Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Aynı şeyi bende yaşıyorum o kadar çok sıkınıyorki ememiyor eğer sancısı yoksa çok rahat emiyor gaz sancısı için hiç bişey yapamıyorum damlalar falan hikaye hiç bişey iyi gelmiyor çocuk çekeceğini çekiyor

Kızlar günaydın..
Atlas bugün 58 günlük..

Gece banyo ve uyku rutini oluşturmaya başladık baya.. Gündüz için durum günden güne değişiyor şimdilik..

Yalnız şöyle bir gelişmemiz var. Benzer bişiler yaşayan var mı merak ettim..

Atlas iki yumruğunu sık sık ağzına götürmeye emmeye ve yaşamaya başlamıştı.. Ben eldiven takmadığım için keşfetti oynuyo diyordum. Ama sonrasında önünü ıslatacak kadar tükürük çıkarmaya başladı..
Emerken meme ucunu ısırdığı oldu iki kere, ve gün içinde dilini sakın gibi çiğnediği oluyo..
Son iki sefer bezini baya gazlı ve sulu doldurdu (beline kadar)
Ama halsiz değil, huysuz değil, ateşi yok, uykusu emmesi iyi maşallah..

Diş çıkarmaya hazırlanıyor olabilir mi?
Yoksa hepsi bir araya gelmiş şahane tesadüfler mi?

Ayni seyler bende de var tatlm yumruklarini emmeye basladi hatta bni emerkn onuda agzina almaya calisiyr tukuruk bizde de var ayrica bzde gaz problmi de var beline kadr kakalar bizde de var bakalm

Bugün tam iki aylığız. Doktor kontrolünden geldik. Noyan bey 6100 gr 55 cm. sadece anne sütü ile besleniyor. Kalça çıkığı taraması yapıldı hiçbir skntı yok çok şükür. 4 tane aşı olduk. Verem zatüre rotavirüs ve karma. Çok ağladı onunla bende ağladım annelik nasıl birşeymiş ona iğne yapılırken sanki bana birşeyler saplanıyor. Dayanamıyor yüreğim babası tutuyor hep. Hamilelikten önce hiç duygusal değildim ne oldu bana böyle. Verem aşısının ateş yapabileceği söylendi. Calpol aldık yarım ölçek verdik 2 gün boyunca 6 saat aralıklarla içecek. Ve iki gün banyo yok. Ayrıca sol kol yani verem aşısı vurulan yer 2-3 ay hiç kese vb şeyler sürülmeyecekmiş. Sizde durumlar nasıl nasıl bebişlerimizin gelişimleri.?

Maşallah canım bebeğin e. Canım aşı sonrası ateş oldu mu. Hangi ilaçları kullandın

Burda verem aşısı doğumdan itibaren herhangi bir an yapılıyor bize 3 haftalıkken randevu verildi yaptırdık.. 2 gün banyo yasaktı. Ateş de olmadı çok şükür..

Diğer iki aylık aşılarımız + menenjit aşısı 8 mayısta. Calpol alın dediler ama ateşi olmadan vermeyin dediler. Yani önlem olarak erkenden vermeyi uygun bulmuyorlar. Ateş yükselmeye başladığında verin önü kesilir. Ateşi de en fazla bir gün sürermiş
Bcg aşısında ateş olmadı inşallah bunda da olmasın :)

Maşallah kilosu boyu iyiymiş.. Bizim iki aylık olmamıza 2 gün var .. Kilomuz 5.250 civarı olmalı boyumuz 57 cm..

Sağlıkları yerinde olsun, boyları uzar, kiloları artar :)

Canım seninki boya gitmiş benimkinin boy uzun değil normal topaç gibi duruyor çocuk :)

Maşallah canım bebeğin e. Canım aşı sonrası ateş oldu mu. Hangi ilaçları kullandın
Canm geceden beri ateşimiz var 37 civarlarında ne düşüyor ne yükseliyor üç kere 6 saat aralıklarla calpol verdim yarım ölçek bekliyoruz şuanlık abartı bir durum yok

Canm geceden beri ateşimiz var 37 civarlarında ne düşüyor ne yükseliyor üç kere 6 saat aralıklarla calpol verdim yarım ölçek bekliyoruz şuanlık abartı bir durum yok
37 bebekler için çok normal bir değer diye biliyorum, doktorunuz mu dedi calpol kullanın diye

37 bebekler için çok normal bir değer diye biliyorum, doktorunuz mu dedi calpol kullanın diye
Evet canm doktorum söyledi. 6 saatte bir iki gün boyunca ver dedi. Şuan ateşi düştü çok şükür. Ateş derecesi ölçülen bölgeye göre değişiyor. Makattan en fazla 38 iken koltukaltı kasık ve ağızdan en fazla 37 olmalı. Kulaktan ölçümü tavsiye etmiyorlar zaten. Kulak kiri bile yanlış çıkmasına sebep olabiliyor muş

Kizlar bizim de nedense dun gece atesimiz yukseldi dupdururkn oldu once gaz sancisi geldi inlemeye basladi derkn yavas yavas atesi yukseldi acile gttik 37.9 du doktr bogazi temz dedi burun akintisi da yok ddi 48 saat takip et ates dusmezse enfeksiyon testi yapilck ddi calpol icir ddi eve geldik 1 cay kasigi calpol icirdm cok sukur indi atesimiz hala da yok ama bn tetikteym insallah da olmaz

İnş canm dikkat et önemli birşey yoktur sen içini ferah tut

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bebeğim memede uyumaya alıştı sütümü biberonla bile versem meme istio memede uyuyo bunu kırmam lazım.. Help meeeeeee!

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bebeğim memede uyumaya alıştı sütümü biberonla bile versem meme istio memede uyuyo bunu kırmam lazım.. Help meeeeeee!

Memede uyumasına bazen izin veriyorum ama genelde memede uyumak üzereyken ayırıyorum azcık açılıyo uykusu tabi.. sonra kucakta meme emer gibi tutup sallıyorum hafif ya da yürüyorum sağa sola. Uykuya dalıyo..
Uykusu çoksa öylece yatağa bırakıyorum azcık bakınıp uyuyo..

Ama dediğim gibi bazen de bırakıyorum uyusun die..
uyku rutini oluşturmak için erken gibi geliyo bana.

Ben de bir ay sonra yani 3. Ayı bittiğind uyku rutinine başlarım. Genelde duş pijama meme şeklinde. Bende çoğu zaman izin veriyorum beşiğine koyuyorum elini tutuyorum bi süre dalınca uzaklaşıyorum ama bir ay sonra nasıl birşeyler yaparım karar vermedim daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…