Biz para basıyoruz sanki

Bizim aile kavramımızda sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım yavaş yavaş. İnsan evlenince elbette anne-babasını unutmuyor, yaptıklarını görmezden gelmiyor ama öncelikler farklı oluyor artık. Eş ve çocuklar ön planda olmak durumunda.

İnsanlar ne kadar iyi kazanırsa kazansın bence çok yüksek meblağlar verilmemeli. İhtiyaç, borç bunlar bambaşka şeyler. Ama süreklilik arz etmemeli. Benim bu ay giderim az oldu, elime de epey para kaldıysa çoluk çocuğuma birikim yaparım, geleceğime yatırım yaparım. Keyfim için harcarım veya.

Çalışan çocuğunun maaşını keyfi yiyen aileleri de, evi barkı yuvası ayrı çocuğundan sürekli para isteyen, kabul eden aileleri de anlamıyorum ben.

Bir de şu var: çocuk dünyaya gelmeyi kendisi seçmiyor. Elbette ana babamız bizleri fedakarlıklarla büyütüyorlar ama bilinçli bir tercih çocuk sahibi olmak. Bunu bahane ederek çocuklarının hayatlarına ipotek koyan anne babalar çok yanlış yapıyor. İnsanlar farklı bir hayat çizip, bağımsız olmalılar belli bir yaştan sonra ebeveynlerinden.

yorumları okumadım ama başkasının parasıyla umreye gitmek bana tuhaf geliyor.
gücün yetiyorsa yapmalısın bunu diye düşünüyorum, başkalarına yük olarak değil.

Bi önceki konuda da eşimin ailesine bağlılığından rahatsız oluyorum demiştim arkadaşlar inanın çok yoruldum bakın ben mesleğimi elde edene kadar gece gündüz ders çalıştım ben 4 bin eşim 6 ile 7bin arası alıyor ama hiç birşey kalmıyor geriye düğünü kendimiz yaptık kredi çekip araba aldık kendimize zaten aylık 6 bini gidiyor ben vijdanlı bir insanım gerçekten sağlıktı yeme içmeydi gibi zorunlu şeylerde yardım etsin dedim ya ayda 500 babasına 300 ünideki kardeşine veriyor birde arada böyle ekstra şeyler çıkarıyorlar üstüne üstlük hiç birşeylerinden kısmıyorlar kp cebinde 14tllik sigara benim hiç bir masrafım yok tamam eşim benim ailemden de kısmaz nezaman ihtiyaçları olsa gönderelim der ama benim rahatsız olduğum eşimin elinin bukadar açık olması hiç gözü yok para da pulda ama dediğim gibi ben bunları eşimle konuşmak istemiyorum çünkü konuşursam çok dolu olduğum için patlarım hani o da altta kalmaz o yüzden istediğim arkadaşlar başka bir şehire taşınmak

kuzum senin gibi gelini öpsün başlarının üstüne koysunlar.
ben vallah şimdiden bu konuları nişanlımla konuştum. kendisi çocuğuna tazminat ödüyor bende gelirimden o ödediği meblağı düşüp öyle birikim hesabımiza aktarıyorum. sen bu dünyaya bankamatik olarak gelmedin.

ben şahsen nişanlıma kısa ve öz şunu dedim: eğer ben haftanın 6 günü 10 saat çalışıp da kit kanaat geçineceksem (ailesine yapdığı yardımlar yüzünden ) ozaman çalışmam evde otururum... doktora yaparım ve. ) bakalım ozaman o paraları nasıl verecek. kimse senin sırtından prim yapamaz ve iyilik meleği oynayamaz. eşinde ayağını yorganına göre uzatsin

Eğer sizi bu derece etkiliyorsa yaptığı yardımlar size kesinlikle katılıyorum o halde. Ben yardım etmekten sadece veren tarafın ev durumu pek etkilenmediği sürece yanayım.
Ama başka şehirle ne alakası var durumun bilmiyorum. İsteyen yine ister.

500 heray 300 kardeşe ekstradan 4500 küçük bi hesapla yılın neredeyse 4 ayı siz boşa çalışıyosunuz.

Sizin neden masrafınız yok olmazsa rahat rahat verir o verdikçe onlarda ister.

Bütün vücut lazere gidin , cilt bakımı yaptırın heray, saçınızdan tırnağınızdan üstünüzden kısmayın birazda siz harcayın o zaman vericek nebişey bulur nede edicek lafı olur

Ne yaşadığınızı siz daha iyi bilirsinizde umreye gidecek sevaptır belki orda sana edeceği bir dua kabul olacak? Sen Allah yolunda harcadığın için Allah sana kat kat verecek? Hani bütün kardeşler vermese tamam derim.. onlar çocuklarını büyütürken evlendirirken para mı basıyorlardı? Eğer bu durum sizi zorlamıyorsa lütfen biraz daha anlayışlı olun ama yok bizi çok zorluyor derseniz güzel bir dille konuşun etimiz ne budumuz ne bizde zorlanıyoruz ay sonu faturalara yetişemiyoruz vs

Umre ıcın 1500verılmıs 3bın ıcın dedım

3 binde araba için
İkiside parası olanın isterse yapıcağı şeyler paran varsa arabaya binersin, paran varsa umreye gidersin.

Çamaşır makinası bozulsa parası yoktur elinde yıkamasın diye alsın öocukları ama bunlar gereksiz

Konu sahıbının haklılık payı var e o zmn o da aılesıne versın esıde aılesıne versın ne anlamsız evlılık umre ıcın verılır cok güzel ona ağzımı açmam bnde ama fuzulı seyler yeter denmelı

Heray 500 babasına 300de kardeşine veriyomuş birde bu 4500 ekleyince kızımız neredeyse 4 ay boşa çalışmış oluyo .

Aynısını düşünüyorum kızın hiç masrafı yokmuş borç var birde bu rahatlıkla veriyo eşi .
Oyüzden ailesi kabul etmesede onlar adına bi hesaba eşi ailesine verdiği kadarda yatırmalı .

sureklı para ıstemelerı rahatsız edici bir durum olsa da eşinizin ailesi ta en başından eşinizi okutmasaydı o aldıgı 6-7 bin lirayı rüyanızda görürdünüz . Keza aynı sey bızler ıcın de gecerli. Ortaokuldan liseden sonra ailem beni evlendirebilirdi okutmak yerine. O yuzden her ay maasımıı ıstesınler boynumun borcudur. Bu durumda ailenin hassas davranması gerekir, zorda kalmadıkca ıstememeliler ama yine de hakları ödenmez. Eşiniz okurken kaç binliralar harcandı acaba eşiniz için düşünün...

Bi arkadas da demiş ki (alıntı yapamadım sayfaları okurken) ; baskasının parasıyla umreye gitmemeli insan kendi parasıyla gitmeli diye.Baskasının derken ^^baskası^^cok onemlı bu yuzden o arkadasa sadece kısmen katılıyorum . Çünkü ;

1- evlat üzerinde hem can hakkı hem mal hakkı vardır anne babanın.
2- Para komşunun değil evlatlarının parası.
3- onlar yaşlı insanlar arkadaşım ya, hep kafalarının bi köşesinde ölüm gerçegi geçiyordur.Napsınlar kumbara mı?

Benden başkası söyledi mi bilmiyorum oyüzden üstüme alıyorum " başkası "

Çocuklar dünyaya gelmeyi annesini babasını kendisi seçmiyo böyle bi şans ihtimal dahi yok.

Dünyaya getirdiğin çocuğa ellinden geldiğinden fazlasıyla bakıcaksın o senin tercihin ,

Üni sınavına annesi babası mı girdi ? Yaptığı işi kağıt üstünde çocuk fiili anne baba mı yapıyo ?

Ben anneye babaya ihtiyaç doğrultusunda tabiki bişeyler yapılsın diyorum . Buzdolabı bozulur alırsın çamaşır bozulur alırsın kıyamazsın çünkü.
Boğazından geçmez mutfak alışverişide yaparsın .

Ama araba için para ver umreye para ver ? Çocuklar anneye babaya bakıcak sonra yine aynı devam mı ?

Bunlar ihtiyaç değil lüks

arkadaş bi sakin :) ben biri yazmış derken valla sayfalara geri döndüğümde bulamadım ondan biri yazmış dedim, kusura bakma böyle kızdırdıysam

Araba ve umre kv kp in fikrimiydi yani açık açık çocuklarından bunu istediler mi
Yoksa eşin ve kardeşleri kendi aralarında böyle bir karar mı aldılar?
Heray 300 kardeşe, 500 babaya vermeye devam edin ama eşiniz kardeşleriyle konuşsun. Ekstra ödemelerin şu sıra onu zorladığını söylesin.Birdaha böyle üst üste olmazsa daha iyi olacağını söylesin
O zaman sizi de bu kadar rahatsız etmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…