- 13 Mayıs 2012
- 3.924
- 453
- 398
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #48.501
Burcum evet devlet hastaneleri cok kalabalık bide normal rutin kontrol yapmaz herhalde akadaslarimin bebeklerini goturdugu bi klinik var 2.gebelikte oraya gidiyordum oda 150 tl sanirim kadin Herseyini takip ediyo cocugu biliyor tanıyor ama düşünüyorum gerek varmi anamiz bizi oylemi buyuttuCanlar nasilsiniz???
yasemin canim benim sana dua edeyim yani betule cok gecmis olsun,rabbim sifa versin.
Ozlem biz burdurdayiz burda sadece devlet hast var,ben cocugu oraya götürüyorum, her ay götürüyorum,her ay dedigim cocuk zaten daha yeni bir bucuk aylik olacak,sarilik oldugunda falan hep devlete goturdum, özel hast ispartada var kışın gitmesi cok zor, zaten hamileligim boyunca ispartada ki ozel hast gittik yol cok bunaltti, ama ankaradaki devlet hast cok kalabalik olur sanirim. Ama inan ki aile hekiminden farki yok allah esirgesin bi hast olursa hast gerek var bence.dedim ya bizimki sarilik oldu sonra kalca ultrasounu, yok sarilik arttimi onun kontrolu derken cok gittik,simdide sadece ayda bir giderim ama niye gidecem bilmiyorum aman ne cok yazdim.herkes iyidir insallah yazialanlari yarimyamalak okudum,biz iyiyiz aslinda acayip sikayetlerim var ama allahima hamdolsun sadece yazmadan edemeyecegim her aksam saatlerce aglama nobeti tutuyor oglumu,dua ederek atlatiyorum yoksa aglyarak kendimi yerlere atacam ,icim cok daraliyor allaha siginiyorum o anda, susmayan bebek zor,insani cok uzuyor.neyse agzimi bi acsam neler yazicam,sizi cok optum.
canim cok cok gecmis olsun atlatamadi bir türlü yavrucak ben kac kez antibiyotik kullandim daha cok hasta olmasindansa mecbur kullanıyorsun yapacak bisey yok yeterki iyilessin, bu arada turp olayini asmissin peynir pekmez nerden cikti hic duymadim ben onlariGelelim bana...
bugün mecburen işler beni beklediği için hiç istemeyerek işe gittim... ama hep gözlerim saatte, hep aklım betülde... saat 11 gibi pişmanlık, özlem, merhamet ve annelik duygularım artık baskın geldi ve "bben napıyorum yaa dedim. İşmi önemli senin evladınmı dedim. hastaneye götürüp birdaha kontrol ettirmek fikri aklımı kemirip duruyoduruyordu. Başladım ağlamaya ama nasıl ağlamak... durduramadım kendimi onu bırakıp işe gelmiş olmanın pişmanlığı ile. Sonra hemen çıktım geldim sağlık ocağına götürdüm. Dr baktı nerdeyse 1 haftafır geçmemiş ve azalmamış dedi. Artık mecburen antibiyotik yazmak zorundayız yoksa bronşite çevirmesinden korkarım dedi. Diğer peditus ve bricanyl şurubu kesti. 2 güne kadar daha iyi olmazda hastaneye götürüp hava verdirin mutlaka dedi. Allahım inşallah iyileşirde gerek kalmaz öyle şeylere. Bide hava cihazı var dedi ev tipi ventolin mi neymiş adı.hani ağzına burnuna bi plastik takıyorsun o cihaz hava veriyor. Varsa ondan sabah akşam hava ver iyi gelir dedi. Komşuda varmış getirdi sağolsun. Ama başkasının kullandığı şeyi kullanmak pek aklıma yatmıyor.
Birde o siyah turpu oyup içine tereyağı peynir pekmez bal ve çörek otu koyup doğal antibiyotik de yaptım. Meyve püresinin içine karıştırıp verdim bugün. Allahım uğraşıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum inşallah tez zamanda şifa bulur betüşüm. Dua edin lütfen.
tabi yaa ben profosor oldum :))) internetten araştırdım hani zahide ile yetiş hayata programı vardı ya, oraya bir çocuk dr u çıkıyordu, hayri gözlükgiller, o tarifini vermiş, bende onun tarifinin aynısını yaptım :) dün akşam betül antibiyotik içtikten sonra sanki daha rahatladı, inşallah geçici bir rahatlık değildir, gerçekten geçiyordur hastalığı.canim cok cok gecmis olsun atlatamadi bir türlü yavrucak ben kac kez antibiyotik kullandim daha cok hasta olmasindansa mecbur kullanıyorsun yapacak bisey yok yeterki iyilessin, bu arada turp olayini asmissin peynir pekmez nerden cikti hic duymadim ben onlari
Hahaa sana o mesaji yazarken aklimdan gecti acaba hayri gozlukgillerin buna uygun tarifi varmidir diye dusundum biliyorum o adami zahideye çıkıyo dogal tarifler falan veriyotabi yaa ben profosor oldum :))) internetten araştırdım hani zahide ile yetiş hayata programı vardı ya, oraya bir çocuk dr u çıkıyordu, hayri gözlükgiller, o tarifini vermiş, bende onun tarifinin aynısını yaptım :) dün akşam betül antibiyotik içtikten sonra sanki daha rahatladı, inşallah geçici bir rahatlık değildir, gerçekten geçiyordur hastalığı.
Gelelim bana...
bugün mecburen işler beni beklediği için hiç istemeyerek işe gittim... ama hep gözlerim saatte, hep aklım betülde... saat 11 gibi pişmanlık, özlem, merhamet ve annelik duygularım artık baskın geldi ve "bben napıyorum yaa dedim. İşmi önemli senin evladınmı dedim. hastaneye götürüp birdaha kontrol ettirmek fikri aklımı kemirip duruyoduruyordu. Başladım ağlamaya ama nasıl ağlamak... durduramadım kendimi onu bırakıp işe gelmiş olmanın pişmanlığı ile. Sonra hemen çıktım geldim sağlık ocağına götürdüm. Dr baktı nerdeyse 1 haftafır geçmemiş ve azalmamış dedi. Artık mecburen antibiyotik yazmak zorundayız yoksa bronşite çevirmesinden korkarım dedi. Diğer peditus ve bricanyl şurubu kesti. 2 güne kadar daha iyi olmazda hastaneye götürüp hava verdirin mutlaka dedi. Allahım inşallah iyileşirde gerek kalmaz öyle şeylere. Bide hava cihazı var dedi ev tipi ventolin mi neymiş adı.hani ağzına burnuna bi plastik takıyorsun o cihaz hava veriyor. Varsa ondan sabah akşam hava ver iyi gelir dedi. Komşuda varmış getirdi sağolsun. Ama başkasının kullandığı şeyi kullanmak pek aklıma yatmıyor.
Birde o siyah turpu oyup içine tereyağı peynir pekmez bal ve çörek otu koyup doğal antibiyotik de yaptım. Meyve püresinin içine karıştırıp verdim bugün. Allahım uğraşıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum inşallah tez zamanda şifa bulur betüşüm. Dua edin lütfen.
aminn canım benim Allah razı olsun. sizin durumlar nasıl eşinle?canım yasemincim rabbim betüle şifa versin bu kullandığın ilaçlar şifa olsun bir an önce atlatsın
aferim demekki kafalarımız aynı çalışıyor senle kuşum :)Hahaa sana o mesaji yazarken aklimdan gecti acaba hayri gozlukgillerin buna uygun tarifi varmidir diye dusundum biliyorum o adami zahideye çıkıyo dogal tarifler falan veriyo
inşallah canım yaa çok stres üzüntü yaptım bu hafta ömrümden ömür gitti, ALlah korusun bronşit olupta ömür boyu onun sıkıntısını çeksin istemedim, inşallah Allahın izniyle böyle atlatıp geçirsin. gerçi bende bikere bronşit olmuştum ama birdaha olmadım çokşükür, niye bukadar korktuysam bronşitten artık bilemedim :)ay çok geçmiş olsun..sen elinden geleni yapmışsın içini ferah tut..düzelir inşallah.ççç
canım bizde durumlar daha iyi çok şükür galiba benim kullandığım doğum kontrol hapından kaynaklanıyordu onu değiştim her şey daha iyi oldu kullandığım hap çok stres ve bunalım yapıyordu o kadar sıkıntı yapıyordu ki bir ara kendimi pencereyi açıp aşağı atmak istedim sonra adet oldum iki gün ilacı kullanamadım baktım çok sakinim rahatım bende hemen yasmin aldım ona başladım.aminn canım benim Allah razı olsun. sizin durumlar nasıl eşinle?
bende ilk baş diane 35 içtim ama o baş ağrısı yaptım. sonra yasmin e başladım geçti şükür. ama ne kullanırsan kullan adet olmaya birkaç gün kala insan gergin oluyor bu bir gerçek, bişeye takıyor insan nedense. ne biçim bir hormonal durumsa artık . zavallaı erkekler bizi hiçbir zaman anlayamayacak bu hormonal duygu değişimlerimizden dolayıcanım bizde durumlar daha iyi çok şükür galiba benim kullandığım doğum kontrol hapından kaynaklanıyordu onu değiştim her şey daha iyi oldu kullandığım hap çok stres ve bunalım yapıyordu o kadar sıkıntı yapıyordu ki bir ara kendimi pencereyi açıp aşağı atmak istedim sonra adet oldum iki gün ilacı kullanamadım baktım çok sakinim rahatım bende hemen yasmin aldım ona başladım.
özlemcim kan pıhtılaşmasından dolayı buradaki doktorlar bırakmıyorlardı ankaradaki doktor kan pıhtılaşman yok dedi bu zamana kadar o igneleri boşuna vurmuşsun dedi onun için kullanabiliyorum artık canım benim korunmam mecburi eşim korunsa bile doktor sende korunacaksın dedi artık hamile kalmanı riske atamayız dedi.Burcu bu doğum kontrol haplarından birisi sana kesinlikle yasakti sanirim onu kullanmiyorsun değilmi bide kullanmak zorundamisin kullanmasan ne oluyor
canim tesekkur ederim aciklaman icinArkadaslar selamlar
Yasemin canim benim cok gecmis olsun,betul melegimiz hasta olmus saglik ocaginda ki drlar hemen antibiyotik yaziyorlar diye dusunuyorum ben sen icini ferah tut ilaclarinizi duzenli kullaninca hele de antibiyotigi baslayinca bitene kadar kullanmak gerekiyormus bence faydali olucaktir ins hastaneye gidip hava vermeye falan hic geregi kalmiyacaktir. Elif de gecen haftalarda cok hasta olmustu hiriltisi kac mt oteden duyuluyordu inan dr oksuruk surubu verdi kullandim hic faydasi olmadigini gorunce kestim surubu peditusu hic onermiyorlarmis bu arada yasemin ben zerdecalla bali karistirip sabah aksam cay kasigiyla yedirdim.. sicak havlu yapip gogsunu sirtini zeytinyaglayip sicak havlu kapadim ve ketila sicak su koyup elifi kucagima alip buharina tuttum sifa niyetine ins..
Ozlem ben elifi 8 aylik olana dek hep ayni dra goturdum ozel olsun devlet olsun ayni dr tanisa iyi sanki bence annelerimiz zamaninda haklisin boyle duzenli dr kontrolleri yok ama o zamanlarki kosullarla su anki kosullarda bir degil bence hastaliklarda bizler kizamik su cicegi gibi hast gecirirken elif 6.hastalik el ayak hastaligi vs gecirdi Allah beterinden korusun cok uzattim ama ben faydasini gordum ama 8 aylikken biraktik 2ayda bire cektik ucret de sanirim sormussun 100 tl veriyoruz biz.. simdilrde hasta olursa gidiyoruz ve ozel asilarini orada yaptiriyoruz.
anam buket hadi topiğimizin ikinci melege gebe sen mi olacaksın ayy gözün aydın çook sevindimKIZLAR GEBELİK TESTİ YAPTIM ÇİFT ÇİZGİ ÇIKTI..BU NEDEMEKTİR BİRİ BANA AÇIKLASIN:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?