etsin, duamdasınız..
Sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşallah :)
Kızlar bende çok şükür normal doğumla oğluşuma kavuştum. Perşembe günü saat 2 buçukta alttan suni sancı verdiler 22.40 da oğlum dünyaya geldi. Son 2 saat çok kötü geçti nefes almayı unutuyorum sandım etrafımda ne oluyo çoğunun farkında bile değildim masada 5. Ikınmada falan doğum oldu. Doktorumuz ebemiz çok iyilerdi Esenler avicenna hastanesinde doğum yaptım. Çok tatlı bana benzeyen bi oğluşum var 22. Haftada aldığımız ultrason resminin aynısı görür görmez hiç değişmemiş dedim Rabbim herkese sağlıklı bir şekilde yavrusuna kavuşmayı nasip etsin. Bu arada yüzü sarılaştı sarılık var sanırım yarın kontrole gidecez inşallah kısa zamanda düzelir o da. İlk gün emzirmede baya sıkıntı yaşadık ama gece hallettim. Emzirirken ellerini kundak yapın memeye konsantre olamıyor memeyi verirken ucunu hafif sıcak suyla yumuşatın ya da sıkın biraz süt çıkınca verin öyle hemen alıyor emdikçe göğsüm şişti süt geldi çok şükür. Bizim macera da böyle başladı kısaca özet geçtim öpüyorum hepinizi güzel dilekleriniz için
Ayy ne güzel hemen doğmuş ya . Rabbim sağlıkla buyutmeyi nasip etsin. Yarın gece bende yazarim insallah güzel doğum hikay emiKızlarrr...
Ben de anne oldum :)
Bu sabah 04:59'da doğdu Atlas'ımız..
Koreanmom :)
Saat 10 gibi suyum geldi sancım yoktu..
12'de hastane eve yolladı kontrol sonrası..
1'de sancı başladı.. 12 dk'da bir.. 8 dk'da bir.. 6 dk'da bir.. 5 dk'da bir..
2'de hastaneye gittik yine.. Açılma nerdeyse 3 cm, 4cm olmadan yatıramayız dediler.. inatlaştım azcık sancım sık die.. Ağrı kesici hap içirdiler.. Kağıt işlerini halletmeye gitti ebe..
Sancım 2 dk'da bir olmaya başladı o ara.. Hayır eve gidemem dedim..
gidersiiiiin dedi..
Gidemem, kendi kendine itmeye başladı dedim..
Saat 3 gibi kontrol ettiler 9 cm'di..
İnanamadılar.. Ben de inanamadım..
Eee suda doğum olcaktı havuzu doldurun dedim iki sancı arası..
Asla yetişemezsin bebek geliyo dediler..
Yetişirim dedim, havuz doldu..
Bitmek bilmedi o süreç..
04:20 gibi havuza girdim ben..
04:59 Atlas doğdu..
İkimiz de iyiyiz, evdeyiz çok şükür..
Rabbimin mucizesi..
Allah geride kalan anne adaylarımıza yardım etsin, duamdasınız..
Sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?