Biz para basıyoruz sanki

Konuyu baştan sona okumadım .yorumum konunun ana fikrine . Yalnız hala borç parayla sevap işlenmezi savunuyorum. Ekonomiyi sarsmaz ve istenirse verilir evet ama aileye hayır denemedigi için veriliyor ve zora giriliyorsa hala düşüncemin arkasındayım.

Evet her insan anne ve babasina yardim etmeli ama tekrar yaziyorum YARDIM. Şahsen araba veya ümre yardımlaşma degil benim gözümde. Hastalik filan olur insan lafini etmez zaten.
Ben bazi arkadaşların konu sahibine yüklenmesini yanliş buldum. Kadin çalışsa da çalışmasa da o bütçe ikisinindir. Cifte standart uygulamak hoş degil. Kadin evde çalışıyor. Yani günlüğüne 50 liraya yardimca tutsa 20 günde 1000tl yapar...
Çalışmayan kadinin söz hakki yokdur yaklaşımı bence dogru degil.

Yahu bazı üyeler ne kadar tuhaflar birincisi evet çalısıyorum ikimizinde işi güzel ancak 1.5 yıl önce düğün yaptık hala borç ödüyoruz hiç bir birikimimiz yok yardımlaşma degil bu insanlarınki tekrar diyorum evlatlarını sömürme biz her ay zaten babasına 500 tl veriyoruz arada ev ihtiyaçlarını görüyoruz yahu ben mecbur muyum kayınbabama arabası için destek olmaya hadi olduk sesimi çıkarmadım şimdide annesi umreye gidecek hiç bir lükslerinden kaçınmıyorlar her ay zaten veriyoruz evet mesleklerimiz güzel ama bunların sayesinde hiç bir birikim yapamıyoruz gözleri sürekli üstümüzde ben şimdiye kadar kimseden bir çöp görmedim ama onlar sürekli şu oldu bu oldu diyip para istiyorlar aile zor durumda olur yardım edilir ama araba almak lüks umreye gidecek hadi annesi babası şunu diyemez mi ya arabayı seneye alim çocuklara yük olmayim valla parasında degilim ama böyle rahat olmaları beni sinir ediyor kendimi eşşek gibi hissediyorum

Konu sahibi bir açıklama yapsan her yorum havada kalıyor
Çalışıyor musun çalışmıyor musun
Aylık ne kadar kazanıyorsunuz
Eşiniz sizin masraflardan kısip mi gonderiyor

Ama zannederim ki dara düşmüyorsunuz o yüzden yorum yapmak istemiyor musunuz

Evet çalışıyorum yorumum da yukarıda

Yani kocam kendi kazandigim parayi bu sekilde aileme verdigime laf etse.. onu oyle bir silkelerim ki gorur kim yakadan dusuyor
Nasıl bir çirkin düşünme ailede beni seni mi var ben de çalışıyorum eşim ikimizin parası ortak bir yere verilcekse oturulur konuşulur bunların ki yokluktan değil lüksten kocamn kazandığı parada benim benimki de kocamın kendi ailemde olsa böyle üst üste istense rahatsız olurdum aç degiller açıkta degiller

Evinize ne kadar giriyor da 1 ayda 4500 verebiliyorsunuz? Ayrıca eşiniz bu konularda size danışıyor mu? Sonuçta sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlar değil bunlar. Evin giderlerine sizin maaşınız da katılıyorsa yardımı yalnızca eşiniz değil siz de yapıyorsunuz demektir. Bu durumda rızanızın olması lazım.

Çalışıyorum borcumuz var elimizde para kalmıyor düğün borçlarını beraber ödüyoruz ama gelirimizde iyi

Çok şükür 10bin fala

Ben konu sahibine hak verdim. Umreye gitmek tamam, evladinin yardim etmesi de tamam. Amaaaa bence birikmis artik hepsi konu sahibinde. Dedigi gibi araba almak lüks. Almayabilirlerdi. Zaten ayda 500 veriliyormus. Bu kb en zindan bi emeklisi vardir herhalde. Gecinemiyecek gibi durumda olsalar dicem evlattir mecbur yardim edecek.

Ama mesela ben empati yapmaya kalksam, ben evladimi birakip calisiyorum. Büyüdügü göremedim ben yasayamadim. Bu durumda esim ailesine aylik baglasa, ara ara da bu sekilde yardimlarda bulunsa benim icin cinnet sebebi olur.

Ayrica su düsünceyide birakalim lütfen, anne baba cocuklari icin neler neler yapiyorlar! Yapacaklar, görevleri bu zaten. Dünyaya bir cocuk getirmeden bunlar biliniyor zaten.

Bunlar bizimle çözeceğiniz konular değil, buraya yazdığınız bütün rahatsızlıkları eşinizle konuşacaksınız, amacınız sorun olarak gördüğünüz şeyleri çözmekse, eşiniz sizinle aynı evde yaşıyor buyurun kendisine iletin derdinizi. Adamın haberi bile yok sizin ailesi ile ilgili düşüncelerinizden.

Ben olsam benim durumumu çok etkilemiyorsa karışmam. Beni zor durumda bırakıyorsa, sonuçta ben markette alışveriş yapmadan düşünmek zorunda kalıyorsa, benden sıkıp onlara veriyorsa kızarım.
Umreye falan zaten kvmi göndermek isterim gitsin yani.
Bütün kardeşler veriyormuş bir de bakın bu da bir artı. Benim eşim verecek olsa bütün kardeşler veremez sadece kendisi verir. Çünkü diğerlerinin durumu o kadar iyi değil. Ben de onlar da versin istemem.
Eşimin eşi vefat etmiş bir ablası var mesela, ona vermek istese ben dünden razıyım, çünkü kadın yapayalnız iki çocuk büyütüyor. Yani verilmesi gereken zamanlar olabiliyor. Bu iki ailede de olabilir. Bizde mesela eşimin ilesinin üyelerinin durumu kötü sayılırdı, bizimkilerin durumu çok çok iyiydi. Ben hiç bir şey demedim vermek istediklerine. Bir ablasının çocuğuna burs verdi, annesine mevlüt yapsın diye, hatta köprüsü yıkılmış köyün onu hayır olarak tamir ettirsin diye falan para verdi. Hiç bir şey demedim. Hatta içimden bir şey demek geldi de kendimi tuttum da değil. Beni hiç etkilemiyordu o parayı vermesi, ama annesi de o çocuk da, en önemlisi eşim de seviniyordu. Bunlar da öyle aklıma takıldıkları için hatırlamıyorum, şimdi konuyu okuyunca benimki veriyor mu diye düşündüm öyle aklıma geldi. Ama şimdi benim ailem hiç beklenmedik bir şekilde çok kötü duruma düştü. Biraz birikmiş paramız var, onun hepsini veririz gerekirse dedi eşim direk. Bu bizi elbette kötü etkileyecek bir şey, başka da paramız yok çok zengin de değiliz ama dedi yani. Şu an annem idare ediyor, benden para almak onu çok yıkacak o yüzden benden alacağı parayı son saklıyor sanırım. Belki hiç gerek de kalmayacak ama önemli olan niyet. Yani kimin ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Şimdi sen sizi fakirleştirmeyecek parayı vermesine karşı çıkarsan senin ailen bir zor duruma düştüğünde eşinden ne bekleyebileceksin?
Hem de tamam farklı ama onlar da bizim ailemiz artık. Bunu kabullenmek lazım. Sana kötü de davranmıyorlarmış, benimsemeye çalışsan daha mutlu olursun.
Üniversitedeki kardeşe para vermeyi de anlıyorum. Eşimin annesi babasının hiç durumu yokken eşimin ablası okutmuş onu neredeyse. Evlenirken de bak benim kardeşim var ona göre demiş. Bunlar aile içinde olması gereken iyi şeyler bence.
Bunlar hep sizi çok zor duruma düşürmediği ve karşı taraf bunu tamamen çocukların üzerinden geçinmek durumuna getirmediği sürece geçerli.

Konu sahibi siz haklısınız. Ne kadar iyi kazanırsam kazanayım, sürekli sürekli birşeyler için eşimden para istenmesini, eşimin de bana sormadan etmeden vermesini kabullenemezdim. İster çalışayım ister çalışmayayım o para bizim evimizin bütçesi. Üstelik borç olarak da verilmiyor, karşılıksız veriliyor. Üstelik bütün umrenin parası cocuklara yıkılıyor, böyle umre mi olur! Gönülsüz verilen ve helâl edilmeyen para ile umreye gidiyor kadın. Parasını kendi öder, siz de bir iki parça hediye alır verirsiniz, eşiniz de biraz para verir tamam. Ama 1,5 milyar nedir? Artı hem umreye gidiliyor hem de araba alınıyor aynı anda. Zorları ne? Hem paraları yok, hem herşeyi aynı anda yapmak istiyorlar! Size çok fazla güveniyorlar. Borcunuz varken böyle olursa borç bitince düşünemiyorum.

Bakın lütfen önce sakin olun ben ailesiyle gorusmuyorum bile cenazelerine dahi gitmem,eşimde. Ama görevlerini yapıp hayatlarını evlatlarina adayıp iyi konuma getirdilerse neden onların da hayali gerçek olmasın ki? Araba siz almasaniz kendileri cok rahat alamayacaksa kardeşlerin el birligiyle almasından daha güzel ne olabilir ? Kp zamanında tüm parayi kendine harcayıp onları meslek sahibi etmeseydi kendine çok rahat araba alamaz miydi ? Alamamış çocuklarına vermiş hayatını bu gunlerini iyi geçirmek ona vazifeniz. Biz eşimle 5 ev degistirdik kiradan kiraya rutubetten tasimaktan eşyalar mafoldu. Ama ailesi her sene evini yeniler 50 binlik arabaya binerler okutmamislarda ben okuttum esimi. Lütfen kıymetlerini bilin siz zorda kalmiyorsunuz madem evlatlık vazifesi olarak bunları da dahil edebilirsiniz.

valla en mantıklı yorum. direkt benim de bu aklıma geldi. fakire farz değil bişey değil herkesi zora sokup paratoplayıp sevaba girdiklerini mi zannediyolar. sonuçta o parada konu sahibinin hakkı da var ama rızası yok.
Hayır işi olması bakımından katılıyorum, öyle bir amacı varsa herkes kendi parasıyla gitmeli. Ama yaşlı insanlar çok seviyor bu işi. Anne babaya büyük bir hediye almak içinden gelse yani daha büyüğü olmaz herhalde onlar için. Belki burada da kardeşler kendi aralarında hadi annemizi gönderelim demişlerdir o talep etmemiştir. Bu durumda olur. Dini şeyini bilmiyorum yani pek alakam yok ama ben güzel bir şey yapılmış olur manasında diyorum.

Bence haklısınız o parada sizin de emeğiniz, kazancınız var. Eşinizin ailesi çocukları resmen kendilerine yaşlanınca baksınlar mantığıyla yapmış. Muhtemelen sizin için bunların durumu iyi, bunlar çift maaş bilmem ne diye düşünüyorlardır da kardeşim 10 bin lira o kadar büyük bir para değil ki. Herkesin kazancına göre gideri oluyor. Siz de araba almak istersiniz, siz de birikim vs. yapmak istersiniz yani kendi kazandığınız parayla neden eş ailesine bu kadar çok destek çıkılıyor ben anlamadım.

Durumlar kötüyse yardım edilebilir ama umredir arabadır bunlar hayatı sürdürmek için zorunlu şeyler değil .

Bu durumdan konuşarak kurtulamıyosanız sizde ailenize verin eşiniz 4500 vermiş sizde önümüzdeki ay ailenize verin . İhtiyaçları yoksada açsınlar bankada hesap orda dursun hastalık vs olur kullanırlar .

Heray 500 veriyomuş siz veriyo musunuz ? Sizde verin . Sizinde dağıtıp saçocak kadar çok paranız yok ki borçlarda varmış elinize ne kalır ?

Ya ben üzüldüm size, daha yeni evlisiniz, insan gezmek tozmak ister. Siz borç ödüyor, az buz birikmişinizi de böyle dağıtıyorsunuz.
Bir iki yıla borç biter başka masraflar çıkar, e siz ne ara karı koca keyif yapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…