- 5 Şubat 2016
- 181
- 216
- 103
- 37
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.841
Sağdiğin sütü biberonla mi veriyorsun. Bende sağmak istiyorum ama biberon a alışır diye cekiniyorun
Sizede geçmiş olsun. Ben yüzüne zeytin yağı sürüyorum. Kaç gün sürdü sizin bizim 1 hafta oldu hala gecmedi karnı sırti yüzü çok kızarık. Boyun altı iyileşmeye başladı. Kaç günlük sizin bebeginiz .Sultan sare miydi ismi bebeginizinCanım tam adamına dedin bizde gecen hafta olduk egzema doktorum biodermanın atoderm intensive diye bir krem verdi. Yüzü hem kıpkırmızı hemde minik sivilce seklinde irinlerle doluydu. Kremi kullanmaya basladıktan iki sonra altlarından iltihap cıktı bildiğin sapsarı oldu yastıkları yüzü sapsarı irinle doldu. Doktoruma sordum normal etkisi dedi.Sürekli temiz bir bezle ılık suyla sildim. Sabah aksam krem sürdüm geçti cok sükür. Kortizonlu kremler veriyor cogu doktor dikkat et hemen gecirip kremi bırakınca tekrarlıyormus ben devam edicem 1 haftada tertemiz olur inş. Tekrarlamazsa sende kullan tabi doktoruna danısarak. Ben cocuklarda da büyüklerde dekortizonlu krem kullanılmasına karsıyım benim için iyi oldu attıgım fotograf hafiflemis hali daha kötüydü cekemedim o zaman diğer kremi kullandıktan 6 gün sonra
Her sabah mi yikiyorsunuz maşallah. Biz sıcak memlekette adana da korkuyorum daha her gün yikamaya34 günlük olduk biz bugün. 34 gündür her sabah yıkıyorum , uyutuyorum...
Her akşam saat 8de uyutmuş oluyorum.
Gece emmelerimiz de düzene girse diyorum ama nafile. Hala çok sık kalkıyor bu da benim sabırsızlıgim. Cunku bi an once uyumak istedigim icin kısa kesiyorum emmesini.
Beni emzik gibi kulllandigi icin emzik almak zorunda kaldim. Uykuya dalmadan once veriyorum 5 dk sonra alıyorum geri. Yavas yavas uyanikken emzirmeye baslayacagim ki uyumak icin beni kullanmasin. Gaz sorunumuz da var aslinda. Bebeklerin mide kapasitesini bildigim , o kadar egitime gittigim halde eyvah sütüm yetmiyor endisesine kapildim.
Annelik yasayarak ogrenilirmis meger...
Sevgiler...
Her sabah mi yikiyorsunuz maşallah. Biz sıcak memlekette adana da korkuyorum daha her gün yikamaya
Ben hem biberon veriyorum hem emziriyorum ikisine de bayılıyor 50 gün oldu bu şekildeyiz ben elektrikli göğüs pompası kullanıyorum sütümü çoğalttı çünkü sütüm çok yetersizdi bebek aç kalıyordu mama verdik tabiki doktor tavsiyesiyle çünkü aç kalmıştı şimdi ise mamayı yarı yarıya azalttık sütüm artmaya başladı daha çok emiyor pompa ve bol sıvı sütü arttırıyorEvet cnm, Avent biberon kullanıyoruz.
Alışmadı Atlas ama çok sık da kullanmıyoruz. Günde bir, bazen iki günde bir öğün sadece..
Hatta bazen biberondan içmeyi reddedip meme istediği de oluyor..
Kendi yeğenim, ilk üç ay biberon ağırlıklı meme emmişti, 4. Aydan itibaren biberonu bırakıp tamamen memeye döndü.
Yani alışmayan alışmıyo az az deneyebilirsin bence.
Ya da çay kaşığı ile içirebilirsin ama gece biyük kolaylık oluyo..
12 gibi sağıyorum mesela ilk uyandığında o sütü içiyo bazen uykumuz pek dağılmıyo ikimizin de..
İki aya göre kilosu iyiymiş kaç kilo doğmuştı canımBiz iki ay iki günlük olduk .. Aşımızı olduk bgün çok ağladı oğluşum Kilomuz 6 olmuş szlern nasıl
Günaydınn..Kızlar oğlum 2 gündür büyük tuvaletini yapmada zorluk çekiyor tabi gaz da çıkarmıyor . Ben bir kaç kez popuya sabun koydum öyle yapıyor . Sakıncalı mi yapan yada duyan oldu mu
Canm sabun koyma mazallah yakar birşey olur saf zeytinyağı ile orayı uyarabilirsin. Sabun çağdışı. Ben de zeytinyağı kalmadığında içine girmeden bebe yağı ile masaj yapmıştım. Zeytinyağı ile kulak çubuğuyla yaptırabilirsin ama sakın sabun kullanma.Kızlar oğlum 2 gündür büyük tuvaletini yapmada zorluk çekiyor tabi gaz da çıkarmıyor . Ben bir kaç kez popuya sabun koydum öyle yapıyor . Sakıncalı mi yapan yada duyan oldu mu
Ayyy maşallah size bayıldım <3 bende yavrumu kucağa alıştırdım sanırım doktoruöa sordum ancak daha alışkanlık edinecek aylarda değil değişir zamanla dedi bende üstüne düşmedim çok kıyamıyorum ne yapaym. Bu arada bizde 57 günlük oldukEki Görüntüle 1988756 Buda biz :))umarim yukleyebilmisimdir fotografi
Maşallah ikinize de :)Eki Görüntüle 1988756 Buda biz :))umarim yukleyebilmisimdir fotografi
Sizede geçmiş olsun. Ben yüzüne zeytin yağı sürüyorum. Kaç gün sürdü sizin bizim 1 hafta oldu hala gecmedi karnı sırti yüzü çok kızarık. Boyun altı iyileşmeye başladı. Kaç günlük sizin bebeginiz .Sultan sare miydi ismi bebeginizin
Günaydınn..
Sabun koymayı duymuştum ben ama bence içeriye birşey koymak yerine popo deliğine pamukla zeytinyağı sürmeyi deneyebilirsin..
Emiyor mu bebeğin? Atlas bir gün boyunca hiç yapmadı kakasını. Bezinde azcık leke oluyodu ama kaka yapmıyordu.
Hemşiremize sorduk. Bağırsakların düzene girmeye başladığını, anne sütü ile beslenen bebeklerde bu dönemde 1 hafta bile yapmadan durabileceğini söyledi. Gaz sancısı ya da kakasını yapamadığı için huzursuzluk çekmiyor. Ama olursa karnına ılık havlu koyabileceğimi, masaj yapabileceğimi, sırt üstü yatarken bisiklet sürme hareketi yaptırabileceğimi söyledi..
Atlas 54 günlük bu arada. Nerdeyse 2 aylık.
İyi kilo almış o zaman maşallah paşaya :)Saol cnm 3kilo doğdu cnm oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?