• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizim Gelinin Çocuğu Olmuyor Hocam Bir Dua Et!

Sizi anlıyorum. Karşı tarafta bu kadar normal karşılanmasını anlıyorum daha doğrusu. Ama bu sizin için normal değil ve sizi bu kadar üzen bir şeyken lütfen buna daha fazla izin vermeyin.

Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Al kayinvalideni karsina rahatsiz oldugunu soyle. Herkesin icinde bu konuda konusmamasini istedigini anlat. Yine ayni seyi yapar ise o oyle dediginde sende herkesin icinde bu sekilde konusmamasi gerektigini soyledigim halde beni anlamayan kayinvalideme akil ihsani icin de dua istiyorum ben dersin.
Akli kıt degildir umarim seni anlar.

Aynı benim anneannem. Dayımın bi süre çocuğu olamamıştı. O da böyle davranıyordu. Komşuları böyle bu muhabbet açmasa kendi açar "yaaaa olmuyo işte" der vahlar tühlerdi. Annem kızar bizler kızardık. Yine de önünü alamadık. Yengem önce evlerine biri gelmişse odadan çıkmamaya başladı, sonralarıda hiç gelmemeye. 10-15 sene sonra Çocuğu oluncada araya soğukluk girmiş oldu. Anneannem senelerdir hasretle beklediği bebeği dilediği gibi göremiyor.
Ben olsam gitmezdim. Eğer laftan anlıyorsa rahatsız oluyorum böyle yaparsan gelmem derim.
Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah

bizimde olmuyo ben toplu bi ortama girdiğim zaman, dengesizin biri sorcak diye geriliyorum. senin durumunu yaşasaydım kaynananm patavatsız olsaydı üstelik onunla aram kötü olsaydı o mevlüte asla gitmezdim.eşin susturmuyomu

Anne bir seferde oğlunuza dua edin.. Belki o zaman doğru yere iletilir dua diyebilirsin.. Diyemedin.. O zaman mevlüt esnasında bunu dediğinde, eşime inşallah Allahım diye ekle, millet anlar.. Sonrasını o düşünsün..
Eşine de söyle, annen sana dua etti mevlütte.. Oğlumun çocuğu olmuyor diyerek.. Bakalım nasıl karşılıyor.. Dua bize olunca anne iyi niyetli.. Kendilerine olunca ne diyecekler acaba?

Belki bir kısmınıza çok normal gelecek ya da iyi niyetlilik ne var bunda diyeceksiniz ama benim derdim de bu bu akşam. Yarın kv. evi için mevlüt okutacak. Orda yine başıma aynı şey gelecek. Mevlütün arkasına o kadar kişinin içinde yine "bizim gelinin çocuğu olmuyor hocam onun için de bir dua et" diyecekler. Bütün gözler acır bir şekilde üstüme çevrilecek ben küçüldükçe küçüleceğim karşılarında belki gözlerim dolacak. Şimdiden yarının stresindeyim. Bu durumla karşılaştığımda ne yapsam da bu son olsa artık beni rahat bıraksalar.
Bu çoluk çocuk vajinasmus işlerini neden anneler kaynanalar bilir ki hiç anlamam?? Onlara ne yatak odasından :/ önce onlara bu konuları yayın ediyorsunuz sonra böyle konular açılıyorsunuz üzülüyoruz :((

Çocuk olmayınca eşinizle halletmelisiniz sonuçta bu sadece ikinizin aranızdaki bir mesele :((

Gerçekten durumunuza üzüldüm ama sinirlerim de bozuldu ilk defa böylesi bir mesaj yazma gereği duydum.

Aynısı benim de başım geldi... Buraya öyle şeyler yazardım kurallara ayrıkırı olmasa idi... Gelinin çocuğu olmuyor da nasıl bir mantık var ya sanki gelinler tek başına yapıyor... Ben kv dediğinde ben bu çocuğu tek başıma yapmıyorum önce oğlunu hocaya götür okuy demiştim gerekirse annem benim için yapar sen beni düşünme demiştim ama en son bu duruma getirdiler beni bıkmıştım artık

Herkesin anlama kapasitesi acaip hoş..
Sizler en ufak birşey oldugunda bosa bu adami diyen tiplerden olmalısınız. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz ?? Yazdigim şeylerden kafanıza gore anlamlar çıkarmayın.
Eşler arasi açılmaması icin soyledigim bir seyi, evirip cevirip ballandiriyor millet. Kadına gelince normal erkege gelince kucuk düşmek oluyor diye bir lafim mi olmuş orda ? Hayran kaldim dogrusu..
%100 katılıyorum yazdıklarınuza

Ne var bunda diyecegim kizacaksiniz bana.
Cocuk sahibi olamamak utanilacak ya da herkesin icinde soylendi diye kucuk dusurulecek bisey degil ki.
Bizim toplumda bir hoca buldular mi, sınava girecek cocuga, evlenememis bekarlara, cocugu olmayanlara, issizlere vs vs dua ettirilir, ayip degil ki siz neden utanacaksiniz.

Insanların bu konudaki rahatlığını anlamıyorum. Dedem rahatsızlanınca ziyaret için eşimle hastaneye gittik. Dayım da vardı evli kızı ve damadı da oradaydı. Galiba 8-9 yıllık evliler ve çocukları yok. Dayımla mesafeliyimdir,galiba tüm akrabalarla öyleyim :ıslık: Eşim desen 6 yıldır birkaç defa görmüştür dayımı ona rağmen dayımın oturup eşime kızı için " cocuğu olmuyor" demesi çok da anlamsızdı,eşimi ilgilendirirmiş gibi. Kızı duyduysa ayrıca üzülmüştür tabii. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece herkes duyarlı olmayabiliyor.

Gitme acik ve net gitme mecbur musun hayir ayip mi gunah mi hayirrr.gitme dugun mevlut gun vs....gitmiyeceksin herkes alisacak.

Bugün de başkası adına utandık ne diyim.Cahil cühela tayfası bir de toplanıp mevlüt yaptıkları için kendilerini dindar sanmaz mı böyleleri? Hey Allahım ya.Size sabır versin Allah.Ben olsam mevlüde falan gitmezdim.Dilberayın dediği gibi "zorunda mıyım?"

Son düzenleme:
Bu çoluk çocuk vajinasmus işlerini neden anneler kaynanalar bilir ki hiç anlamam?? Onlara ne yatak odasından :/ önce onlara bu konuları yayın ediyorsunuz sonra böyle konular açılıyorsunuz üzülüyoruz :KK43:(

Çocuk olmayınca eşinizle halletmelisiniz sonuçta bu sadece ikinizin aranızdaki bir mesele :KK43:(

Gerçekten durumunuza üzüldüm ama sinirlerim de bozuldu ilk defa böylesi bir mesaj yazma gereği duydum.
Bazen sizin düşündüğünüz gibi olmayabilir.

Ben evlendiğimde 3 yıl düşünmedim. Kayınvalidem bsy dediğinde direk düşünmüyorum sizi ilgilendirmez diyordum. Sonra hamile kaldım kaybettim. 1 yıl sonra yıne hamıle kaldım yine kaybettim. E şimdi kime istemiyorum diceksin. Mecbur insanlar artık biliyor istediğini.

kv niz mevlutte konuyu açtı mi ? Bugün olacaktı sanırım mevlüt

kv niz mevlutte konuyu açtı mi ? Bugün olacaktı sanırım mevlüt

Evet bugün oldu. Şansımdan mevlüdün sonuna doğru mutfakta iş çıktı. Oraya geçtim bir daha dua okunan odaya geçmedim. Konu açıldıysa da duymadım. Bu da bana ders oldu. Artık bu tür toplantılara katılmama kararı aldım. İnsanlar empatiden uzak ne yazıkki. Ya da ben fazla hassasım.

Aslında ne bende ne eşimde hiçbir sağlık sorunu görünmüyor. Ayrıca dediğiniz gibi ne fark eder ama insanlar empatiden o kadar uzak ki!

Canim benm ilk bebeğim oldu vefat etti
1 buçuk yıl sonra istedik ama olmadı esimde bende sorun çıkmadı demekki zamanı var dedik...
Ve buna rağmen etraftakiler çocuğumuz olduğunu bilmesine rağmen arabamiz kadın
Doktora gidin dedi
Dedim birşeyimiz yok daha önce oldu ve sorun yok şuan dedim
Yok yok siz gidin sorun neymiş öğren niye olmuyo senin çocuğun sende mi kocanda mi sorun dedi kadın
Yanı 2 dk kısır muamelesi gördüm
Ve en sonunda
Bu sizi ilgilendirmez ki onu verecek olan allah ne senin demenle olur nede bakasinin dedim..
Konu kapandı
Yanı agizini torba gibi büzdum..
Kv ile güzellikten anlamıyorsa sert konuş yada eşini sok araya canim

Cocuk doguranin basi goge ermiyor.ayrica kime ne bundan

Benzer sey basıma geldi
Erkek kardesimin bebek mevludunde
Erkek kardesimin karısının akrabaları
Hoc dua ederken
Bebeği
Halasının kucagına verin onun cocugu yok diye bagırdılar
Şoke oldum aynı zManda sinir de oldum

Canim benm ilk bebeğim oldu vefat etti
1 buçuk yıl sonra istedik ama olmadı esimde bende sorun çıkmadı demekki zamanı var dedik...
Ve buna rağmen etraftakiler çocuğumuz olduğunu bilmesine rağmen arabamiz kadın
Doktora gidin dedi
Dedim birşeyimiz yok daha önce oldu ve sorun yok şuan dedim
Yok yok siz gidin sorun neymiş öğren niye olmuyo senin çocuğun sende mi kocanda mi sorun dedi kadın
Yanı 2 dk kısır muamelesi gördüm
Ve en sonunda
Bu sizi ilgilendirmez ki onu verecek olan allah ne senin demenle olur nede bakasinin dedim..
Konu kapandı
Yanı agizini torba gibi büzdum..
Kv ile güzellikten anlamıyorsa sert konuş yada eşini sok araya canim
Çocugu hic olmayana hala kısır deniliyor mu ya...
Bir kere hamile kaldıniz diye bir daha kalacagınızın garantisi yok ki
Siz de kısır mi olacaksınız olmazsa evladınız

Back
X