Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Sağdiğin sütü biberonla mi veriyorsun. Bende sağmak istiyorum ama biberon a alışır diye cekiniyorun

Evet cnm, Avent biberon kullanıyoruz.
Alışmadı Atlas ama çok sık da kullanmıyoruz. Günde bir, bazen iki günde bir öğün sadece..

Hatta bazen biberondan içmeyi reddedip meme istediği de oluyor..
Kendi yeğenim, ilk üç ay biberon ağırlıklı meme emmişti, 4. Aydan itibaren biberonu bırakıp tamamen memeye döndü.
Yani alışmayan alışmıyo az az deneyebilirsin bence.
Ya da çay kaşığı ile içirebilirsin ama gece biyük kolaylık oluyo..
12 gibi sağıyorum mesela ilk uyandığında o sütü içiyo bazen uykumuz pek dağılmıyo ikimizin de..

Sizede geçmiş olsun. Ben yüzüne zeytin yağı sürüyorum. Kaç gün sürdü sizin bizim 1 hafta oldu hala gecmedi karnı sırti yüzü çok kızarık. Boyun altı iyileşmeye başladı. Kaç günlük sizin bebeginiz .Sultan sare miydi ismi bebeginizin

Her sabah mi yikiyorsunuz maşallah. Biz sıcak memlekette adana da korkuyorum daha her gün yikamaya

Her sabah mi yikiyorsunuz maşallah. Biz sıcak memlekette adana da korkuyorum daha her gün yikamaya

Çok kirlenmedikleri için gerekli görmedi bizim hemşire.
Gün aşırı ya da haftada iki yıkama yeter dedi ilk üç ay için.
Her yıkamada şampuan da yapmıyoruz.
Küvetini dolduruyorum ben, köpüklü lavantalı falan bi su oluyo. İçinde huzurlu zaten. O ara cıp cıp bez bölgesini koltuk altı boynu parmak araları yıkıyorum..
Yetiyo
Aşırı yıkama cildini kurutabilir dedi hemşiremiz. Zaten İngiltere pek ılıman bi iklimi yok.
Gün aşırı yıkama ile memnunuz biz :)

Ben hem biberon veriyorum hem emziriyorum ikisine de bayılıyor 50 gün oldu bu şekildeyiz ben elektrikli göğüs pompası kullanıyorum sütümü çoğalttı çünkü sütüm çok yetersizdi bebek aç kalıyordu mama verdik tabiki doktor tavsiyesiyle çünkü aç kalmıştı şimdi ise mamayı yarı yarıya azalttık sütüm artmaya başladı daha çok emiyor pompa ve bol sıvı sütü arttırıyor

Kızlar oğlum 2 gündür büyük tuvaletini yapmada zorluk çekiyor tabi gaz da çıkarmıyor . Ben bir kaç kez popuya sabun koydum öyle yapıyor . Sakıncalı mi yapan yada duyan oldu mu

Kızlar oğlum 2 gündür büyük tuvaletini yapmada zorluk çekiyor tabi gaz da çıkarmıyor . Ben bir kaç kez popuya sabun koydum öyle yapıyor . Sakıncalı mi yapan yada duyan oldu mu
Günaydınn..
Sabun koymayı duymuştum ben ama bence içeriye birşey koymak yerine popo deliğine pamukla zeytinyağı sürmeyi deneyebilirsin..
Emiyor mu bebeğin? Atlas bir gün boyunca hiç yapmadı kakasını. Bezinde azcık leke oluyodu ama kaka yapmıyordu.
Hemşiremize sorduk. Bağırsakların düzene girmeye başladığını, anne sütü ile beslenen bebeklerde bu dönemde 1 hafta bile yapmadan durabileceğini söyledi. Gaz sancısı ya da kakasını yapamadığı için huzursuzluk çekmiyor. Ama olursa karnına ılık havlu koyabileceğimi, masaj yapabileceğimi, sırt üstü yatarken bisiklet sürme hareketi yaptırabileceğimi söyledi..
Atlas 54 günlük bu arada. Nerdeyse 2 aylık.

Canm sabun koyma mazallah yakar birşey olur saf zeytinyağı ile orayı uyarabilirsin. Sabun çağdışı. Ben de zeytinyağı kalmadığında içine girmeden bebe yağı ile masaj yapmıştım. Zeytinyağı ile kulak çubuğuyla yaptırabilirsin ama sakın sabun kullanma.

Kizlar merhaba nezamandir yazamamistim bizde 34 gunluk olduk aylik kontrolumuzu olduk hersey yolunda sukur 4400 kilomuz olmus anne sutu ile besleniyor sadece onceleri 5 dk emiyordu az emdigi icin kalani sagiyordum simdi daha uzun kaliyor memede ve sagmaya gerek kalmiyor.gaz sorunumuz var ve zinco damla kullaniyorum cok cok iyi olmasada faydasini goruyorum ayrica kakasini yapamadigi zaman bende zeytinyagi ile ovuyorum uyariyorum gaz cikariyo yapiyo rahatliyo onun haricinde gik dese kostum bik dese kostum ve sanirim kucaga alistirdim(simdi uyanikken hep kucakta koysam agliyor umarim duzelir

Eki Görüntüle 1988756 Buda biz :))umarim yukleyebilmisimdir fotografi
Ayyy maşallah size bayıldım <3 bende yavrumu kucağa alıştırdım sanırım doktoruöa sordum ancak daha alışkanlık edinecek aylarda değil değişir zamanla dedi bende üstüne düşmedim çok kıyamıyorum ne yapaym. Bu arada bizde 57 günlük olduk

Eki Görüntüle 1988756 Buda biz :))umarim yukleyebilmisimdir fotografi
Maşallah ikinize de :)
Henüz alışkanlık edinmemiştir bence de, ilk 3 ay zor diyolar burda da.
Kucağında huzurlu güvenli hissediyo, ana kuzusu daha.
Bol bol al kucağına..
Ben bıraktığımda ellerini tutup göz teması yapacak şekilde bırakıodum salıncağına ya da beşiğe. Öyle öyle alıştı şimdi 20-30 dk duruyo yeniden kucak .. sonra en baştan bi daha..
Ev işlerini bölük pörçük yapmaya başladım :))

Zeytinyağı sürme canım ben krem kullanıyorum cok iyi geldi doktoruna sor bence. İlk yüzünde başladı yüzü bitti omuzlarına ve boynuna indi. Sabah aksam krem sürüyorum ve gün aşırı yıkıyorum cildi nefes alsın diye cünkü cok iltihaplanıyor ve iltihabı kokuyor bende anlamadım doktorum normal dedi. Krem iltihabı dısarı atıyor yıkayamadıgım zamanda ıslak ağız mendiliyle siliyorum tekrar krem sürüyorum 10 günde geçti yüzü hafif kızarıklıklar oluyor oda kendini cok sıktıgı için beyaz tenli kızarıyor. Sana kremin fotografını atıyorum cidden işe yaradı yaramasa hayatta öneride bulunmam yazık hem kaşınıyor ciltleri hemde ağrı cekiyorlar:/ yıldız sultan oldu canım ismi

Eklentiler

• IMG_8285.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 19

Artık koymam. Zeytinyağı Ni deneyeceğim . Masaj hareketler Ni yapıyorum. En can sıkıntısı ise gaz sancısı olduğu zaman beni emmemesi. Doktora sordum normal dedi emzik ver dedi . Verince de uyuyor aç yatmasin diye 1 ölçek mama veriyorum günde 2 defa .
Bizde 58 günlük olduk

Bizde bugün tam 60 günlük olduk çok şükür gaz sancısı haricinde önemli bi sorunumuz yok. Bebeğim gece 12 civarında uyuyo 5 ya da 6 gibi uyanıyo artık kucağı hiç sevmiyor yatırıp konuşmamıza bayılıyor gülücükler saçıyor akşam saatlerinde huysuz oluyor genelde fırsat buldukça masaj yapıyorum çok seviyor. Suyun sıcaklığı güzelse banyo yapmayı seviyor ıslak mendili hiç sevmiyor kaka yaptığında poposunu yıkıyorum hep en çok da dilinden anlıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…