Biz Mart Anneleriyiz.. Birlikte en mutlu bekleyiş! 2017

Canm geceden beri ateşimiz var 37 civarlarında ne düşüyor ne yükseliyor üç kere 6 saat aralıklarla calpol verdim yarım ölçek bekliyoruz şuanlık abartı bir durum yok

Bizde bugün aşı olduk 62 günlük . Aşı vurulduktan yarım saat sonra Calpol verdim 1 çay kaşığı . Şuan için birsey 34 alnından ölçüm yaptım inşallah çıkmaz

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz benim bebeğim memede uyumaya alıştı sütümü biberonla bile versem meme istio memede uyuyo bunu kırmam lazım.. Help meeeeeee!

Ben ayağimda sallıyorum. Memede uyusa bile gaz çıkarıp biraz ayakta beklediyorum halen kusmasi var Bedirhan beyin . . Uyanık olursa bazen kucak ta bazen ayagimda sallıyorum 3. Aydan sonra düzene girer gibime geliyor

Tekrar doktora gittik. İğne verdi 3 gün. Şurup ve losyon verdi. İnşallah geçer.

Ben ayağimda sallıyorum. Memede uyusa bile gaz çıkarıp biraz ayakta beklediyorum halen kusmasi var Bedirhan beyin . . Uyanık olursa bazen kucak ta bazen ayagimda sallıyorum 3. Aydan sonra düzene girer gibime geliyor
Ayakta sallamaya alıştırma derim hem motor gelişimi açısından da iyi değil canm

Kızlar bi sitede mısırın süt yaptığını bi sitede ise sütü azalttığını okudum. Ama ikisinden de farklı sorum mısır gevreğinin zararı olurmu acaba önceden beri kahvaltıda yemeye bayılırım ama bu ata kararsızım fikri olan varmı?

Ben yiyorum , bi zararını da görmedim. Süt gaz yapar mı diye kontrollü yedim, hatta bir ara sütsüz, cips gibi yedim ama sorun yaşamadık..
Şimdi sütü ılıtıp yapıyorum sabahları. Yani dolaptan aldığım gibi buz gibiyken içmiyorum. Oda sıcaklığında hazırlayıp tükettiğimde gaz vs yapmadı Atlas'ta da..

Mısır da yedim ama öyle çok değil. Salatada ve bi kere de patlamış olarak.. Bence düzenli tüketmiyorsan sütünü de azaltmaz. Zaten sütünün %80'i su, kalanı uyku. :)

Sağol canm cevabın için çocuk için herşeyi kafaya takar oldum merak ettim teşekkür ederim :)

Sağol canm cevabın için çocuk için herşeyi kafaya takar oldum merak ettim teşekkür ederim :)
Ne demek canım..
Birbirimiz için varız burda :)

Bu arada kızlar, Atlas biberonu bıraktı..
memeyi bırakır biberon verme diyenlere inat, biberonu bıraktı..
Mama denedik tutmadı..
Anne sütü tutmadı..
Su bile içmiyo..

Biberon ucunu çiğniyo sakız gibi. Bırakıyo..

Dışarda anne sütü veriyodum rahat oluyodu..
İşimiz iş :)

Bnmki de ayni canm biberonu artk cok zor aliyr ogruyor verince dedgn gbi ucunu cigniyor zar zor veriyrm

Memenin tadını aldılar artık iyice, biberon da neymiş diyolardır :)
Çok benzer gidiyo bizim bebeklerimiz :)
Aynn kuzum ama bzm bi sorunumz var bz silikon ucuyla emiyoruz ilk zamnlr ucu yara die silikon ucla verdm snra ona alisti smdi ayiramiyrm onunla emiyor napcm bilmiyrm

Aynn kuzum ama bzm bi sorunumz var bz silikon ucuyla emiyoruz ilk zamnlr ucu yara die silikon ucla verdm snra ona alisti smdi ayiramiyrm onunla emiyor napcm bilmiyrm
Belki çok acıksın diye bekleyip, sonra kendi memende ısrarcı olmalısın..
Ya da uyurken, tam uykusu açılmadan kucaklayıp deneyebilirsin, meme kokusuna yolunu bulur belki..

(Bu yöntemleri biberona alıştırmak için yazmışlardı forumda..)

Bikac kez israr ettim ama kavga ediyoruz :) saol canm uyurkn deneyim bide

Kızlar benim cadı kızım emerken uyuyo zar zor uyandırıp emmeye devam etmesini sağlıyorum uyku haliyle emio doysads memeyi emxik gibi kullanıyor uyuyakalıo memeden ayırıyorum uyanıo hep bu şekil yapışık ikiz gibi geziyoruz bas bas bagırıyo memeyi ağzındsn cıkardıgımda emzik almıo napcam yardımmm edinnn

Tatlm emzigi degistr belki onu begenmiyordur

Kızlar oğlum aralıksız 6 saat uyudu 3 saatten fazla uyuduğu olmamıştı hep 2-3 saatte bazsn saat başı emerdi. Ama ne yaptıysam uyandırmadm kızdı ağladı uyudu ama meme almadı uykusunda vereym dedim dudak büzüp emmedi. Sürekli denedim ama emziremedim. Üstelik sütüm pompaya da gelmiyor benim. Kayınvalide süt göğüste durursa geri gider 2 saatte bir emzir diyor. Peki 2 yıl emzirenler 2 saatye bir mi emziriyorlar sanki sütleri nasıl oluyor o zaman. 10 saat arayla emzirenler de var. Süt sağılmazsa azalırmı yani çocuk emmezse birinci sorum bu. İkincisi doktoruma yazdım artk bebeğin 8 saate kadar aralıksız uyuyabilir. Uyandırmana gerek yok. Ama 8 saat sonunda mutlaka uyandır kan şekeri düşer dedi. Ben 6 saatte bile içim içimi yedi 8 saate gönlüm el vermiyor içim rahat etmiyor. Sizce bırakmalımıyım siz ne yapıyrsunuz. Biz 3-4 saatten fazla memeden ayrı kalmamıştık sanki oğlumdan uzaklaşacakmışım gibi bir his oluşuyor içimde çok garip. Onun emmesi bana mutluluk veriyor. Bir anda bu kadar uzun aralık hoşuma gitmedi. Ama bir yandan da emmiyor uykusunda. Ne yapsam bilemedim fikirlerinizi bekliyorum :/

Doktor görüşü alman en güzeli.. Ama ben fikrimi yazayım..

Ben Atlas için acaba karnı mı doymuyo demiştim ve hemşiremiz, o bebek aç olsa susturamazsın demişti .. Bebeğin acıkır ve açlığı onu mutsuz ederse mutlaka uyanacaktır..

Sık aralıklarla uyanıp emmesine alışınca uyuması garip geliyo tabi.. Kaç haftalık oldu bebeğin?

Bebek emmeyince süt azalır diye biliyorum ben de.. Vücut, demek ki artık süt gerekmiyor siye düşünüyor.. Bebeğin uyusa da, sen sütünü sağ derim.. Pompaya gelirse sonra içirirsin. Gelmezse nasıl olur bilemiyorum. Ben boş boş da olsa pompalıyorum bazen. 5-10 sk sonra akmaya başlıyo..
doktorunuz bırakabilirsin dediyse bırakabilirsin bence.. Karnı toktur, sıcak, temiz, mutludur ki uyuyo..
Bence.. :)

Canm lansinoh elektrikli pompa var ama bir türlü çekemedim gelmedi sütüm mü yok şüphesine bile düştüm ama noyan cok cok emiyor. Elektrikli çekmiyor herhalde manuel alaym dedim ona da iki damla ancak geldi o da olmadı. Önceden sağma makinesi mi varmış köylerde kasabalarda 2 yıl emzirenler var onlar nasıl emzirmiş onh merak ediyorum. Ben sağamazsam mecbur çocuğun emmesini bekleyecgm. Ama bazen o kadar ağrı yapıyorki anlatamam. Zorla verip kusturuyorum çocuğu sırf kendim rahatlaym diye. Bebeğim 64 günlük oldu.ikinci ay tartı kontolünde 1.850 gr almış bir ayda sütümde var ama nasıl devamını getirebilirim bilmiyorum

Aynı durum bizde de var. Sürekli göğsümde durmak istiyor açlığından değil, emzik yerine kullanıyor. 7 çeşit yalancı emzik denedik olmuyor, istemiyor ve öğürüyor. Napicam bilemiyorum, dışarı çıktığımızda çok sıkıntı yaşıyoruz bu yüzden.

Emzik anne için bir kurtuluş ve çocuğu kandırmaca gibi geliyor bana. Emzirmenin yeri zamanı olmaz sıkıntı yaşanacak bir durum yok bence. Benim bebeğim de aynı bazen 10 dk da bir istiyor arabada ds emzirdiğim oldu misafirlikte de. Emzirme önlüğü almalısın veya gittiğin yerlerde önce emzirme yerini ayarlamalısın. Bazı cafelerde emzirme odaları falan var mesela oralara girmelisin hastanelerde zaten var ee arabada da emzirebilirsin. Misafirliğe gittin diyelim geö odaya emzir rahat edemezsen herşeyin bir kolayı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…