- 13 Ekim 2016
- 1.285
- 1.654
- 63
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.421
Oyyy bebiş gelmiş.Bizde durum bu
Bi' maşallahınızı alırız..
Fotoğrafta belli olduğu üzere emzirme atleti ve Philips Avent göğüs kalkanı en favori ikilimiz
Atlas bebek emiyo, uyuyo, uyanıyo, altı temizleniyo, yine emiyo, yine uyuyo..
Göğüs ucu için emzirme sonrası Lansinoh ve duş sonrası hindistan cevizi yağı kullanıorum..
Humana still tea emzirme çayı içiyorum.. Bol su içip , Atlas uyuduğunda ben de uyuyorum..
Böylece gece uyanık kalmak keyifli olabiliyo
Sarılığı hafif var , ama vaktinde doğduğu için, kilosu iyi diye kolay atlatmasını bekliyoruz.. Cuma günü topuk kanı almaya ebemizin ev ziyareti var.. Bi kontrol eder artık bakalım ne durumdayız
Sizlerin bebişleri nasıllar? Totosunun fotosunu paylaşın biz de bi' maşallah diyelim bence..
Doğum için gün sayan herkese Rabbimden kolaylıklar dilerim.. Mucize bu kalpler, mucize
Allah yardımcın olsun.. ama hiç vazgeçme. . Günde bi kez dene.. ben hiç göğüs ucu olmayan birini gördüm. Emzirdikçe çıkmıştı biraz. .Evet denedim. Bebeğim 2.200 gr iki kere çekiyor
Hop uyuyor bağırıyor çekemiyor.
Çünkü öyle bir meme var ki bende ucu hiç yok
Diyecek kadar. Bende sinirleniyorum. Bebeğim çekemeyince bırakıyorum. Ne yaptıysam olmadı.
Ee tecrübem de yok zaten. Böyle uğraşıyoruz işte
Oyyy bebiş gelmiş.
Gözün aydın sağlıkla büyür inşallah.
Uzun ömürler olsun little man!!
Türkiye'den annem gelecek 10-15 gün sonra.Allah yardımcın olsun.. ama hiç vazgeçme. . Günde bi kez dene.. ben hiç göğüs ucu olmayan birini gördüm. Emzirdikçe çıkmıştı biraz. .
Oyy oyyy daha iyisini bile aldım önce manuel dediğin pompa dan aldım. Allahımmm çektikçe nasıl ağrıyordu Çan'ımdan Can gitti 1 gün kullanabildim. Sonra 100 pound a elektrikli aldım iyi güzeldi. Ama hastanede kullandığım makine gibi çok çekmiyordu.Allah razı olsunn :)
Bak meme ucun için Latch assist al derim.. minik huni gibi bi ucu olan bi pompa.. hemencik çıkarıyomuş,5-6 pound olmalı mothercare'de fiyatı..
Atlas da üç beş çekip uyuyodu, yanağına çenesine dokuna dokuna uyandırıp devam ettik şimdilerde 40 dk vs emiyo ..
Çenesi geliştikçe alışacak bence vazgeçme annesi :)
Canım bahsettiği süt sağma pompası değil. Göğüs ucu çıkarıcı bi aparat..Oyy oyyy daha iyisini bile aldım önce manuel dediğin pompa dan aldım. Allahımmm çektikçe nasıl ağrıyordu Çan'ımdan Can gitti 1 gün kullanabildim. Sonra 100 pound a elektrikli aldım iyi güzeldi. Ama hastanede kullandığım makine gibi çok çekmiyordu.
Eşimle deli olduk illa anne sütü içirecektim kafaya koydum. Sonra Bin pound a kocaman makine aldık.
Bugün 4. Gün ohhh ne güzel çekiyor acı yok.
Bol bol süt geliyor daha kolay oldu benim için.
Dışarı çıktığımda nasıl yapacağım bilmiyorum.
Ama elektrikli en iyisi. Akşama kadar manuel çok zor.
Şimdi bahsedilen şey eğer bu ise,Canım bahsettiği süt sağma pompası değil. Göğüs ucu çıkarıcı bi aparat..
Buda olur aslında ama bak bide bu var yapay göğüs ucu. . Göğüs ucu olmayanlar için.. hemde ucunu çıkartıyormuş..Şimdi bahsedilen şey eğer bu ise,
Bana süt sağma için sattılar
Buda olur dediğin pompa var ya,Buda olur aslında ama bak bide bu var yapay göğüs ucu. . Göğüs ucu olmayanlar için.. hemde ucunu çıkartıyormuş..Eki Görüntüle 1963861
Soracağım bir türlü fırsat olmadı.Allah razı olsunn :)
Bak meme ucun için Latch assist al derim.. minik huni gibi bi ucu olan bi pompa.. hemencik çıkarıyomuş,5-6 pound olmalı mothercare'de fiyatı..
Atlas da üç beş çekip uyuyodu, yanağına çenesine dokuna dokuna uyandırıp devam ettik şimdilerde 40 dk vs emiyo ..
Çenesi geliştikçe alışacak bence vazgeçme annesi :)
Soracağım bir türlü fırsat olmadı.
Doğum nasıldı?
Kaç saat sürdü
Çok zor oldu mu
En korktuğum şey normal doğumdu.
Biliyorsun ki bu ülkede doktora ne söylesen,
Bir herşeyin naturelinden yanayız
Birde ilk doğumun muydu?
Kizlar fikri olan yok sanirim dun bi soru sordum ama cvp gelmedi gogus hassasiyeti agrisi dogumun yaklastigini mi gosterir
Ebe beni alttan muayene etti ve normal Doğum yapamazsın, kapalı felan bişeyler dedi.Evet canım ilk doğumumdu..
Doğum, sancılar başladıktan sonra 3 saat kadar sürdü.. Aslına bakarsan baya hızlı oldu herşey..
Açılma 3 cm'den 9 cm'e bi saatte geçti diyebilirim..
Aslında o naturelden yana olma huyu bende de vardı, kendimi hep o fikre alıştırıp hazırladım o yüzden. Sanki, ikinci bir ihtimalim yokmuş gibi kafa olarak hazırdım yani..
Ağrı kesici ya da epidural almadım doğum boyunca..
Su acıyı azaltıyormuş gerçekten.. ama çok hızlı ilerlediği için suya 9 cm de girdim.. Yani acının son kısmında :) Yine de rahatlatıcı birşey ve hareket imkanımı arttırması süperdi..
Yatakta ayağımı oynatsam acıyodu sancı sırasında.. Suda sancı çekerken bi yandan diğerine dönebildim mesela..
Genel olarak doğumum çok kolay ve hızlı oldu.. Ağrı eşiğimin biraz yüksek olmasının faydası oldu belki ama sanıyorum en önemlisi, tamamen beyinde o ana hazır olmamdı.. Bu bebek doğacak başka yolu yok.. :)
Öyle ki, ebe suda bana dinlen, ıkınmana gerek yok dediği anda ben ıkınayım da bitsin die düşünüp dinlenmeyi reddettim..
Doğumu hızlandırsın diye pozisyon değiştirdim arada.. Bebeğin başı taçlansın diye ellerimin dizlerimin üstünde ıkındım mesela.. Onun indiğini hissedince dönüp dizlerimi kendime çekip bi daha..
Nitekim işe yaradı ve ben suya girdikten sonra sadece 20 dk sürdü bebeğime kavuşmak.. Önce başı sonra omzu vs değil tamamen bütün vücudu tek ıkınmada çıktı..
Kesi yapılmadı ama dikişim var azıcık yırtılma oldu ama hafif ve ilk doğumum olduğu için genelde olurmuş.. Onun da sızısı günden güne azalıyo şükür.. Tuvalete çıkmak vs sorun değil de uzun süre oturursam ağrı yapıyo tabii..
Acıya direnmek yerine kabul etmek çok önemli sanırım..
Acıyacak ama geçecek..
Ebe beni alttan muayene etti ve normal Doğum yapamazsın, kapalı felan bişeyler dedi.
Çok sevindim adına ama ben normal Doğum çok zor
Panik oluyordum aklıma geldikçe.
Herkesin kalbine göre verdi sanırım.
Hep normal Doğum yapacaksın diyorlardı.
Sezeryan oldu
Yine de muhteşem zordu.
Mesela ben diyorum ki.
Ölsem unutmam o masayı o iğneleri
Kusmalar bağırmalar offf yine aklıma geldi
Canım çok sağol.K _karamel_Excited_00 kizlar bebislerinize masallah totisleri tam isirmalik bizde su sariligi bi atlatsak rahatlicz ama smdilik tedirginim elimden geldgince emziriyorum ama hala gecmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?