- 5 Şubat 2016
- 181
- 216
- 103
- 37
- Konu Sahibi Petunyasemen
-
- #1.901
Kesinlikle haklısın. Ama biz de durum o kadar kolay degil :) 3-4 saat gogsumde kaldigi oluyor. Sadece uyudugunda birakiyor. Agzinin bos oldugunu farkedince de uyaniyor. En uzun uykumuz 1,5 saat :) Emzirme örtüsünü de kullanamıyoruz, sıkıntı basıyor daha çok huysuzlaniyor. Elbet yoluna girecep Allahın izniyle.Emzik anne için bir kurtuluş ve çocuğu kandırmaca gibi geliyor bana. Emzirmenin yeri zamanı olmaz sıkıntı yaşanacak bir durum yok bence. Benim bebeğim de aynı bazen 10 dk da bir istiyor arabada ds emzirdiğim oldu misafirlikte de. Emzirme önlüğü almalısın veya gittiğin yerlerde önce emzirme yerini ayarlamalısın. Bazı cafelerde emzirme odaları falan var mesela oralara girmelisin hastanelerde zaten var ee arabada da emzirebilirsin. Misafirliğe gittin diyelim geö odaya emzir rahat edemezsen herşeyin bir kolayı var
Kaç haftalık bebeğinKesinlikle haklısın. Ama biz de durum o kadar kolay degil :) 3-4 saat gogsumde kaldigi oluyor. Sadece uyudugunda birakiyor. Agzinin bos oldugunu farkedince de uyaniyor. En uzun uykumuz 1,5 saat :) Emzirme örtüsünü de kullanamıyoruz, sıkıntı basıyor daha çok huysuzlaniyor. Elbet yoluna girecep Allahın izniyle.
Canm lansinoh elektrikli pompa var ama bir türlü çekemedim gelmedi sütüm mü yok şüphesine bile düştüm ama noyan cok cok emiyor. Elektrikli çekmiyor herhalde manuel alaym dedim ona da iki damla ancak geldi o da olmadı. Önceden sağma makinesi mi varmış köylerde kasabalarda 2 yıl emzirenler var onlar nasıl emzirmiş onh merak ediyorum. Ben sağamazsam mecbur çocuğun emmesini bekleyecgm. Ama bazen o kadar ağrı yapıyorki anlatamam. Zorla verip kusturuyorum çocuğu sırf kendim rahatlaym diye. Bebeğim 64 günlük oldu.ikinci ay tartı kontolünde 1.850 gr almış bir ayda sütümde var ama nasıl devamını getirebilirim bilmiyorum
47 günlük canımKaç haftalık bebeğin
O zaman sabret canm bir iki haftaya toparlar değişecektir bebeğin sabır47 günlük canım
Bana 8 saat çok geldi. Hep en fazla 4 uyurdu bebeğim ama dün 6 saat uyuduHand expression deneyebilirsin..
http://kellymom.com/bf/pumpingmoms/pumping/hand-expression/
Yardımı olacaktır.
Ilık bi duş al, masaj yap ve başla. Ben duşran sonra öne eğildiğimde damlıyo mesela. Etkisi olıyo.
El ile sağım yapıp kaşık ya da bardakla içirebilirsin. Plastik bardak gibi kağıt bardaklarla içiriyolar burda..
Benim de manuel ama gelmediği olmadı hiç. Umarım el ile sağma işe yarar..
Atlas da 62 günlük ama max 4 saat uyuyo.. 8 saat olabilirmiş doktoruna göre. Vay :)
Pazartesi aşılarımız var. İnşallah ateşi olmaz bakalımm
Kesinlikle haklısın. Ama biz de durum o kadar kolay degil :) 3-4 saat gogsumde kaldigi oluyor. Sadece uyudugunda birakiyor. Agzinin bos oldugunu farkedince de uyaniyor. En uzun uykumuz 1,5 saat :) Emzirme örtüsünü de kullanamıyoruz, sıkıntı basıyor daha çok huysuzlaniyor. Elbet yoluna girecep Allahın izniyle.
Kesinlikle haklısın. Ama biz de durum o kadar kolay degil :) 3-4 saat gogsumde kaldigi oluyor. Sadece uyudugunda birakiyor. Agzinin bos oldugunu farkedince de uyaniyor. En uzun uykumuz 1,5 saat :) Emzirme örtüsünü de kullanamıyoruz, sıkıntı basıyor daha çok huysuzlaniyor. Elbet yoluna girecep Allahın izniyle.
Tatlım ben yaptırdım. Biz ankara medicalpark hastanesine gidiyoruz. isteyen yaptırıyormuş. Bize sormadılar bile rutinmiş gibi yaptılar. Ama sorsalar da yapalım derdim. Fiyatı 175 liraydı. O gece ateşimiz çıktı 4 tane aşı olunca tabi. İkinci ay kontrolünde yapıldı bu arada. Bence yaptır ateş yapan verem ve karma imiş zatenKızlar rota virüs aşısını yaptıracak mısınız.yada yaptıran var mi?
Doktorumuza yine de bi sorup bende yaptırmak istiyorum.Tatlım ben yaptırdım. Biz ankara medicalpark hastanesine gidiyoruz. isteyen yaptırıyormuş. Bize sormadılar bile rutinmiş gibi yaptılar. Ama sorsalar da yapalım derdim. Fiyatı 175 liraydı. O gece ateşimiz çıktı 4 tane aşı olunca tabi. İkinci ay kontrolünde yapıldı bu arada. Bence yaptır ateş yapan verem ve karma imiş zaten
Kizlar biliyorum ozel olcak ama dogumdan sonra eslerinizle cinsel iliskiniz nasl oldu cani yanan var mi
Gordum resmini kiyamam kuzumaEşim tedirgin oluyo benim. Yaniii, can acıyacağını sanmamakla birlikte bilemiyorum..
Ayrıcaa..
4 tane aşı olduk iki aylık aşılarımız olarak..
aşı sonrası hemen calpol verdiler orda bir doz.. şimdi uyuyo.. ateşi yok.. ama uyandığı zaman ağlıyor..
Bacakları mı acıyodur acaba? Kıyamam.. Ateşi yokken ilacın dozunu tekrarlamam gerekir mi? Sizin bebeklerinizde huzursuzluk, ateş oldu mu?
Huzursuzluğu için yapılabilecek birşey var mı?Gordum resmini kiyamam kuzumaasidan dolayi bir iki gun huzursuz olabilir canm canida aciyordur bizde calpol verdik cok sukur atesi olmadi ama bizim ebe eger atesi olursa 6 saatte bir verirsin calpol dedi cok sukur gerek kalmadi insallah sennde kalmz
Valla canim huzursuz oldugu zamanlar ben ya emziriyrm ya da kucagimda.gezmeyi seviyor evin icinde dolasiyrz sen yine de ince giydr temkinli ol bseycik olmaz merak etme annesiHuzursuzluğu için yapılabilecek birşey var mı?
Aşı yerine soğuk kompres yapabilirsin dedi ebe. Emzirebilirim..
Başka da aklıma bişi gelmiyo..
Sanki ağlaya ağlaya ateşini çıkarırmış gibi gelio..
İnce giydir diyen var, tişört giydir diyen var..
İnşallah ateşi olmasın da ağlamasını teselli edebiliyorum bi şekilde ..
Canm bizde oldu kısa kollu zıbın ve çorap ile durdu sadece. Çoraplarını giydirmeden önce limon sür öyle giydir. Ateşi hemen düşer. Huzursuzluk da verem aşısından dolayıdr. Orası iz bırakıyor çünkü kabuk falan bağlıyor. Bizim sol kolumuzdaki iz gibi iz kalıyor sonra da.Huzursuzluğu için yapılabilecek birşey var mı?
Aşı yerine soğuk kompres yapabilirsin dedi ebe. Emzirebilirim..
Başka da aklıma bişi gelmiyo..
Sanki ağlaya ağlaya ateşini çıkarırmış gibi gelio..
İnce giydir diyen var, tişört giydir diyen var..
İnşallah ateşi olmasın da ağlamasını teselli edebiliyorum bi şekilde ..
Canm ilk başta çok korktum doğum aklıma geldi. Çok acıyacak falan sandım ama korktuğum gibi olmadı. eşin de nazik olacak tabi. Sadece ıslanma olmuyor o biraz skntı yaratıyor. O da prolaktin süt hormonu salgılanırken o salgılanmazmış. Dikkat edin korunun bu arada. Emzirirken süt korur hamile kalmam diye bir yanılsama var bazılarındaKizlar biliyorum ozel olcak ama dogumdan sonra eslerinizle cinsel iliskiniz nasl oldu cani yanan var mi
Canm bizde oldu kısa kollu zıbın ve çorap ile durdu sadece. Çoraplarını giydirmeden önce limon sür öyle giydir. Ateşi hemen düşer. Huzursuzluk da verem aşısından dolayıdr. Orası iz bırakıyor çünkü kabuk falan bağlıyor. Bizim sol kolumuzdaki iz gibi iz kalıyor sonra da.
Çok şükür ateşimiz yok ama aklımda olsun limon , duymamıştım hiç..
Verem aşısını İngilterede doğumdan hemen sonra yapıyorlar. Bizim 3 haftalıkken olmuştu. Hiç ateşimiz ya da huzursuzluğumuz olmamıştı..
İnşallah ateşi çıkmasın. Uyur uyanık emziriyorum yatırıp uyutuyorum şuan..
Eşim işten geldi o da dayanamıyo hiç ağlamasına.. Kaldım iki duygusal erkeğin arasında :)
Canm saolsun esim nazik ama dedgin gibi islanma olmadi acidi bnde korktum hep acicak dieCanm ilk başta çok korktum doğum aklıma geldi. Çok acıyacak falan sandım ama korktuğum gibi olmadı. eşin de nazik olacak tabi. Sadece ıslanma olmuyor o biraz skntı yaratıyor. O da prolaktin süt hormonu salgılanırken o salgılanmazmış. Dikkat edin korunun bu arada. Emzirirken süt korur hamile kalmam diye bir yanılsama var bazılarında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?