- 11 Ağustos 2015
- 1.204
- 527
- 73
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.681
Insallah kuzum ya en cok da bundan korkuyrm gecmis olsn tatlmGeçmiş olsun
Evime gelen misafirden bebeğim de grip oldu öksürüyor of offf ardından bende oldum.
5-6 gündür öksürük burun tıkanıklığı.
İnşallah senin bebeğine bulaşmaz
canım güzel bir duş al çıkınca iyice terle , ter ile vücut atıyormuş hastalığı bende doğumdan sonraki 3 cü gün boğazım şişmişti grip oluyor gibiydim. duş aldım terledim iyice ve sabaha birşey kalmadı( 3 defa üstümü değiştirdim terden.. öyle sarıp sarmaladım kendimi) ama bu arada emziremezsin, terine değdirme bebeğini. mümkünse sağ sütünü öyle ver.Kizlae bogazim sisiyor grip oluyrm yardim edin
Parol kullaniyrm canm insallah ise yararcanım güzel bir duş al çıkınca iyice terle , ter ile vücut atıyormuş hastalığı bende doğumdan sonraki 3 cü gün boğazım şişmişti grip oluyor gibiydim. duş aldım terledim iyice ve sabaha birşey kalmadı( 3 defa üstümü değiştirdim terden.. öyle sarıp sarmaladım kendimi) ama bu arada emziremezsin, terine değdirme bebeğini. mümkünse sağ sütünü öyle ver.
tabi bu arada bitkisel çaylar ile rahatlarsın onları da eksik etme.
Cnm naparsan yap cozumu yok bizim de gaz sorunumuz var doktor cozumu yok ddi bazi bebeklerde oldugunu anne sutunu ya da mamayi sindiremedgini o yuzden oldgunu 3 4 ay cekcegimizi soyledi sut peynir ve yogurt yeme sadece ddi bide cok zor durumda kaldginda poposunu uyar kakasini yaptr ddiKızlar mahvolduk gazdan yok böyle bisey gaz damlası rezene hepsini veriyorum ama hiç faydası yok resmen çatladı bebek
Amaan sütü içiyorum peynirde yiyorum yoğurt da bunlar gaz mı yaparmış bilmiyordum neyse bundan sonra daha dikkatli olurumCnm naparsan yap cozumu yok bizim de gaz sorunumuz var doktor cozumu yok ddi bazi bebeklerde oldugunu anne sutunu ya da mamayi sindiremedgini o yuzden oldgunu 3 4 ay cekcegimizi soyledi sut peynir ve yogurt yeme sadece ddi bide cok zor durumda kaldginda poposunu uyar kakasini yaptr ddi
Aynn tatlm bir sure yemeAmaan sütü içiyorum peynirde yiyorum yoğurt da bunlar gaz mı yaparmış bilmiyordum neyse bundan sonra daha dikkatli olurum
Benim de damarlar çok belirgin sut kanalları olsa gerek. Seninde öyle olabilir miKızlar sağ meme ucuma doğru inen ve meme ucumun da yarısında bi morluk var sizce ne olabilir
Sanırım öyleymiş emzirince geçtii aynı memeden mastit oldum hafif derecede ondan korktum mememe birşey olacak diye :)Benim de damarlar çok belirgin sut kanalları olsa gerek. Seninde öyle olabilir mi
Canm ben rezene çemen otu falan karışımı olan humana still tea içiyorum onu kaynatmakla uğraşmak yerine bence bundan al derim hem pratik yapması hem de gerçekten işe yarıyor süt yaptığına inanıyorum ve günde iki kez içince bizimkinde gaz sorunu olmuyor maşallah kendi pırt pırt yapıyorKızlar rezene içenler bilgi verebilir mi . Aktardan mi aldiniz. Ben dogusun poşet çayını aldim bugün ama kararsız kaldım.
Doğru diyorsun canim onu bende içerken bebekte gaz sıkıntısı yoktu şimdi başka bi markanın kini aldım ama iki gündür gaz problemi yaşıyoruz. Humana ya devam edeyim ben en iyisiCanm ben rezene çemen otu falan karışımı olan humana still tea içiyorum onu kaynatmakla uğraşmak yerine bence bundan al derim hem pratik yapması hem de gerçekten işe yarıyor süt yaptığına inanıyorum ve günde iki kez içince bizimkinde gaz sorunu olmuyor maşallah kendi pırt pırt yapıyor
Bizde de var ayni sıkıntı hapsiriyor ve burnu tıkalı. Uykusunu uyuyamiyor yavrumKızlar ya imdat :/ bebeğim nezle oldu sanırım cok korkuyorum grip olucak diye ne yapıcam bilmiyorum :///
Niye direk sütüm yetmiyor diye düşünüp mama verdin ki. Benim oğlum da günde bir kez kaka yapıyor genellikle ama bu sütün yetmediği değil sütünün yaradığını gösterir. Sütün az olup olmadığını çiş durumundan anlarsın her altını açtığında bezi ıslaksa sütün yetiyordur. Yoksa üç güne kadar kaka yapmaması da normal. Gördüğüme göre kilo alımı da iyi. Doktorumun dediğine göre bebekler ilk 10-15 günde doğum kilolarına tekrar ulaşır sonra üzerine kilo almaya başlarlar. Ve ayda 600-1000 gr arası alması gerekirmiş. Bence sütünü sağ bir bak anne sütüne hiçbir şey alternatif olamaz. Hadi yetmiyor diyelim bunu artırmaya çalış sağsrak ve sık sık emzirerek tek çare mama olmasın çünkü sen bebeğini mamaya alışturdıkça iyice azalacak sütün ve çocuğun mamayı ne şekilde alıypr bilmiyorum büyük ihtimalle biberondr ona alışmış olacak ve sen yana yakıla buna çözüm bulmaya çalışacaksın iş işten geçmeden bence dediklerimi bir yap arkadaş tavsiyesi :)Kızlar biz bugün 1 aylık olduk. Bebeğim yaklaştık 2 haftadır günde 1 kez kaka yapıyor. Sütüm yetmiyor diye günde 1 kez mama veriyordum ondan kabız mı oldu acaba mamayı da kestim bugünden itibaren. 2940 gr doğmuştu salı günü 3700 olmuş kilosu da
Yok canm değildir içini ferah tut sık sık emzir bağışıklığı sen de. ayrıca hasta olduğunu düşünmüyorum hapşırması çok normal hatta sağlıklı bir bebek olduğunu gösterir. Burun tıkanıklığı bebeklerin çoğunda olur. Çünkü kendileri temizleyemiyorlar. Ben eczaneden serum fizyolojik aldım otribebe nin ve burun aspiratörü onu iki burun deliğine 2-3 damla sıkıp aspiratör ile içine sokmadan çekiyorum gece uykusundan önce veya gündüz çok rahatsz hissettiğinde çok rahatlıyor yavrum. Direk hasta damgası vurma ateşi falan yoksa hiç skntı yapma :)Bizde de var ayni sıkıntı hapsiriyor ve burnu tıkalı. Uykusunu uyuyamiyor yavrum
Yok canm değildir içini ferah tut sık sık emzir bağışıklığı sen de. ayrıca hasta olduğunu düşünmüyorum hapşırması çok normal hatta sağlıklı bir bebek olduğunu gösterir. Burun tıkanıklığı bebeklerin çoğunda olur. Çünkü kendileri temizleyemiyorlar. Ben eczaneden serum fizyolojik aldım otribebe nin ve burun aspiratörü onu iki burun deliğine 2-3 damla sıkıp aspiratör ile içine sokmadan çekiyorum gece uykusundan önce veya gündüz çok rahatsz hissettiğinde çok rahatlıyor yavrum. Direk hasta damgası vurma ateşi falan yoksa hiç skntı yapma :)
Canm yenidooğanlarda tavsiye edilmiyor evet çünkü içine sokup çekmek gerekiyor ama benin doktorum içine sokmadan dışardan da çekilebildiğinü ve zararı olmadığını söyledi. Diğer türlü damlanın ben hiçbir faydasını göremedim içini sulandırmaktan başka illa çekmek gerekiyor. ama sen doktorunu dinle tabi. Belki hırıltı tıkanıklıktan değildr. Yenioğanlarda burun hırıltısı normalmiş bırun tıkanıklığı olmasa da sonuçta daha gelişmemiş kemikler var içerde onların etin falan birbirine çarğınca nefesle birlikte çıkardığı ses de olabilirEczacı ve aile hekimi bize Aspiratörü önermedi. Sadece serum fizyolojik verdi . Ondan damlatiyorum ama çok fazla çıkış olmuyor. Burun deliğinin ucuna gelirse peceteyle almaya çalışıyoruz. Ama genelde hir hir çocuğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?