Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Zeytinyağının içine bir kac damla limon damlattim onunla siliyorum göğüs ucumu. Sende dene biii

Ya kızlar benimki uyaninca 2 3 saate yakın uyanık kalıyor. Emzirirken uyukluyor yatağına koyunca uyaniyor. 3 saatin 2 saati memede nerdeyse. Bu normal mi

Ya kızlar oğlumun omuzlarinda sari leke kabuklu tarzda birseyler çıkmış bilen varmı . Yada sizin bebışlerde varmı bu durum . Bugün fark ettim

herkese merhaba..
uzun zamandır takip edemedim yazılanları. baya birikmiş :) önce yazayım sonra tek tek okuyayım istedim.

Batuhan Bey 10 mart ta dünyaya geldi çok şükür.
öncesinde bende panik atak derecesinde heyecan vardı. o kadar ki tüm gece uyumadım uyuyamadım ve kocamı da uyutmadım. hastane evimize biraz (35 km kadar) uzak olduğu ve istanbul trafiğini de göz önünde bulundurup sabah trafiğe kalmadan doğuma yetişmek için 5 te evden çıktık. ben hala şarkılar türküler söylüyorum ama baya stresli ve panik ataktım. sanırım bunu hisseden oğlum yol boyunca şiddetli kramplar ve bel ağrıları ile bana eşlik etti .

spinal anestezi baştan beri hayal ettiğim birşeydi. çocuğumu görmek ve ona ilk temas benim için çok önemli idi. gayet başarılı bir iğne ile spinal anesteziyi yaptı doktorum. lakin sağ tarafımda az da olsa bir his olduğu için birşey daha yaptı ki ondan sonra dünya bana güzeldi. kısaca kafa güzel dünya güzel herşey güzeldi.. sonuç mu?

bir ara kocamı hatırlıyorum. bir ara fotoğrafçıyı hatırlıyorum birde oğlumu yanağıma dayadıkları anı hatırlıyorum (şükür ) ama gerisi yok. kim ne yaptı ne etti bilmiyorum.

not: spinal anestezi sonrası içtiğim nescafeler ile hiç başağrısı olmadan atlattım o süreci. tavsiye ederim.

2 gün hastanede kaldık. gelenler gidenler .. henüz doğum yapmamış arkadaşlara tavsiyem odayı küçük tutun .. sizin için bebek için. gelen yayılmasın. 5 dk dursun gitsin. biizm oda (şehirdışı çok misafir olduğu için mecburen) büyüktü. eve gelip bebeğimle başaşa kalana kadar hiçbişi anlamadım desem yeridir.

tam birbirimize alışıyorken sarılık olduk. 1 gece hastanede mor ışıkta kaldık.. doğumun en kötü tarafı lohusalık .. herşeye ağlamaya başladım. reklam filminden kırılan bardağa kadar.. bu pskoloji ile çocuğumu o küveze koymak beni derbeder etti ve süt sıtması denilen o illeti de yaşattı.

süt sıtması; bir anda dehşet bir titreme üşüme elden ayaktan kesilme ve ardına dehşet terleme ateş basması ve mide bulantısı. sanırım bebeğim hastanede olmasa o kadar kolay atlatamazdım ama gece nasıl bir güç verdi ise allahım atlattım.

çok şükür 13 üncü günümüzde uyku düzenimiz oturdu, iştahımız açık ve sütümüz bol..

doğum ve sonrası hakkında tüm sorularınızı cevaplamak elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. artık evde batuhan'ımla tekiz ve online ız..

herkese kocaman sevgiler. gelen tim bebekler hoşgelmiş sefalar getirmiş.. allah hepsini analı babalı büyütsün inşallah.

Ya kızlar benimki uyaninca 2 3 saate yakın uyanık kalıyor. Emzirirken uyukluyor yatağına koyunca uyaniyor. 3 saatin 2 saati memede nerdeyse. Bu normal mi
Canm benimki de öyle emzik kullan diyenler çok oldu doktorum hariç. Mememi emzik gibi kullanıyor zamanla düzelir diye ona uyuyorum emzir emdiği kadar bi süre sonra bırakıyor dik göğsüne öyle dursun gazını çıkar orda uyut derin uykuya geçince beşiğe koy ben çözümğ öyle buldum

Ben emzik te verdim. Her istediğinde de emziriyorum. Emzirmek sorun değil de yeni doğmuş bebek 3 saat uyanık kalır mı ya:))

Çok ağlayan bi bebek değil. Sütümun yettiğini düşünüyorum çünkü düzenli çiş ve kaka yapıyor. Birde göğüs kalkanlarinda sut birikiyor. Her emzirmeden sonrada sıkıyorum göğsümü sut geliyor. Sağıp deneyemedim çünkü pompa manuel. Hem canim cok yanıyor hemde sagamiyor.

O zaöan

O zaman senin bebiş de benimki gibi memeci 40 ı çıktıktan sonra değişir diyorlar baklam ne olacak

Gozunaydin canım herkeste aşağı yukarı aynı sorunlar var ama kuzularimiz için değer sağlıkla buyutelim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…