- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Naznazli672
-
Konuyu baştan sona okumadım .yorumum konunun ana fikrine . Yalnız hala borç parayla sevap işlenmezi savunuyorum. Ekonomiyi sarsmaz ve istenirse verilir evet ama aileye hayır denemedigi için veriliyor ve zora giriliyorsa hala düşüncemin arkasındayım.Umre hac gibi değil.Umrede gidilir.Hacda da gidilir ama gitmesi gerekmez.Bunun için başkası adap olarak zora sokulmaz .Ama gidince çok mutlu olacaktır.Sevabına da ortak olur insan.
Ama herzaman mı istiyorlar?Ben ancak geçindiğim için ve çalıştığım için hoşlanmazdım.İnsanların sürekli istemesi beni sinir eder.insanlar parası kadar hareket etmeli.Ben de öyle yaparım çünkü.Ama bazı şeylerde ve sık olmuyorsa bazen yadırgamalar törpülenmeli
Ama durumları iyiymiş yaa.Hem de konu sahibi çalışmıyormuş.Yatış yani.Kendi emeği yok zaten.Cılkını cıkarmadıkça anne babaya jest yapılabilinir.O kadar da hakları var.Ama sınırlı şekilde ve evladın içinden geldiği şekilde.Ailenin sürekli istemesi hoş olmaz.İçinden gelen kadar olmalı.İçinden de gelmeli biraz durumu varsa.Hepten gözardı edilmemeli.Yani bu koınuda alşırılıktan kaçmalı ki kimse mağdur olmasın.
Ben bu konuda suistimal edildiğim için biraz bu konuya tavırlıyım .
Yazım hatalarimi düzelttimDurumunuzu iyi yapan nedir ? Eger eşinizi okutmaları iyi meslek sahibi yapmaları,kenara umre parasi bile koymayip evlatlarina destek olarak bugünlere getirmeleri ise haksizsiniz. Ama eger sadece doğurup iyi gununuzden faydalanıyorlarsa dussunler yakanizdan.
Evet çalışıyorum yorumum da yukarıdaKonu sahibi bir açıklama yapsan her yorum havada kalıyor
Çalışıyor musun çalışmıyor musun
Aylık ne kadar kazanıyorsunuz
Eşiniz sizin masraflardan kısip mi gonderiyor
Ama zannederim ki dara düşmüyorsunuz o yüzden yorum yapmak istemiyor musunuz
Evetsiz çalışıyor musunuz?
Nasıl bir çirkin düşünme ailede beni seni mi var ben de çalışıyorum eşim ikimizin parası ortak bir yere verilcekse oturulur konuşulur bunların ki yokluktan değil lüksten kocamn kazandığı parada benim benimki de kocamın kendi ailemde olsa böyle üst üste istense rahatsız olurdum aç degiller açıkta degillerYani kocam kendi kazandigim parayi bu sekilde aileme verdigime laf etse.. onu oyle bir silkelerim ki gorur kim yakadan dusuyor
Evinize ne kadar giriyor da 1 ayda 4500 verebiliyorsunuz? Ayrıca eşiniz bu konularda size danışıyor mu? Sonuçta sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlar değil bunlar. Evin giderlerine sizin maaşınız da katılıyorsa yardımı yalnızca eşiniz değil siz de yapıyorsunuz demektir. Bu durumda rızanızın olması lazım.Yahu bazı üyeler ne kadar tuhaflar birincisi evet çalısıyorum ikimizinde işi güzel ancak 1.5 yıl önce düğün yaptık hala borç ödüyoruz hiç bir birikimimiz yok yardımlaşma degil bu insanlarınki tekrar diyorum evlatlarını sömürme biz her ay zaten babasına 500 tl veriyoruz arada ev ihtiyaçlarını görüyoruz yahu ben mecbur muyum kayınbabama arabası için destek olmaya hadi olduk sesimi çıkarmadım şimdide annesi umreye gidecek hiç bir lükslerinden kaçınmıyorlar her ay zaten veriyoruz evet mesleklerimiz güzel ama bunların sayesinde hiç bir birikim yapamıyoruz gözleri sürekli üstümüzde ben şimdiye kadar kimseden bir çöp görmedim ama onlar sürekli şu oldu bu oldu diyip para istiyorlar aile zor durumda olur yardım edilir ama araba almak lüks umreye gidecek hadi annesi babası şunu diyemez mi ya arabayı seneye alim çocuklara yük olmayim valla parasında degilim ama böyle rahat olmaları beni sinir ediyor kendimi eşşek gibi hissediyorum
Çalışıyorum borcumuz var elimizde para kalmıyor düğün borçlarını beraber ödüyoruz ama gelirimizde iyiKonu sahibi bir açıklama yapsan her yorum havada kalıyor
Çalışıyor musun çalışmıyor musun
Aylık ne kadar kazanıyorsunuz
Eşiniz sizin masraflardan kısip mi gonderiyor
Ama zannederim ki dara düşmüyorsunuz o yüzden yorum yapmak istemiyor musunuz
Evinize ne kadar giriyor da 1 ayda 4500 verebiliyorsunuz? Ayrıca eşiniz bu konularda size danışıyor mu? Sonuçta sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlar değil bunlar. Evin giderlerine sizin maaşınız da katılıyorsa yardımı yalnızca eşiniz değil siz de yapıyorsunuz demektir. Bu durumda rızanızın olması lazım.[/QUOTE
Yahu bazı üyeler ne kadar tuhaflar birincisi evet çalısıyorum ikimizinde işi güzel ancak 1.5 yıl önce düğün yaptık hala borç ödüyoruz hiç bir birikimimiz yok yardımlaşma degil bu insanlarınki tekrar diyorum evlatlarını sömürme biz her ay zaten babasına 500 tl veriyoruz arada ev ihtiyaçlarını görüyoruz yahu ben mecbur muyum kayınbabama arabası için destek olmaya hadi olduk sesimi çıkarmadım şimdide annesi umreye gidecek hiç bir lükslerinden kaçınmıyorlar her ay zaten veriyoruz evet mesleklerimiz güzel ama bunların sayesinde hiç bir birikim yapamıyoruz gözleri sürekli üstümüzde ben şimdiye kadar kimseden bir çöp görmedim ama onlar sürekli şu oldu bu oldu diyip para istiyorlar aile zor durumda olur yardım edilir ama araba almak lüks umreye gidecek hadi annesi babası şunu diyemez mi ya arabayı seneye alim çocuklara yük olmayim valla parasında degilim ama böyle rahat olmaları beni sinir ediyor kendimi eşşek gibi hissediyorum
Bunlar bizimle çözeceğiniz konular değil, buraya yazdığınız bütün rahatsızlıkları eşinizle konuşacaksınız, amacınız sorun olarak gördüğünüz şeyleri çözmekse, eşiniz sizinle aynı evde yaşıyor buyurun kendisine iletin derdinizi. Adamın haberi bile yok sizin ailesi ile ilgili düşüncelerinizden.Yahu bazı üyeler ne kadar tuhaflar birincisi evet çalısıyorum ikimizinde işi güzel ancak 1.5 yıl önce düğün yaptık hala borç ödüyoruz hiç bir birikimimiz yok yardımlaşma degil bu insanlarınki tekrar diyorum evlatlarını sömürme biz her ay zaten babasına 500 tl veriyoruz arada ev ihtiyaçlarını görüyoruz yahu ben mecbur muyum kayınbabama arabası için destek olmaya hadi olduk sesimi çıkarmadım şimdide annesi umreye gidecek hiç bir lükslerinden kaçınmıyorlar her ay zaten veriyoruz evet mesleklerimiz güzel ama bunların sayesinde hiç bir birikim yapamıyoruz gözleri sürekli üstümüzde ben şimdiye kadar kimseden bir çöp görmedim ama onlar sürekli şu oldu bu oldu diyip para istiyorlar aile zor durumda olur yardım edilir ama araba almak lüks umreye gidecek hadi annesi babası şunu diyemez mi ya arabayı seneye alim çocuklara yük olmayim valla parasında degilim ama böyle rahat olmaları beni sinir ediyor kendimi eşşek gibi hissediyorum
Ben olsam benim durumumu çok etkilemiyorsa karışmam. Beni zor durumda bırakıyorsa, sonuçta ben markette alışveriş yapmadan düşünmek zorunda kalıyorsa, benden sıkıp onlara veriyorsa kızarım.Arkadaşlar her ay zaten babasına+ünide okuyan kardeşine para veriyor üstüne bu ay önce araba alıyor diye tüm kardeşler babaya para verdi 3 bin civarı sonra da bir ay geçmeden annesi çıktı geri ödeme falan değil yani borç vermiyoruz durumumuz iyi çok şükür ama ben sürekli bi bahaneyle para istenmesine dayanamıyorum
Hayır işi olması bakımından katılıyorum, öyle bir amacı varsa herkes kendi parasıyla gitmeli. Ama yaşlı insanlar çok seviyor bu işi. Anne babaya büyük bir hediye almak içinden gelse yani daha büyüğü olmaz herhalde onlar için. Belki burada da kardeşler kendi aralarında hadi annemizi gönderelim demişlerdir o talep etmemiştir. Bu durumda olur. Dini şeyini bilmiyorum yani pek alakam yok ama ben güzel bir şey yapılmış olur manasında diyorum.valla en mantıklı yorum. direkt benim de bu aklıma geldi. fakire farz değil bişey değil herkesi zora sokup paratoplayıp sevaba girdiklerini mi zannediyolar. sonuçta o parada konu sahibinin hakkı da var ama rızası yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?