- 1 Eylül 2016
- 656
- 376
- 103
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.701
Eczacı ve aile hekimi bize Aspiratörü önermedi. Sadece serum fizyolojik verdi . Ondan damlatiyorum ama çok fazla çıkış olmuyor. Burun deliğinin ucuna gelirse peceteyle almaya çalışıyoruz. Ama genelde hir hir çocuğum
Kizlar bizimki de ayni genizden tikandi heralde hir hir aspiratorle aciyrm sukur atesi yok bn ve babasi grip gecmemesi mumkun deil bide alti cok pisik kullanmadgim krem kalmadi su ve pamukla siliyrm yok gecmiyr bugun bezini degistrcm bakalm olmadi doktr yolu
Denedim tatlm.4 krem degistrdm bana msn demedi bugun mustelanin kremine basladm bakalmBizimkide aynı ilerlemez umarım allah korusun cok küçükler benimki daha 15 günlük :/ pişik için sudocrem dene canım bizimkini geçirdi
Canm ben de sudocrem kullanıyorum ve üstüne tanımam ama sende fayda etmediyse bezi değiştirmelisin ben de prima ile başladım ama pişik yaptı benimkinde sleepy markasına geçtim o kadar rahatladı ki.Denedim tatlm.4 krem degistrdm bana msn demedi bugun mustelanin kremine basladm bakalm
Maske kullan mutlaka ve her zamankinden daha sık emzir hasta olmaması için. Sen hasta iken vücudun onun hasta olmaması için bağışıklık içeren süt üretir mutlaka emzir ama maske ile ve yüzüne soluma. Evi de sürekli havalandr ben de kuru öksürük atlattm çok şükür oğluma geçmediKizlar bizimki de ayni genizden tikandi heralde hir hir aspiratorle aciyrm sukur atesi yok bn ve babasi grip gecmemesi mumkun deil bide alti cok pisik kullanmadgim krem kalmadi su ve pamukla siliyrm yok gecmiyr bugun bezini degistrcm bakalm olmadi doktr yolu
Elimden geldgince emziriyrm canm dikkat ediyrm surekli bakalm insallah ona gecmeden atlatrmMaske kullan mutlaka ve her zamankinden daha sık emzir hasta olmaması için. Sen hasta iken vücudun onun hasta olmaması için bağışıklık içeren süt üretir mutlaka emzir ama maske ile ve yüzüne soluma. Evi de sürekli havalandr ben de kuru öksürük atlattm çok şükür oğluma geçmedi
Molfixe gectim cnm bnde prima kullaniyrdmCanm ben de sudocrem kullanıyorum ve üstüne tanımam ama sende fayda etmediyse bezi değiştirmelisin ben de prima ile başladım ama pişik yaptı benimkinde sleepy markasına geçtim o kadar rahatladı ki.
Masallah tatlm sizeMerhaba kızlar..
Sürekli okuyorum ama yazmak mümkün olmadı bi türlü..
Biz de bugün 1 aylık olduk.. (5 Mart doğumluydu ama bu ay da 30 çekseymiş bana ne)
Çok şükür, kolay bir 30 gün geçirdim. Gece uykumuzun saçma sapan olduğu sadece 3 gece oldu. Sabahladık. Napalım.. Şimdilerde 3 saatte bir uyanıyor emiyor yine uyuyor maşallah..
Gece uyanmak üzereyken, mık mık yaparken kalkıyorum ve gözlerini tamamen açmadan emzirmeye başlıyorum. Emip doyunca daha kolay uykuya geçiyor.
Geceleri iletişimimiz yok Atlas beyle. Uyurken tamamen kapatıyoruz odamızdaki ışığı. Emerken sevgi sözcükleri yok, dokunma minimumda. Işık loş. Gece 11-12 gibi bezini değiştiriyorum emiş öncesi. Gece bir daha açmıyorum mümkün mertebe, uykusu dağılmasın diye. Ama bazen olağanüstü sesler çıkarıyoTemizlik şart oluyor ve yine loş ışıkta onu da hallediyoruz..
Gündüz yenidoğan 20 saat uyur sözüne inat genelde uyumuyoruz. 8 gibi uyanıp 12 gibi uyuduğu oluyor. Bazen de 10 gibi uyuyup bi daha akiam 7'de uyuyor. Gündüzleri daha çok uyanık kalmaya başladı ve ben de uyusun diye zorlamıyorum. Enerjisi düşerse huysuzluk olursa uyutuyorum..
Hapşurma.. Doğduğundan beri günde 10 kere hapşuruyodur kesin.. Hasta mı oldu die hiç düşünmedim evde grip kimse yok die.. Ebe ciğer gelişimi için faydalı , normal dedi..
Hıçkırık.. Nerdeyse her gün bi kere tutuyor.. Bazen bırakıyorum kendi haline, bazen de uykusu varsa falan tav oluyo neden hıçkırıyorum diye.. Emziriyorum, geçiyor, uyuyor..
Gün aşırı banyo yapıyorduk.. Sonra her gün olmaya başlamıştık kiiii 1 Nisan'da BCG aşısı oldu Atlas.. 3 gün yıkanmasa iyi olur dedik.. Yarın yıkanacak inşallah.. Bebe yağı yüzünde sivilce çıkmasını arttırmıştı diye bebe losyonu ile ya da hindistan cevizi yağı ile masaj yapıyorum duş sonrası.. Bebe yağını da banyo suyuna katıyoruz azcık.. Dolu küvette yatarak yıkanmayı seviyor bizimki. Sadece başı dışarda.. Sonra akan suyun altında yıkan durulan çık
Burundaki hırıl hırıl ses bizde de var. Ama ebemizin önerisi şöyle.. Baktığınızda gördüğünüz pislik varsa, peçete ile alabilirsiniz.. Daha derindeyse bişey sokmayın.. Mother kiss denen bişi var (anne öpücüğü) anne burundan ağzı ile çeyor pisliği.. Başta garip gelmişti ama aspiratöre alternatif satılan, annenin hortumla bebeğin burnundan çekmesini sağlayan bi aparat da aynı isimle satılıyo.. Biz hiç gerek duymadık.. burnuna iki yandan masaj yapınca sinir olup hapşuruyo ve atıyo pislik varsa..
Emmesi kuvvetlendi.. O kuvvetlendikçe süt üretimi arttı. Emdikten sonra emdiği memede kalan sütü sağıyorum ve bir sonraki emmede ya da arada önce onu veriyorum.. Yüksek cc sağmışsam dolaba atıyorum.. Tek memeden 60cc kadar çıkıyo emmeden sağarsam. Emince 20cc sağmıştım.
Süt için humana still tea şahane yarıyor bize ve gaz sorununu da kendi kendine hallediyor beybisi.. Aynı zamanda komposto işe yaradı bizde. Muz iyi olmadı mesela kestim yemeyi.. Bol su ve mümkün oldukça uyku süt arttırmaya birebir..
İlk bir aydan deneyimlerimiz böyle..
He bir deee.. Düzenli olarak dışarı çıkıyoruz biz. 5 günlükken başladık. Çıkamadığımız gün sıkı giyinip fransız balkonu açıp, armut koltuğa gömülüp hava alıp sohbet ediyoruz..
Gülücüklerimiz başlayınca daha keyifli oldu sohbetler..
Maşallah bize ve hepinizin bebeklerine..
Tatlı sabahlar arkadaşlar
Sağol canım o kadar çok yorum yapıyorlar ki insanın psikolojisi bozuluyor işte cahillik ettim. Eşime süt sağma makinesi al dedim duymadı kaynanam da mama al dedi onu duydu gitmiş mama almış sinirlerim bozulmuştu bende verdim bi öfkeyle. Bebeği sevecez diye koynumdan alıp alıp durdular doğru düzgün ememedi sarılıktan hastanede yattık ordaki hemşirelerde anne sütünü teşvik edeceğine sürekli sütün yetmiyor mu dediler. Sağlık ocağındaki ebe sağolsun süt emzirdikçe artar sakın şüphe etme dedi kestim mamayı sütüm de arttı şimdi normale döndükNiye direk sütüm yetmiyor diye düşünüp mama verdin ki. Benim oğlum da günde bir kez kaka yapıyor genellikle ama bu sütün yetmediği değil sütünün yaradığını gösterir. Sütün az olup olmadığını çiş durumundan anlarsın her altını açtığında bezi ıslaksa sütün yetiyordur. Yoksa üç güne kadar kaka yapmaması da normal. Gördüğüme göre kilo alımı da iyi. Doktorumun dediğine göre bebekler ilk 10-15 günde doğum kilolarına tekrar ulaşır sonra üzerine kilo almaya başlarlar. Ve ayda 600-1000 gr arası alması gerekirmiş. Bence sütünü sağ bir bak anne sütüne hiçbir şey alternatif olamaz. Hadi yetmiyor diyelim bunu artırmaya çalış sağsrak ve sık sık emzirerek tek çare mama olmasın çünkü sen bebeğini mamaya alışturdıkça iyice azalacak sütün ve çocuğun mamayı ne şekilde alıypr bilmiyorum büyük ihtimalle biberondr ona alışmış olacak ve sen yana yakıla buna çözüm bulmaya çalışacaksın iş işten geçmeden bence dediklerimi bir yap arkadaş tavsiyesi :)
Canm gece ben uyanınca önce altını temizliyorum sonra emziriyorum temiz temiz uyuyoKızlar benim 0glan gece 2 de ve 5 te uyaniyor ortalama ben her uyandığında altını alıyorum ama altını alınca da uykusu açılıyor iyice. Almadan da içim rahat etmiyor. Siz ne yapıyorsunuz her defasında altı alinmalimi
Bnde canm once altini aliyrm snra emziriyrmKızlar benim 0glan gece 2 de ve 5 te uyaniyor ortalama ben her uyandığında altını alıyorum ama altını alınca da uykusu açılıyor iyice. Almadan da içim rahat etmiyor. Siz ne yapıyorsunuz her defasında altı alinmalimi
Benimki günde bir kere bazen iki üç günde bir yapıyor değişiyor yani. Sarılık da bu kadar uzun sürmesi inş anne sütü sarılığı değildir ama bizim sıpada da sarılık çok az var hala bir aylık olmamıza rağmen sarılık için de tek ilaç anne sütü. Gaz için ben humana still tea içiyorum hem süt yapıyor hem de rahatlatıyor. Ayrıca bebişe sap simplex adında bir gaz ilacı kullanıyorum faydası oluyorSelâm kızlar uzun zamandır yazamadım . Biz de 1 aylık olduk çok şükür .bizim sarilik halen geçmedi tahlil sonuçlarını bekliyoruz bugün çıkacak en fazla 3 saat uyuyor Bedirhan beyimiz. Uyudugu zaman da hemen uyandım diyorum sarilık mi arttı diye panik yapıyorum .inşallah en kisa zamanda geçer . Gaz sorunu halen var ve ilac vermiyor doktorumuz sarilik için. Bende kimyon ve rezene cayi içiyorum . Oğluma da günde bir defa 3 çay kaşığı kimyon cayi veriyorum şekerli olarak ama hiç bir faydası yok. Oğlumda 3 gündür fark ediyorum günde kaka sayısı 3 bazen 4 oluyor ilk zamanlar 7 8 defa yapardı sizin bebışlerde durumlar nasıl.
Çok gerekmedikçe gece uykusunun bölünmemesi adına altının açılmasını önermiyor uzmanlar. hem uykusu bölünmeden uykusunda emen çocuğun gazı daha az olur. Bence gerekmedikçe açmayın altını. Geve uykusu önemli onlar içinBnde canm once altini aliyrm snra emziriyrm
Aynı saatlerde yapıyor benim oğlanda ben alıyorum öyle bırakamam bir saat Sonra falan da uyuyorKızlar benim 0glan gece 2 de ve 5 te uyaniyor ortalama ben her uyandığında altını alıyorum ama altını alınca da uykusu açılıyor iyice. Almadan da içim rahat etmiyor. Siz ne yapıyorsunuz her defasında altı alinmalimi
Canim bizim pisigimiz var mecburen aciyorum ve ne yaptiysm pisigimiz gecmediÇok gerekmedikçe gece uykusunun bölünmemesi adına altının açılmasını önermiyor uzmanlar. hem uykusu bölünmeden uykusunda emen çocuğun gazı daha az olur. Bence gerekmedikçe açmayın altını. Geve uykusu önemli onlar için
Canm belki yediğin birşey bebeğinde pişik yapıyordr yediklerine dikkat et gazlı yiyecek içeceklerin pişik yaptığı oluyor. Bezi değiştirmiştin hatırladığım kadarıyla bence bir de sleepy markasını dene ben prima premium care den bu markaya geçtim çok memnunum. Hala da geçmezse oranın serin ve kuru kalmasını sağla. Islak mendil kullanma. 2-3 saatte bir altını değiştir ve her alt değiştirmede o bölgeyi ılık su ile yıka iyice kurula ve sürekli krem sür. Sudocrem önermiştim zaten. Yok ben sürekli yıkayamam dersen de bebek bakım pamukları vat termosunda sürekli ılık suyun olsun o pamuk ve ılık su ile temizle altını belki bunun faydası olurCanim bizim pisigimiz var mecburen aciyorum ve ne yaptiysm pisigimiz gecmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?